💞 Bir İnsan Âşık Olduğunu Nasıl Anlar Ve Emin Olabilir ❓

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu❓

• Evet

Oy: 2 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    2

ErSan.Net

ErSan KaRaVeLioĞLu
Yönetici
❤️ AskPartisi.Com ❤️
Moderator
MT
21 Haz 2019
49,493
2,724,351
113
43
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

💞 Bir İnsan Âşık Olduğunu Nasıl Anlar Ve Emin Olabilir ❓

"Aşk, insanın yalnızca kalbini hızlandıran bir duygu değil; ruhunun başka bir varlığın varlığıyla kendi derinliğini yeniden fark etmesidir."
- Ersan Karavelioğlu

Bir insan âşık olduğunu, yalnızca heyecanlandığında, kalbi hızlı attığında, birini sürekli düşündüğünde ya da onunla konuşmak istediğinde anlamaz. Bunlar aşkın belirtileri olabilir; fakat tek başına yeterli değildir. Çünkü hoşlanma, tutku, alışkanlık, yalnızlık, hayranlık, bağlanma ihtiyacı, cinsel çekim ve gerçek aşk bazen birbirine karışabilir.

Gerçek aşk, insanın içinde hem duygusal bir çekim, hem zihinsel bir merak, hem ruhsal bir yakınlık, hem de sorumluluk taşıyan bir bağlılık isteği oluşturur. Aşk yalnızca "onu istiyorum" duygusu değildir; daha derinde "onun iyi olmasını istiyorum, onunla büyümek istiyorum, onun varlığı bende daha sahici bir yer açıyor" hissidir. 💞

Bir insan âşık olup olmadığını anlamak için yalnızca kalbinin hızına değil; niyetine, sabır düzeyine, kıskançlık biçimine, fedakârlık anlayışına, huzur hissine, onu olduğu gibi görüp görmediğine ve bu ilişkinin kendisinde nasıl bir insan ortaya çıkardığına bakmalıdır.

1️⃣ Aşk İle Hoşlanma Arasındaki Fark Nedir ❓

Hoşlanma, çoğu zaman ilk çekimle başlar. Birinin görüntüsü, sesi, tarzı, enerjisi, zekâsı, zarafeti ya da davranış biçimi insanda ilgi uyandırır. Hoşlanmada merak vardır, heyecan vardır, bazen idealize etme vardır.

Aşk ise daha derin bir hâle dönüşür. Aşk, yalnızca birinin güzel taraflarına çekilmek değil; onun karmaşıklığını, eksiklerini, kırılganlığını, geçmişini, sessizliklerini ve gerçek insan hâlini de fark etmeye başlamaktır. 🌙

Hoşlanma çoğu zaman şöyle der:

"Onu görmek istiyorum."

Aşk daha derinden şöyle der:

"Onu anlamak istiyorum."

Hoşlanma yüzeyde parlayan bir kıvılcım olabilir. Aşk ise o kıvılcımın zamanla anlam, emek, sadakat, şefkat ve derin bağ ateşine dönüşmesidir.

Bir insan sadece heyecan duyuyorsa hoşlanıyor olabilir. Ama onun ruh hâlini, iyiliğini, korkularını, hayallerini ve gerçek varlığını da önemsemeye başladıysa aşk daha derin bir ihtimal hâline gelir.

2️⃣ Âşık Olan İnsan Neden Sürekli Onu Düşünür ❓

Âşık olan insanın zihni, sevdiği kişiye sık sık döner. Bu çok doğaldır. Çünkü aşk, insanın dikkat sistemini etkiler. Kişi onun sesini, mesajını, gülüşünü, bakışını, söylediği küçük bir cümleyi bile zihninde tekrar tekrar canlandırabilir.

Fakat burada önemli bir ayrım vardır:

Sürekli düşünmek tek başına aşk değildir.
Bazen bu durum takıntı, belirsizlik kaygısı, ulaşılamayana duyulan arzu, ego yaralanması veya bağlanma korkusu ile de ilgili olabilir.

Gerçek aşkta düşünmek, yalnızca sahip olma telaşıyla dolu değildir. İçinde şefkat, merak, özlem, saygı ve güzel bir bağ kurma arzusu vardır. 💭

Kendine şu soruyu sormak gerekir:

Onu düşündüğümde içimde yalnızca huzursuz bir açlık mı oluşuyor, yoksa onun varlığı bende daha derin, daha sıcak ve daha anlamlı bir alan mı açıyor ❓

Eğer düşünceler sadece kaygı, kontrol ve belirsizlikten besleniyorsa bu aşk değil, duygusal bağımlılık olabilir. Ama düşünceler onun iyiliğini, varlığını ve hayatındaki yerini daha anlamlı kılıyorsa aşkın tohumu orada büyüyebilir.

