Dağ muşmulası nasıl tüketilir?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 50 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    50

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,712
1,768,686
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Dağ muşmulası, yenebilir ama çiğ olarak çok acıdır. Bu yüzden genellikle pişirilerek veya kurutularak tüketilir. Pişirme işlemi ayrıca meyvenin acılığını da azaltır.

1. Reçel veya Marmelat yapmak için: Dağ muşmulası reçeli veya marmeladı yapmak oldukça popüler bir yöntemdir. Meyvelerin içindeki tohumlar çıkarıldıktan sonra, meyveler suda kaynatılır ve şeker ilave edilerek reçel veya marmelat yapılır.

2. Kurutma işlemi: Dağ muşmulası kurutularak tüketilebilir. Meyveler yarıya kadar kesilir ve güneşte kurutulur. Kuruduktan sonra, meyveler düzgün bir şekilde kesilerek saklanabilir ve atıştırmalık olarak yenilebilir.

3. Kompot yapmak için: Dağ muşmulası kompotu yapmakta diğer bir seçenektir. Kuru haldeki meyveler, şeker ve su karışımıyla birlikte kaynatılır ve soğuduktan sonra servis edilir.

4. Yemeklere ilave ederek: Dağ muşmulası baharat olarak kullanılabilir. Yemeklerde et, tavuk ve balık yemeklerinde tat vermek amacıyla kullanılabilir.

Not: Dağ muşmulası tüketmeden önce acılığını azaltmak için kaynatılması veya sıcak suda bekletilmesi önerilir.
 

Jasonfoelt

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
23 Eki 2022
14
432
48

İtibar Puanı:

Dağ muşmulası, taze olarak çiğ olarak tüketilebilir ya da reçel, marmelat, şurup, turşu ya da kurutularak kullanılabilir. Kurutulmuş dağ muşmulası çekirdekleri çıkarılarak atıştırmalık olarak yenilebilir ya da tatlılarda, keklerde ve ekmeklerde kullanılabilir. Dağ muşmulası ayrıca bazı yemeklerde de kullanılabilir, özellikle et yemekleri ve pilavlar gibi düşük asitli yemeklerde tercih edilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt