Çözüldü - Yeni Mobilya Kokusu Nasıl Giderilir | ❤️ K͜͡e͜͡ş͜͡f͜͡e͜͡t͜͡ 🔎 Ö͜͡ğ͜͡r͜͡e͜͡n͜͡ 📚 İ͜͡l͜͡h͜͡a͜͡m͜͡ A͜͡l͜͡ 💡 M͜͡o͜͡b͜͡i͜͡l͜͡y͜͡a͜͡T͜͡a͜͡k͜͡i͜͡m͜͡l͜͡a͜͡r͜͡i͜͡.͜͡c͜͡o͜͡m͜͡ 🚀 İ͜͡l͜͡e͜͡ 🖼️ H͜͡a͜͡y͜͡a͜͡l͜͡i͜͡n͜͡d͜͡e͜͡k͜͡i͜͡ 🌌 E͜͡v͜͡r͜͡e͜͡n͜͡i͜͡ ✨ Ş͜͡e͜͡k͜͡i͜͡l͜͡l͜͡e͜͡n͜͡d͜͡i͜͡r͜͡!͜͡ 🌍

Çözüldü Yeni Mobilya Kokusu Nasıl Giderilir

Cansu.35

Dikenin çiçeği var diye sevinelim
Platin Üye
31 Tem 2019
388
139,265
93
Izmir

İtibar Puanı:

Yeni Mobilya Kokusu Nasıl Giderilir
Merhaba Arkadaşlar. Bu yeni alınan mobilyaların böyle fabrikadan kalma veya kumaşlardan dolayı bir kokusu oluyor bu kokuyu gidermenin bir yolu varmı?

ErSan.Net 

ErSan KaRaVeLioĞLu
Yönetici
❤️ AskPartisi.Com ❤️
21 Haz 2019
38,463
1,991,549
113
41
Yumurtalık/Adana

İtibar Puanı:

Yeni Mobilya Kokusu Nasıl Giderilir?​

Yeni mobilya satın almak heyecan verici olabilir, ancak bu mobilyaların yaydığı yoğun ve rahatsız edici kokular bazen can sıkıcı olabilir. Yeni mobilya kokusu genellikle kullanılan malzemeler, boya, vernik ve diğer kimyasal bileşiklerden kaynaklanır. Neyse ki, bu kokuyu gidermek ve evinizin havasını tazelemek için birkaç etkili yöntem vardır. Bu makalede, yeni mobilya kokusunu nasıl gidereceğinizi adım adım öğreneceksiniz.

Yeni Mobilya Kokusu Neden Oluşur?​

Yeni mobilya kokusunun temel nedenleri şunlardır:

1. Kimyasal Bileşikler: Mobilya yapımında kullanılan yapıştırıcılar, boyalar, cilalar ve vernikler VOC (uçucu organik bileşikler) içerebilir. Bu bileşikler, mobilyadan zamanla salınarak güçlü bir koku oluşturur.
  2. Ahşap ve Diğer Malzemeler: Yeni kesilmiş veya işlenmiş ahşap, MDF ve diğer malzemeler, doğal kokularını yayabilir.
  3. Paketleme Malzemeleri: Mobilyaların taşınması ve depolanması sırasında kullanılan plastik, karton ve köpük gibi malzemeler de kokuya katkıda bulunabilir.

Yeni Mobilya Kokusu Nasıl Giderilir?​

1. Odayı Havalandırma​

• Yöntem: Mobilyanızı yerleştirdiğiniz odanın pencerelerini açarak iyi bir hava akışı sağlayın. Mümkünse kapıları da açarak odanın hava dolaşımını artırın.
  • Avantajları: Taze hava, kokuyu dağıtarak azaltmaya yardımcı olur. Hava akışı, VOC'lerin hızla buharlaşmasını sağlar.

2. Karbonat Kullanma​

• Malzemeler: Karbonat, küçük kaseler veya tabaklar
  • Yöntem:
    1. Karbonatı kaselere veya tabaklara koyun.
    2. Bu kapları mobilyanın üzerine veya yakınına yerleştirin.
    3. Birkaç gün bekletin, gerekirse karbonatı tazeleyin.
  • Avantajları: Karbonat, kokuları emme özelliğine sahiptir ve odadaki kötü kokuları etkili bir şekilde azaltır.

3. Sirke Kullanma​

• Malzemeler: Beyaz sirke, su, sprey şişesi
  • Yöntem:
    1. Eşit miktarda beyaz sirke ve suyu karıştırarak bir sprey şişesine doldurun.
    2. Karışımı mobilyanın üzerine hafifçe püskürtün.
    3. Odayı iyi havalandırarak sirkenin buharlaşmasını sağlayın.
  • Avantajları: Sirke, kokuları nötralize etme özelliğine sahiptir ve kimyasal kokuları etkili bir şekilde azaltır.

4. Kömür Kullanma​

• Malzemeler: Aktif kömür, küçük kaseler veya torbalar
  • Yöntem:
    1. Aktif kömürü küçük kaselere veya torbalara koyun.
    2. Bu kapları mobilyanın üzerine veya yakınına yerleştirin.
    3. Birkaç gün bekletin ve gerekirse kömürü tazeleyin.
  • Avantajları: Aktif kömür, kokuları ve kimyasalları emme konusunda oldukça etkilidir.

5. Limon ve Su Karışımı​

• Malzemeler: Limon, su, sprey şişesi
  • Yöntem:
    1. Bir limonun suyunu sıkın ve suyla karıştırarak bir sprey şişesine doldurun.
    3. Odayı iyi havalandırarak karışımın buharlaşmasını sağlayın.
  • Avantajları: Limon suyu, doğal bir deodorant olarak çalışır ve ferah bir koku bırakır.

6. Çay Ağacı Yağı Kullanma​

• Malzemeler: Çay ağacı yağı, su, sprey şişesi
  • Yöntem:
    1. Birkaç damla çay ağacı yağını suyla karıştırarak bir sprey şişesine doldurun.
    3. Odayı iyi havalandırarak karışımın buharlaşmasını sağlayın.
  • Avantajları: Çay ağacı yağı, antibakteriyel özellikleri ile bilinir ve hoş olmayan kokuları gidermede etkilidir.

Yeni Mobilya Kokusu Giderme Konusunda İpuçları​

1. Mobilyayı Dışarıda Bekletme: Mümkünse, yeni mobilyanızı birkaç gün dışarıda havalandırın. Bu, kokunun hızla dağılmasına yardımcı olabilir.
  2. Kokusuz Spreyler Kullanma: Ticari olarak satılan kokusuz spreyleri kullanarak kimyasal kokuları hızla nötralize edebilirsiniz.
  3. Hava Temizleyicileri Kullanma: Hava temizleyicileri, VOC'leri ve diğer kirleticileri filtreleyerek havanın temizlenmesine yardımcı olabilir.
  4. Doğal Koku Gidericiler: Lavanta, adaçayı ve diğer doğal bitkiler, odanın kokusunu tazelemeye yardımcı olabilir.

Sonuç​

Yeni mobilya kokusu başlangıçta rahatsız edici olabilir, ancak yukarıda belirtilen yöntemlerle bu kokuyu hızla giderebilirsiniz. Doğal ve basit malzemeler kullanarak, evinizdeki hava kalitesini artırabilir ve yeni mobilyalarınızın keyfini çıkarabilirsiniz. Unutmayın, düzenli havalandırma ve temizleme, evinizin taze ve ferah kalmasına yardımcı olacaktır.

Son düzenleme:

R4biaE.

Yerinde söz söylemesini bil
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Ağu 2019
308
109,674
93
31
İstanbul

İtibar Puanı:

Mobilyaların yeni alındığı zamanlarda bazen hoş olmayan bir koku yayması normaldir. Bu kokular, ürünün üretiminde kullanılan malzemelerin ve kimyasalların neden olduğu gazların salınması sonucu oluşur. Mobilya kokusunu azaltmak veya ortadan kaldırmak için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
  1. Havalandırma: Mobilyalarınızın bulunduğu odanın kapı ve pencerelerini açarak odayı havalandırın. Böylece mobilyaların yaydığı kokular dışarı çıkar ve yerine taze hava girer.
  2. Aktif Karbon: Aktif karbon, havadaki kötü kokuları emerek ortamın havasını temizleyen bir malzemedir. Aktif karbon filtreleri satın alarak mobilyalarınızın bulunduğu odada kullanabilirsiniz.
  3. Sirke: Sirke, mobilyaların yüzeyindeki kimyasal kalıntıları temizlemeye yardımcı olabilir. Sirke ve suyu eşit oranlarda karıştırarak bir sprey şişesine koyun ve mobilyaların yüzeyine püskürtün. Daha sonra bir bezle silerek temizleyin.
  4. Kahve Telvesi: Kahve telvesi, mobilyaların yaydığı kokuları emerek ortadan kaldırabilir. Kahve telvesini küçük bir kaba koyun ve mobilyaların yanına yerleştirin. Birkaç gün sonra koku azalacaktır.
  5. Uzun süreli çözümler: Mobilyaların kokusunun kalıcı bir çözümü yoktur, ancak mobilyaların üretiminde kullanılan malzemelerin kalitesine ve mobilyanın yaşına bağlı olarak kokunun azalması zaman alabilir. Yeni mobilyaların kokusu genellikle birkaç hafta içinde azalırken, daha eski mobilyaların kokusu daha uzun sürebilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

06Gamze06

Çabayı Komşundan Bekleme
Platin Üye
4 Ağu 2019
322
115,881
93
29
İstanbul

İtibar Puanı:

Yeni mobilyaların kokusu, üretim sürecinde kullanılan malzemelerin ve yapıştırıcıların kokusu nedeniyle ortaya çıkabilir. Bu koku, genellikle birkaç gün içinde azalmaya başlar. Ancak, mobilyanın malzeme ve yapıştırıcı kalitesine, mobilyanın yaşına, kullanım sıklığına ve havalandırma koşullarına bağlı olarak koku süresi değişebilir. Mobilya kokusunu azaltmak için şunları yapabilirsiniz:
  1. Havalandırma: Mobilyanın yerleştirildiği odanın kapı ve pencerelerini açarak havalandırma sağlayın. İyi bir hava sirkülasyonu, koku azaltma konusunda önemli bir faktördür.
  2. Aktif karbon filtresi kullanımı: Aktif karbon filtresi, mobilyadan yayılan kokuyu hapsederek havayı temizler. Bu filtreleri, mobilyanın yerleştirildiği odaya yerleştirerek kullanabilirsiniz.
  3. Sirke ve su çözeltisi: Sirke ve su çözeltisi, mobilyanın üzerine püskürtülerek kullanılabilir. Bu çözelti, mobilyadan yayılan kokunun etkisini azaltabilir.
  4. Kuru kahve telvesi: Kuru kahve telvesi, mobilyanın üzerine serpilerek kullanılabilir. Kahve telvesi, mobilyadan yayılan kokuyu emer ve havayı temizler.
  5. Doğal hava temizleyicileri: Lavanta, nane, okaliptüs gibi doğal bitkiler, mobilya kokusunu azaltmada etkili olabilir. Bu bitkileri, mobilyanın yanına yerleştirerek kullanabilirsiniz.
Ancak, mobilya kokusu yoğun ve uzun süreli ise, sağlık açısından zararlı olabilecek kimyasal maddelerin kullanılmış olma ihtimali nedeniyle bir uzmana danışmanız önerilir.

HuriyeDGN

Dostu olmayan insan, en zengin insandır.
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
9 Eyl 2019
315
112,957
93

İtibar Puanı:

Mobilyalar yeni üretildiklerinde ya da uzun süre kapalı bir alanda beklediklerinde hoş olmayan bir koku yayabilirler. Bu kokuların geçmesi için bazı yöntemler uygulanabilir. İşte mobilya kokusunu gidermek için öneriler:
  1. Mobilyalarınızı birkaç gün boyunca açık havada, güneşli ve rüzgarlı bir alanda tutun. Böylece mobilyalardaki kokular havalandırarak azalacaktır.
  2. Mobilyalarınızın yüzeyini nemli bir bezle silin ve ardından iyice kurulayın. Bu işlem, mobilyalardaki kokuların azalmasına yardımcı olacaktır.
  3. Bir kabın içerisine karbonat koyun ve mobilyanın yanına koyarak birkaç gün boyunca bekletin. Karbonat, mobilyalardaki kokuları emerek azaltabilir.
  4. Eğer mobilyalarınızın iç kısmında kötü bir koku varsa, içerisine kahve çekirdekleri ya da birkaç adet aktif karbon koyabilirsiniz. Bu malzemeler, mobilyalardaki kötü kokuları emerek gidermeye yardımcı olur.
  5. Odanızdaki havayı temizleyen bitki çeşitlerinden edinerek, havanın daha temiz kalmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle aloe vera bitkisi, yasemin ve koku yayan diğer bitkiler kullanılabilir.

Cansu.35

Dikenin çiçeği var diye sevinelim
Platin Üye
31 Tem 2019
388
139,265
93
Izmir

İtibar Puanı:

Yeni alınan mobilyalarda illaki yeni kokusu olmakta ve bu kokular genelde bütün kullanıcıları rahatsız eder aslında çok fazla zaman almaz kokunun çıkması ama bazı müşterilerin yeni koltuk aldığında kumaş kokusu mobilya aldığı zaman boya, cila kokusu ile alerjisi olduğu için çok fazla rahatsızlık vermekte, biz bu kokular en kısa sürede nasıl giderilir onun araştırmasını yaptık ve sizlere hazırladık.

Evinizdeki malzemeler ile boya kokusu giderme yeni aldığınız mobilyaların bulunduğu odaya akşamdan bir kabın içerisine bayat ekmek kırıntılarını bırakın ve sabaha kadar bekleyin size azda olsa kokuyu hafifletecektir. Diğer bir yöntem ise Kaynamış sütü aynı kaynar şekilde bir kabın içinde odaya bırakın aynı şekilde kaymakta bıraka bilirsiniz, sabah geldiğinizde kokunun azaldığını hissedeceksiniz. Bu yöntemler arasında bir kabın içerisinde bulaşık deterjanı dahi bıraksanız size kolaylık olacaktır.

Evdeki yapılabilecek işlemler harici aslınd adışarıdan satın alabileceğiniz ve çok rahatlık ile bulabileceğiniz yöntemlerde var. Amonyak alarak odanızdaki kokunun yok olmasında size en büyük yardımcı olacaktır ve çok rahat bulabilecek bir malzemedir.
Komple mobilya kokusu gitmiyor ama kokuyu hafifletebilmek için akşamdan odaya bayat ekmek kırıntıları bırakıp sabaha kadar kapı kapalı bir şekilde odada kalıyor sabah kadar kokuyu çekiyor ve azalıyor. Süt ile de yapılan bir yöntem vardı ama şuan tam olarak detayını hatırlayamadım.
Diğer yöntem ise sütü kaynatıyorsun ve aynı şekilde tencere ile sabaha kadar bekletiyorsun odada. Sıcak sıcak odaya girince o birden tüm kokuyu çekmeye başlıyor
Hepinize Teşekkürler deneyeceğim :D

2-3 gün komple havalandırsan işe yaramaz mı acaba?
Sanada Teşekürler işe yaramasa bile deneyeceğim cnm ?

Fatmacik01

Afrika Balı
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
2 Ağu 2019
366
122,495
93
32
Adana

İtibar Puanı:

Diğer yöntem ise sütü kaynatıyorsun ve aynı şekilde tencere ile sabaha kadar bekletiyorsun odada. Sıcak sıcak odaya girince o birden tüm kokuyu çekmeye başlıyor
Bu yöntem daha çok işe yarıyor diye biliyorum

NiceGirl

Çizofren
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
10 Eyl 2019
234
77,587
93

İtibar Puanı:

Mobilya kokusunu da ilk defa duydum. Şimdiye kadar aldığım mobilyalarda hiç koku sorunu yaşamadım ya ben farketmedim ya da koku yoktu ama zannetmiyorum koku olsa kesin anlardım.

MeryemKaya16

Meryem gibi ol
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
28 Tem 2019
472
164,087
93
Bursa

İtibar Puanı:

Mobilya kokusunu da ilk defa duydum. Şimdiye kadar aldığım mobilyalarda hiç koku sorunu yaşamadım ya ben farketmedim ya da koku yoktu ama zannetmiyorum koku olsa kesin anlardım.
Ne gariptir ki bende de hiç olmadı :D

SelinDemir

Mobilya & Dekorasyon
Platin Üye
4 Tem 2019
498
184,027
93

İtibar Puanı:

Yeni mobilyaların üretim sürecinde kullanılan malzemelerden ve kimyasallardan kaynaklanan bir koku yayabilirler. Bu koku, genellikle birkaç gün veya hafta içinde doğal olarak kaybolur, ancak bazı durumlarda daha uzun sürebilir. Bu koku ile başa çıkmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:
  1. Mobilyanın hava alması için alanı havalandırın: Mobilyayı bir pencere yakınına veya havalandırması iyi bir odaya yerleştirin. Bu, mobilyanın havayla temasını artırarak kokunun hızlı bir şekilde dağılmasına yardımcı olacaktır.
  2. Karbon filtreler kullanın: Karbon filtreler, mobilya kokusunu hızlı bir şekilde emebilir. Mobilyanın yakınına yerleştirilen karbon filtreleri, kokunun hızla emilmesine yardımcı olabilir.
  3. Sirkülasyon fanı kullanın: Sirkülasyon fanları, havanın mobilya üzerinde dolaşmasını sağlayarak kokunun daha hızlı dağılmasına yardımcı olabilir.
  4. Koku giderici spreyler kullanın: Mobilya mağazalarında veya online satış sitelerinde koku giderici spreyler satılmaktadır. Bu spreyleri kullanarak mobilyanın kokusunu hızlı bir şekilde azaltabilirsiniz.
  5. Sirkülasyon ve nem kontrolü: Sirkülasyonu ve nem seviyesini kontrol etmek, mobilya kokusunun hızlı bir şekilde azalmasına yardımcı olabilir. Havayı hareket ettirmek ve nem oranını kontrol altında tutmak, mobilyanın havayla temasını artırarak kokunun dağılmasına yardımcı olacaktır.
Not: Mobilya üzerindeki kimyasal maddeler sağlık açısından zararlı olabilir. Bu nedenle, mobilyayı kullanmadan önce mutlaka mobilyanın etiketlerini okuyun ve gerekli önlemleri alın.

Yeni alınan mobilyalarda illaki yeni kokusu olmakta ve bu kokular genelde bütün kullanıcıları rahatsız eder aslında çok fazla zaman almaz kokunun çıkması ama bazı müşterilerin yeni koltuk aldığında kumaş kokusu mobilya aldığı zaman boya, cila kokusu ile alerjisi olduğu için çok fazla rahatsızlık vermekte, biz bu kokular en kısa sürede nasıl giderilir onun araştırmasını yaptık ve sizlere hazırladık.

Evinizdeki malzemeler ile boya kokusu giderme yeni aldığınız mobilyaların bulunduğu odaya akşamdan bir kabın içerisine bayat ekmek kırıntılarını bırakın ve sabaha kadar bekleyin size azda olsa kokuyu hafifletecektir. Diğer bir yöntem ise Kaynamış sütü aynı kaynar şekilde bir kabın içinde odaya bırakın aynı şekilde kaymakta bıraka bilirsiniz, sabah geldiğinizde kokunun azaldığını hissedeceksiniz. Bu yöntemler arasında bir kabın içerisinde bulaşık deterjanı dahi bıraksanız size kolaylık olacaktır.

Evdeki yapılabilecek işlemler harici aslınd adışarıdan satın alabileceğiniz ve çok rahatlık ile bulabileceğiniz yöntemlerde var. Amonyak alarak odanızdaki kokunun yok olmasında size en büyük yardımcı olacaktır ve çok rahat bulabilecek bir malzemedir.

SelinK

Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
21 Kas 2019
63
17,132
83

İtibar Puanı:

harika bir açıklama yapmışsınız, bugün yeni evimize yeni mobilyalar aldık. Aldığımız mobilyalar da bir koku anlatamam evde durulmuyor, ne yaparız diye düşünürken selin hanımın attığı mesajı gördüm. Yazdıklarınızı teker teker uyguladım. İnanamıyorum gerçekten bu kadar hızlı şekilde yeni mobilya kokusu giderilmesini ilk defa gördüm. Sayenizde huzurlu şekilde yeni mobilyalarımızın keyfini çıkartıyoruz.
Herşey için çok teşekkür ediyorum. Görüşmek üzere iyi akşamlar.?

AleynaYıldızlar

Kayıtlı Kullanıcı
3 Ara 2019
49
16,575
83
İstanbul

İtibar Puanı:

Selin hanım gerçekten size ne kadar teşekkür etsem azdır geçen hafta evime gelmiş olan mobilyaların bir türlü kokusu gitmiyordu günlerce bekledim ve havalandırdım ama işe yaramadım. Sizin mobilya kokusunu giderme yöntemlerinizi denedikten sonra bir sonraki gün hiç bir koku kalmadı. Tekrardan çok çok Teşekkür ederim :) (y)(y)(y)(y)

AslıHüroğlu

Kayıtlı Kullanıcı
12 Ara 2019
48
17,134
83
İstanbul

İtibar Puanı:

Esma Yıldız

Kayıtlı Kullanıcı
5 Mar 2020
23
4,809
78

İtibar Puanı:

Mükemmel..

Leyla Çelik

Kayıtlı Kullanıcı
5 Mar 2020
36
9,097
83

İtibar Puanı:

🙏 🙏

Dilan

Kayıtlı Kullanıcı
15 Ocak 2020
16
3,676
78

İtibar Puanı:

🙏 😍 👏 👏

Mustafa

Kayıtlı Kullanıcı
3 Ara 2019
10
1,908
78

İtibar Puanı:

8 ay önce firmadan özel uretip yatak odası takımı aldım. Elbise dolabı 8 aydır kokuyor. Koku cila mi boya mi çözemedim. Gergin camları açık bırakarak havalandiriyorum. Koku hala gitmedi. Nasıl giderebilirim kokuyu.
Tek çare güneşe çıkartmanız. Güneş kokuyu alacaktır. Bir kaç gün salonda yatmanızı tavsiye ederim. Biliyorum dışarı çıkartması imkansız gibi görünebilir ancak bir koltuk döşemeci veya bu işlere eli yatkın birisiyle dışarı çıkartılıp güneşte bekletilmesi lazım. en az 3 gün bekletirseniz hiçbir sorun kalmayacaktır.

yamtar00

Kayıtlı Kullanıcı
29 Eki 2020
3
699
78

İtibar Puanı:

Aynı sorun bende de vardı. Uzun süre çare bulamadım. Sonunda buldum. "Uzun süre kokan mobilyalar için. Kokusu hoşunuza giden çamaşır yumuşatıcısı ile silin ve havalandırın. Hem de eviniz çok hoş bir kokuya sahip olacak. kesin çözüm.." Eğer hafif bir koku (Normalde koku olmuyor ama psikolojik olarak uzun zaman kokuyu aldığınız için bazen beynimizi rahatlatmamız gerekiyor) gibi hissederseniz işlemi tekrar edin.

Svetlanabnn

Kayıtlı Kullanıcı
10 Kas 2022
9
319
48

İtibar Puanı:

1. Havalandırma: Yeni mobilya kokusundan kurtulmanın en basit yolu, odanın havalandırılmasıdır. Mobilyaların bulunduğu odayı açık tutun, pencereyi açın ve birkaç saat boyunca havalandırın.

2. Bicarbonat: Bir avuç bicarbonatı, yeni mobilyaların bulunduğu odaya serpin ve bir süre bekletin. Daha sonra buzdolabı kokularını gidermek için kullandığınız gibi vakumlayın.

3. Sirkeli su: Sirke, kokuları nötralize etmek için doğal bir temizleyicidir. 1:1 oranında su ve sirke karışımı hazırlayın ve sprey şişesine doldurun. Mobilyaların etrafına püskürtün ve mobilyaları temiz bir bezle silin.

4. Kömür: Yeni mobilyaların bulunduğu odaya birkaç torba aktif kömür yerleştirin. Aktif kömür kokuları emer ve bu sayede odanın havası daha temiz hale gelir.

5. Limon suyu: Limon suyu, mobilyaların üzerindeki yağlı kalıntıları temizlemeye yardımcı olur. Yarım limonun suyunu bir kaseye sıkın ve mobilyaların üzerine uygulayın. Limon suyunu 10-15 dakika bekletin ve daha sonra mobilyaları temiz bir bezle silin.

6. Diş macunu: Diş macunu, mobilyalardaki lekeleri ve kokuları gidermeye yardımcı olur. Krem şeklinde bir diş macunu alın ve mobilyaların üzerine sürün. Bir bez veya süngerle küçük dairesel hareketlerle silin ve ardından temiz bir bezle durulayın.

undons

Kayıtlı Kullanıcı
11 Kas 2022
11
358
48

İtibar Puanı:

1. Mobilyayı havalandırın: Yeni bir mobilya aldığınızda, mobilyanızın gazından kurtulmak için mobilyayı havalandırmanız gerekir. Mobilyayı açık bir alana taşıyın ve birkaç saat havalandırın.

2. Sirke kullanın: Bir kaseye beyaz sirke koyun ve mobilyanızı bu sirkeyle silin. Sirke, mobilyaların yeni mobilya kokusunu emmesine yardımcı olabilir.

3. Karbon filtre kullanın: Bir karbon filtre, mobilyanızın kokusunu emecektir. Filtrasyon sistemi, odadaki havayı temizlemek için kullanılan bir yöntemdir.

4. Kedi kumu kullanın: Kedi kumu, mobilya kokusunu emmek için harika bir malzemedir. Kedi kumunun bir kısmını, yeni mobilyanın içine koyun ve birkaç gün bekletin. Kedi kumu, kokuyu emecektir.

5. Aleve verin: Yeni mobilyanızı bir mum veya çakmakla aleve verin. Mobilyanın yüzeyine doğru yaklaştırarak, kısa patlamalar şeklinde yakın. Bu işlem, mobilyanın gazını çıkaracağı için kokuyu gidermeye yardımcı olacaktır.

6. Nane esansı kullanın: Nane esansı, mobilyaların kokusunu gidermek için doğal bir yöntemdir. Yeni mobilyanızın üzerine birkaç damla nane esansı damlatın ve bu mobilyaların kokusunu gidermek için harika bir yolu olabilir.

Not: Bu önerileri uygulamadan önce, mobilya yüzeyinde renk değişimi veya hasar oluşturabilecek herhangi bir malzemeyi uygulamamalısınız. Güvenliğiniz için, mobilya üreticisinin önerilerine uygun hareket edin.

Насос Erelt

Kayıtlı Kullanıcı
9 Kas 2022
13
442
48

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusu için birkaç yöntem bulunmaktadır. İşte bazı öneriler:

1. Klimayı kullanın: Yeni mobilya kokusunu azaltmak için odanın havasını sirküle edin. Klima veya fan kullanarak mobilyaların bulunduğu odanın havasını değiştirin.

2. Pencereyi açın: Odanın penceresini açarak mobilyaların bulunduğu odanın havasını yenileyin. Bu, mobilyalardan gelen kokuyu azaltabilir.

3. Sirkel kullanın: Sirke, güçlü bir koku giderici olarak bilinir. Su ile seyrelterek bir sprey şişesine koyun ve mobilyaların üzerine sıkın. Sirke kokusu bir süre sonra uçar ve mobilyaların kokusunu azaltmaya yardımcı olur.

4. Aktif kömür kullanın: Aktif kömür, kötü kokuları emebilir. Küçük parçalar halinde mobilyaların etrafına yerleştirin ve birkaç gün boyunca kokuyu emmesine izin verin.

5. Kokulu mumlar kullanın: Kokulu mumlar, mobilyalardan gelen kötü kokuları örtebilir ve daha hoş bir koku yaratabilir. Ancak, kokulu mumlar sebebiyle mobilyaların yüzeyinde leke oluşabilir.

Bu yöntemlerin birçoğu, mobilyalardan gelen kötü kokuyu en aza indirmeye yardımcı olabilir. Ancak, mobilyaların kokusunun tamamı yok edilmeyebilir.

Mantık

Kayıtlı Kullanıcı
25 Mar 2023
152
8,202
93

İtibar Puanı:

1. Evin havalandırılması: Yeni mobilya kokusunun gitmesi için ilk adım, evin havalandırılmasıdır. Mobilyaların bulunduğu alandaki pencerelerin bir süre açık bırakılması, havanın dolaşmasını sağlayacak ve kokunun dağılmasına yardımcı olacaktır.

2. Buharın kullanımı: Yeni mobilyaları bir süre buharla temizlemek, kokunun gitmesine yardımcı olabilir. Nemli bir bezle mobilyaların yüzeyini silmek veya buhar makinesi kullanmak, kokunun daha hızlı dağılmasına yardımcı olacaktır.

3. Karbon filtrelerin kullanımı: Yeni mobilyaların çıkardığı gazları emmek için karbon filtreler kullanılabilir. Bu filtreler, kokuyu emerek evin havasını temizleyecektir.

4. Limon suyu: Limon suyu, mobilyaların yüzeylerinin silinmesi için kullanılabilir. Limonun doğal asit içeriği, mobilyaların yüzeyindeki maddeleri parçalayarak kokunun gitmesine yardımcı olacaktır.

5. Kahve çekirdekleri: Kahve çekirdekleri, yeni mobilya kokusunu emerek evin havasını temizleyecektir. Birkaç kahve çekirdeği, mobilyaların yanında bir kase içerisinde bırakılabilir.

6. Sirkeli su: Sirkeli su, hem lekeleri çıkarmak hem de yeni mobilya kokusunu yok etmek için kullanılabilir. Sirkeli su ile mobilyaların yüzeyi silinerek, kokunun azaltılması sağlanabilir.

7. Aktif karbon: Aktif karbon, mobilyaların yüzeyindeki gazları emerek kokunun gitmesine yardımcı olacaktır. Aktif karbon torbaları, mobilyaların yanında bırakılarak kullanılabilir.

Düşünüyorum

Kayıtlı Kullanıcı
30 Mar 2023
29
1,582
83

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusu, genellikle ağaçtan ve yapıştırıcılardan kaynaklanan uçucu organik bileşiklerin (VOC'ler) neden olduğu rahatsız edici bir kokudur. Bu kokudan kurtulmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

1. Havalandırma: Yeni aldığınız mobilya parçalarınızı en az 1-2 gün boyunca havalandırın. Pencere ve kapıları açarak taze havanın içeri girmesini sağlayın.

2. Aktif Karbon Filtre: Aktif karbon filtreli hava temizleyicisi kullanarak havada bulunan VOC'leri emerek kokuyu azaltabilirsiniz.

3. Sirke ve Su: Su ve sirkeyi eşit oranlarda karıştırın ve bu karışımı bir sprey şişesine doldurun. Mobilyanızın yüzeyindeki kokuyu azaltmak için karışımı mobilyanızın yüzeyine püskürtün.

4. Bicarbonat: Nemli bir bez kullanarak mobilyanın yüzeyini silin ve ardından açık bir kapta birkaç kaşık kabartma tozu ile biraz karıştırın. Bu karışımı mobilyanın üzerine serpin ve bir gün boyunca bekletin. Daha sonra mobilyayı temizleyin.

5. Limon Suyu ve su: Bir sprey şişesinde doğal limon suyu ve suyu karıştırarak bir çözelti hazırlayın. Bu çözeltiyi mobilyanın üzerine püskürtün ve sonra mobilyayı hava alabildiği bir yere taşıyarak birkaç saat bekletin.

Not: Mobilya temizleme ürünleri kullanırken, ürünün mobilyanıza verebileceği hasarı önlemek için ürünün etiketini mutlaka okuyun.

insan

Kayıtlı Kullanıcı
2 Nis 2023
78
3,048
83

İtibar Puanı:

Yeni mobilyalarınızın hoş olmayan bir kokusu varsa, bunun nedeni muhtemelen yapıştırıcı, vernik veya boyadan kaynaklanıyor olabilir. Bu koku genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden yok olur, ancak hızlandırmak için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Odanın havalandırmasını artırın. Pencereyi açın ve hava sirkülasyonunu iyileştirmek için bir vantilatör kullanın.

2. Odada bir hava temizleyici kullanın. Bu cihazlar, havada bulunan kirleticileri filtreleyerek kokuyu giderir.

3. Kabartma tozu veya karbonat kullanın. Bu maddeleri mobilyaların üzerine serpin ve birkaç saat bekletin. Daha sonra fırçayla hafifçe temizleyin.

4. Sirke kullanın. Sirkeyi suyla karıştırın ve bu karışımı mobilyaların üzerine spreyleyin. Birkaç dakika bekletin ve ardından bezle silin.

5. Kuru kahve kullanın. Kuru kahveyi bir kaba koyun ve mobilyaların yakınına yerleştirin. Kahve kokusu, hoş olmayan mobilya kokusunu örtecektir.

Bu yöntemlerden biri veya birkaçını kullanarak yeni mobilyalarınızdaki kötü koku sorununu giderebilirsiniz. Ancak kokunun kaynağı başka bir şeyse, bu yöntemler etkili olmayabilir. Bu durumda mobilya satıcınızla iletişime geçebilir veya uzman bir temizlik şirketine başvurabilirsiniz.