3️⃣ Aşkta Kalp Hızlanması Gerçek Bir İşaret Midir ❓

Evet, kalbin hızlanması, heyecan, mide kıpırtısı, sesini duyunca gülümseme, mesaj geldiğinde içinin kıpırdaması aşkın ilk belirtilerinden olabilir. Fakat bunlar daha çok çekim ve heyecan aşamasının işaretleridir.

İnsanın bedeni, arzu duyduğu ya da önemsediği bir kişi karşısında tepki verir. Bu tepki aşkın kapısını aralayabilir; ama aşkın tamamı değildir. Çünkü beden bazen yeniliğe, belirsizliğe, ulaşılamazlığa ve tehlikeli çekime de aynı heyecanla cevap verebilir. 🔥

Bu yüzden şu ayrım önemlidir:

Heyecan aşkı başlatabilir, ama aşkı kanıtlamaz.

Gerçek aşk yalnızca kalp atışında değil, zaman içinde ortaya çıkan şu duygularda anlaşılır:

güven,
saygı,
merhamet,
sabır,
sadakat isteği,
anlama arzusu,
birlikte büyüme niyeti.

Kalbin hızlanması güzeldir; fakat aşkın olgun hâli yalnızca heyecan değil, huzurla birlikte gelen derin çekimdir.

4️⃣ Onu Özlemek Aşkın Kanıtı Mıdır ❓

Özlemek aşkın güçlü belirtilerinden biridir; fakat tek başına kesin kanıt değildir. İnsan bazen alıştığı kişiyi, ona verdiği ilgiyi, onun kendisine hissettirdiği değeri ya da kendi içindeki boşluğu dolduran varlığı özleyebilir.

Gerçek aşkta özlem daha farklıdır. Orada yalnızca kişinin varlığına duyulan ihtiyaç değil, onun kendisiyle kurulan anlamlı bağa duyulan hasret vardır. 🌹

Şu ayrım çok önemlidir:

"Onsuz yapamıyorum" her zaman aşk değildir.
Bazen bu, bağımlılık veya terk edilme korkusudur.

Ama:

"Onunla hayat daha derin, daha canlı, daha anlamlı oluyor" hissi aşka daha yakındır.

Gerçek aşk, seni tamamen çaresiz bırakmaz. Seni zayıflatmaz. Seni kendi değerinden koparmaz. Özletir ama yok etmez. Yaklaştırır ama kimliğini silmez.

Bir insan âşık olduğunu anlamak için kendine şunu sorabilir:

Onu özlediğimde kendi hayatımdan kopuyor muyum, yoksa onun varlığı hayatıma daha güzel bir anlam mı katıyor ❓

5️⃣ Âşık Olan İnsan Onun Mutluluğunu Gerçekten Önemser Mi ❓

Evet. Gerçek aşkın en önemli işaretlerinden biri, sevilen kişinin mutluluğunu ve iyiliğini gerçekten önemsemektir. Bu, insanın yalnızca "ben onunla mutlu olayım" demesi değil; aynı zamanda "o da iyi olsun, huzurlu olsun, kendisi gibi olabilsin" diyebilmesidir. 🌿

Bu çok derin bir farktır.

Sahiplenici arzu şöyle der:

"Benim olsun."

Gerçek aşk şöyle der:

"İyi olsun."

Elbette aşk içinde birlikte olma arzusu vardır. İnsan sevdiği kişiyi yanında ister. Fakat gerçek aşk, karşı tarafı sadece kendi eksikliğini kapatan bir nesne gibi görmez.

Âşık olan insan sevdiği kişinin:

duygularını,
sınırlarını,
hayallerini,
korkularını,
özgürlüğünü,
huzurunu,
kişiliğini önemser.

Eğer birine duyduğun his, onun iyiliğini değil sadece ona sahip olmayı istiyorsa, bu aşk değil; daha çok arzu, ego veya bağımlılık olabilir.

6️⃣ Aşk İnsana Huzur Mu Verir Yoksa Kaygı Mı ❓

Aşkın ilk dönemlerinde heyecan ve kaygı karışabilir. İnsan "Acaba o da beni seviyor mu ❓", "Beni düşünüyor mu ❓", "Yanlış bir şey mi söyledim ❓" diye düşünebilir. Bu normaldir.

