🤖 Yapay Zeka Daha Faydalı Birey Olmaya Fayda Sağlayacak Mı ❓

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu❓

• Evet

Oy: 1 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    1

ErSan.Net

ErSan KaRaVeLioĞLu
Yönetici
❤️ AskPartisi.Com ❤️
Moderator
MT
21 Haz 2019
48,687
2,698,588
113
43
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

🤖 Yapay Zeka Daha Faydalı Birey Olmaya Fayda Sağlayacak Mı ❓

"Yapay zeka insanın yerine vicdan koyamaz; fakat doğru kullanılırsa insanın bilgisini, zamanını, üretkenliğini ve fayda üretme kapasitesini büyütebilir."
Ersan Karavelioğlu

Yapay zeka, insanın daha faydalı bir birey olmasına katkı sağlayabilir; fakat bu katkı otomatik, garantili veya tamamen masum değildir. Yapay zeka bir insanı tek başına daha ahlaklı, daha bilinçli, daha merhametli ya da daha üretken yapmaz. Onu nasıl kullandığı, hangi amaçla yönlendirdiği, hangi değerlerle denetlediği ve hangi insani sorumlulukla birleştirdiği belirleyici olur.

Doğru kullanıldığında yapay zeka; öğrenmeyi hızlandırabilir, bilgiye erişimi kolaylaştırabilir, üretkenliği artırabilir, engelli bireylere destek olabilir, sağlık, eğitim, bilim, kamu hizmetleri ve sosyal fayda alanlarında insan kapasitesini güçlendirebilir. OECD, yapay zekanın sağlık, üretkenlik ve bilimsel ilerleme gibi alanlarda önemli faydalar sunabileceğini; ancak dezenformasyon, veri güvenliği ve telif gibi riskleri de beraberinde getirdiğini vurgular.

UNESCO da yapay zekanın eğitimde büyük sorunların çözümüne katkı sağlayabileceğini, öğretme ve öğrenme süreçlerini yenileyebileceğini; fakat etik, eşitlik ve insan merkezlilik ilkeleri olmadan riskler doğurabileceğini belirtir.

Kısaca cevap şudur: Evet, yapay zeka insanın daha faydalı birey olmasına yardım edebilir; ama insanın yerine niyet, ahlak, vicdan ve sorumluluk koyamaz. Yapay zeka bir araçtır. Onu faydaya dönüştüren şey, insanın onu hangi bilinçle kullandığıdır.

1️⃣ Yapay Zeka Daha Faydalı Birey Olmaya Nasıl Katkı Sağlar ❓

Yapay zeka, insanın bilgiye daha hızlı ulaşmasını, düşüncelerini düzenlemesini, üretimini artırmasını, yeni beceriler öğrenmesini ve sorunlara daha sistemli yaklaşmasını sağlayabilir.

Katkı Alanıİnsana Sağladığı Fayda
ÖğrenmeBilgiyi sadeleştirir, kişiselleştirir ve hızlandırır
ÜretkenlikYazma, planlama, analiz ve araştırma süreçlerini destekler
Zaman yönetimiTekrarlı işleri azaltarak insana alan açar
Karar desteğiFarklı seçenekleri karşılaştırmayı kolaylaştırır
YaratıcılıkFikir üretimini ve taslak oluşturmayı destekler
ErişilebilirlikEngelli bireyler için iletişim ve öğrenme imkanı sunabilir
Toplumsal katkıEğitim, sağlık, çevre ve kamu hizmetlerinde çözüm geliştirebilir

Yapay zeka, insanın yerine hayatı yaşamaz; fakat insanın bazı yüklerini hafifleterek daha fazla düşünme, üretme, öğrenme ve yardım etme alanı açabilir.

2️⃣ Faydalı Birey Olmak Ne Demektir ❓

Faydalı birey, yalnızca çok çalışan veya çok bilgi sahibi insan değildir. Faydalı birey; bilgiyi, zamanı, yeteneği, emeği ve imkanlarını kendine, ailesine, topluma, doğaya ve insanlığa değer katacak şekilde kullanabilen kişidir.

Faydalı Bireyin ÖzelliğiAnlamı
Bilgi sahibi olmakKendini ve dünyayı daha iyi anlamak
Sorumluluk almakSadece eleştirmek değil, katkı sunmak
Empati kurmakBaşkasının ihtiyacını fark etmek
ÜretmekDüşünceyi, emeği ve yeteneği faydaya çevirmek
Ahlaki bilinç taşımakGücü doğru kullanmak
Öğrenmeye açık olmakDeğişen dünyaya uyum sağlamak
Toplumsal duyarlılıkKendi çıkarını aşan bir bakış geliştirmek

Bu yüzden yapay zekanın asıl değeri, insanı yalnızca daha hızlı değil; daha bilinçli, daha üretken, daha sorumlu ve daha katkı odaklı hale getirebilmesinde aranmalıdır.