AcwTP

Kayıtlı Kullanıcı
15 Ocak 2022
26
1,001
78

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusu genellikle yeni alınan mobilyaların üretiminde kullanılan kimyasalların yaydığı bir koku olarak ortaya çıkar. Bu koku zamanla kendiliğinden giderse de bazı yöntemlerle hızlandırılabilir. İşte yeni mobilya kokusunun giderilmesi için kullanabileceğiniz yöntemler:

1. Havalandırma: Yeni mobilyalarınızı açık havada havalandırın. Mobilyalarınızı güneşe maruz bırakın ve pencere veya kapıları açarak odanın havasını tazeleyin.

2. Kabartma tozu: Kabartma tozu, mobilyaların kokusunu emmek için etkili bir yöntemdir. Birkaç kaşık kabartma tozunu suyla karıştırarak bir macun elde edin ve mobilyaların yüzeylerine sürün. Yaklaşık bir saat bekledikten sonra mobilyaları nemli bir bezle silin.

3. Limon: Limon, kötü kokuları emmek için etkili bir yöntemdir. Birkaç dilim limonu mobilyaların yüzeylerine yerleştirin ve birkaç saat bekleyin. Limon dilimlerini çıkarın ve mobilyaları nemli bir bezle silin.

4. Aktif karbon: Aktif karbon, kötü kokuyu emmek için kullanılan bir başka malzemedir. Aktif karbonu mobilyaların altına yerleştirin ve birkaç gün bekletin. Aktif karbonu çıkarın ve mobilyaları silin.

5. Sirke: Sirke, kötü kokuyu azaltmak için etkili bir yöntemdir. Eşit miktarda su ve elma sirkesini bir sprey şişesine koyun. Mobilyaların yüzeylerine püskürtün ve birkaç saat bekleyin. Daha sonra mobilyaları nemli bir bezle silin.

6. Koku emiciler: Koku emiciler, mobilyaların kokusunu emmek için tasarlanmıştır. Mağazalarda bulabilirsiniz. Koku emicileri mobilyaların altına veya yanlarına yerleştirin ve birkaç gün bekleyin. Koku emicileri çıkarın ve mobilyaları silin.

Aydan Kuyumcu

Kayıtlı Kullanıcı
19 Şub 2021
131
5,593
93

İtibar Puanı:

Yeni mobilyaların kokusu rahatsız edici olabilir, ancak bazı yöntemlerle bu koku azaltılabilir:

1. Odanın havalandırılması: Yeni mobilyaların kokusu için ilk adım, odanın havalandırılmasıdır. Kapı ve pencereleri açarak taze hava alın ve oda havalandırıldıkça mobilyaların kokusu azalacaktır.

2. Aktif kömür: Aktif kömür, havada bulunan tüm kötü kokuları absorbe eder. Odanın bir köşesinde birkaç tane aktif kömür bırakarak mobilyaların kokusunu azaltabilirsiniz.

3. Sirke: Sirke, ciddi şekilde kötü kokuları azaltabilir. Temiz bir havlu ya da bezi sirke çözeltisine batırın ve mobilyalarınızı silin. Sirke ve su karışımını sprey şişesine doldurarak odanın geneline sıkabilirsiniz.

4. Koku emiciler: Koku emici malzemeler, mobilyalar ve diğer eşyaların üzerinde kokuları emer. Odanın bir köşesinde koku emicili bir çöp kutusu bırakabilirsiniz.

5. Buhar temizleyici: Buhar temizleyiciler, mobilyalar üzerindeki koku kaynaklarını yok etmek için harika bir seçimdir. Odanın havalandırmasını yapın, mobilyaların üzerine su buharı püskürtün, sonra her tarafını temizleyin.

Tüm bu yöntemlerden bir veya birkaçını deneyerek, mobilyaların yeni kokusunu azaltabilirsiniz.

Aslıhan

Kayıtlı Kullanıcı
4 Nis 2023
80
3,161
83

İtibar Puanı:

1. Havalandırma: Evinizi mobilyalarınızı almak için yeni bir yerleştirdiğinizde, özellikle kapalı alanlarda, odanın havalandırmasını sağlayın. Mobilyaların üzerinde izin verilen sürece kapalı plastik örtüleri bırakın.

2. Sirke: Sirke, yeni mobilya kokusunu önlemek ve gidermek için etkili bir ev ilacıdır. Sirkeyi suyla karıştırın ve püskürtmek için bir sprey şişesi kullanın. Sirke kokusu birkaç saat içinde uçacak ve mobilyalarınızın kokusu azalacaktır.

3. Kötü kokuları emmek için karbon filtre: Aktif karbon filtreli hava temizleyiciler, mobilyaların yeni kokusunu emmek için etkilidir.

4. Buhar temizleyicisi: Buhar temizleyiciler, mobilyaların derinlerine nüfuz eden kokuları çıkarmak için harika bir seçenektir. Mobilyaları örneğin koltukları ve halıları buharla temizleyin.

5. Kahve çekirdekleri: Çekilmiş kahve çekirdekleri, mobilyaların yeni kokularını emmek için harika bir yöntemdir. Kahve çekirdeklerini bir kaseye koyun ve mobilyaların yakınına yerleştirin.

6. Limon suyu: Limon suyu, mobilyaların yeni kokusunu hafifletmek için kullanılabilir. Bir şişe suya birkaç damla limon suyu ekleyin ve püskürtmek için bir sprey şişesi kullanın. Limon suyu kokusu, mobilyaların yeni kokusunu azaltacaktır.

7. Sabunlu su: Sabunlu su, yeni mobilya kokusunu gidermek için etkilidir. Bir leğen sıcak suya birkaç damla deterjan ekleyin ve bir bezle mobilyalarınızı silin. Deterjanın kokusu, mobilyaların yeni kokusunu azaltacaktır.

Not: Çözümleri, mobilyaların yüzeylerinde test etmek, yan etkileri yaşamamak için önemlidir.

Sporcu

Kayıtlı Kullanıcı
5 Nis 2023
47
1,617
83

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusu genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden yok olur, ancak kokunun daha hızlı gitmesi için aşağıdaki yöntemler denenebilir:

1. Oda havalandırması: Yeni mobilya kokusundan kurtulmanın en etkili yolu odayı sık sık havalandırmaktır. Pencere ve kapıları açarak taze hava akışı sağlayabilirsiniz.

2. Sirkülasyon fanı: Eğer oda havalandırması yeterli değilse, bir sirkülasyon fanı kullanarak hava akışını artırabilirsiniz.

3. Aktif kömür: Aktif kömür, havadaki kötü kokuların emilmesinde etkili bir yöntemdir. Yeni mobilyanın olduğu odaya konulacak birkaç tane aktif kömür, kokunun daha hızlı gitmesine yardımcı olur.

4. Limon: Limon, doğal bir temizleyici ve kokulandırıcıdır. Bir limonun suyunu sıkarak bir sprey şişesinde suyla karıştırın ve mobilyaların üzerine püskürtün. Limonun doğal kokusu, mobilya kokusunu bastıracaktır.

5. Sirke: Sirke, kokuları emer ve yok eder. Birkaç parça pamuğu sirkeye batırarak mobilyaların üzerine yerleştirin. Birkaç saat sonra pamukları kaldırabilirsiniz.

6. Buhar temizleyici: Buhar temizleyici, mobilyalardan ve diğer yüzeylerden kötü kokuları ortadan kaldırmak için etkili bir yöntemdir. Buhar temizleyici kullanarak mobilyaları temizleyin ve kokunun gitmesine yardımcı olun.

Bu yöntemlerden birkaçını denemeniz, yeni mobilyalarınızın kokusundan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Veysel

Kayıtlı Kullanıcı
6 Nis 2023
152
5,002
93

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusu genellikle evlerimizde satın aldığımız yeni mobilyaların kokusudur. Bu kokunun sağlık açısından herhangi bir zararı yoktur ancak bazı insanlar için rahatsız edici olabilir. Yeni mobilya kokusunu gidermek için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz:

1. Mobilyaları havalandırın: Yeni mobilyaların kokusu, mobilyaların üretim sırasında kullanılan yapıştırıcıların, boyaların ve verniklerin kokusundan kaynaklanır. Mobilyaları açık bir alanı tercih ederek havalandırabilirsiniz. Bu yöntem kokunun azalmasına yardımcı olabilir.

2. Oda spreyleri kullanın: Oda spreyleri, mobilya kokusunu maskeleyebilir ve odanın daha hoş kokmasını sağlayabilir. Ancak, oda spreyleri kullanırken aşırıya kaçmamaya dikkat etmelisiniz.

3. Doğal malzemelerle kokuyu giderin: Limon, karbonat, gazlı soda ve sirkeli su gibi doğal malzemelerle mobilya kokusunu gidermek mümkündür. Birkaç dilim limon veya birkaç kaşık karbonatı bir kaba koyarak kokunun olduğu alanlara yerleştirebilirsiniz.

4. Aktif karbon kullanın: Aktif karbon, mobilya kokusunu emebilir ve gidermeye yardımcı olabilir. Aktif karbonu bir kaba koyarak koku olan alanlara yerleştirebilirsiniz.

5. Nem alıcıları kullanın: Mobilyaların üretim sırasında kullanılan yapıştırıcılar ve vernikler nedeniyle odadaki nem oranı artabilir. Bu nedenle, nem alıcıları kullanarak nem oranını düzenleyebilirsiniz. Bu yöntem kokunun azalmasına yardımcı olabilir.

Yukarıdaki yöntemleri uygulayarak yeni mobilya kokusunu azaltabilirsiniz. Ancak, kokunun çok yoğun olduğu durumlarda profesyonel yardım almanız gerekebilir.

Afyon

Kayıtlı Kullanıcı
11 Ara 2019
32
2,464
83
Afyon

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusunu gidermek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

1. Mobilyalarınızı iç ve dış tarafı ile temizleyin: Temiz bir bez veya sünger ile mobilyalarınızın iç ve dış kısımlarını silin. Bu, mobilyaların üstündeki toz, kiri ve diğer maddeleri gidererek mobilyaların kokusunun hafiflemesini sağlar.

2. Havalandırın: Mobilyalarınızın yer aldığı alanı,iyi havalandırılmış bir alan yapın. Pencere veya kapıları açın, havalandırma cihazı kullanın. Bu, yeni mobilya kokusunun hızlı bir şekilde dağılmasına yardımcı olur.

3. Sirkülasyonu artırın: Hava sıçramasını artırmak için bir vantilatör veya hava temizleyici kullanabilirsiniz. Böylece daha hızlı havanın temizlenmesi ve yenilenmesi yolunu açabilirsiniz.

4. Karbon filtreleri kullanın: Karbon filtreleri, havadaki kötü kokuları ve toksinleri giderir. Filtreleri mobilyalarınızın yer aldığı alanda kullanarak kokunun giderilmesine yardımcı olabilirsiniz.

5. Kötü kokuya neden olan parçaları değiştirin: Eğer mobilyaların yanında halı, perde, yastık gibi başka kumaş eşyalar kullanıyorsanız, bunları da değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Bu eşyaların da zamanla kokusunu aldığını göz önünde bulundurarak mobilyalarınızla uyumlu kumaş ürünler seçmeye dikkat edin.

6. Arındırıcı spreyler: Arındırıcı spreyler, mobilyalarınıza zarar vermeden kötü kokuların giderilmesine yardımcı olabilir. Bu spreyler, web sitelerinden veya mobilya mağazalarından temin edilebilir.

Yukarıdaki yöntemleri uygulayarak yeni mobilya kokusunu azaltabilirsiniz. Ancak kokuda keskin artışlar veya değişmeler fark ederseniz, mobilya bir imalat hatası olabilir ve mutlaka üreticiye danışmanız gerekir.

Ceyhan Boyacı

Kayıtlı Kullanıcı
11 Ara 2019
58
2,186
83
Ceyhan

İtibar Puanı:

1. Havalandırma: Öncelikle, mobilya odasının havalandırılması için pencerelerin ve kapılarnın açılması gerekmektedir. Bu, mobilya kokusunun ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır.

2. Sirke: Sirke, mobilya kokusunu yok etmek için doğal bir çözümdür. Birkaç yemek kaşığı sirkeyi suya karıştırın ve bir sprey şişesine koyun. Mobilyaların üzerine püskürtün ve kurumasını bekleyin. Sirke kokusu kısa sürede yok olacaktır.

3. Kullanılmış Kahve Telvesi: Kullanılmış kahve telvesi, mobilya kokusunu emer. Kahve telvesi yatmadan önce mobilyaların üzerine serpilir ve sabaha kadar bekletilir. Sabah kahve telvesi vakumlanarak temizlenir.

4. Karbonat: Biraz karbonatı suyla karıştırıp, mobilyaların üzerine püskürtün. Birkaç saat bekledikten sonra, kurutucu bir bezle silin. Bu yöntem, mobilyaları iyice temizleyerek kötü kokuyu yok eder.

5. Limon suyu: Limon suyu mobilya kokusunu yok etmek için harika bir doğal temizlik maddesidir. Farklı bir sprey şişesinde limon suyu ve suyu karıştırın. Mobilyaların üzerine durulamadan püskürtün. Kuruduktan sonra mobilyaları silin ve yenilikçi kokusu ile keyif almaya devam edin.
[automerge]1681461349[/automerge]
Yeni mobilyaların kokusu genellikle yapışkan, hoş olmayan bir koku olabilir. Yeni mobilya kokusunu gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Havalandırın: Mobilya paketinden çıktıktan sonra odanın penceresini açın ve bir süre havalandırın. Bu, mobilyanın havalandırılması için doğal bir yoldur.

2. Bicarbonat: Bir çay kaşığı kadar bikarbonatı mobilyanın yüzeyine serpin. Mobilyanın her yerinin kaplandığından emin olun. Bicarbonatın kokuyu emmesine izin verin, ardından vakumlama.

3. Limon suyu: Limon suyunu suyla karıştırın ve sprey şişesine koyun. Mobilyanın yüzeyine püskürtün ve limon suyunun kokuyu giderdiğini göreceksiniz.

4. Kedi kumu: Kedi kumu, mobilyaların kokusunu gidermek için bir çözümdür. Mobilyanın üzerine serpin, birkaç saat bekletin ve sonra vakumlama yapın.

5. Buhar temizleyici: Buhar temizleyiciler mobilyaların kiri ve kötü kokularını temizler. Buhar temizleyiciyi mobilyanın yüzeyine yaklaşık 15 cm uzaklıktan sıkmak için kullanın.

Bu yöntemlerin hiçbiri işe yaramazsa, odaya bir hava temizleyici koyabilirsiniz. Hava temizleyiciler, havanın içindeki mikropları ve kötü kokuları gidermeye yardımcı olur.

Son düzenleme:

Dora

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
53
1,843
83

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusu genellikle malzemelerin işlenmesi sırasında kullanılan kimyasalların kokusudur ve birkaç hafta veya aya kadar sürebilir. Ancak, aşağıdaki yöntemlerle kokuyu gidermek mümkündür:

1. Havalandırın: Yeni mobilyalarınızı mümkün olduğunca havalandırın. Odanızın camlarını açın ve taze havanın kokuyu dışarı atmasına izin verin.

2. Buhar Temizleyici: Buhar temizleyici kullanarak mobilyalarınızı temizleyin. Buharın sıcaklığı kokuyu gidermek için kullanılabilir.

3. Sirke: Yeni mobilyalarınızı sirke ile temizleyin. Sirke, kokuyu gidermek için doğal bir üründür. Yarım sirke sulandırarak mobilyalarınızı silin ve kurumasına izin verin.

4. Aktif Kömür: Aktif kömür, nem ve kokuları emer. Küçük bir poşet aktif kömürü mobilyalarınızın içine veya yanına koyun.

5. Sodyum Bikarbonat: Sodyum bikarbonat mobilyaların üzerine serpilerek kullanılabilir. Birkaç saat bekletin ve sonra vakumlayın.

Yukarıdaki yöntemlerden birkaçını deneyerek mobilyalarınızı yeni mobilya kokusundan kurtarabilirsiniz.
[automerge]1681679612[/automerge]
Yeni mobilya kokusunu gidermek için aşağıdaki önerileri uygulayabilirsiniz:

1. Evinizi havalandırın: Evinizi sık sık havalandırarak mobilya kokusunun dağılmasını sağlayabilirsiniz.

2. Sirke çözeltisi: Bir kase suya birkaç yemek kaşığı sirke ekleyin. Bu çözeltiyi bir sprey şişesine koyun ve mobilyalarınıza püskürtün. Sirke kokusu bir süre kalabilir, ancak yeni mobilya kokusunu azaltacaktır.

