İslam Dini En Son Din midir

İslam’ın Son Din Olması Ne Anlama Gelir?
1. Kur’an-ı Kerim’de İslam’ın Son Din Olduğuna Dair Deliller
مَّا كَانَ مُحَمَّدٌ أَبَآ أَحَدٍۢ مِّن رِّجَالِكُمْ وَلَٰكِن رَّسُولَ ٱللَّهِ وَخَاتَمَ ٱلنَّبِيِّـۧنَ
"Muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. O, Allah’ın Resulü ve peygamberlerin sonuncusudur." (Ahzab, 33:40)
2. Önceki Dinlerin Tamamlanması
ٱلْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِى وَرَضِيتُ لَكُمُ ٱلْإِسْلَٰمَ دِينًۭا
"Bugün sizin için dininizi tamamladım, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslam’ı seçtim." (Maide, 5:3)
3. Hz. Muhammed (s.a.v.), Bütün İnsanlığa Gönderilmiş Son Peygamberdir
وَمَآ أَرْسَلْنَٰكَ إِلَّا كَآفَّةًۭ لِّلنَّاسِ بَشِيرًۭا وَنَذِيرًۭا
"Biz seni ancak bütün insanlara müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik." (Sebe, 34:28)
4. Önceki Dinlerin Tahrif Edilmesi ve İslam’ın Korunmuş Olması
إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا ٱلذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُۥ لَحَٰفِظُونَ
"Şüphesiz ki biz, Kur’an’ı biz indirdik ve onu kesinlikle koruyacağız." (Hicr, 15:9)
5. Kıyamete Kadar Geçerli Olan Din
وَمَن يَبْتَغِ غَيْرَ ٱلْإِسْلَٰمِ دِينًۭا فَلَن يُقْبَلَ مِنْهُ وَهُوَ فِى ٱلْـَٔاخِرَةِ مِنَ ٱلْخَٰسِرِينَ
"Kim İslam’dan başka bir din ararsa, bu ondan asla kabul edilmeyecek ve ahirette kaybedenlerden olacaktır." (Ali İmran, 3:85)
6. İslam’ın Evrensel Mesajı
هُوَ ٱلَّذِىٓ أَرْسَلَ رَسُولَهُۥ بِٱلْهُدَىٰ وَدِينِ ٱلْحَقِّ لِيُظْهِرَهُۥ عَلَى ٱلدِّينِ كُلِّهِۦ وَلَوْ كَرِهَ ٱلْمُشْرِكُونَ
"O, peygamberini hidayet ve hak din ile gönderdi ki onu bütün dinlere üstün kılsın, müşrikler hoşlanmasa da." (Tevbe, 9:33)
Sonuç: İslam Neden Son Dindir?
Son düzenleme: