🏢 Anonim Şirketlerde Yönetim Kurulu Üyeliği Süresi Ne Kadar ❓

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu❓

• Evet

Oy: 82 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    82

ErSan.Net

ErSan KaRaVeLioĞLu
Yönetici
❤️ AskPartisi.Com ❤️
Moderator
MT
21 Haz 2019
48,767
2,711,339
113
43
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

🏢 Anonim Şirketlerde Yönetim Kurulu Üyeliği Süresi Ne Kadar ❓

“Şirket yönetiminde süre, yalnızca takvim hesabı değildir; ortak iradesinin, kurumsal güvenin ve hukuki temsil yetkisinin sınır çizgisidir.”
Ersan Karavelioğlu

1️⃣ Anonim Şirketlerde Yönetim Kurulu Üyeliği Süresi Ne Kadardır ❓

Anonim şirketlerde yönetim kurulu üyeleri en çok 3 yıl süreyle görev yapmak üzere seçilir. Bu kural, Türk Ticaret Kanunu'nun 362. maddesinde açıkça düzenlenmiştir. Maddeye göre yönetim kurulu üyeleri en çok üç yıl süreyle görev yapmak üzere seçilir; esas sözleşmede aksine hüküm yoksa aynı kişi yeniden seçilebilir.

SoruCevap
Azami görev süresi3 yıl
Daha kısa süre mümkün mü ❓Evet
4 veya 5 yıl seçilebilir mi ❓Hayır
Görev süresi bitince yeniden seçilebilir mi ❓Evet, esas sözleşmede aksi yoksa
Süreyi kim belirler ❓Genel kurul veya esas sözleşme hükümleri

Yani anonim şirkette yönetim kurulu üyesi 1 yıl, 2 yıl veya 3 yıl için seçilebilir; fakat 3 yılı aşan görev süresi belirlenemez.

2️⃣ Türk Ticaret Kanunu'na Göre Temel Kural Nedir ❓

Türk Ticaret Kanunu'nun 362. maddesi, yönetim kurulu üyeliği süresinde üst sınırı belirler. Bu hüküm, anonim şirketlerde yönetim organının süresizleşmesini önlemek ve genel kurul iradesinin belirli aralıklarla yenilenmesini sağlamak için önemlidir.

TTK KuralıAnlamı
En çok 3 yılÜye 3 yıldan uzun süreyle seçilemez
Yeniden seçilme mümkünEsas sözleşme engellemiyorsa aynı kişi tekrar seçilebilir
Esas sözleşme etkili olabilirYeniden seçilmeyi sınırlayabilir
Genel kurul belirleyebilirSüre 3 yılı aşmamak şartıyla kararlaştırılabilir

Bu yüzden en doğru kısa cevap şudur: Anonim şirketlerde yönetim kurulu üyeliği süresi en fazla 3 yıldır; ancak aynı kişi tekrar tekrar seçilebilir.

3️⃣ Yönetim Kurulu Üyesi 3 Yıldan Daha Kısa Süre İçin Seçilebilir Mi ❓

Evet. Yönetim kurulu üyesinin mutlaka 3 yıl için seçilmesi gerekmez. Genel kurul isterse üyeyi 1 yıl, 2 yıl veya belirli daha kısa bir dönem için seçebilir.

Seçim SüresiHukuki Durum
1 yılMümkün
2 yılMümkün
3 yılMümkün
4 yılMümkün değil
5 yılMümkün değil
SüresizMümkün değil

Buradaki sınır şudur: Süre kısaltılabilir ama 3 yılın üstüne çıkarılamaz.

4️⃣ Esas Sözleşmede Daha Uzun Süre Yazarsa Ne Olur ❓

Anonim şirket esas sözleşmesinde yönetim kurulu üyelerinin 4 yıl, 5 yıl veya daha uzun süreyle görev yapacağı yazsa bile bu hüküm TTK m. 362'deki azami süre sınırına aykırı olur. Hukuki uygulamada bu tür düzenlemeler 3 yılı aşan kısım bakımından geçerli kabul edilmez.

