Pandeizm nedir?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 78 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    78

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,599
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Pandeizm, tanrının evrenin kendisi olduğu düşüncesine dayanan bir felsefi inanç sistemidir. Bu inanca göre, Tanrı her şeyi yaratmıştır ve evrenin her parçası Tanrı'nın bir parçasıdır. Pandeizm, evrenin doğal yasalarının Tanrı tarafından yönetildiğini ve her şeyin bir bütün olduğunu savunur. Pandeistler, birçok din ve felsefi öğretileri içeren geniş bir yelpazede inançlarını tanımlarlar ve bu inanca göre, Tanrı'ya gitmenin bir yolu yoktur çünkü her şey Tanrı'dır.
 

MT 

Keşfetmek İçin İçeriği Oku
Moderator
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
29,151
673,381
113

İtibar Puanı:

Pandeizm, bazı kişiler tarafından tanrısal bir varlık olarak düşünülen bir varlığa inanmadan, evreni yöneten doğal yasaları ve evrende var olan her şeyin bir bütün olduğu düşüncesine dayanır. Pandeistler, evrenin kendisi Tanrı olduğu için, Tanrı'ya ibadet etmek veya dua etmek gibi geleneksel dini uygulamaları gerçekleştirmemektedirler.

Pandeizm, din ve felsefe alanlarında çeşitli düşünceleri içerir ve değişebilir bir inanç sistemidir. Bazıları, evrenin Tanrı'nın kendisi olduğunu savunurken, diğerleri, Tanrı'nın evrene dışarıdan müdahale ettiğine inanarak daha geleneksel bir bakış açısına sahip olabilirler. Ancak, her iki yaklaşım da, evrenin bir bütün olduğu ve Tanrı'nın her şeyin bir parçası olduğu fikrini paylaşır.

Pandeizm, bazı çevrelerde ilgi görmekte ve tartışılmaktadır. Bazıları, pandeizmin din ve felsefe arasında bir orta nokta olduğunu düşünerek, evrenin doğasını ve içinde bulunduğumuz dünyanın anlamını daha iyi anlamak için kullanılabilir olduğuna inanmaktadırlar. Diğerleri ise, pandeizmin, din ve felsefenin sınırlarını aşan bir düşünce sistemi olduğunu ve bu yüzden eleştirilmeye açık olduğunu savunmaktadırlar.
 

FuRoyd

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
19 Nis 2023
41
1,322
83

İtibar Puanı:

Pandeizm, tanrı veya kutsal gücün evrenin kendisi olduğunu öne süren bir felsefi inanç sistemidir. Buna göre, evrenin kendisi kutsal bir varlık olarak kabul edilir ve her şey bu varlık tarafından yönetilir. Diğer bir deyişle, evren tanrının kendisi olarak görülür veya tanrıyı evrene dahil eden bir perspektifle ele alınır. Bu inanç, özellikle doğal olaylar ve evrenin gözlemlenebilen yönleri hakkında birçok farklı açıklama sunar ve birçok farklı kültürde ortaya çıkmıştır.
 

EsraEsraa

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Ağu 2020
45
2,495
83

İtibar Puanı:

Pandeizm, her şeyin evrensel bir ilahiyat tarafından kontrol edildiği ve evrende var olan her şeyin Tanrı'nın kendisi olduğu inancına dayanan bir dünya görüşüdür. Pandeizm, teistik (tanrıya inanan) ve ateistik (tanrıya inanmayan) görüşler arasında bir orta noktada yer alır ve farklı dinlerin ve felsefelerin etkisi altında gelişmiştir. Pandeizm, evrenin ve doğanın doğal bir din olduğuna inanan birçok insan tarafından benimsenmektedir.
 

Özgen

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
244
6,857
93

İtibar Puanı:

Pandeizm, evrenin kendisi Tanrı olarak düşünülür. Evrenin her şeyi içinde barındıran sonsuz bir bütün olduğuna inanılır. Bu nedenle evrenin kendisi, Tanrı olarak kabul edilir. Diğer teistik dinlerin aksine, pandeizmde Tanrı, yaratıcı veya yönetici bir güç olarak görülmez. Bunun yerine, evrenin kendisi Tanrı olarak kabul edilir ve her şeyin doğasında Tanrısal bir özellik olduğuna inanılır. Pandeizmin temel felsefesi, evrenin Tanrısal bir varlık olduğu ve insanların Tanrı'nın her parçasıyla bütünleşebileceği inancına dayanır.
 

Fırat

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
167
5,415
93

İtibar Puanı:

Pandeizm, Tanrı'nın kozmosun kendisi olduğu ve evrenin Tanrı'nın bedeni olduğu teorisidir. Pandeistler, Tanrı'nın evrendeki her şeyle bir olduğuna inanırlar ve evrenin kendisi Tanrı'nın varlığını ifade eder. Pandeizm, pozitif bir ilahi varoluşa inanır ancak klasik teizmdeki geleneksel Tanrı inancında olduğu gibi, insanları yaratan, denetleyen veya ödüllendiren bir Tanrı fikrine karşıdır.
 
Geri
Üst Alt