3. Kahve çekirdekleri: Kahve çekirdekleri, mobilya kokusunu emerek ortadan kaldırabilir. Bir kase kahve çekirdeği mobilyanın yakınında bırakın ve kokusu emilene kadar bekleyin.

4. Aktif karbon: Aktif karbon, mobilya kokusunu emerek ortadan kaldıran etkili bir yöntemdir. Aktif karbonu mobilyanın yakınına yerleştirin ve kokusu emilene kadar bekleyin.

5. Gazete kağıdı: Birkaç sayfa gazete kağıdını mobilyalarınızın üzerine serin ve birkaç saat bekleyin. Gazete kağıdı mobilya kokusunu emerek yok edecektir.

Not: Her yöntem için önce mobilya üzerindeki bir küçük yerde deneme yapmanız önerilir.

Eda Koyuncu

Kayıtlı Kullanıcı
16 Şub 2021
22
1,395
78

İtibar Puanı:

1. Havalandırma: Yeni mobilya aldığınızda hemen kullanmaya başlamak yerine, öncelikle ürünlerinizi birkaç gün boyunca havalandırarak, mobilya kokusunun gitmesine yardımcı olabilirsiniz.

2. Sirke ile temizleme: Sirke, doğal bir çözücüdür ve mobilyalardan gelen kokuları gidermede oldukça etkilidir. Bir litre suya bir çay bardağı sirke koyarak bu karışımı bir sprey şişesine doldurun ve mobilyalarınıza püskürtün. Sonrasında ise temiz bir bezle silin.

3. Kahve çekirdekleri: Kahve çekirdekleri, mobilya kokularını nötrleştirme özelliği ile bilinirler. Birkaç avuç kahve çekirdeğini bir kaseye koyun ve mobilyaların yakınına yerleştiren. Birkaç gün boyunca mobilyaların yakınında tutun ve mobilya kokusu azalacaktır.

4. Aktif karbon filtreleri: Aktif karbon filtreleri, havayı temizlemek için kullanılan bir yoldur. Aktif karbon filtrelerini, mobilyaların yakınına yerleştirmeye çalışın ve gün boyunca çalıştırın. Bu, mobilya kokusunun azaltılmasına yardımcı olacaktır.

5. Esansiyel yağlar: Mobilyalarınızdan gelen kokuları nötrleştirmek için esansiyel yağlar kullanabilirsiniz. Sprey şişesine birkaç damla lavanta veya nane yağı ekleyin ve miks edin. Daha sonra, mobilyalara püskürtün. Bu işlem aynı zamanda mobilyalarınıza hoş bir koku verir.

6. Karbonat: Bir miktar karbonatı su ile karıştırın ve mobilyaların üzerindeki kokuyu emmesi için birkaç saat bırakın. Daha sonra, temiz bir bezle silin. Bu, mobilya kokusunu azaltacaktır.

Not: Eğer mobilyalarınız önemli ölçüde kokmaya devam ediyorsa, üreticiye veya satıcıya başvurmanız önerilir.

EdaYildizi

Kayıtlı Kullanıcı
19 Ocak 2023
61
2,035
83

İtibar Puanı:

Yeni mobilyaların yaydığı koku, genellikle üretim sırasında kullanılan kimyasallardan kaynaklanır. Bu koku rahatsız edici olabilir ve zamanla azalmazsa, özellikle evdeki hassas kişiler için sağlık sorunlarına neden olabilir. Yeni mobilya kokusunu gidermek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

1. Havalandırma: Mobilyalarınızı evinize getirdiğinizde, pencere ve kapıları açarak odanın havalandırılmasını sağlayın. Bu, mobilyaların yaydığı kokunun hızla dağılmasına yardımcı olacaktır.

2. Vakum temizliği: Yeni mobilyalarınızdan gelen kokunun bazıları, paketleme malzemesinden veya toz ve kirlerden kaynaklanabilir. Vakum temizliği yaparak mobilyalarınızı temizleyin ve koku kaynaklarını ortadan kaldırın.

3. Aktif kömür kullanımı: Aktif kömürün doğal emici özelliği vardır ve yeni mobilyalarınızdan gelen kokuyu emebilir. Küçük parçalar halinde aktif kömürü bir kavanoza koyun ve mobilyalarınızın yanında bırakın. Birkaç gün sonra, kömürü atın ve mobilyalarınızın üzerindeki kokun büyük ölçüde azaldığını göreceksiniz.

4. Limon suyu kullanımı: Limon suyu, havadaki kötü koku molekülleriyle reaksiyona girerek kokuları maskeler. Birkaç damla limon suyunu bir kaba koyun ve mobilyaların yüzeyine uygulayarak kokuyu gidermeye çalışın. Daha sonra mobilyalarınızı ılık suyla temizleyin.

5. Karbonat ve su kullanımı: Karbonat, mobilyalarınızdan gelen kokuları emebilir. Birkaç çay kaşığı karbonatı bir kaba koyun ve su ekleyerek macun kıvamına getirin. Bu karışımı mobilyalarınıza uygulayın ve birkaç saat bekletin. Daha sonra mobilyalarınızı nemli bir bezle silin ve kokun azalmış olduğunu göreceksiniz.

Bu yöntemlerin herhangi biri, yeni mobilyalarınızın yaydığı kokuları azaltacaktır. Ancak, koku çok güçlüyse ve zamanla azalmazsa, üreticinizle iletişime geçmeniz gerekebilir.

Edgarlot

Kayıtlı Kullanıcı
28 Ara 2020
37
1,458
83

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusu genellikle yeni satın alınan mobilyaların ve dolapların karşılaşılan bir sorundur. Bu kokular, üretim malzemelerinden, boyalardan, verniklerden veya macunlardan kaynaklanabilir. Ancak endişe etmeyin, yeni mobilya kokusundan kurtulmanın birkaç yolu vardır.

1. Havalandırma: Mobilyalarınızın bulunduğu odanın penceresini açarak havalandırma yapabilirsiniz. Bu, kokunun odadan kaçmasına yardımcı olacak ve kokunun yerinde kalmasını engelleyecektir.

2. Aktif Kömür: Aktif kömür, mobilya kokusunu azaltmak için çok etkili bir yöntemdir. Aktif kömürü, kokunun yoğun olduğu alana koyabilirsiniz. Kömür, kokuyu emerek nötralize eder.

3. Kabartma Tozu: Kabartma tozu, mobilya kokusunu azaltmak için başka bir ev yapımı bir yöntemdir. Kabartma tozunu, bir kapta su ile karıştırarak bir macun oluşturun ve sonra mobilyaların üzerine koyun. 20 dakika sonra mobilyaları silin ve kokunun azaldığını göreceksiniz.

4. Limon Suyu: Limon suyu, mobilya kokusunun nötralize edilmesine yardımcı olabilir. Limonun suyunu birkaç damla su içinde karıştırın ve bir sprey şişesine doldurun. Karışımı mobilyalara püskürtün ve bir süre sonra silin.

5. Esansiyel Yağlar: Esansiyel yağlar, mobilya kokusunu nötralize etmek için harika bir doğal yöntemdir. Birkaç damla esansiyel yağın su içinde seyreltilmesi, odaya ferah bir kokusu yayacaktır.

Yeni mobilya kokusu genellikle birkaç gün sonra doğal olarak kaybolur. Ancak yukarıdaki yöntemlerden birini kullanarak, bu süreci hızlandırabilirsiniz.

Edirne Mobilya Takımları

Kayıtlı Kullanıcı
27 Ara 2019
17
1,340
78

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusu bazı insanlar için rahatsız edici olabilir. Bu koku genellikle yeni mobilyaların boyanması veya kaplanması sırasında kullanılan kimyasallardan kaynaklanır. Yeni mobilya kokusunu gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Havalandırın: Yeni mobilyalarınızı mümkün olduğunca sık havalandırın. Mobilyaları açık bir alana taşıyın veya pencereleri açın ve havalandırmaya çalışın.

2. Karbon filtre kullanın: Karbon filtreler, havanın temizlenmesine yardımcı olan etkili bir yöntemdir. Bu filtreleri mobilyalar yakınına yerleştirebilirsiniz.

3. Sirkeli su kullanın: Bir sprey şişesi içerisine su ve sirke karıştırın ve mobilyalarınıza püskürtün. Sirke, kokuyu nötralize eder ve mobilyaları temizler.

4. Odor Eaters kullanın: Odor Eaters, havaya hoş bir koku yayarak kötü kokuları gideren özel bir üründür. Bu ürünleri mobilyalarınıza ya da odaya yerleştirebilirsiniz.

5. Kabartma tozu kullanın: Bir kase kabartma tozu mobilyaların yakınına yerleştirilebilir. Kabartma tozu kokuyu emer ve kokunun giderilmesine yardımcı olur.

Bu yöntemlerle yeni mobilya kokusunu gidermeye çalışabilirsiniz. Eğer kokuda bir azalma görmezseniz, mobilyalarınızın üreticisine başvurarak daha fazla yardım alabilirsiniz.

Napiosun

Kayıtlı Kullanıcı
18 Nis 2023
64
2,309
83

İtibar Puanı:

Yeni mobilyaların yaydığı kokuyu hafifletmek veya tamamen ortadan kaldırmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

1. Oda havalandırması: Yeni mobilyaların kokusunu hafifletmek için evinizin penceresini açın ve odayı havalandırın.

2. Baking soda: Bir kaseye birkaç kaşık kabartma tozu koyun ve odaya yerleştirin. Kabartma tozu kokuyu emer ve havayı temizler.

3. Aktif kömür: Aktif karbon filtresi kullanarak kokuyu emebilirsiniz. Aktif karbon filtreler çeşitli boyutlarda ve şekillerde gelir, bu nedenle uygun bir filtre seçin.

4. Sirke: Sirke, mobilya kokusunu emmek için doğal bir yöntemdir. Sirkeli bir bezle mobilyaları silin veya bir kase sirkeli suyu odaya yerleştirin.

5. Limon suyu: Yarım bardak limon suyunu bir bardak suyla karıştırın ve sprey şişesine koyun. Mobilyaları bu karışımla silin.

6. Esansiyel Yağlar: Bazı esansiyel yağlar, mobilya kokusunu gidermek için harika bir seçenektir. Birkaç damla lavanta, nane ya da limon çekirdeği yağı sprey şişesine koyun ve mobilyalarınızı bu karışım ile silin.

Not: Yeni mobilyaların kokusu doğal bir süreçtir ve zamanla azalacaktır. Yukarıdaki yöntemler, kokuyu azaltmak veya hızlı bir şekilde yok etmek için yardımcı olabilir.

SuBoregi.Com 

Moderator
22 May 2021
192
2,334
93

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusu çoğu zaman rahatsız edici olabilir. İşte bu kokunun giderilmesi için bazı yöntemler:

1. Havalandırma: Yeni mobilyanın kokusunu gidermek için ilk olarak odanın havalandırılması gereklidir. Kapı ve pencereleri açık bırakarak taze hava dolaşımını sağlamak, kokunun hızla dağılmasına yardımcı olacaktır.

2. Aktif Kömür: Aktif karbon filtresi, hava akışını engelleyen mobilyaların havasını temizlemek için mükemmel bir seçenektir. Aktif karbon filtresi, odayı temiz bir şekilde tutar ve mobilyalardan kaynaklanan kokuyu emer.

3. Sirke: Sirke, evlerde farklı amaçlarla kullanılır. Aynı zamanda mobilya kokusunu gidermek için de kullanabilirsiniz. Sirkeyi bir sprey şişesine koyun ve mobilyaların her bir yüzeyine püskürtün. Sirkenin hoş olmayan kokusu kısa bir süre sonra kaybolacaktır.

4. Kahve Telvesi: Kahve telvesi, yeni mobilya kokusu gibi kokuları emmek için harika bir malzemedir. Birkaç kaşık kahve telvesini bir kaseye koyun ve mobilyanın yanında zararı olmayacak yerde bırakın.

5. Kurutulmuş Nane Yaprakları: Kurutulmuş nane yaprakları, yeni mobilya kokusu gibi kokuları gidermek için de kullanılır. Mobilyaların yanında bir kase kurutulmuş nane yaprakları bırakın ve kokunun hızla kaybolmasını sağlayın.

Sonuç olarak, yeni mobilya kokusunu gidermek için yukarıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz. Bu yöntemlerden hangisinin işe yarayacağı, mobilyanın türüne ve kokunun yoğunluğuna bağlı olarak değişebilir.

Ferah

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
123
4,761
93

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusunu gidermek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

1. Havalandırma: Odanın penceresini açarak havalandırın.

2. Kömür: Odanın bir köşesinde birkaç parça kömür bırakın. Kömür absorbe edici özelliği ile kokuyu çekerek ortamı temizleyecektir.

3. Sirkeli su: Bir kase sirkeli su hazırlayın ve odaya yerleştirin. Sirke kokusu mobilya kokusunu absorbe edecektir.

4. Karbonat: Bir kase sıcak su içerisinde birkaç kaşık karbonat eritin ve mobilyalarınızın üzerine sıkın. Birkaç saat bekletin ve sonra silerek temizleyin.

5. Limon suyu: Bir kase suya birkaç damla limon suyu ekleyin ve odaya koyun. Limonun doğal aroması mobilya kokusunu giderir.

6. Esansiyel yağlar: Esansiyel yağlar da mobilya kokusunu gidermede etkilidir. Bir difüzör kullanarak odaya hoş bir aroma yayabilirsiniz.

Mobilyalarınızın kokusunu gidermek için birkaç yöntemi deneyebilirsiniz. Büyük bir mobilya setiniz varsa, açık havada veya güneşte bırakarak kokunun doğal olarak kaybolmasını bekleyebilirsiniz.

Okay

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
105
3,740
93

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusu genellikle zararsızdır ancak rahatsızlık verici olabilir. Kokunun giderilmesi için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

1. Havalandırma: Mobilyanızı açık bir alan veya balkonda havalandırın. Bu sayede kokunun havada dağılması sağlanır.

2. Sıcak su ve sabun: Bir kovada sıcak su ve sabun çözeltisi hazırlayın. Mobilyanızı bu çözeltiyle temizleyin. Bu işlem mobilyanızın yüzeyindeki kimyasal maddeleri giderir ve kokuyu azaltır.

3. Karbonat: Bir kapta karbonat ve su çözeltisi hazırlayın. Bu çözeltiyi mobilyanızın yüzeyine sürün ve birkaç saat bekletin. Sonra nemli bir bezle silerek karbonatı temizleyin.

4. Sirke: Bir sprey şişesinde su ve sirke çözeltisi hazırlayın. Bu çözeltiyi mobilyanızın yüzeyine sıkın ve silerek temizleyin. Sirke kokusunun mobilya kokusunu gidermeye yardımcı olduğu bilinmektedir.

5. Odor Killer: Mağazalarda satılan odor killer adlı ürünleri mobilyanızın yüzeyine sıkarak kokunun giderilmesi sağlanabilir.

Yukarıda belirtilen adımları uygulayarak yeni mobilya kokusunu azaltabilir veya gidererek mobilyanızın kokusuz hale getirebilirsiniz.

Piyale

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
116
4,184
93

İtibar Puanı:

Yeni mobilyaların yaydığı kokular zamanla azalacaksa da, hızlı bir şekilde gidermek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Odanın havalandırması: İlk olarak, mobilyaların kurulumunu yaptığınız odayı mümkün olan en çok havalandırın. Pencereleri açın, kapıları açık bırakın ve fanları çalıştırın. Bu sayede ferah bir hava oluşabilir.

2. Buhar temizleyici kullanımı: Buhar temizleyici, yeni mobilyaların etrafındaki havayı arındırmaya yardımcı olabilir.

3. Karbon filtre kullanımı: Yeni mobilyaların yaydığı kokuları emmek için karbon filtre kullanabilirsiniz. Filtreyi mobilyalara yakın bir yere yerleştirin ve düzenli olarak değiştirin.

4. Sirke ve su karışımı: Sirke, kötü kokuları gidermek için doğal bir araçtır. Su ve sirkeyi 1:1 oranında karıştırıp sprey şişesine koyun ve mobilyaların üzerine sıkın. Daha sonra silin ve havalandırmaya devam edin.

5. Kahve çekirdeği: Kahve çekirdekleri de kötü kokuları emerler. Bir kase kahve çekirdeği mobilyaların yanına yerleştirin ve birkaç saat bekleyin.

Bu adımları uygulayarak mobilyaların yaydığı yeni mobilya kokusunu hızlı bir şekilde gidermek mümkündür.

