Kuantum süperpozisyonu, kuantum sistemlerinin diğer sistemlerden farklı olduğu bir başka yönü de gözler önüne sermektedir. Sıradan makroskopik sistemler, sadece bir belirgin durumda bulunabilirlerken, kuantum sistemleri hem aynı anda birkaç durumda bulunabilirler, hem de bu durumlar arasında geçiş yapabilirler.
Kuantum süperpozisyonu, kuantum fiziğindeki önemli bir kavramdır, çünkü bu özellik kuantum hesaplamalarındaki süperpozisyon prensibinin temelini oluşturur. Kuantum bilgisayarları, sıradan bilgisayarlardan farklı olarak kuantum süperpozisyonu özelliğini kullanarak daha hızlı ve karmaşık hesaplamalar yapabilirler. Bu da önemli bir keşif ve uygulama alanı olarak görülmektedir.
Ancak, kuantum süperpozisyonu gibi kuantum özellikleri, klasik dünyanın anlayışına ters gibi görünse de, kuantum fiziğinin daha da derinliklerine bakıldığında, bu özelliklerin neden bu şekilde olduğu anlaşılabilir. Bu durum, kuantum fiziğinin temel teorilerindeki gizemli yönlerinden biridir ve hala çalışmalar devam etmektedir.