Fakat gerçek ve sağlıklı aşk zamanla yalnızca kaygı üretmez; huzur da üretir. 💞

Eğer bir ilişki sürekli olarak:

değersizlik,
panik,
kıskançlık krizi,
kontrol ihtiyacı,
kendini kaybetme,
sürekli onay bekleme,
terk edilme korkusu oluşturuyorsa, burada aşk kadar kaygılı bağlanma veya duygusal güvensizlik de olabilir.

Sağlıklı aşk ise şöyle hissettirir:

Yanındayken kendim olabiliyorum.
Konuşurken saklanmak zorunda değilim.
Beni sadece heyecanlandırmıyor, aynı zamanda sakinleştiriyor.
Onun yanında içim daralmıyor, genişliyor.

Aşk sadece kalbi hızlandırmaz; doğru kişide zamanla ruhu da sakinleştirir.

7️⃣ Gerçek Aşkta İnsan Kendisi Gibi Olabilir Mi ❓

Gerçek aşkın en büyük işaretlerinden biri, insanın sevdiği kişinin yanında rol yapmak zorunda kalmamasıdır. Eğer birinin yanında sürekli daha zeki, daha güzel, daha güçlü, daha havalı, daha kusursuz görünmeye çalışıyorsan, orada çekim olabilir ama henüz güvenli aşk oluşmamış olabilir.

Aşk, insanın kendini tamamen bırakması demek değildir; fakat sürekli maske takmak zorunda olmadan var olabilmesi demektir. 🌙

Gerçek aşk şunu hissettirir:

Ben onun yanında görünmek zorunda değilim; var olabiliyorum.

Bu çok kıymetlidir. Çünkü birinin seni yalnızca parlak hâlinle değil; yorgun, sessiz, eksik, kararsız, kırılgan hâlinle de görebilmesi aşkın derinliğini gösterir.

Kendine sor:

Onun yanında kendimi kanıtlamaya mı çalışıyorum, yoksa kendim olabildiğim için mi ona yaklaşıyorum ❓

Eğer cevap ikinciyse, aşk daha sahici bir zemine yaklaşıyor olabilir.

8️⃣ Aşkta Saygı Neden En Büyük Ölçüdür ❓

Bir duygunun aşk olup olmadığını anlamanın en net yollarından biri saygıya bakmaktır. Çünkü aşk saygısızsa, zamanla sevgi değil yorgunluk üretir.

Saygı şunları içerir:

sınırlarına dikkat etmek,
hayır cevabını kabul etmek,
duygularını küçümsememek,
onu değiştirmeye çalışmamak,
özel alanına saldırmamak,
geçmişini silah gibi kullanmamak,
kendi iradesi olan bir insan olduğunu kabul etmek.

Saygısız yoğunluk aşk değildir.
Kıskançlıkla boğmak aşk değildir.
Kontrol etmek aşk değildir.
Sürekli test etmek aşk değildir.
Karşı tarafı kendi ihtiyacına göre şekillendirmek aşk değildir.

Gerçek aşk şöyle der:

Seni seviyorum; bu yüzden seni bir insan olarak görüyorum, bir ihtiyaç nesnesi olarak değil.

Saygı yoksa aşkın dili bozulur. Çünkü sevgi ancak saygının içinde güvenli hâle gelir.

9️⃣ Aşk İnsanı Daha İyi Biri Yapar Mı ❓

Sağlıklı aşk, insanı daha sahici, daha dikkatli, daha merhametli, daha sorumlu ve daha canlı biri yapabilir. Gerçek aşk, insanın içindeki en iyi tarafları uyandırır. 🌸

Ama burada yanlış anlaşılmaması gereken bir nokta vardır: Aşk seni tamamen değiştirmek zorunda değildir. Sağlıklı aşk, seni sen olmaktan çıkarmaz; sende zaten var olan güzel tarafları daha görünür hâle getirir.

Gerçek aşkın etkileri şunlar olabilir:

daha nazik olmak,
daha sabırlı olmak,
daha dürüst olmak,
kendine daha çok dikkat etmek,
hayata daha umutla bakmak,
birlikte büyüme isteği duymak,
karşı tarafı incitmemek için bilinç kazanmak.

Fakat bir duygu seni sürekli küçültüyor, değersizleştiriyor, hayatından koparıyor, kendine saygını zedeliyor ve seni takıntılı hâle getiriyorsa, buna dikkat etmek gerekir.

Gerçek aşk seni tüketmez; derinleştirir.

1️⃣0️⃣ Kıskançlık Aşkın Kanıtı Mıdır ❓

Hayır. Kıskançlık tek başına aşkın kanıtı değildir. Kıskançlık bazen sevilen kişiyi kaybetme korkusundan doğabilir; fakat aşırı hâle geldiğinde aşkı güçlendirmez, ilişkiyi zehirler.

Hafif kıskançlık, insanın sevdiğini önemsediğini gösterebilir. Ama sürekli kıskançlık, takip etme, sorgulama, kısıtlama, suçlama ve kontrol etme davranışına dönüşürse bu aşk değil, güvensizlik ve sahiplenme krizidir. ⚠️

Gerçek aşk şunu bilir:

Sevmek, birini kafese koymak değildir.

Aşkta güven gerekir. Güven olmadan duygu sürekli savunmaya geçer. Bu da iki kişiyi birbirine yaklaştırmak yerine yorar.

Kendine şunu sor:

Onu sevdiğim için mi kıskanıyorum, yoksa kendimi yetersiz hissettiğim için mi kaybetmekten korkuyorum ❓

Bu soru çok önemlidir. Çünkü bazen kıskançlık sevginin değil, insanın kendi içindeki değersizlik korkusunun sesidir.

1️⃣1️⃣ Aşk İle Bağımlılık Nasıl Ayırt Edilir ❓

Aşk ile bağımlılık bazen birbirine karışır. Çünkü ikisinde de yoğun düşünme, özlem ve ihtiyaç hissi olabilir. Fakat aralarında çok büyük bir fark vardır.

AşkBağımlılık
Bağ kurarTutunur
Özgürlük tanırKontrol eder
Huzur verirSürekli panik üretir
Karşı tarafı görürKarşı tarafı ihtiyaç nesnesi yapar
Benliği büyütürBenliği siler
Saygı taşırSahiplenme krizine döner

Aşk şöyle der:

Seninle güzelim ama sensiz de değerliyim.

Bağımlılık şöyle der:

Sensiz yok olurum.

Bu ayrım çok önemlidir. Çünkü gerçek aşk insanı bağlar ama boğmaz. Yaklaştırır ama yok etmez. Özletir ama kişiliğini silmez.

Eğer bir kişi olmadan kendini tamamen değersiz, boş ve yok olmuş hissediyorsan, bu duygunun içinde aşk kadar bağımlılık da olabilir.

1️⃣2️⃣ Aşk İle Tutku Arasındaki Fark Nedir ❓

Tutku, güçlü çekimdir. Fiziksel, duygusal veya zihinsel yoğunluk yaratır. İnsanı hızlıca içine çeker. Tutku çok etkileyici olabilir; fakat tek başına aşk değildir.

Aşk, tutkuyu da içerebilir ama onun ötesine geçer. Aşkın içinde şefkat, saygı, sorumluluk, sadakat, anlama arzusu ve birlikte var olma isteği vardır. 🔥

Tutku şöyle der:

Seni istiyorum.

Aşk şöyle der:

Seni istiyorum ama aynı zamanda seni anlamak, korumak, incitmemek ve seninle gerçek bir bağ kurmak istiyorum.

Tutku kısa sürede parlayabilir. Aşk ise zaman içinde derinleşir. Tutku gözleri kamaştırabilir; aşk gözleri açar.

Bir insan kendine şunu sormalıdır:

Ben ona yalnızca çekiliyor muyum, yoksa onun insan hâliyle de ilgileniyor muyum ❓

Eğer yalnızca arzu varsa tutku baskındır. Eğer arzuya şefkat, saygı ve derin merak eşlik ediyorsa aşk ihtimali güçlenir.

1️⃣3️⃣ Aşk Zamanla Mı Anlaşılır ❓

Evet, aşkın gerçek olup olmadığı çoğu zaman zamanla anlaşılır. İlk günlerin heyecanı yanıltıcı olabilir. İnsan başta kendi hayalini sevebilir, karşı tarafı idealize edebilir, eksikleri görmeyebilir veya belirsizliğin verdiği yoğunluğu aşk sanabilir.