Esas Sözleşme HükmüSonuç
“Yönetim kurulu 1 yıl için seçilir”Geçerli
“Yönetim kurulu 2 yıl için seçilir”Geçerli
“Yönetim kurulu 3 yıl için seçilir”Geçerli
“Yönetim kurulu 5 yıl için seçilir”3 yılı aşan kısım sorunludur
“Yönetim kurulu süresiz görev yapar”Geçerli değildir

Çünkü kanun, yönetim kurulu üyeliği için azami görev süresini 3 yıl olarak koymuştur.

5️⃣ Görev Süresi Biten Üye Yeniden Seçilebilir Mi ❓

Evet. TTK m. 362'ye göre esas sözleşmede aksine hüküm yoksa aynı kişi yeniden seçilebilir.

Bu çok önemlidir: Kanun, aynı kişinin sadece bir dönem görev yapabileceğini söylemez. Sadece tek seçim döneminin azami süresini 3 yıl ile sınırlar.

DurumSonuç
Üye 3 yıl görev yaptıYeniden seçilebilir
Üye 1 yıl görev yaptıYeniden seçilebilir
Esas sözleşme yeniden seçimi yasaklamışsaYeniden seçim sınırlanabilir
Genel kurul yeniden seçerseYeni görev süresi başlar
Arka arkaya seçimEsas sözleşme engellemiyorsa mümkündür

Yani bir kişi 3 yıl + 3 yıl + 3 yıl şeklinde tekrar tekrar seçilebilir; fakat her seçim dönemi ayrı ayrı yapılmalıdır.

6️⃣ Yönetim Kurulu Süresi Belirtilmeden Seçilirse Ne Olur ❓

Uygulamada bazen genel kurul kararında yönetim kurulu üyelerinin kaç yıl için seçildiği açıkça yazılmaz. Bu durum ileride temsil yetkisi, ticaret sicili ve imza yetkisi açısından sorun çıkarabilir.

Bu nedenle genel kurul kararında şu ifade mutlaka açık olmalıdır:

“Yönetim kurulu üyelerinin ... yıl süreyle görev yapmak üzere seçilmesine karar verildi.”

Kararda Süre DurumuRisk
Süre açıkça yazılmışEn güvenli durum
Süre yazılmamışTicaret sicili ve yetki tartışması doğabilir
“Süresiz” yazılmışKanuna aykırıdır
“5 yıl” yazılmış3 yılı aşan kısım sorunludur
“Bir sonraki genel kurula kadar”Süre hesabı dikkatli yapılmalıdır

En sağlıklı uygulama, genel kurul kararında 1 yıl, 2 yıl veya 3 yıl şeklinde açık süre belirtmektir.

7️⃣ Yönetim Kurulu Üyeliği Süresi Genel Kurul Süresiyle Karıştırılmamalıdır ❓

Yönetim kurulu 3 yıl için seçilmiş olsa bile anonim şirketin olağan genel kurul yapma yükümlülüğü devam eder. Yani “Yönetim kurulu 3 yıllık seçildi, o zaman 3 yıl genel kurul yapmayız” düşüncesi yanlıştır.

Anonim şirketlerde olağan genel kurul, her faaliyet dönemi sonundan itibaren kanuni süre içinde yapılmalıdır. Ticaret odası uygulama açıklamalarında da yönetim kurulu 3 yıllığına seçilmiş olsa bile her hesap devresi sonunda olağan genel kurul yapılması gerektiği belirtilmektedir.

KonuSüre
Yönetim kurulu üyeliğiEn fazla 3 yıl
Olağan genel kurulHer faaliyet dönemi için yapılır
Finansal tabloların onayıYıllık değerlendirilir
İbraGenel kurulda gündeme gelir
Kâr dağıtımıYıllık karara bağlanabilir

Yani yönetim kurulu 3 yıllık seçilebilir; fakat şirketin yıllık genel kurul düzeni devam eder.

8️⃣ Görev Süresi Dolunca Üyelik Kendiliğinden Sona Erer Mi ❓

Genel ilke olarak görev süresi dolan yönetim kurulu üyesinin görevi sona erer. Bu nedenle sürenin bitmesine yakın yeni seçim yapılması gerekir.

Uygulamada en çok karşılaşılan sorunlardan biri şudur: Yönetim kurulu süresi dolmuş ama yeni yönetim kurulu seçilmemiştir. Bu durumda şirketin temsil ve yönetiminde ciddi belirsizlik doğabilir.

DurumSonuç
Süre dolmadan yeni seçim yapılmışSorun yok
Süre dolmuş, yeni seçim yapılmamışTemsil ve yönetim krizi doğabilir
Ticaret siciline tescil yapılmamışÜçüncü kişiler açısından sorun çıkabilir
Eski imza yetkileri kullanılıyorHukuki risk oluşabilir
Şirket organı fiilen boşalmışGenel kurulun toplanması gerekebilir

Bu yüzden anonim şirketlerde yönetim kurulu seçim süresi takvimle takip edilmesi gereken kritik bir kurumsal konudur.

9️⃣ Yönetim Kurulu Üyesi Süresi Dolmadan Görevden Alınabilir Mi ❓

Evet. Yönetim kurulu üyesi belirli süre için seçilmiş olsa bile genel kurul tarafından görev süresi dolmadan görevden alınabilir. Bu, anonim şirketlerde genel kurulun yönetim kurulu üzerindeki temel yetkilerinden biridir.

Sona Erme NedeniAçıklama
Sürenin dolmasıSeçim dönemi biter
AzilGenel kurul görevden alabilir
İstifaÜye kendi isteğiyle ayrılabilir
ÖlümÜyelik sona erer
Ehliyet kaybıÜyeliğe engel durum doğabilir
İflas veya yasaklılıkSomut duruma göre üyelik etkilenebilir

Yani 3 yıl için seçilen bir üye, mutlaka 3 yıl görevde kalacak diye kesin bir kural yoktur. Genel kurul gerekli görürse süre dolmadan değişiklik yapabilir.

1️⃣0️⃣ Boşalan Yönetim Kurulu Üyeliğinde Süre Nasıl İşler ❓

Yönetim kurulu üyelerinden biri istifa eder, vefat eder veya başka nedenle ayrılırsa boşalan üyelik için yeni üye seçilmesi gerekebilir. Uygulamada yönetim kurulu, şartlar varsa geçici üye atayabilir ve bu seçim ilk genel kurulun onayına sunulur.

Boşalma DurumuUygulama
Üye istifa ettiYeni üye seçimi gündeme gelir
Üye vefat ettiBoşalan üyelik doldurulur
Üye görevden alındıGenel kurul yeni üye seçebilir
Geçici atama yapıldıİlk genel kurulun onayına sunulur
Yeni seçilen üyeÇoğu durumda kalan süre için görev yapar

Burada esas sözleşme ve genel kurul kararı önemlidir. Yeni üyenin görev süresi belirlenirken 3 yıllık azami sınır aşılmamalıdır.

1️⃣1️⃣ Yönetim Kurulu Başkanının Süresi İle Üyelik Süresi Aynı Mıdır ❓

Yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyeleri arasından seçilir. Başkanlık görevi, üyelikten ayrı bir görevdir. Bir kişi yönetim kurulu üyesi olmadan yönetim kurulu başkanı olamaz.

2024 değişiklikleri bağlamında uygulamada yönetim kurulu başkan ve başkan vekilinin seçimiyle ilgili tartışmalar önem kazanmıştır; ancak üyeliğin temel azami süresi bakımından TTK m. 362'deki 3 yıllık sınır esas olmaya devam eder.

GörevSüre Açısından Not
Yönetim kurulu üyeliğiEn fazla 3 yıl için seçilir
Yönetim kurulu başkanlığıÜyelik sıfatına bağlıdır
Başkan vekilliğiÜyelik sıfatına bağlıdır
İmza yetkisiYönetim kurulu kararı ve tescille belirlenir
Temsil yetkisiGörev süresiyle uyumlu olmalıdır

Başkanlık görevi, üyelik süresinden bağımsız biçimde üyelikten daha uzun devam edemez.

1️⃣2️⃣ İmza Yetkisi Yönetim Kurulu Süresinden Uzun Olabilir Mi ❓

Uygulamada bazen yönetim kurulu üyeleri 3 yıl için seçilir ama imza sirkülerinde veya temsil kararında farklı süreler yazılır. Temsil ve imza yetkisi, yönetim kurulu üyeliğiyle bağlantılıdır. Üyeliğin süresi dolduğunda temsil yetkisi de tartışmalı hâle gelir.