3️⃣ Yapay Zeka Bilgiye Erişimi Nasıl Kolaylaştırır ❓

Yapay zeka, karmaşık bilgileri sadeleştirebilir, farklı düzeylere göre açıklayabilir, örnekler verebilir ve kişinin öğrenme hızına göre rehberlik edebilir.

Eskiden bir konuyu anlamak için uzun kaynaklar arasında kaybolan insan, artık yapay zeka desteğiyle konunun temelini daha hızlı kavrayabilir. Bu, özellikle öğrenciler, öğretmenler, araştırmacılar, içerik üreticileri, girişimciler ve kendini geliştirmek isteyen bireyler için büyük avantajdır.

Bilgiye Erişim KatkısıFaydalı Sonuç
Karmaşık konuyu sadeleştirmeÖğrenme eşiğini düşürür
Özet çıkarmaZaman kazandırır
Örnek üretmeSoyut bilgiyi somutlaştırır
Karşılaştırma yapmaEleştirel düşünmeyi destekler
Farklı seviyede anlatmaKişisel öğrenmeyi güçlendirir

Fakat burada dikkat edilmesi gereken şey şudur: Yapay zeka bilgiye kapı açar, ama insan yine de doğrulama, kaynak kontrolü ve eleştirel düşünme sorumluluğunu bırakmamalıdır.

4️⃣ Eğitimde Yapay Zeka Daha Faydalı İnsanlar Yetiştirebilir Mi ❓

Evet, doğru kullanılırsa eğitimde yapay zeka öğrencilerin daha iyi öğrenmesine, öğretmenlerin materyal hazırlamasına, kişiselleştirilmiş öğrenme yolları kurulmasına ve eğitimde fırsatların genişlemesine katkı sağlayabilir. UNESCO, yapay zekanın eğitimdeki bazı büyük sorunları ele alma, öğretme ve öğrenme uygulamalarını yenileme ve eğitim hedeflerine ilerlemeyi hızlandırma potansiyeli taşıdığını belirtir.

Eğitimde KullanımFayda
Kişisel öğrenme rehberiÖğrencinin seviyesine göre açıklama sunabilir
Ödev ve çalışma planıDaha düzenli öğrenme sağlar
Dil öğrenimiPratik, çeviri ve telaffuz desteği sunabilir
Öğretmen desteğiMateryal, soru, etkinlik ve özet hazırlayabilir
Erişilebilir eğitimUzak bölgelerde öğrenmeye destek olabilir
Yaşam boyu öğrenmeYetişkinlerin kendini geliştirmesini kolaylaştırabilir

Ancak eğitimde yapay zeka, öğrencinin yerine düşünürse zararlı olur. En doğru kullanım, öğrencinin merakını, analiz gücünü, eleştirel düşünmesini ve üretme becerisini artıracak şekilde kullanılmasıdır.

5️⃣ Yapay Zeka Üretkenliği Nasıl Artırır ❓

Yapay zeka; yazı taslağı hazırlama, veri düzenleme, araştırma özeti çıkarma, fikir üretme, plan oluşturma, kod yazma, içerik geliştirme ve tekrar eden işleri otomatikleştirme gibi alanlarda üretkenliği artırabilir.

OECD'nin kamu hizmetleri bağlamında aktardığı gibi, yapay zeka tekrarlı görevleri otomatikleştirerek iş akışlarını sadeleştirebilir, hataları azaltabilir ve insan kaynağını daha karmaşık, muhakeme gerektiren işlere ayırabilir.

Üretkenlik AlanıYapay Zekanın Katkısı
Yazı ve içerikTaslak, düzenleme ve fikir desteği sağlar
PlanlamaGünlük, haftalık ve proje planı oluşturabilir
AnalizVerileri yorumlamaya yardımcı olabilir
KodlamaHata bulma ve örnek kod üretme desteği verebilir
İş akışıTekrarlı işleri hızlandırabilir
AraştırmaKonuları özetleyip karşılaştırabilir

Bu sayede insan daha az mekanik işle uğraşıp daha fazla strateji, yaratıcılık, ilişki, etik karar ve gerçek değer üretimi üzerine yoğunlaşabilir.

6️⃣ Yapay Zeka Zamanı Daha Anlamlı Kullandırabilir Mi ❓

Yapay zeka, doğru kullanıldığında insanın zamanını daha verimli kullanmasına yardım edebilir. Özellikle planlama, öncelik belirleme, hatırlatma, belge düzenleme, özetleme ve rutin işleri hızlandırma konusunda güçlüdür.

Zaman KullanımıFaydalı Etki
Rutin işleri azaltmaDaha önemli işlere zaman kalır
Plan oluşturmaDağınıklığı azaltır
Özet çıkarmaUzun metinlerde zaman kazandırır
ÖnceliklendirmeEnerji doğru işe yönelir
Hatırlatma ve takipSorumluluklar unutulmaz
İş akışı düzenlemeZihinsel yük hafifler

Fakat zaman kazanmak tek başına yeterli değildir. Asıl mesele şudur: Kazanılan zaman neye harcanacak ❓ Eğer insan kazandığı zamanı daha fazla boş tüketimle doldurursa yapay zeka onu daha faydalı değil, sadece daha hızlı tüketen biri yapabilir.

7️⃣ Yapay Zeka Empatiyi Artırabilir Mi ❓

Yapay zeka doğrudan insan gibi empati kurmaz; çünkü insanın yaşadığı bilinç, acı, merhamet ve vicdan derinliğine sahip değildir. Fakat insanın empati kurmasına yardımcı olacak bazı araçlar sunabilir.

Örneğin, farklı insanların bakış açılarını simüle edebilir, bir mesajı daha nazik hale getirebilir, çatışmalı bir konuşmayı yumuşatabilir, özel ihtiyaçları olan bireylerin iletişimini destekleyebilir.

Empatiye Dolaylı KatkıNasıl Olabilir ❓
Farklı bakış açısı sunmaKarşı tarafı anlamayı kolaylaştırabilir
Nazik iletişim önerisiKırıcı dili yumuşatabilir
Engelli bireylere destekİletişim engellerini azaltabilir
Duygu farkındalığı sorularıKişinin kendi duygusunu anlamasına yardım edebilir
Kültürler arası çeviriİnsanlar arası mesafeyi azaltabilir

Ama unutulmamalıdır: Empati yapay zekadan değil, insan kalbinden doğar. Yapay zeka yalnızca bu kalbin daha doğru ifade bulmasına yardımcı olabilir.

8️⃣ Yapay Zeka Ahlaki Gelişime Katkı Sağlar Mı ❓

Yapay zeka ahlak öğretmeni gibi kullanılabilir; değerler, etik ikilemler, sorumluluk, adalet, hak, mahremiyet ve toplumsal fayda üzerine düşünmeye yardımcı olabilir. Fakat kendisi insan adına ahlaki sorumluluk taşımaz.

UNESCO'nun yapay zeka etiği tavsiyeleri, yapay zekanın insan hakları, insan onuru ve etik yönetişim çerçevesinde ele alınması gerektiğini vurgulayan küresel bir çerçeve sunar.

Ahlaki Katkı AlanıNasıl Yardımcı Olabilir ❓
Etik ikilem analiziFarklı sonuçları düşündürebilir
Karar öncesi sorgulama"Bu kime zarar verir ❓" sorusunu hatırlatabilir
Mahremiyet bilinciVeri paylaşımı konusunda uyarı sağlayabilir
Adalet farkındalığıÖnyargı ve ayrımcılık risklerini görünür kılabilir
Sorumluluk diliKararların insani etkisini düşündürebilir

Yapay zeka ahlaki pusula olamaz; fakat insanın kendi pusulasını daha dikkatli okumasına yardımcı olabilir.

9️⃣ Sağlık Alanında Yapay Zeka Bireye Nasıl Fayda Sağlar ❓

Yapay zeka sağlık alanında erken uyarı sistemleri, görüntü analizi, hasta takibi, kişisel sağlık farkındalığı, ilaç keşfi ve sağlık hizmetlerinin daha erişilebilir hale gelmesi gibi alanlarda fayda sağlayabilir. OECD de yapay zekanın sağlık gibi alanlarda önemli faydalar sunabileceğini belirtir.

Sağlıkta Yapay Zeka KullanımıOlası Fayda
Görüntü analiziBazı hastalık belirtilerinin fark edilmesine yardımcı olabilir
Kişisel takipUyku, hareket ve beslenme verilerini düzenleyebilir
Risk analiziErken farkındalık sağlayabilir
Sağlık eğitimiHastalıklar hakkında temel bilgi sunabilir
Doktor desteğiKlinik kararları destekleyici veri sağlayabilir

Ancak sağlıkta yapay zeka doktorun yerine geçmemelidir. İnsan sağlığı yüksek sorumluluk isteyen bir alandır. Yapay zeka burada en doğru şekilde yardımcı araç olarak kullanılmalıdır.