Zaman, aşkın sınavıdır. ⏳

Çünkü zamanla şunlar görünür:

İlgi geçici mi kalıcı mı ❓
Saygı var mı ❓
Zor zamanda yaklaşma mı var kaçma mı ❓
Karşı tarafı gerçekten görüyor musun ❓
Onun eksiklerini fark edince duygu tamamen bitiyor mu ❓
Birlikteyken huzur artıyor mu azalıyor mu ❓

Aşk, ilk heyecanda başlar ama yalnızca heyecanla kanıtlanmaz. Gerçek aşk, zaman içinde sabır, tutarlılık, emek ve güven üretmeye başladığında kendini belli eder.

Aşkın en net ölçülerinden biri şudur:

Duygu zamanla daha berrak mı oluyor, yoksa daha karmaşık, daha yıkıcı ve daha huzursuz mu hâle geliyor ❓

1️⃣4️⃣ Âşık Olduğunu Anlamak İçin Kendine Hangi Soruları Sormalısın ❓

Bir insan âşık olup olmadığını anlamak için kendine dürüstçe bazı sorular sormalıdır. Çünkü aşkın en büyük aynası, dışarıdaki kişi kadar insanın kendi içindeki niyettir. 🪞

Şu sorular çok belirleyicidir:

Onu gerçekten tanımak mı istiyorum, yoksa sadece bana hissettirdiği duyguyu mu seviyorum ❓

Onun mutluluğunu, benimle olmasa bile önemseyebilir miyim ❓

Yanında kendim olabiliyor muyum ❓

Onun eksiklerini gördüğümde de saygım devam ediyor mu ❓

Bu duygu beni büyütüyor mu, küçültüyor mu ❓

Onu sevmek bana huzur da veriyor mu, yoksa sadece kaygı mı üretiyor ❓

Ben onu mu seviyorum, yoksa onun bende doldurduğu boşluğu mu ❓

Onunla bir gelecek düşünürken yalnızca romantik sahneleri mi görüyorum, yoksa gerçek hayatın sorumluluğunu da kabul ediyor muyum ❓

Bu soruların cevapları, duygunun aşk mı, tutku mu, alışkanlık mı, ihtiyaç mı olduğunu daha net gösterir.

1️⃣5️⃣ Gerçek Aşkta Gelecek Düşüncesi Nasıl Olur ❓

Âşık olan insan çoğu zaman sevdiği kişiyle bir gelecek hayal eder. Fakat gerçek aşk, sadece romantik hayallerden ibaret değildir. Gerçek aşk, geleceği düşünürken sorumluluğu, zorluğu, uyumu, fedakârlığı, iletişimi ve gerçek yaşamı da hesaba katar. 🌙

Sadece şunu düşünmek yetmez:

Birlikte güzel olur muyuz ❓

Daha derin soru şudur:

Birlikte zor zamanları da taşıyabilir miyiz ❓

Gerçek aşk gelecek hayalinde yalnızca güzel anları değil, hayatın gerçek yüklerini de görür:

hastalık,
maddi zorluk,
aile meseleleri,
kırgınlıklar,
mesafe,
sorumluluk,
gündelik hayat,
iletişim sorunları.

Aşk, sadece güzel gün arzusu değil; zor günlerde de insan kalabilme niyetidir.

Eğer birini yalnızca romantik hayalde seviyor ama gerçek hayat sorumluluğunda görmek istemiyorsan, bu aşk değil idealizasyon olabilir.

1️⃣6️⃣ Aşkta Emin Olmak Mümkün Müdür ❓

Aşkta matematiksel kesinlik yoktur. İnsan kalbi laboratuvar gibi çalışmaz. Fakat insan zamanla duygusunun daha gerçek mi, daha geçici mi olduğunu anlayabilir.

Emin olmak, hiç şüphe duymamak demek değildir. Bazen insan çok sevdiği hâlde korkabilir. Geçmiş yaraları, terk edilme korkusu, güven sorunları veya ilişki deneyimleri şüphe oluşturabilir.

Aşkta daha gerçek eminlik şu şekilde gelir:

duygu zamanla berraklaşır,
saygı azalmaz,
merhamet büyür,
onu tanıdıkça kaçmak değil yakınlaşmak istersin,
huzur duygusu artar,
sadece almak değil vermek de istersin,
onun insan hâlini kabul etmeye başlarsın,
ilişki seni kendinden koparmaz.

Aşkta eminlik bir anda gelen yıldırım gibi değil; çoğu zaman zamanla oturan içsel bir berraklık gibidir.

Kalbin şöyle diyorsa dikkat et:

"Onu yalnızca istemiyorum; onunla daha sahici bir hayat ihtimalini de önemsiyorum."

Bu, aşkın daha olgun hâline yakın bir işarettir.