DurumDeğerlendirme
Üyelik 3 yıl, imza 3 yılUyumlu
Üyelik 1 yıl, imza 3 yılRiskli
Üyelik bitti, imza sürüyor gibi kullanılıyorHukuki sorun doğurabilir
Yeni yönetim seçildiYeni temsil kararı alınmalıdır
Ticaret siciline tescil edilmediÜçüncü kişiler bakımından risk oluşabilir

Bu nedenle anonim şirketlerde seçim kararı, görev süresi, temsil kararı, imza yetkisi ve ticaret sicili kayıtları birbirleriyle uyumlu olmalıdır.

1️⃣3️⃣ Tek Kişilik Anonim Şirkette Yönetim Kurulu Süresi De 3 Yıl Mıdır ❓

Evet. Tek pay sahipli anonim şirketlerde de yönetim kurulu üyeliği süresi bakımından TTK m. 362 kuralı uygulanır. Anonim şirket tek ortaklı olsa bile yönetim kurulu süresi en fazla 3 yıl olabilir.

Şirket TürüYönetim Kurulu Süresi
Çok ortaklı anonim şirketEn fazla 3 yıl
Tek pay sahipli anonim şirketEn fazla 3 yıl
Aile anonim şirketiEn fazla 3 yıl
Halka kapalı anonim şirketEn fazla 3 yıl
Halka açık anonim şirketTTK ve sermaye piyasası hükümleri birlikte değerlendirilir

Tek ortaklı anonim şirkette “nasıl olsa tek sahibim” düşüncesiyle süresiz yönetim kurulu oluşturulamaz.

1️⃣4️⃣ Halka Açık Anonim Şirketlerde Süre Farklı Mıdır ❓

Halka açık anonim şirketlerde de TTK'nın temel kuralı geçerlidir: yönetim kurulu üyeleri en fazla 3 yıl için seçilir. Ancak halka açık şirketlerde Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri, kurumsal yönetim ilkeleri, bağımsız yönetim kurulu üyeleri ve özel komite yapıları ayrıca önem taşır.

Şirket TipiEk Dikkat Noktası
Halka kapalı AŞTTK hükümleri ağırlıklıdır
Halka açık AŞTTK + SPK düzenlemeleri uygulanır
Bağımsız üye bulunan şirketKurumsal yönetim ilkeleri dikkate alınır
Borsa şirketiKamuya açıklama ve tescil süreçleri önemlidir
Grup şirketiEsas sözleşme ve pay sahipleri sözleşmesi etkili olabilir

Fakat temel süre sınırı bakımından yine 3 yıl üst sınırı dikkate alınır.

1️⃣5️⃣ Esas Sözleşme Yeniden Seçilmeyi Yasaklayabilir Mi ❓

TTK m. 362, esas sözleşmede aksine hüküm yoksa aynı kişinin yeniden seçilebileceğini söyler. Bu ifade, esas sözleşmenin yeniden seçilme konusunda sınırlama getirebileceğini gösterir.

Esas Sözleşme HükmüSonuç
Yeniden seçime izin veriyorAynı kişi tekrar seçilebilir
Bu konuda suskunAynı kişi tekrar seçilebilir
Yeniden seçimi sınırlandırıyorSınırlama dikkate alınır
Belirli dönem sınırı koyuyorGeçerliliği somut hükme göre değerlendirilir
3 yılı aşan tek dönem öngörüyorKanuna aykırıdır

Yani kanuni sistemde yeniden seçim serbesttir; ancak şirket esas sözleşmesi bu konuda farklı bir düzenleme getirebilir.

1️⃣6️⃣ Yönetim Kurulu Süresi Ticaret Siciline Tescil Edilmeli Mi ❓

Yönetim kurulu seçimi, temsil yetkisi ve imza yetkisi ticaret sicili açısından önemlidir. Yönetim kurulu üyelerinin seçimi ve temsil yetkisine ilişkin kararlar ticaret siciline tescil ve ilan edilir.