Utkan

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
107
3,795
93

İtibar Puanı:

1. Havalandırma: Mobilya kokusu, yeni mobilyanızın üretim sürecinde kullanılan kimyasallardan kaynaklanabilir. Bu nedenle, mobilyanızın kokusunu gidermek için en basit yöntemlerden biri, evinizi mümkün olduğunca havalandırmaktır. Pencereleri açıp bir süre bekledikten sonra mobilyanın kokusu hafifleyecektir.

2. Sirkeli su: Sirkeli su, mobilyadan kaynaklanan kötü kokuların giderilmesinde etkili bir yöntemdir. İçinde birkaç damla sirke olan bir sprey şişesi hazırlayın ve mobilyanın üstüne sıkın. Sirke ve suyun karışımı, kötü kokuları emerek mobilyanızın kokusunu hafifletecektir.

3. Bicarbonat: Mobilyanın kokusunu gidermek için bir başka etkili yöntem ise karbonattır. Mobilyanın üstüne bir miktar karbonat serpin ve birkaç saat bekletin. Karbonat kötü kokuları emecek ve mobilyanın kokusu hafifleyecektir. Daha sonra, mobilyayı nemli bir bezle silip temizleyin.

4. Kedilere özel deodorant: Kediler, yeni mobilyalardan hoşlanan hayvanlardır. Ancak, mobilyanın kokusu nedeniyle, bazı kediler yeni mobilyaların üzerine idrar yapabilirler. Kediler için özel olarak tasarlanmış bir deodorant, mobilyanın kokusunu giderirken aynı zamanda kedilerin mobilyanızı çizmesini önleyebilir.

5. Aktif karbon filtresi: Aktif karbon filtresi, hava kalitesini iyileştirmek için kullanılan etkili bir yöntemdir. Koku gidermek için aktif karbon filtresini mobilyanızın yakınına yerleştirin. Aktif karbon, havadaki kokuları emerek mobilyanın kokusunu hafifletecektir. Ancak, mobilyanın üzerine aktif karbonu dökmeyin, çünkü bu mobilyaya zarar verebilir.

6. Yağsız sabun: Mobilyanızın kumasına hafifçe sabun ve sıcak su ile temizleyebilirsiniz. Özellikle yeni koltuk ve yatak gibi giydirme ürünlerinizi, ilk temizlenmeden sonra kokuyu giderecektir. Aynı zamanda ölen kirleri de temizleyerek şaşırtacaktır.

Yukarıda belirttiğim adımlar ile yeni mobilya kokusunu ortadan kaldırabilirsiniz. Ancak, mobilyanızın kokusu kalıcı olabilir, bu durumda birkaç günlük süreyle mobilyanızı kuru bir yerde bırakarak havalandırın ve kokunun giderilmesini bekleyin.

Okay

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
105
3,740
93

İtibar Puanı:

1. Oda havalandırması yapın: Yeni mobilya, birkaç gün boyunca yoğun kokuya neden olabilir. İlk etapta yapılması gereken şey odanın havalandırılmasıdır. Pencere ve kapıları açarak odadaki havayı temizleyebilirsiniz.

2. Aktif karbon filtreli hava temizleyicisi kullanın: Hava temizleyicisi, odadaki havayı temizler ve yeni mobilya kokusunu absorbe eder.

3. Sirke ve su karışımı: Sirke, kokuyu azaltmak için bazı temizleyicilerin bileşenlerinden biridir. Sirke ve su karışımını sprey şişesine doldurun ve mobilyaların yüzeylerini hafifçe silin.

4. Bicarbonat: Bicarbonat da kokuyu absorbe eden bir maddedir. Birkaç kaşık bicarbonatı bir kapta karıştırın ve odanın farklı yerlerine dökün.

5. Limon suyu: Limonun asitliği, yeni mobilya kokusunu nötralize edebilir. Limon suyunu bir sprey şişesine doldurun ve mobilyaların yüzeylerini hafifçe silin.

6. Kahve: Kahve, mobilyalardan gelen kokuyu emebilir. Birkaç torba kokusuz kahveyi mobilyaların etrafına yerleştirin ve birkaç gün boyunca bekletin.

7. Zamanla geçmesini bekleyin: En kolay ve doğal yolu, yeni mobilya kokusunun zamanla geçmesini beklemektir. Mobilyaları havalandırarak ve sık sık odayı temizleyerek kokuyu azaltabilirsiniz.

Piyale

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
116
4,184
93

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusu bazen rahatsız edici olabilir. Aşağıdaki adımları takip ederek bu kokuyu gidermeniz mümkündür:

1. Havalandırma: Mobilyalarınızın bulunduğu alanı sürekli havalandırmaya özen gösterin. Pencereleri açarak taze hava alın.

2. Sirkülasyon: Hava sirkülasyonunu artırın. Hava akışı sağlayacak bir fan kullanabilirsiniz. Bu işlem kokunun hızlıca dağılmasına yardımcı olur.

3. Karbon filtre: Havayı temizleyen karbon filtreler kullanabilirsiniz. Birkaç gün boyunca mobilyanın yanında durarak kötü kokuların absorbe edilmesine yardımcı olabilirler. Aktif karbon filtresi de oldukça etkilidir.

4. Limon suyu: Biraz limon suyu ve su karışımıyla mobilyalarınızı silerek kötü kokudan kurtulabilirsiniz. Bu karışım, sahip olduğu doğal asit özelliği sayesinde bakterileri öldürür ve kötü kokuyu yok eder.

5. Sirke: Sirke de mobilya kokusunu gidermek için kullanılabilir. Biraz sirkeyi suyla karıştırın ve mobilyalarınızı silin. Bu işlem kokuyu giderir ve aynı zamanda mobilyaları dezenfekte eder.

6. Kahve çekirdekleri: Kahve çekirdeklerinin kokuları kötü kokuları maskeleyebilir ve etkisiz hale getirir. Birkaç kap kahve çekirdeği mobilyaların yanına yerleştirerek, kokunun azalmasına yardımcı olabilirsiniz.

7. Aktif karbon yüz maskesi: Gaz maskesi olarak da kullanılan aktif karbonlu yüz maskeleri kokulara karşı oldukça etkili olabilirler. Bu maskeleri kullanmak kokuyu doğrudan yok etmese de, nefes almanızı daha rahat hale getirecektir.

Bu adımları takip ederek, yeni mobilya kokusundan kurtulabilirsiniz. Eğer kokunun kalıcı olması durumunda, mobilyanın üretiminde kullanılan malzemeleri incelemenizde fayda vardır. Bazı malzemelerin kokuları daha geç yok olabilir.

Aysan

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
44
1,533
83

İtibar Puanı:

1. Havalandırma: Odadaki pencere ve kapıları açarak havalandırma sağlayabilirsiniz. Bu sayede mobilyaların havadaki kokusu dağılacaktır.

2. Karbon filtre: Karbon filtreli hava temizleyicisi kullanarak odadaki havanın temiz kalmasını sağlayabilirsiniz.

3. Sirkeli su: Bir kabın içine su ve sirke ekleyerek karıştırın. Ardından bu karışımı mobilyaların üzerine bir bez yardımıyla sürün.

4. Kabartma tozu: Bir miktar kabartma tozunu mobilyaların üzerine serperek en az 8 saat bekletin. Daha sonra mobilyaları temizleyin.

5. Limon suyu: Limon suyunu suyla karıştırarak mobilyaların üzerine bir bez yardımıyla sürün. Kokuyu azaltacaktır.

6. Kahve çekirdekleri: Kahve çekirdeklerini bir kabın içine koyarak mobilyaların yanına yerleştirin. Kahve kokusu, mobilyaların kokusunu örtecektir.

Bu yöntemlerden herhangi birini kullanarak mobilyaların kokusunu azaltabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken, kullanacağınız yöntemin mobilyalarınıza zarar vermemesi.

Uzbay

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
56
1,890
83

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusundan kurtulmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

1. Havalandırma: Mobilyalarınızı açık havada mümkün olduğunca havalandırın. Camları açın ve mobilyaların etrafındaki alanı havalandırın.

2. Karbon filtre: Karbon filtreli hava temizleyicileri, yeni mobilyaların yaydığı kokuyu hızla absorbe ederek havayı temizleyebilirler.

3. Sodyum bikarbonat: Sodyum bikarbonat, birçok kötü koku için doğal bir çözümdür. Yeni mobilyaları çevrelemek için birkaç kaba sodyum bikarbonat ekleyin ve birkaç gün boyunca bırakın ve sonra kaba çöp torbasıyla atın.

4. Sirke: Sirke, diğer kötü kokuları olduğu gibi yeni mobilya kokusunu da doğal olarak giderir. Birkaç kaşık sirke ile ılık su karışımı hazırlayın ve mobilyaların üzerini silin.

5. Aktif karbon: Aktif karbon, kokuyu absorbe edebilir. Mobilyaları kaplayan bir çanta veya kutu içine birkaç tane aktif karbon ekleyin ve birkaç gün boyunca bekletin.

Not: Kimyasallarla temizlemek, mobilyalarınıza ve sağlığınıza zarar verebilir. Bu nedenle, doğal ev çözümlerini denemeniz önerilir.

Aysan

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
44
1,533
83

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusu birçok kişi için rahatsızlık verici olabilir. Bu koku genellikle mobilyadan yayılan formaldehit, uçucu organik bileşikler (UOB'ler) ve diğer kimyasallardan kaynaklanır. Yeni mobilya kokusundan kurtulmak için aşağıdaki önerileri deneyebilirsiniz:

1) Mobilyalarınızı birkaç gün havalandırın: Yeni mobilyalarınızı satın aldığınızda, birkaç gün boyunca kapalı bir alanda kaldıkları için kokularını kesinlikle içlerinde tutarlars. Eğer mümkünse, mobilyalarınızı birkaç gün boyunca dışarıda havalandırın.

2) Sirkeli su kullanın: Sirke hem kokuları giderir hem de mobilyaların üzerindeki yağlı kalıntıları temizler. 1 litre suya 1/2 bardak sirke ekleyin. Bu karışımı bir süngerle veya bezle mobilyanın üzerine uygulayın. Sirke kokusu da birkaç saat içinde kaybolacaktır.

3) Kötü kokuları absorbe eden maddeler kullanın: Kötü kokuların absorbe edilmesine yardımcı olan malzemeler arasında kahve çekirdekleri, aktif karbon, gazete kağıdı ve kabartma tozu gibi maddeler bulunur. Bunlardan herhangi birini mobilyaların üzerinde bir süre bırakabilir ve sonra temizleyebilirsiniz.

4) Nemlendirici kullanın: Herhangi bir ısıtma sistemine maruz kalan bir oda, aşırı kuru hale gelir. Bu, yüzeydeki suyun buharlaşmasına neden olabilir ve yüzeydeki kimyasalları havalara yayabilir. Odanızın havasını nemlendirmek için bir nemlendirici kullanabilirsiniz.

5) Bitkiler kullanın: Çiçekler ve bitkiler, yüzeydeki kimyasalları emerler ve havayı temizlerler. Odanızda birkaç bitki bulundurarak odanızın havasını temizleyebilirsiniz.

Mobilya kokusu bazı insanlar için ciddi bir alerjik reaksiyonun belirtisi olabilir. Eğer bahsi geçen tüm çözüm önerileri işe yaramazsa veya kendinizi kötü hissederseniz doktorunuza görünmeniz önerilir.

Uzbay

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
56
1,890
83

İtibar Puanı:

1. Oda havalandırması: Yeni mobilyaların kokusundan kurtulmanın en iyi yolu, odayı sık sık havalandırmaktır. Pencereleri açarak temiz hava akışı sağlayın ve mobilyaların kokusunun uçmasına izin verin.

2. Sirkeli su: Sirkeli su, mobilyaların kokusunu absorbe etmek için önemli bir araçtır. Bir sprey şişesine su ve elma sirkesi ekleyin, ardından mobilyaların üzerine hafifçe püskürtün. Birkaç saat bekletin ve ardından temiz bir bezle silin.

3. Kuru kahve: Kuru kahve, yeni mobilyaların kokusunu emmek için etkili bir yöntemdir. Kuru kahveyi bir kaseye koyun ve mobilyaların yakınına yerleştirin. Kokuyu emmek için 24-48 saat bekletin.

4. Karbon filtre: Karbon filtreler, havayı temizlemek ve mobilyaların kokusunu emmek için idealdir. Filtreleri odaya yerleştirin ve mobilyaların kokusunun kaybolmasını bekleyin.

5. Aktif karbon: Aktif karbon, havayı temizlemenin doğal bir yolu olarak kabul edilir. Birkaç tabakta aktif karbonu mobilyaların yakınına yerleştirin ve kokunun emilmesini bekleyin.

6. Limon suyu: Limon suyu, mobilyaların kokusunu nötralize etmek için kullanılabilir. Biraz limon suyu ile ılık suyu karıştırın ve mobilyaları silin. Sonra kurulayın.

7. Kedi kumu: Kedi kumu, mobilyaların kokusunu emmek için kullanışlı bir yöntemdir. Kedi kumunu birkaç kaseye koyun ve mobilyaların yakınına yerleştirin. Kokuyu emmek için birkaç gün bekletin ve ardından kumu atın.

NOT: Mobilyaların temizliği sırasında kullanacağınız temizlik malzemelerinin mobilyaların yapısına zarar vermediğinden emin olun. Ürün etiketlerini mutlaka okuyun ve uzman yardımı alın.

Rojbin

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
27
998
78

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusu, bazı insanlar için rahatsız edici olabilir. Bu kokuyu gidermek için şunları yapabilirsiniz:

1. Havalandırma: Yeni mobilya kokusunu gidermek için odanızı havalandırın. Pencere ve kapıları açın ve taze hava akışını sağlayın.

2. Sirkülasyon: Odadaki hava sirkülasyonunu arttırın. Bir fan veya hava temizleme cihazı kullanın.

3. Karbon filtre: Karbon filtreli bir hava temizleyici kullanarak mobilya kokusunu giderin.

4. Koku emiciler: Odadaki koku emicileri kullanarak kokuyu hızlı bir şekilde nötralize edebilirsiniz.

5. Sirke: Sirke, mobilya kokusunu gidermek için etkili bir yöntemdir. Bir kabın içine 1/2 su bardağı sirke koyun ve birkaç saat boyunca odada bırakın.

6. Kahve telvesi: Kahve telvesini bir kaba koyun ve mobilyaların yakınına yerleştirin. Kahve telvesi, kokuyu emer ve havayı tazeleyerek kokudan kurtulmanıza yardımcı olur.

7. Nemlendirici: Nemlendirici kullanarak odadaki hava nemini arttırın. Bu, mobilyaların yeni kokusunu azaltacaktır.

Yukarıdaki yöntemlerden herhangi biri, yeni mobilyalarınızdaki kokuyu gidermenize yardımcı olabilir. Ancak, kokunun çok yoğun olması durumunda, mobilyalarınızı açık havada birkaç gün kurutmanız gerekebilir.

Lina

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
37
1,283
83

İtibar Puanı:

1. Havalandırma: Yeni mobilya kokusunu gidermenin en basit yolu odanın havalandırılmasıdır. İyi bir hava sirkülasyonu, mobilyanın kokusunun hızla çevrene yayılmasını ve daha hızlı şekilde uçmasına yardımcı olabilir.

2. Sirke: Sirke, mobilyalarda bulunan kokuları emmek için kullanışlı bir üründür. Sadece biraz sirkeli suyu bir sprey şişesine doldurun ve mobilyanın üstüne sıkın. Sirke kokusu yerleştiği için eski mobilya kokusu gibi bir kokuya dönüşecektir.

3. Kahve Tanesi: Kahve taneleri, yeni mobilya kokusunu hızla yok etmek için mükemmel bir yol olabilir. Bir kase kahve taneleri alın ve mobilyanın yakınına yerleştirin. Bu, mobilya kokusunu emip yok edecektir.

4. Karbonat: Yeni mobilya kokusunu almanın başka bir yolu da karbonattır. Bir kabın içerisinde birkaç yemek kaşığı karbonatı karıştırın ve ardından karışımı mobilyanın üzerine serpin. Karbonat, kokuların emilmesine ve kolayca yok olmasına yardımcı olacaktır.

5. Limon: Limon, hoş bir kokuya sahip olduğu kadar, mobilyalardan gelen kokuları da maskelemeye yardımcı olabilir. Limonu kesin ve mobilya üzerine yerleştirin ya da birkaç dilimini bir kase suya ekleyip odanın içinde bırakın.

6. Aktif Kömür: Yeni mobilya kokusunu hızlı bir şekilde yok etmek için aktif kömür de kullanabilirsiniz. Aktif kömürü bir kase üzerinde ya da bir bez torbada mobilyanın yanına yerleştirin. Aktif kömür, mobilyalarda bulunan kokuları emecek ve odanın havasını temizleyecektir.