1️⃣7️⃣ Aşkın Sahici Olmadığını Gösteren İşaretler Nelerdir ❓

Bir duygunun aşk olmadığını gösteren bazı işaretler vardır. Bunları görmek acı olabilir ama insanı yanlış bağlanmalardan korur. ⚠️

Şu durumlarda dikkat etmek gerekir:

Onu gerçekten tanımadan aşırı idealize ediyorsan,
sadece ulaşamadığın için daha çok istiyorsan,
seni sürekli değersiz hissettiriyorsa,
sen onun yanında kendin olamıyorsan,
duygu çoğunlukla panik ve kıskançlıktan oluşuyorsa,
onun iyiliğinden çok ona sahip olmayı istiyorsan,
saygı yoksa,
sınırlarına dikkat etmiyorsan,
karşılık alamadıkça takıntı büyüyorsa,
kendini tamamen unutuyorsan,
hayatın diğer alanları çöküyorsa.

Bu işaretler, duygunun aşk değil; bağımlılık, idealizasyon, tutku, takıntı veya yaralı bağlanma olabileceğini gösterebilir.

Gerçek aşk insanı zorlayabilir ama sürekli parçalamaz.
Gerçek aşk özletir ama değersizleştirmez.
Gerçek aşk yakar ama kül etmez.

1️⃣8️⃣ Aşkın Sahici Olduğunu Gösteren En Güçlü İşaretler Nelerdir ❓

Sahici aşkın bazı çok güçlü işaretleri vardır. Bunlar yalnızca romantik heyecanla değil; duygunun olgunlaşmasıyla ortaya çıkar. 💞

Sahici aşk şunları taşır:

Onu tanıdıkça ilgin derinleşir.
Onun iyiliğini gerçekten önemsersin.
Yanında kendin olabilirsin.
Eksiklerini görürsün ama insanlığını küçümsemezsin.
Saygı duygun kaybolmaz.
Onu kontrol etmekten çok anlamak istersin.
Sadece almak değil, vermek de istersin.
Duygun zamanla daha berrak hâle gelir.
Onunla konuşmak içini hem heyecanlandırır hem sakinleştirir.
Bu duygu seni daha iyi, daha dikkatli, daha merhametli biri yapar.

En güçlü işaretlerden biri şudur:

Onu yalnızca arzulamıyorsun; onun varlığını ciddiye alıyorsun.

Çünkü aşk, bir insanı yalnızca istemek değil; onun varlığının ağırlığını, kırılganlığını ve değerini de fark etmektir.

1️⃣9️⃣ Son Söz İnsan Âşık Olduğundan Nasıl Emin Olur ❓

Bir insan âşık olduğunu, yalnızca kalbinin hızlı atmasından değil; o duygunun içinde nasıl bir insana dönüştüğünden anlar.

Eğer birini düşündüğünde yalnızca sahip olma arzusu değil, anlama isteği doğuyorsa; onu gördüğünde yalnızca heyecan değil, derin bir yakınlık hissediyorsan; onun eksiklerini fark ettiğinde küçümsemek yerine insanlığını kabul edebiliyorsan; yanında rol yapmak zorunda kalmadan kendin olabiliyorsan; onu sevmek seni tüketmek yerine daha sahici, daha dikkatli, daha canlı yapıyorsa, aşk ihtimali güçlüdür. 🌹

Ama en önemlisi şudur:

Aşk, sadece "onsuz yapamam" demek değildir. Gerçek aşk bazen "onunla daha güzel, daha derin, daha anlamlı bir insan oluyorum" diyebilmektir.

Âşık olduğundan emin olmak için kalbine bak; ama sadece kalbine değil, davranışlarına da bak. Çünkü aşk, yalnızca hissedilen değil; zamanla seçilen, korunan, emek verilen ve saygıyla büyütülen bir bağdır.

Aşk seni küçültüyorsa dur ve düşün.
Aşk seni kör ediyorsa bekle ve gör.
Aşk seni insanlığından koparıyorsa kendine dön.
Ama aşk seni hem heyecanlandırıyor hem de içten içe büyütüyorsa, orada kalbin gerçekten bir kapı açmış olabilir.

"İnsan âşık olduğunu, birini düşünmekten uyuyamadığında değil; onun varlığıyla kendi ruhunda daha derin, daha merhametli ve daha gerçek bir insan uyandığında anlar."
- Ersan Karavelioğlu

M͜͡T͜͡

Geri
Üst Alt