Tescil KonusuNeden Önemli ❓
Yönetim kurulu seçimiŞirket organının kimlerden oluştuğunu gösterir
Görev süresiYetkinin zaman sınırını belirler
Temsil kararıŞirketi kimin nasıl temsil edeceğini gösterir
İmza yetkisiBanka, sözleşme ve resmi işlemler için gerekir
DeğişikliklerÜçüncü kişilere karşı açıklık sağlar

Süre, ticaret sicilinde ve imza belgelerinde net görünmelidir. Aksi halde banka işlemleri, resmi başvurular, sözleşmeler ve temsil işlemlerinde sorun çıkabilir.

1️⃣7️⃣ Yönetim Kurulu Süresi Dolmadan Yeni Seçim Yapılabilir Mi ❓

Evet. Genel kurul, süresi dolmadan yönetim kurulunu değiştirebilir veya yeniden seçim yapabilir. Bu durumda önceki üyelerin görevden alınması ve yeni üyelerin seçilmesi gerekir.

DurumMümkün Mü ❓
Süre dolmadan azilEvet
Süre dolmadan yeni seçimEvet
Mevcut üyelerin yeniden seçilmesiEvet
Yeni üyelerin 3 yılı aşan süreyle seçilmesiHayır
Eski üyelerin temsil yetkisinin sürdürülmesiYeni karara göre değerlendirilir

Genel kurulun bu yetkisi, anonim şirketlerde ortak iradesinin yönetim organını belirleme gücünü gösterir.

1️⃣8️⃣ Uygulamada En Sık Yapılan Hatalar Nelerdir ❓

Anonim şirketlerde yönetim kurulu süresiyle ilgili hatalar, özellikle ticaret sicili, imza yetkisi, banka işlemleri ve temsil geçerliliği açısından ciddi sorunlara yol açabilir.

HataSonuç
3 yıldan uzun süre seçmekKanuna aykırılık doğar
Süreyi genel kurul kararında yazmamakBelirsizlik çıkar
Görev süresi dolduğu hâlde yeni seçim yapmamakTemsil krizi oluşabilir
İmza yetkisini üyelikten uzun göstermekHukuki risk doğar
Esas sözleşmeyi kontrol etmemekYeniden seçimde sorun çıkabilir
Ticaret sicili tescilini geciktirmekÜçüncü kişilerle işlemlerde problem doğar
Olağan genel kurulu 3 yıl yapmamakYıllık genel kurul yükümlülüğü ihlal edilir

En güvenli uygulama şudur: Yönetim kurulu seçimi yapılırken görev süresi açıkça yazılmalı, bu süre 3 yılı aşmamalı, temsil kararıyla uyumlu olmalı ve ticaret siciline zamanında tescil edilmelidir.

1️⃣9️⃣ Son Söz ❓ Yönetim Kurulu Süresi, Şirket İradesinin Hukuki Takvimidir​

Anonim şirketlerde yönetim kurulu üyeliği süresi en fazla 3 yıldır. Bu süre, Türk Ticaret Kanunu'nun açık kuralıdır. Genel kurul daha kısa süre belirleyebilir; fakat daha uzun süre belirleyemez. Esas sözleşmede aksine hüküm yoksa aynı kişi görev süresi dolduktan sonra yeniden seçilebilir.

Bu kuralın arkasındaki mantık çok önemlidir. Yönetim kurulu, şirketin en kritik organıdır; şirketi yönetir, temsil eder, karar alır, imza yetkisini kullanır ve ticari hayatın merkezinde yer alır. Bu kadar önemli bir organın süresiz veya belirsiz biçimde görev yapması, ortak iradesi ve kurumsal denetim açısından sağlıklı değildir.

Bu yüzden yönetim kurulu süresi yalnızca bir tarih meselesi değildir; şirketin kim tarafından, hangi yetkiyle ve hangi süre boyunca yönetileceğini belirleyen hukuki güvenlik çizgisidir.

“Anonim şirkette yönetim kurulu süresi, şirketin hafızasında basit bir tarih değil; ortakların iradesini yönetime bağlayan kurumsal bir mühürdür.”
Ersan Karavelioğlu

Kısa Uygulama Özeti​

BaşlıkCevap
Yönetim kurulu üyeliği süresiEn fazla 3 yıl
Daha kısa süreMümkün
Daha uzun süreMümkün değil
Yeniden seçilmeEsas sözleşmede aksi yoksa mümkün
Süre dolunca yapılacak işlemYeni genel kurul seçimi
İmza yetkisiÜyelik süresiyle uyumlu olmalı
TescilTicaret siciline zamanında yapılmalı

Bu içerik genel bilgilendirme niteliğindedir; şirket esas sözleşmesi, genel kurul kararı, ticaret sicili kaydı ve temsil yetkisi birlikte incelenmeden somut işlem yapılmamalıdır.

Son düzenleme:

MT

❤️Keşfet❤️
Moderator
MT
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
32,643
990,870
113

İtibar Puanı:

Ayrıca yönetim kurulu üyelerinin süresi sınırlandırılarak, şirketin taze bir bakış açısıyla değerlendirilmesi de sağlanır. Ancak, yönetim kurulu üyelerinin süresi bittikten sonra yeniden seçilmeleri halinde üç yılı aşmamak kaydıyla görev sürelerinin uzatılabileceği de önemli bir husustur. Bu durum, uzun yıllar boyunca şirketin başarısı için önemli katkılar sunmuş olan yöneticilerin tecrübelerinden yararlanılması açısından da oldukça değerlidir.

Tüm bu faktörlerin bir arada ele alınmasıyla, yönetim kurulu üyelerinin süresi konusunun, anonim şirketlerin başarısı için ne kadar önemli olduğu açık bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

YuzGec.Com

Moderator
MT
11 Ara 2019
5,394
93,397
113

İtibar Puanı:

Anonim şirketlerde yönetim kurulu üyeliği süresi, Türk Ticaret Kanunu'na göre belirlenir. Kanuna göre, yönetim kurulu üyeleri, şirketin faaliyet dönemi boyunca görev yaparlar. Ancak, ticari topluluklarının telefon ve telegraf işletmeleri ile bankaların yönetim kurullarında üyelik süresi dört yıldır. Bu süre sonunda yönetim kurulu üyeleri, genel kurul tarafından yeniden seçilebilirler. Yukarıda belirtilen süreler, şirketin ana sözleşmesinde veya genel kurul kararıyla değiştirilebilir.

AskPartisi.Com

Moderator
MT
Kayıtlı Kullanıcı
7 Kas 2024
608
38,487
93

İtibar Puanı:

Anonim şirketlerin yönetim kurulu üyelerinin ne kadar süreyle görev yapabileceği, şirketlerin başarısı açısından oldukça önemlidir. Yönetim kurulu üyelerinin süresi, hem şirketin yapısı hem de Türk Ticaret Kanunu tarafından belirlenir.

Türk Ticaret Kanunu'na göre, anonim şirketlerde yönetim kurulu üyeliği süresi en fazla üç yıl olabilir. Ancak bu süre, şirketin ana sözleşmesinde farklı bir şekilde düzenlenebilir. Yani, şirketin ana sözleşmesinde yönetim kurulu üyelerinin görev süresi daha uzun olabileceği gibi, daha kısa da olabilir.

Yönetim kurulu üyelerinin süresinin sınırlandırılması, şirketin yönetimi açısından oldukça önemlidir. Çünkü belirli aralıklarla yapılan yönetim değişiklikleri, şirketin farklı bakış açılarından da faydalanmasına olanak sağlar. Aynı zamanda, yönetim kurulu üyelerinin süresi sınırlandırılarak, şirketin taze kan ve yeni fikirlerle donatılması da mümkün olur.

Bununla birlikte, yönetim kurulu üyelerinin görev süresi bittikten sonra yeniden seçilebilmesi de mümkündür. Ancak yeniden seçilmeleri halinde, yönetim kurulu üyeleri üç yıldan fazla bir süre daha görev yapamazlar. Bu da, şirket yönetiminde sürekli farklılaşma ve yenilenmenin sağlanmasına yardımcı olur.

Sonuç olarak, anonim şirketlerin yönetim kurulu üyelik süresi Türk Ticaret Kanunu'na göre en fazla üç yıl olarak belirlenir. Ancak, şirketlerin ana sözleşmelerinde farklı bir düzenleme yapılabileceği de unutulmamalıdır. Yönetim kurulu üyelerinin süresinin sınırlandırılması, şirketin yönetiminde farklı fikirlerin ortaya çıkmasına ve sürekli yenilenmesine yardımcı olur.

M͜͡T͜͡

Geri
Üst Alt