İslam Dini En Son Din midir?

İslam Dini En Son Din midir?

  • Evet Son Din İslam

    Oy: 105 100.0%
  • Hayır Değil

    Oy: 0 0.0%
  • Bilmiyorum

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    105

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,599
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

İslam Dini En Son Din midir?


İslam dini, Hz. Muhammed'e (s.a.v.) vahiy yoluyla Allah tarafından indirildiği inancıyla ortaya çıkmıştır. İslam, tarihsel olarak M.S. 7. yüzyılın başlarında ortaya çıkmıştır ve bu nedenle diğer dünya dinlerinden daha yeni bir dindir.

Ancak, İslam inancına göre, insanlık tarihi boyunca Allah peygamberleri aracılığıyla insanlara mesajlarını iletti. İslam, bu peygamberlerin mesajlarının tümünü kabul eder ve Hz. Muhammed'in peygamber olarak gönderildiği son peygamber olduğunu iddia eder. Dolayısıyla, İslam inancına göre, İslam dininin temel mesajları insanlık tarihi boyunca var olmuş ve Hz. Muhammed'e (s.a.v.) son kez indirilmiştir.

Bu nedenle, İslam dini "en son din" olarak kabul edilir. Ancak, her dinin kendine özgü inançları, uygulamaları ve farklı tarihsel bağlamları vardır. Bu nedenle, dinlerin karşılaştırılması her zaman kolay veya kesin olmayabilir.
 
Son düzenleme:

Yılmaz

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
2 May 2023
34
925
83

İtibar Puanı:

Evet, İslam dini, peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.) ile son şekline kavuşmuş olan ve Allah tarafından insanlığa gönderilen son dindir. İslam'ın öncesinde gönderilen bütün dinleri de içine alarak doğrudan Allah tarafından gönderildiği kabul edilen Kuran-ı Kerim'in son ayetleri, peygamberi Hz. Muhammed'in hayatının son yıllarında vahyedilmiştir. Dolayısıyla İslam dini, başka bir dinin gelmesine gerek kalmadan, insanlığın sonuna kadar var olacak olan son din olarak kabul edilir.
 

MichaelBog

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Kas 2022
24
721
78

İtibar Puanı:

Evet, İslam dinine göre, İslam en son din olarak kabul edilmektedir. İslam dini, Allah'ın son peygamberi Muhammed'in (sav) Allah'tan aldığı vahiyler üzerine ortaya çıkmış ve önceki dinlerin tamamını kapsamaktadır. Müslümanlar, İslam dininin Allah'ın rızasına en uygun yol olduğuna inanmaktadır.
 

Nalan Güzel94

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
19 Haz 2023
52
123
33

İtibar Puanı:

Hayır, İslam dini en son din değildir. İslam, peygamber Muhammed'in vahiy yoluyla Allah tarafından gönderilen son din olarak kabul edilmektedir. Bunun öncesinde de pek çok peygamber ve din ortaya çıkmıştır. İslam, önceki dinlerin tamamını da içeren evrensel bir mesajdır ve önceki dinlerin doğrularını da kabul eder.
 

Çiçek Demir

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
48
346
53

İtibar Puanı:

Hayır, İslam dini en son din değildir. İslam, diğer büyük semavi dinlerden önce ortaya çıkan bir dindir. İslam öncesi zamanlarda da farklı dinler mevcuttu ve peygamberler aracılığıyla insanlara Allah'ın mesajları iletiliyordu. Bununla birlikte, İslam peygamberi Muhammed'e gönderilen son kitap ve son peygamber olarak kabul edilir. İslam'ın öğretileri Kur'an'da kayıtlıdır ve Müslümanlar bu kitabı kutsal kabul ederler. Ancak, İslam dini herhangi bir dinin diğerinden üstün olduğunu iddia etmemektedir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt