Son günüm,
KELEBEK MOBİLYA : En beğendim standların başında geliyor. Çağdaş modern çizgileri,estetik ürünleri ,kumaşları ,personel ilgisi çok iyiydi. Stand tasarımlarına bayıldım. Modern tarzda benim bu yılki favorim Kelebek oldu.
İSSALON MOBİLYA : Stand tasarımı olarak beğendim ama mobilya konusunda yine tanıdık ürünler vardı. Luxury havasını iyi yansıtmışlar ama aynı etkiyi mobilya tasarımı konusunda verememişler.
ZANOTTİ MOBİLYA : Luxury atmosferini güzel yansıtan firmalardan biriydi bu yıl. Stand tasarımlarını beğendim, duvarda kullanılan paneller zengin ve İtalyan duruyordu. Kumaşları da hoşuma gitti markanın. Mobilyaları stand tasarımının zenginliğini kaldıramamış bana kalırsa.
ÖZNİL HOME STYLE : Sade ve soft standları vardı. Cephe tarzını da sevdim. Bazı alanlar fazla boş kalmış gibiydi. Arada sırıtan modelleri olmasına rağmen, mobilyalarının çoğunu beğendim .
LODA MOBİLYA: Gerçekten beğendiğim stantlardan biriydi. Cephe tasarımı ,içerdeki soft ve zenginlik çok güzeldi. Mobilyalar için emek sarfetmişler ve bu onlara ayrıcalık katmış. Loda bu haliyle gerçekten güzel iş çıkarmış.
MYLUXURY MOBİLYA : Luxury ve klasik modelleri vardı. Klasik modelleri güzel duruyor lakin luxury konseptinde diğer markalardan pekde farklı modelleri yoktu. Stand tasarımı ve atmosferi bakımından diğer rakiplerine ben iddialıyım mesajını vermiş.
HOMAGE MOBİLYA : Homage’yi genel olarak beğendim. Gerek stand tasarımı konusunda,gerekse mobilya tasarımları konusunda farklılardı. Buda özgünlük açısından ben sizden farklıyım mesajı vermekte. Stand iç alanını gerçekten çok beğendim.
ALİ GÜLER MOBİLYA : Özlem Yıldız’ı görünce içeri girdim
Aslında mekan olarak gerçekten zengin bir alan oluşturmuşlar. Modellerini maalesef pek beğenmedim. Bu mobilya türevlerini diğer firmalarda da görmek mümkün. Bu çizgiden çıkıp ,göz yoran ayrıntılı modeller yerine daha sade ve luxury modeller çıkarmalılar sanki.
[automerge]1674815515[/automerge]
Genel yorum olarak , bana göre Luxury sınıfı bir iki firma dışında istenileni verememiş. Bir koltuğun ,berjerin yada sandalyenin benzer türevlerini çoğu stand da görmek mümkün. Sektörün lideri olarak tanımlanan bir kaç firma bence sınıfta kalmış.
Kendi kimliğinden uzaklaşan markalar, eskilerin üzerine yeni bir şey koyamayan markalar ,kendini tekrar eden markalar, fazla gereksiz detayların hoş görüneceği yanılgısına düşen firmalar, materyal bakımından birbirlerinin devamı niteliği taşıyan markalar bu senenin kaybedenleri olmuşlar.
İsmine pek aşina olmadığımız firmalar ise atağa kalkmışlar.Belki bu fuar onların çıkış noktası olacak kim bilir?
Modern tarzda ise markalar genel olarak istenileni vermiş ve müşterilerini yanıltmamışlar.
Umarım Ülkemiz adına olumlu sonuçların çıkacağı bir fuar dönemi olmuştur.
Herkese başarılar..