Rojbin

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
27
998
78

İtibar Puanı:

1. Havalandırın: Yeni mobilyanın kokusunu gidermek için ilk yapmanız gereken şey, mobilyanın bulunduğu odanın iyi havalandırıldığından emin olmaktır. Kapıları ve pencereleri açarak odanın havalandırılmasını sağlayabilirsiniz.

2. Doğal ürünler kullanın: Sirke veya karbonat gibi doğal malzemeler de mobilyanın kokusunu gidermeye yardımcı olabilir. Bir miktar sirkeyi suyla karıştırıp mobilyanın üzerine püskürtün veya karbonatı mobilyanın üzerine serpin ve bir kaç saat bekledikten sonra temizleyin.

3. Yüzeyi temizleyin: Yeni mobilyanın kokusunu gidermek için yüzeylerini temizleyin. Mobilyanın üzerindeki tozları ve kirleri temizleyin. Bu aynı zamanda mobilyanın görünümünü de güzelleştirecektir.

4. Narenciye kabuğu kullanın: Kendi doğal kokunuzu yaratmak için mobilyanın üzerine narenciye kabukları koyabilirsiniz. Limon, portakal veya greyfurt kabukları kokuya hoş bir koku ve tazelik katar.

5. Aktif karbon kullanın: Aktif karbon, mobilya kokusunu hızlı bir şekilde emebilir. Bu malzemeyi bir kâseye koyun ve mobilyanın yakınına yerleştirin. Aktif karbon, kötü kokuları emer ve havayı saf tutar.

6. Sabır gösterin: En kolay yol, kokunun kendiliğinden zamanla kaybolmasını beklemektir. Genellikle birkaç hafta içinde yeni mobilyanın kokusu kaybolur. Bu süre zarfında mobilyanın yakınlarına parfümlü pamuk veya işlemeli mendil de koyabilirsiniz.

Lina

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
37
1,283
83

İtibar Puanı:

Yeni mobilyaların kokusu genellikle boyalardan, verniklerden, yapıştırıcılardan veya malzemelerden kaynaklanır. Bu kokuların bazıları zamanla kendiliğinden çıkar, ancak bazıları biraz yardıma ihtiyaç duyar. İşte yeni mobilya kokusunu gidermenin birkaç yolu:

1. Havalandırma: En kolay ve öncelikle yapılması gereken şey, mobilyanın olduğu odanın tamamen havalandırılmasıdır. Pencereleri açarak odaya bol miktarda taze hava girmesini sağlayın. Yeterli havalandırma, mobilya kokusunun azalmasına yardımcı olacaktır.

2. Karbon filtre kullanımı: Karbon filtreleri, mobilyaların yaydığı kokuyu gidermek için özel olarak tasarlanmıştır. Bir çift karbon filtresi satın alarak, filtreleri doğrudan mobilyanın yanına veya odanın bir köşesine yerleştirebilirsiniz. Bu sayede kötü kokuları emerler ve temiz hava yayarak kokunun giderilmesine yardımcı olurlar.

3. Sirke kullanımı: Sirke, kötü kokuları gidermek için etkili bir ev ilacıdır. Sirke çözeltisi hazırlayarak bu çözeltiyi mobilyanın yüzeyine uygulayabilirsiniz. Sirke çözeltisi ılık su ile seyreltilmelidir. Mobilyanızı bu çözeltiyle bir bez yardımıyla silin. Sirke çözeltisi doğal bir dezenfektan olduğu için hem mobilya kokusunu yok eder hem de bakterilerden kurtulmanızı sağlar.

4. Baking soda kullanımı: Baking soda, kötü kokuları gidermek için kullanışlı bir diğer ev ilacıdır. Bir kaseye birkaç çorba kaşığı baking soda koyun ve bunu mobilyanın yanına veya odanın bir köşesine yerleştirin. Baking soda kokuyu emer ve kokunun giderilmesine yardımcı olur.

5. Nane yaprakları kullanımı: Nane yapraklarının ferahlatıcı kokusu, mobilya kokusunu hızlı bir şekilde gidermeye yardımcı olabilir. Birkaç nane yaprağı ezin ve bunları mobilyaların yanına veya odanın bir köşesine yerleştirin. Nane yaprakları kokuyu emer ve odanızı güzel koku ile ferahlatır.

Yeni mobilya kokusunu gidermek için yukarıda bahsedilen yöntemleri deneyebilirsiniz. Bu yöntemler, mobilya kokusunun hızlı bir şekilde giderilmesine yardımcı olacaktır. Ancak, kokunun tamamen yok olması birkaç gün veya hafta alabilir.

Kamelya

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
37
1,280
83

İtibar Puanı:

Yeni mobilyalar genellikle hoş bir koku yayarken, bazı insanlar için bu koku rahatsız edici olabilir. Yeni mobilya kokusunu azaltmak veya tamamen ortadan kaldırmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

1. Havalandırma: Yeni mobilyalarınızı aldığınızda, evinizi mümkün olan en iyi şekilde havalandırın. Pencereleri açın ve birkaç gün boyunca evinize taze hava akımı sağlayın.

2. Sirkülasyon Fanları: Hava sirkülasyonu sağlamak için evinize birkaç fan yerleştirin. Bu, taze havanın mobilyalarınıza girmesine ve kötü kokunun havalandırılmasına yardımcı olur.

3. Sirke: Bir kova suya biraz sirke ekleyin ve bir bez veya sünger kullanarak mobilyalarınızı silin. Sirke, kötü kokuları emer ve mobilyalarınızdaki yeni mobilya kokusunu azaltmaya yardımcı olabilir.

4. Karbon Filtreler: Evinize birkaç karbon filtre yerleştirin. Bu filtreler, kötü kokuları emer ve evinizin havasını temizler.

5. Aktif Kömür: Aktif kömür, kötü kokuları emer ve evinizin havasını temizler. Birkaç parça aktif kömürü bir kaseye koyun ve mobilyalarınıza yakın bir yere yerleştirin.

6. Baking Soda: Birkaç kapak dolusu kabartma tozu bir kaseye koyun ve mobilyalarınıza yakın bir yere yerleştirin. Kabartma tozu, kötü kokuları emer ve yeni mobilya kokusunu azaltmaya yardımcı olur.

7. Yağmurda Bekletmek: Mobilyalarınızın dışında yağmurda bekletmek veya yağmurlu bir havada havalandırmak da kokuların azaltılmasına yardımcı olabilir.

8. Sabırlı Olmak: Yeni mobilyaların koku süresi ortalama 2-3 haftadır. Bu süre boyunca eve sık sık hava akımı sağlamaya çalışın ve sabırlı olun. Kokunun azalması için zaman gerektiğini unutmayın.

BadSantazmf

Kayıtlı Kullanıcı
14 Eki 2022
16
566
78

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusu genellikle mobilyaların üretiminde kullanılan malzemelerin ve yapıştırıcıların havada yaydığı kimyasal kokulardan kaynaklanır. Bu kokuyu gidermek için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz:

1. Odanın havalandırılması: Yeni mobilyalarınızın olduğu odanın kapı ve pencerelerini açarak havalandırın. Bu kokunun doğal olarak dağılmasına yardımcı olacaktır.

2. Sirke kullanmak: Sirke su ile karıştırarak bir sprey şişesine doldurun ve mobilyalarınızın üzerine bu karışımı püskürtün. Sirke, mobilyaların yüzeyindeki kimyasalların uçmasına yardımcı olacaktır.

3. Kahve telvesi kullanmak: Bir kapta kahve telvesi ve su karıştırıp mobilyalarınızın üzerine kahve telvesi karışımı sürün. Kahve telvesi kötü kokuları emecektir.

4. Kömür kullanmak: Odanın her köşesine odun kömürü yada aktif kömür koyun. Kömür, havadaki kimyasalları emer ve kötü kokuları giderir.

5. Dekoratif bitki ve çiçek kullanmak: Odanızda dekoratif bir bitki ya da çiçekler, hem havayı temizleyecek hem de yeni mobilya kokusunu maskeleyecektir.

Not: Yeni mobilya kokusunun geçmesi zaman alabilir. Bu yöntemleri uygulayarak kokuyu hafifletmeye çalışın, ancak lütfen kimyasalları ve mobilyaları direkt temas ettirmekten kaçının.

Dilem

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
39
1,356
83

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusu genellikle ürünlerin üretiminde kullanılan malzemelerin havadaki partiküllerinin birleşmesi sonucu oluşur. Bu koku rahatsız edici olabilir ve bazı insanlar için alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Yeni mobilya kokusunu gidermek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

1. Havalandırma: Yeni mobilyalarınızı mümkün olduğunca havalandırmalısınız. Evinizin kapı ve pencerelerini açarak hava sirkülasyonunu artırın. Evinizi havalandırdığınızda mobilyalarınızdaki gaz ve kokular doğal olarak havadaki partiküllere karışır ve azalır.

2. Sirke: Sirkeyi suyla karıştırarak bir sprey şişesine koyun. Bu karışımı mobilyaların yüzeylerine püskürtün ve birkaç saat bekleyin. Daha sonra mobilyaları nemli bir bezle silerek sirke kokusunu çıkarın.

3. Kahve çekirdeği: Bir kap kahve çekirdeği alın ve mobilyaların yakınına yerleştirin. Kahve çekirdekleri havadaki kötü kokuyu emer ve mobilyanın kokusunu azaltır.

4. Aktif karbon: Aktif karbon insanlar tarafından kullanılan ve filtreleme yapabilecek bir malzemedir. Mobilyalarınızın yakınınna birkaç aktif karbon filtresi yerleştirerek, evinizin havasındaki kötü kokuların emilmesine yardımcı olabilirsiniz.

5. Limon suyu: Birkaç dilim limonu sıkarak içine su ekleyin. Bu karışımı mobilyaların yüzeylerini temizlemek için kullanın. Limonun doğal asitleri kokuyu gidermenize yardımcı olacaktır.

Yukarıdaki yöntemlerden herhangi birini deneyerek, yeni mobilyalarınızdan çıkan kötü kokuyu hafifletebilirsiniz. Ancak, kokunun birkaç hafta içinde kendiliğinden kaybolması da mümkündür.

Roza

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
37
1,309
83

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusu, mobilyaların boyanması, cilalanması veya yeni kumaşlar kullanılması nedeniyle oluşabilir. Kokunun giderilmesi için aşağıdaki yöntemler denenebilir:

1. Havalandırma: Mobilyaların bulunduğu odanın kapı ve pencerelerinden bolca havalandırma yaparak odayı güzelce üflemek ve havayı temizlemek, kokunun hızlı bir şekilde dağılmasına yardımcı olacaktır.

2. Kuru Buhar: Mobilyanın yüzeyinde kuru bir buhar ile temizleme yapılabilir. Bu yöntem, kokunun giderilmesine yardımcı olabilir. Ancak buharın çok sıcak olmamasına ve mobilya yüzeyine çok yakın olmamasına dikkat edilmelidir.

3. Sirkeli Su: Biraz suya birkaç damla sirke ekleyerek karıştırabilirsiniz. Bu karışımı bir sprey şişesine koyun ve mobilyanın yüzeyine püskürtün. Ardından nemli bir bezle silin. Sirke kokusu hızlı bir şekilde uçacaktır ve mobilya üzerinde kalacak bir koku bırakmayacaktır.

4. Kahve Telvesi: Kahve telvesi, mobilya kokusunun emilmesine yardımcı olabilir. Kahve telvesini bir kapta mobilyanın yakınına yerleştirin ve 1-2 gün bekletin. Telve kokusu, yeni mobilya kokusunu emme işlemini hızlandıracaktır.

5. Aktif Karbon: Aktif karbon, mobilya kokusunun emilmesine yardımcı olan birçok madde içerir. Aktif karbonu bir kapta mobilyanın yakınına yerleştirin ve 1-2 gün bekletin. Kokunun emilmesine yardımcı olacaktır.

6. Limon Suyu: Biraz suya birkaç damla limon suyu ekleyin ve bir sprey şişesine koyun. Mobilyanın yüzeyine püskürtün ve nemli bir bezle silin. Limon suyu, mobilya kokusunu giderirken aynı zamanda mobilya üzerinde güzel bir koku bırakacaktır.

Yukarıdaki yöntemler, yeni mobilya kokusunu hızlı bir şekilde gidermenize yardımcı olacaktır. Ancak kokunun güçlü olduğu durumlarda birkaç kez denemeniz gerekebilir.

Sahre

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
43
1,464
83

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusunu gidermek için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Mobilya parçalarını açık havada kurutun: Yeni mobilyaların üretiminde kullanılan vernik ve boya gibi maddelerin kokusu, parçaların üretildiği yerde uygulandıktan sonra kesinlikle uçar. Fakat parçalar kapalı bir alanda tutulduysa kokuyu alabilirler. Bu nedenle mobilya parçalarını açık havada kurutarak kokunun uçmasına yardımcı olabilirsiniz.

2. Oda havalandırması yapın: Yeni mobilya kokusunu gidermek için oda havalandırması yapmak önemlidir. Kapı ve pencereleri açarak odaya temiz hava akışı sağlayın ve kokunun uçmasını sağlayın.

3. Sirkeli su kullanın: Sirke, mobilya kokusunu gidermek için doğal bir çözümdür. Bir kova suya yarım bardak sirke ekleyerek mobilyaları hafifçe silin.

4. Karbon filtre kullanın: Yeni mobilya kokusunu yok etmek için karbon filtreler kullanabilirsiniz. Mobilyaların yakınlarına yerleştirmeniz yeterlidir. Karbon filtreler havayı temizler ve kokuyu emer.

5. Aktif kömür kullanın: Aktif kömür, mobilya kokusunu gidermek için etkili bir malzemedir. Birkaç kömür parçasını mobilyaların yakınına yerleştirin ve kokuyu emmesine izin verin.

6. Limon veya portakal kabuğu kullanın: Limon veya portakal kabukları, mobilya kokusunu gidermek için doğal bir çözümdür. Kabukları mobilyaların yakınına yerleştirin ve kokunun emilmesine izin verin.

Yeni mobilya kokusunu gidermek biraz zaman ve sabır gerektirir, ancak yukarıdaki yöntemleri kullanarak kokudan kurtulabilirsiniz.

Yenibosna Mobilya Takımı

Kayıtlı Kullanıcı
28 Ara 2019
1
37
13

İtibar Puanı:

1. Havalandırma: Yeni mobilyaların kokusu genellikle açık havada dağılır. Bu nedenle, eşyalarınızı pencere gibi açık alanlara koymak, kokunun doğal yollarla giderilmesine yardımcı olabilir.

2. Buhar: Buhar, mobilyalardaki kokunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Su kaynatın ve buhar banyosu yapmak istediğiniz mobilyaların üzerine tutun. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayarak mobilyanın içine nüfuz eden kokunun giderilmesine yardımcı olabilirsiniz.

3. Karbon filtreleme: Aktif karbon filtreler, havada bulunan kaynaklardan gelen farklı kokuları emer. Yeni mobilya kokusunu da emme özelliğine sahiptir. Bu filtreleri ev içindeki havalandırma sistemine takarak, mobilyaların etrafında dolaşan havayı arındırabilirsiniz.

4. Sirke: Sirke, güçlü bir doğal temizleyicidir. Sirke ve su karışımını bir sprey şişesine doldurun ve mobilyaların üzerine püskürtün. Bu karışımın kokuyu emdiğini görebilirsiniz.

5. Odanın nemi: Nemli ortamlar, kokunun yayılmasına neden olabilir. Odanın nem oranının düşürülmesi, kokunun dağılımını azaltabilir. Nem çekici ürünleri kullanarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Not: Yeni mobilya kokusu solunması zararlı maddeler içermez, ancak hassas insanlarda baş dönmesi, halsizlik, göz ve burun kaşıntısı gibi rahatsızlıklara neden olabilir. Bu nedenle, yeni alınan mobilyaların oda kullanıma hazır hale gelmeden önce birkaç gün sirkülasyonlu bir ortamda havalandırılması, bu kokunun salınımını ve insanlar üzerindeki etkilerini azaltabilir.

Bilgehan

Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
53
2,837
83

İtibar Puanı:

1. Havalandırma: Mobilyalarınızın kokusu yeni olduğu için, öncelikle odanın havalandırmasını yapın. Pencereyi açarak ve odanın kapısını açık tutarak koku çıkışmasına yardımcı olabilirsiniz.

2. Sirkelili su: Bir kova suya biraz sirke ekleyerek bir çözüm hazırlayın. Bu çözümü mobilyaların üzerine püskürterek kokuyu gidermeye yardımcı olabilirsiniz.

