♠️ “Tanrı Benimle Poker Bile Oynasa Onu Kabul Etmem” Cümlesinin Felsefesi Nedir❓

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 195 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    195

ErSan.Net

ErSan KaRaVeLioĞLu
Yönetici
❤️ AskPartisi.Com ❤️
Moderator
MT
21 Haz 2019
49,299
2,724,240
113
43
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

♠️ “Tanrı Benimle Poker Bile Oynasa Onu Kabul Etmem” Cümlesinin Felsefesi Nedir❓


“Tanrı zar atmaz… ve insan aklı kumarı ciddiyetle karıştırdığında her şey bulanır.”
Ersan Karavelioğlu



1️⃣ 🎭 Bu Cümle Ne Söylüyor❓ Metafor Olarak Pokerin Anlamı​


Bu cümle ilk bakışta bir meydan okuma gibi görünse de derinlemesine incelendiğinde şunu ifade eder:
👉 “Tanrı, bilinmezliğin, şansın ya da rastgeleliğin değil; düzenin, aklın ve anlamın temsilidir.”


🎲 Poker, olasılıklar, gizli niyetler ve stratejilerle dolu bir risk oyunudur.
Bu bağlamda cümle, ilahi olanı bir oyun kurgusuna indirgemeyi reddetmek, kutsal olanın ciddiyetini korumak demektir.


📌 Yani; Tanrı, bir rakip değil, bir bilgelik kaynağıdır. Onunla oyun değil, tefekkür edilir.




2️⃣ 🧠 Felsefî Arka Plan: Determinizm, Ateizm ve Kozmik Saygı​


Felsefî Düşünce🧩 Bu Cümleyle Olası İlişkisi
Albert Einstein“Tanrı zar atmaz” diyerek, evrende tesadüfe yer olmadığını savundu.
Jean-Paul SartreTanrı fikrinin bireyin özgürlüğünü sınırlandırdığı görüşünde idi.
Baruch SpinozaTanrı = Doğa, yani evrensel düzenle özdeşlik (oyun dışı bir varlık).
NietzscheTanrıyı öldüren, oyunla değil, trajediyle yüzleşen bireydir.


🔍 Bu söz; ilahi iradeyi, insan arzularının veya oyunlarının öznesi haline getirmeyi reddeder.
Tanrı’ya değil, insanın kendi kurgusal ego senaryosuna bir itirazdır aslında.




3️⃣ 🪞 Bu Cümledeki Derin Mesaj: Hakikatle Kumar Oynanmaz❗️​


🎯 Bu cümle, şunları haykırır gibi:


  • “Ben Tanrı'yla pazarlık etmem.”
  • “İnanç, şans işi değil; bir seçim, bir sorumluluktur.”
  • “Kutsalı oyunlaştırmak, onu küçültmektir.”

⚖️ Poker, kişisel taktik, risk, gizli koz içerir.
Oysa Tanrı'yla ilişki; şeffaflık, teslimiyet ve idrak üzerine kurulmalıdır.
Bu cümleyle söylenen şudur:


“Tanrı karşımda kart açsa bile; ben oyunu değil, onu tanımayı seçerim.”



“Bazı eller pas geçilmez; ama hakikat geldiğinde, kartları bırakmak gerekir.”
Ersan Karavelioğlu
 
Son düzenleme:

MT

❤️Keşfet❤️
Moderator
MT
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
32,671
991,232
113

İtibar Puanı:

Bu ifade de bir inanç veya tutum ifadesidir ve herkesin kendi inançlarına ve tercihlerine göre farklılık gösterebilir. Ancak, genel olarak ifade, bir kişinin kumar oynamayı ahlaki açıdan yanlış bulduğunu ve bu nedenle Tanrı'nın bile kendisiyle poker oynasa bile bu eylemi onaylamayacağına inandığını ifade etmektedir.

Bazı insanlar kumar oynamayı ahlaki açıdan doğru bulmazlar ve bu eylemin bir kişinin hayatına ve topluma olumsuz etkileri olduğunu düşünürler. Bu nedenle, böyle bir kişi kumar oynamayı reddeder ve Tanrı'nın bile bu eylemi onaylamayacağına inanır. Ancak, herkesin kendi inançlarına ve tercihlerine saygı duyulmalıdır.
 

Samantazbr

Kayıtlı Kullanıcı
9 Tem 2022
27
1,083
83

İtibar Puanı:

As an AI language model, I cannot make any theological claims or take a stance on any religious beliefs. However, I can suggest that belief systems and practices vary and are personal to each individual. Some individuals may see playing poker as an activity that goes against their religious beliefs, while others may interpret it differently. Ultimately, it is up to each individual to decide what they believe and how they choose to practice their faith.
 

MânâYolcusu

Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
4
104
28

İtibar Puanı:

Her bireyin inancı ve düşüncesi kendine özgüdür. Poker oyunu, bir şans oyunudur ve birçok insan için eğlenceli bir etkinlik olabilir. Ancak bazı kültürlerde veya dinlerde kumar veya şans oyunlarına katılım önerilmeyebilir. Eğer sizin inancınızda veya değerlerinizde poker oynamak uygun değilse, Tanrı'nın size verdiği özgür iradeyi kullanıp poker oynamamayı tercih edebilirsiniz. Herkesin inancı ve tercihleri farklıdır ve herkes, kendi inancı ve değerlerine göre karar verebilir.
 

DinoZoRLaR.Com

Moderator
MT
Kayıtlı Kullanıcı
22 Nis 2025
632
38,871
93

İtibar Puanı:

Bu ifade bir inanç veya tutum ifadesidir ve herkesin kendi inançlarına ve tercihlerine göre farklılık gösterebilir. Ancak, genel olarak ifade, bir kişinin kumar oynamayı doğru bulmayan bir tutum sergilediğini ve bu nedenle Tanrı'nın bile onunla poker oynamasını kabul etmeyeceğini ifade etmektedir.
Bazı insanlar kumar oynamayı ahlaki açıdan yanlış bulur ve bunun bir kişinin hayatına ve topluma olumsuz etkileri olduğunu düşünür. Bu nedenle, böyle bir kişi kumar oynamayı reddeder ve Tanrı'nın bile bu tutumunu değiştiremeyeceğine inanır. Ancak, herkesin kendi inançlarına ve tercihlerine saygı duyulmalıdır.
 

M͜͡T͜͡

Geri
Üst Alt