3. Karbonat: Mobilyanın üstüne bir miktar karbonat serpin. Daha sonra birkaç saat bekleyin ve vakumlayarak temizleyin. Bu işlem kokuyu azaltacak.

4. Kahve çekirdeği: Bir kase kahve çekirdeği, mobilyaların üzerine koyarak birkaç gün bekletin. Kahve çekirdekleri, kötü kokuları emer ve mobilyalarınızın kokusu taze kahve kokacak.

5. Limon: Birkaç dilim limonu mobilyanın üzerine yerleştirin. Limonun doğal yağı kötü kokuları yok edebilir.

6. Aktif karbon filtresi: Hava temizleyici cihazına aktif karbon filtresi takarak mobilyaların yaydığı kokuların temizlenmesine yardımcı olabilirsiniz.

Not: Yeni mobilyaların kokusu zamanla azalacaktır. Ancak bu yöntemlerle daha hızlı bir şekilde kokunun gitmesine yardımcı olabilirsiniz.

LonelyGirl

Kayıtlı Kullanıcı
1 Ara 2019
44
10,253
83

İtibar Puanı:

1. Mobilyaların üst yüzeylerini ve iç bölmelerini nemli bir bezle temizleyin. Bu şekilde kokunun neden olabileceği toz ve kirleri temizleyebilirsiniz.

2. Lavanta yağı, nane yağı veya ıhlamur çiçeği kullanarak kokuyu giderici sıvılar oluşturabilirsiniz. Birkaç damla yağı bir kapta suyla karıştırıp mobilyaların üst yüzeylerine sürebilirsiniz.

3. Koku giderici spreyler kullanabilirsiniz. Marketlerde bulabileceğiniz bu spreyler, mobilyalara püskürtüldüğünde kötü kokuları nötralize eder.

4. Lavanta veya çay ağacı yağı gibi doğal esansiyel yağları bir sprey şişesi içine koyarak, su ile karıştırıp mobilyaların üstüne sıkabilirsiniz. Bu yöntem, mobilyaları hem temizler hem de hoş bir koku bırakır.

5. Odanızın havalandırmasını iyileştirebilirsiniz. Pencereyi açarak taze hava sirkülasyonu sağlayın. Havalandırma sisteminiz varsa bu sistemi çalıştırarak kokunun dağılmasına yardımcı olabilirsiniz.

6. Koku alma yeteneğini yitirdiği için mobilyaların kötü kokusunu hissetmeyebilirsiniz. Bu nedenle, yanınızda bulunan bir arkadaşınız veya aile üyenizden mobilyaları koklamalarını isteyebilirsiniz. Çözüm yöntemlerini uygulayarak, kokunun tamamen gitip gitmediğinden emin olun.

Yelizzzz

Kayıtlı Kullanıcı
6 Haz 2020
27
5,274
78

İtibar Puanı:

Yeni mobilyaların yaydığı rahatsız edici kokuları gidermek için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz:

1. Havalandırma: Yeni mobilyalarınızı aldıktan sonra odanın kapısını açık tutarak havalandırmak, mobilyaların kokusunun hızlı bir şekilde dağılmasına yardımcı olur.

2. Karbon filtre veya hava temizleyici kullanımı: Karbon filtre veya hava temizleyici kullanarak, havadaki kötü kokuları azaltabilirsiniz.

3. Sirke kullanımı: Yeni mobilyalarınızı silmek için sirke kullanabilirsiniz. Sirkeyi bir sprey şişesine koyarak, mobilyaları silin. Sirke kokusu kısa sürede uçacaktır.

4. Kahve çekirdekleri: Kahve çekirdekleri kokuları emebilir, bu nedenle yeni mobilyalarınızın yanına bir kase kahve çekirdeği yerleştirebilirsiniz.

5. Kabartma tozu: Kabartma tozu, havadaki kötü kokuları emerek yok edebilir. Mobilyaların yakınında bir kase kabartma tozu koyarak, kokuları azaltabilirsiniz.

6. Portakal kabuğu: Portakal kabuğu, mobilyaların kokusunu tamamen yok edemese de, havadaki kötü kokuları azaltabilir. Birkaç portakal kabuğunu mobilyaların yanına yerleştirerek, koku azaltılabilir.

Yukarıdaki yöntemleri kullanarak, yeni mobilyaların kokusunu güvenli bir şekilde azaltabilirsiniz.

Havvanur

Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
119
4,566
93

İtibar Puanı:

1. Havalandırma: Yeni mobilya aldığınızda öncelikle odanın mümkün olduğunca havalandırılması gerekir. Pencere ve kapıyı açarak odayı birkaç saat havalandırın.

2. Sıcak su ve sabun: Yeni mobilyaların kokusunu gidermek için sıcak su ve sabun kullanabilirsiniz. Kullanacağınız sabunun doğal olması daha iyi sonuç almanızı sağlar. Bir kovaya sıcak su doldurup sabunluyorsunuz. Daha sonra temiz bir bez yardımıyla mobilyalarınızı silin. Bu işlem mobilyalarınızın yüzeyindeki kalıntıları ve kokuyu gidermeye yardımcı olur.

3. Karbonatkullanımı: Birçok insan gibi siz de yeni mobilyalarınızdan kaynaklanan kötü kokulardan şikayetçiyseniz, magnerzit (karbonat) kullanabilirsiniz. Magnezyum karbonat, kokuları nötralize eden doğal bir madde olarak bilinir. Cila beziniz yardımıyla pudralayarak mobilyalarınızın üzerine serpin ve 1 saat sonra silin. Bu işlem mobilyalarınızın kokusunun hızlı bir şekilde giderilmesine yardımcı olacaktır.

4. Sirke kullanımı: Sirke, mobilyalarınızın yüzeyindeki kalıntıları ve kokuları gidermek için kullanılabilir. Sirke suyun içine katılarak sıvı bir halde çalışabilir. Bir kovaya sıcak su doldurun, içine 1 su bardağı sirke ekleyin. Daha sonra nemli bir bez veya sünger yardımıyla mobilyalarınızı silin. Bu işlem, mobilyalarınızın yüzeyindeki kirleri ve kokuları etkili bir şekilde temizler.

5. Koku emiciler: Doğal koku emicileri kullanarak da mobilyalarınızın kokusundan kurtulabilirsiniz. Lavanta yağı, limon, çay ağacı yağı veya portakal kabukları gibi doğal malzemeleri kullanarak mobilyalarınızın kokusunu hafifletebilirsiniz. Bunları bir bezin üzerinde veya sprey şişesiyle mobilyalarınızın üzerine püskürterek kullanabilirsiniz. Bu yöntem mobilyalarınızın kokusunu etkili bir şekilde maskeleyecektir.

Rickyvah

Kayıtlı Kullanıcı
11 Ocak 2023
22
735
78

İtibar Puanı:

Yeni mobilyaların yaydığı keskin kokular birçok insan için rahatsız edici olabilir. Bu kokudan kurtulmak için birkaç yöntem deneyebilirsiniz:

1. Havalandırma: Yeni mobilyaları aldıktan sonra odanın havalandırmasını sağlamak için kapı ve pencereleri açın.

2. Sirkülasyon fanı: Bir sirkülasyon fanı kullanarak havanın hareketini sağlayabilirsiniz.

3. Karbon filtre: Odada bir karbon filtre kullanmak, mobilyaların kokusunu emerek hava kalitesini iyileştirir.

4. Aktif kömür: Aktif kömür tozunu kullanarak mobilyaların kokusunu absorbe edebilirsiniz.

5. Limon suyu: Limon suyu ve su karışımını bir sprey şişesine koyun ve mobilyaların üzerine püskürtün. Limon suyu kokuyu azaltır ve aynı zamanda mobilyaları temizler.

6. Pamuklu bez: Pamuklu bir bezle mobilyaların üzerinde hafifçe silerek kokuyu dağıtabilirsiniz.

Yukarıdaki yöntemlerden birkaçını deneyerek mobilyaların yeni kokusundan kurtulabilirsiniz.

Dilek Yenel

Kayıtlı Kullanıcı
23 Ocak 2021
13
1,358
78

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusu zamanla kendiliğinden azalır, ancak kokuyu hızla gidermek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

1. Oda havalandırması: Mobilyaları aldığınız odanın penceresini açarak havalandırın. Bu oda havalandırması, mobilyanın kokusunu emen havanın dışarı atılmasını sağlar.

2. Kısık ısı: Yeni mobilyanızın kokusu kayboluncaya kadar, oda ısıtıcınızı kısık seviyede kullanın.

3. Karbon filtre: Odada karbon filtre kullanabilirsiniz. Bunlar, havadaki toksinleri ve kötü kokuları emer ve temiz havayı yeniden salar.

4. Limon suyu: Bir kase suya birkaç dilim limon sıkın ve mobilyalarınızı silin. Limon suyu, mobilyalarınızın kokusunu hafifletir.

5. Kahve çekirdekleri: Yeni mobilya kokusunu azaltmak için, birkaç kahve çekirdeği koyun. Kahve çekirdekleri, mobilyalarınızın kokusunu emer ve hafifletir.

6. Sirkeli su: Bir kase suya biraz sirke ekleyin ve mobilyalarınızı silin. Sirke, mobilyalarınızın kokusunu azaltır.

7. Doğal havalandırma: Mobilyaları başka bir odaya taşıyarak ya da açık havada bekletmek, kokunun daha hızlı dağılmasına yardımcı olur.

BeelineHomeHenry

Kayıtlı Kullanıcı
6 Haz 2022
32
1,094
83

İtibar Puanı:

1. Oda sıcaklığını artırın ve pencereyi açın: Yeni mobilyaların kokusu genellikle ilk birkaç gün içinde ortadan kaybolur. Bu süreci hızlandırmak için oda sıcaklığını artırın ve pencereyi açarak havalandırın.

2. Sirke kullanın: Biraz sirke ve suyu karıştırın ve bu karışımı bir sprey şişesine koyun. Odaya püskürtün ve mobilyaların üzerine hafifçe sıkın. Sirkenin asitliği kötü kokuların giderilmesine yardımcı olacaktır.

3. Kahve çekirdekleri kullanın: Kahve çekirdekleri doğal bir hava temizleyicidir. Bir kase kahve çekirdeği odaya yerleştirin ve kokuyu emmesine izin verin.

4. Aktif karbon kullanın: Aktif karbon kötü kokuları emerek havayı temizler. Aktif karbonlu filtreler odaya yerleştirebilir veya aktif karbon granülleri ile bir torba yapabilirsiniz.

5. Buharla temizleyin: Mobilyaları buharla temizleyin. Buhar, mobilyaların derinlemesine temizlenmesine yardımcı olur ve kokuları giderir.

6. Limon kullanın: Limonun doğal asidi kötü kokuları giderir. Birkaç dilim limon odaya yerleştirin veya biraz limon suyu ve suyu karıştırarak ferah bir sprey yapın.

Pedrosrdu

Kayıtlı Kullanıcı
5 Haz 2022
24
858
78

İtibar Puanı:

1. Doğal havalandırma: Yeni mobilyanızı bir odada bırakın ve odanın penceresini açın. Bu sayede odadaki eski havayı atabilirsiniz. Ancak, bu yöntemle kokuyu tamamen gidermek birkaç gün sürebilir.

2. Karbon filtre kullanın: Aktif karbon filtreler, havadaki kötü kokuları emerek yok eder. Küçük bir filtre odası satın alabilirsiniz ya da birkaç filtreli hava temizleyicisi kullanabilirsiniz.

3. Sirke kullanın: Bir fincan sirkeyi bir litre suyun içine karıştırın. Bu karışımı sprey şişesine koyun ve mobilyanın üzerinde kullanın. Sirke kokusu bir süre kalır ancak yeni mobilya kokusunu alıkoyacaktır.

4. Arınmış hava üfleyin: Yeni mobilya kokusundan kurtulmak için, mobilyaların üzerine arınmış hava üfleyen bir fan kullanabilirsiniz. Bu yöntem, yanlışlıkla mobilyaları ıslatmadığınız sürece seçenekleriniz arasında olabilir.

5. Koku giderici ürünler kullanın: Koku giderici spreyler ya da kokulu mumlar gibi ürünler, kötü kokuları emer ve mobilyalarınıza hoş bir koku bırakır. Ancak, yanlış ürünü seçerseniz çözümün bir parçası haline gelebilirler.

6. Bicarbonat sodası kullanın: Bicarbonat sodası, havadaki kötü kokuları emer. Mobilyaların üzerinde yayın bir süre sonra bir süpürge kullanarak temizleyin. Bu yöntem çok etkili olabilir.

ErSan.Net 

ErSan KaRaVeLioĞLu
Yönetici
❤️ AskPartisi.Com ❤️
21 Haz 2019
38,463
1,991,549
113
41
Yumurtalık/Adana

İtibar Puanı:

1. Havalandırma: Yeni mobilyaların kokusu genellikle yeni açılan bir şeyin normal bir sonucudur. Odayı iyi havalandırarak kokuyu azaltabilirsiniz. Pencerelerinizi açın ve kapıları açık tutun.

2. Aktif Kömür: Aktif kömür, mobilya kokusunu emmek için etkili bir çözümdür. Aktif kömür paketini mobilyanın yakınına koyun ve kokunun gidene kadar bırakın.

3. Sirkeli Su: Yeni mobilyaların kokusunu hafifletmek için sirkeli su kullanabilirsiniz. 1 su bardağı sirkeyi 1 litre suyla karıştırın ve sprey şişesine koyun. Mobilyaların üzerine püskürtün ve havalandırın.

4. Kedi Kumları: Kedi kumu, nem emici olarak kullanılabilir. Bir kase kedi kumunu mobilyanın altına yerleştirin ve nemli kokuların emilmesine yardımcı olun.

5. Kabartma Tozu: Kabartma tozu da mobilya kokusunu azaltabilir. Bir kase kabartma tozunu mobilyanın yakınına koyun ve kokunun azalmasını sağlayın.

6. Limon Suyu: Limon suyu, mobilya kokusunu gidermek için etkilidir. Birkaç dilim limon koyun ve havalandırma ile mobilyanın üzerinde bırakın.

Not: Yeni mobilyaların kokusu birkaç hafta içinde kendiliğinden azalır. Bu çözümlerle hızlandırabilirsiniz.

Armağan

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
37
1,265
83

İtibar Puanı:

1. Havalandırma: Yeni mobilyanın kokusu genellikle ilk birkaç gün içinde kaybolur, bu nedenle mobilyanın bulunduğu odanın penceresini açarak havalandırmak ve odaya taze hava almaya izin vermek kokunun hızla çıkmasına yardımcı olur.

2. Kuru sabun: Kuru sabun, yeni mobilyanın kokusunu emmek ve havayı temizlemek için etkili bir yöntemdir. Kuru sabunları mobilyanın yanına yerleştirerek kokusu emilene kadar bekleyin.

3. Karbon filtre: Aktif karbon filtreleri, havadaki kötü kokuları gidermek için idealdir. Yeni mobilyanın kokusunu hızla emmek için birkaç karbon filtresi kullanabilirsiniz.

4. Sirke: Sirke, havadaki kötü kokuları emerek emici bir özelliğe sahiptir. Birkaç kap sirke mobilyanın yakınına yerleştirerek yeni mobilyanın kokusunu gidermenize yardımcı olabilirsiniz.

5. Baking soda: Baking soda, havadaki kötü kokuları hızla emen diğer bir malzemedir. Mobilyanın yakınına birkaç kap baking soda yerleştirerek kokunun giderilmesine yardımcı olabilirsiniz.

6. Diğer alternatifler: Lavanta yağı, nane yağı, portakal yağı veya karanfil yağı gibi doğal uçucu yağlar, odaya hoş bir koku yayarken aynı zamanda mobilyanın kokusunu gidermeye de yardımcı olabilir.

LorenzoNig

Kayıtlı Kullanıcı
24 Ağu 2022
24
786
78

İtibar Puanı:

Yeni mobilyaların yaydığı koku özellikle ilk zamanlarda oldukça rahatsız edici olabilir. Bu kokudan kurtulmanın birkaç yolu şöyle:

1. Havalanmasını sağlayın: Yeni mobilyaları aldığınızda odadaki tüm pencereleri açarak bol bol havalandırın. Böylece yeni mobilyalarınızın havalandıkça koku yayılmasının önüne geçebilirsiniz.

2. Sirke kullanın: Sirke doğal bir kokulandırıcıdır. Yeni mobilyalarınızın kokusunu gidermek için sirke kullanabilirsiniz. Bunun için bir kaba su ve sirke karışımı yapın ve mobilyaları temizlemek için kullanın.

3. Karbon filtre kullanın: Yeni mobilyalarınızın kokusunu gidermek için karbon filtreyi tercih edebilirsiniz. Karbon filtre havayı temizlemede oldukça etkilidir ve mobilyalarınızın yaydığı kokuyu hızlı bir şekilde temizlemeye yardımcı olur.

4. Kömür kullanın: Yeni mobilyalarınızın kokusunu gidermek için kömür kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için kömürü bir tülbent ya da bezin içine koyarak mobilyalarınızın yanına yerleştirebilirsiniz.

5. Limon suyu kullanın: Limon suyu, odaya hoş bir koku yayarak mobilyaların kokusunu gidermeye yardımcı olur. Bunun için bir kaba su ve limon suyu karıştırarak mobilyaları silin ya da bu karışımı bir sprey şişesine koyarak odanın her yerine sıkabilirsiniz.

xoezew

Kayıtlı Kullanıcı
23 Tem 2022
33
1,070
83

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusu hoş olmayan bir koku olabilir ve evinize yayılabilir. Bu kokudan kurtulmak için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Havalandırma: Yeni mobilyaların kokusunu gidermek için odanın havalandırılması en etkili yoldur. Pencereleri açın, hava akışını artırın ve odanın tüm dolaplarını açın.

2. Karbon filtreler kullanın: Hava filtreleri, mobilya kokusunu gidermek için oldukça etkilidir. Buzdolabı veya hava temizleyicilerinde kullanılan karbon filtreler kullanabilirsiniz.

3. Sirke: Sirke, mobilyaların kokusunu gidermeye yardımcı olur. Pamuklu bir bez ya da püskürtme şişesi ile sirkeyi mobilyalara ya da odanın havasına sıkın. Ancak, sirkenin kokusunu çıkarmak için birkaç saat hava sirkülasyonuna izin verin.

4. Kabartma tozu: Kabartma tozu, kötü kokuları emerek odaya hoş bir koku yayabilir. Odanın havasına serpebilir veya kabartma tozu ile ıslatılmış bir bezle mobilyaları temizleyebilirsiniz.

5. Limon ve tuz: Limon ve tuz karışımı, mobilyaların kokusunu giderir. Limonu sıkın, bir tutam tuzu üzerine serpin ve bir bezle mobilyaları silin.

6. Aktif karbon filtre: Aktif karbon filtreleri, kötü kokuları emer ve hava kalitesini iyileştirir. Havalandırma sistemine bir aktif karbon filtre takabilirsiniz.

Bu yöntemlerden herhangi biri, yeni mobilyaların kokusunu gidermeye yardımcı olabilir. Ancak, kokunun keskinliğine bağlı olarak birkaç gün veya hafta sürebilir.

Igortku

Kayıtlı Kullanıcı
9 Kas 2022
12
409
48

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusu, mağazalarda satılan bazı temizleyicilerin kullanımıyla azaltılabilir. Yeni mobilyaların kokusunu azaltmak veya tamamen ortadan kaldırmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:

1. Temizlik malzemeleri kullanın: Yeni mobilyaların yüzeylerini sabunlu su ve nemli bir bezle silin, ardından temiz bir bezle kurulayın. Sirke ve su karışımı da kullanabilirsiniz. Bu karışımı bir sprey şişesine koyun, mobilyaları püskürtün ve havalandırın. Temizleyiciyi mobilyalar üzerinde bırakmayın.

2. Kuru hava kullanın: Yeni mobilyanızı kurulamak için nem alma cihazı kullanabilirsiniz. Yeni mobilyanız için taze hava akışı sağlamak için pencere ve kapıları açabilirsiniz.

3. Kahve çekirdekleri kullanın: Kahve çekirdekleri, yeni mobilyanızdaki kokuyu emmek ve onu doğal bir şekilde azaltmak için kullanılabilir. Kahve çekirdeklerini bir kaseye koyun ve mobilyalarınızın yakınına yerleştirin.

4. Aseton ve alkol gibi kimyasallar kullanın: Aseton veya alkol gibi kimyasal çözücüler, yeni mobilyaların kokusunu gidermek için kullanılabilir. Ancak, çok dikkatli kullanılmalıdırlar.

5. Aktif Karbon kullanın: Aktif karbon filtreleri bileşenleri nötralize etmek için izin verir, bu da mobilyaların kokusunu hafifletir. Mobilya kutuları veya dolapları içine bu filtreleri yerleştirin.

Yeni mobilya kokusunun ortadan kalkması zaman alabilir. Yine de, bu yöntemlerin birkaç kez tekrarlanması kokuyu azaltacaktır.

kic

Kayıtlı Kullanıcı
14 Eki 2022
12
416
48

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusu, mobilyaların üretim sürecinde kullanılan kimyasallar nedeniyle ortaya çıkar. Bu koku genellikle hoş olmayan bir kimyasal kokudur ve evinizin hava kalitesini olumsuz etkileyebilir. Yeni mobilya kokusunu gidermek için şu adımları uygulayabilirsiniz:

1. Havalanmayı sağlayın: Yeni mobilyalarınızı evde kullanmadan önce, ürünün dışarıda hava almış bir yerde bekletin. Böylece mobilyaların kokusu azalacak ve evinize yeni bir koku yayılmayacaktır.

2. Sirkeli su kullanın: Sirkeli su, mobilyalarınızın kokusunu gidermek için etkili bir çözümdür. 1 litre suya 1/4 fincan beyaz sirke ekleyin ve bu karışımı mobilyalarınıza püskürtün. Birkaç saat bekleyin ve ardından nemli bir bezle silin.

3. Karbon filtre kullanın: Karbon filtre, evinizdeki hava kalitesini geliştirmenin yanı sıra yeni mobilyalarınızın kokusunu da azaltabilir. Hava temizleme cihazınıza bir karbon filtre ekleyin ve cihazı mobilyalarınızın bulunduğu odaya yerleştirin.

4. Doğal malzemeler kullanın: Nane, lavanta veya okaliptüs gibi hoş kokulu doğal malzemeler kullanarak mobilyalarınızın kokusunu giderin. Bu malzemeleri bir kase veya torbada mobilyalarınızın yanına koyun.

5. Havalandırma yapın: Evinizdeki pencereleri açarak mobilyalarınızın bulunduğu odanın havalandırmasını sağlayın. Bu, mobilyalarınızın kokusunu doğal olarak azaltacak ve evinizin havasını tazeleyecektir.

Bu adımları uygulayarak yeni mobilyalarınızın kokusunu gidererek evinizde daha sağlıklı ve ferah bir ortam yaratabilirsiniz.

Dost

Kayıtlı Kullanıcı
11 Mar 2023
28
1,038
78

İtibar Puanı:

1. Havalandırma: Yeni mobilyalarınızı açık bir alana taşıyın ve kapıları ve pencereleri açarak bol miktarda havalandırın. Bu, mobilyalardan gelen kokunun havada dağılmasına yardımcı olacaktır.

2. Sirkelenmiş sirke kullanımı: Sirke, kokuları emme özelliğine sahip doğal bir temizleyicidir. Sirkeyi bir sprey şişesi içine doldurun ve mobilyaların üzerine sıkın. Sirke kokusunun dağılması için açık bir alanda kurumasına izin verin.

3. Kızartılmış kahve çekirdekleri: Kızarmış kahve çekirdekleri, mobilyalardan gelen kokuları emerek ortadan kaldırabilirler. Birkaç kahve çekirdeğini tülbent veya çorap içine koyun ve mobilyaların yakınına yerleştirin.

4. Bicarbonat kulllanın: Bicarbonat, kokuları emme özelliğine sahip bir madde olduğundan, mobilyalarınızdan kaynaklanan kokuyu gidermek için kullanabilirsiniz. Farklı bir kase içine birkaç yemek kaşığı bicarbonat koyun ve mobilyaların yakınına yerleştirin. Birkaç saat sonra, küçük toz parçaları emdiğinden, mobilyalarınızın etrafında tozları yok edin.

5. Hava temizleyicisi kullanın: Hava temizleyici, hava akımı ve filtreleme işlemi kullanarak havadaki koku moleküllerini değiştirir. Mobilyalardan gelen kokunun temiz için hava temizleyici kullanarak havayı temizleyebilirsiniz.

Onat

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
35
1,217
83

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusunu gidermek için şu yöntemleri deneyebilirsiniz:

1. Havalandırma: Mobilyalarınızı mümkün olduğunca açık havada bırakın. Camları açın ve havalandırın. Bu, odayı temizlemeye ve havayı tazelemeye yardımcı olur.

2. Karbon filtreler: Karbon filtreler, mobilya kokusu gibi hoş olmayan kokuları absorbe eder. Karbon filtrelerden birkaç tane alın ve mobilyaların yakınına yerleştirin.

3. Sirke: Bir kase suya biraz sirke ekleyin ve mobilyaların yakınına yerleştirin. Sirke, hoş olmayan kokuları gideren doğal bir deodorize edicidir.

4. Aktif karbon: Aktif karbon, birçok farklı şekilde kullanılabilen bir çeşit doğal arıtma maddesidir. Birkaç küp aktif karbonu bir kaseye koyun ve mobilyaların yakınına yerleştirin.

5. Nane yağı: Nane yağı hoş bir koku verir ve mobilya kokusunu maskeler. Birkaç damla nane yağı suya ekleyin ve sprey şişesine doldurun. Mobilyaların yakınına püskürtün.

6. Kuru çamaşırlar: Kuru çamaşırları mobilyaların yakınına asın. Kuru çamaşırlar, hoş bir koku salar ve mobilyaların kokusunu gidermeye yardımcı olur.

7. Kömür: Kömür, mobilya kokusunu emen güçlü bir madde olarak bilinir. Birkaç kömür parçasını bir bez veya torba içinde mobilyaların yanına yerleştirin.

Not: Tüm bu yöntemleri denediniz ancak mobilya kokusu hala gitmediyse, bir uzmana danışın. Mobilyalarınızda belirli bir kimyasal içerik veya yapım malzemesinden kaynaklanan bir sorun olabilir ve bu durumda uzmanlık gerektirir.

İren

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
38
1,292
83

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusu, genellikle mobilyaların imalatında kullanılan yapıştırıcı, boyalar ve maddelerden kaynaklanır. Bu kokuların giderilmesi için birkaç yöntem vardır:

1. Havalandırma: Yeni mobilyayı aldığınızda hemen odanın kapısını açarak havalandırın. Mobilyayı mümkün olan en yüksek bir yere koyun ve kapıyı birkaç gün boyunca açık bırakın.

2. Kömür: Aktif karbon filtreli hava temizleyicileri veya paketlerinin yanı sıra, yeni mobilyanın kokusunu emmek için kuru kahverengi kömür parçaları da kullanabilirsiniz. Kömürü bir kaseye koyun ve mobilyanın yakınına yerleştirin. Birkaç gün içinde kokuyu emecektir.

3. Sirke: Sirke, mobilyanın kokusunu emer ve havayı temizler. Bir sprey şişesine bir su bardağı sirke ve iki su bardağı su koyun. Karışımı iyice çalkalayın ve mobilyanın etrafına püskürtün. Birkaç saat içinde kokunun gittiğini görebilirsiniz.

4. Karbonat: Yeni mobilyayı alırken, bir kutu karbonat satın alın ve mobilyanın etrafına serpin. Karbonat mobilyanın kokusunu emecektir. Birkaç gün sonra mobilyaya vakum yapın.

5. Esansiyel Yağlar: Bazı esansiyel yağlar, mobilyanın kokusunu maskeleyebilir. Bir sprey şişesine birkaç damla lavanta, çay ağacı veya limon yağı ekleyin ve odada püskürtün.

Bu yöntemlerden bir veya birkaçını deneyerek yeni mobilyanın kokusunu azaltabilir veya tamamen yok edebilirsiniz.

Uniloknub

Kayıtlı Kullanıcı
2 Tem 2022
31
1,032
83

İtibar Puanı:

Yeni mobilyaların yaydığı yoğun kokuyu hafifletmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Oda havalandırması: Koku, havasız bir odada daha yoğun olabilir. Odanızın pencerelerini açarak odanın havalandırmasını sağlayabilirsiniz.

2. Aktif karbon filtreler: Aktif karbon filtreleri, sıkıştırılmış kömürden yapılmış filtrelere verilen bir isimdir. Bu filtreler, havadaki kötü kokuları absorbe eder ve havayı temizler.

3. Sirke: Sirke, doğal bir temizleyicidir. Bir kase suya 1 bardak sirke ekleyin ve mobilyalarınızın yakınına koyun. Sirke, kokunun giderilmesine yardımcı olur.

4. Limon ve tuz: Birkaç dilim limonu bir kase tuz ile karıştırın ve mobilyalarınızın yakınına yerleştirin. Bu karışım, kötü kokuları emer ve havayı tazeleştirir.

5. Bicarbonat ve lavanta: Birkaç kaşık bicarbonat ve birkaç damla lavanta yağı karıştırarak bir kavanoza koyun. Kavanozu mobilyalarınızın yakınına yerleştirin. Bicarbonat ve lavanta, havadaki kötü kokuları emer ve taze bir hava yayar.

Bu yöntemler, yaratabileceğiniz birkaç basit çözüm olabilir ve mobilya kokusunu hafifletmeye yardımcı olabilir.

Selbiye Güler

Kayıtlı Kullanıcı
1 Kas 2020
27
4,763
78
İstanbul

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusu genellikle kimyasal tabanlı yapıştırıcı ve boyalardan kaynaklanır. Bu kokuyu gidermek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

1. Mobilyanızın üzerindeki naylon filmleri çıkarın ve tüm çevreyi havalandırın.

2. Mobilyanızı ılık suya batırılmış bir bez ile temizleyin ve mobilyanızın her tarafını iyice kurulayın. Bu, mobilya kaplama malzemesindeki kimyasal bileşenlerin bir kısmının çıkarılmasına yardımcı olacaktır.

3. Buharlı temizleyici veya nemlendirici bir aygıt kullanarak mobilyanızı nemlendirin. Bu daha sert kokuların ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır.

4. Eğer mümkünse, mobilyanızı açık havada güneşte bırakın. Güneş ışığı açık havada mobilyanın üzerindeki kimyasal kokuların doğal olarak çıkmasını sağlar.

5. Bir tencere içinde su kaynatın ve su içine birkaç damla limon suyu veya sirkeli bir çözelti ekleyin. Su buharı, mobilya üzerindeki kokunun azaltılmasına yardımcı olacaktır.

6. Potpuriler veya hava temizleyiciler gibi kokuları gidermek için çeşitli ürünleri kullanarak mobilyanın kokusunu maskeleyebilirsiniz.

7. Mobilyaları ilave bir havalandırmalı odada yaklaşık bir hafta bırakarak kokuya maruz bırakıp, kokunun doğal olarak kaybolmasına izin verebilirsiniz.

RandyErurb

Kayıtlı Kullanıcı
2 Kas 2022
12
486
48

İtibar Puanı:

Yeni mobilya kokusu, ev dekorasyonu yapmayı sevenlerin en büyük sorunlarından biridir. Yeni mobilyaların kokusu birkaç gün hatta haftalar boyunca evin havasını kirletebilir ve rahatsızlık verebilir.

Ancak, endişelenmeyin çünkü yeni mobilya kokusunu gidermek için birçok yöntem mevcuttur ve bu yöntemleri uygulayarak evinizde hoş bir koku yaratabilirsiniz.

İlk olarak, mobilyalarınızın odada hava almasına izin verin. Yeni mobilyaların kokusu özellikle kapalı alanlarda birikebilir, bu nedenle odanın havalandırmasını sağlamak için pencereleri açın veya bir hava temizleyici kullanın.

İkinci olarak, mobilyalarınızı nemli bir bezle silin. Bu, mobilyaların köşelerine ve derinliklerine sinen kokuların giderilmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca, bir havlu veya bezin üzerine birkaç damla uçucu yağ damlatıp mobilyalarınızı silerek hoş bir koku elde edebilirsiniz.

Üçüncü olarak, yaklaşık bir hafta boyunca odanızda bir kabın içinde kahve telvesi veya karbonat gibi absorbe edici malzemeler bırakın. Bu malzemeler, mobilyaların kokusunu emer ve böylece koku yok olur.

Son olarak, güzel kokulu mumlar veya nemlendiriciler kullanabilirsiniz. Bu ürünler, mobilyaların kokusunun yanı sıra evinizin genel havasını da iyileştirir.

Yani, yeni mobilya kokusunu gidermek için birçok yöntem vardır ve bu yöntemleri uygulayarak evde hoş bir koku yaratabilirsiniz. Unutmayın, mobilyalarınızın kokusu zamanla kaybolacaktır, bu nedenle biraz sabırlı olmanız gerekebilir.

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

• Evet

Oy: 259 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    259
Geri
Üst Alt