1️⃣0️⃣ Yapay Zeka Sosyal Faydayı Artırabilir Mi ❓

Evet. Yapay zeka; afet yönetimi, iklim analizi, çevre koruma, yoksullukla mücadele, sosyal güvenlik, kamu hizmetleri, engelli birey desteği ve eğitim eşitsizliği gibi alanlarda sosyal fayda üretebilir.

OECD'nin sosyal güvenlik üzerine çalışmalarında yapay zekanın doğru kişiye doğru desteği zamanında ulaştırma, kamu hizmetlerini daha kullanıcı odaklı ve proaktif hale getirme potansiyeline dikkat çekilir.

Sosyal Fayda AlanıYapay Zeka Katkısı
Afet yönetimiRisk tahmini ve hızlı müdahale desteği
Sosyal yardımlarİhtiyaç sahiplerinin daha hızlı belirlenmesi
Engellilik desteğiErişilebilir iletişim ve günlük yaşam desteği
Çevre korumaKirlilik, orman kaybı ve iklim verisi analizi
Eğitim eşitsizliğiDaha geniş öğrenme kaynakları
Kamu hizmetleriDaha hızlı ve düzenli süreçler

Yapay zekanın en değerli tarafı, yalnızca bireysel kolaylık değil; toplumsal iyiliği büyütecek sistemlere katkı sunabilmesidir.

1️⃣1️⃣ Yapay Zeka İnsanı Tembelleştirir Mi ❓

Evet, yanlış kullanılırsa tembelleştirebilir. Eğer insan yapay zekayı düşünmek, araştırmak, öğrenmek ve üretmek için değil; sadece hazır cevap almak için kullanırsa zihinsel tembellik oluşabilir.

Yanlış KullanımOlası Zarar
Her cevabı hazır almakEleştirel düşünme zayıflar
Okumadan özet istemekDerin öğrenme azalır
Kendi yazmadan yazdırmakİfade becerisi körelir
Kontrol etmeden inanmakYanlış bilgi yayılabilir
Kararı tamamen yapay zekaya bırakmakSorumluluk bilinci zayıflar

Yapay zeka insanı daha faydalı yapabilir; ama insan onu kolaycılık aracı haline getirirse fayda yerine yüzeysellik üretir.

1️⃣2️⃣ Yapay Zeka İnsan Yerine Düşünmeli Mi, İnsana Düşündürmeli Mi ❓

En sağlıklı yaklaşım şudur: Yapay zeka insan yerine düşünmemeli; insanın daha iyi düşünmesine yardımcı olmalıdır.

Yanlış RolDoğru Rol
Benim yerime karar verSeçenekleri analiz etmeme yardım et
Benim yerime öğrenKonuyu anlamama yardım et
Benim yerime yazDüşüncemi daha iyi düzenlememe yardım et
Benim yerime sorumluluk alRiskleri görmeme yardım et
Benim yerime üretÜretimimi geliştirmeme destek ol

Yapay zeka, insan aklını devre dışı bırakırsa tehlikelidir. İnsan aklını keskinleştirir, hızlandırır ve derinleştirirse değerlidir.

1️⃣3️⃣ Yapay Zeka Hangi Riskleri Taşır ❓

Yapay zekanın faydaları kadar riskleri de vardır. Bunlar görmezden gelinirse yapay zeka insanı daha faydalı değil, daha bağımlı, daha yüzeysel veya daha manipüle edilebilir hale getirebilir.

RiskAçıklama
Yanlış bilgiYapay zeka her zaman doğru cevap vermeyebilir
ÖnyargıEğitim verilerindeki adaletsizlikleri yansıtabilir
Mahremiyet riskiKişisel veriler korunmalıdır
Bağımlılıkİnsan kendi düşünme kasını zayıflatabilir
DezenformasyonSahte içerik üretimi kolaylaşabilir
İş gücü dönüşümüBazı mesleklerde değişim ve baskı oluşturabilir
Ahlaki sorumluluk kaymasıİnsan karar sorumluluğunu makineye bırakabilir

OECD, yapay zekanın faydalarının yanında dezenformasyon, veri güvenliği ve telif gibi riskler taşıdığını açıkça belirtir.

1️⃣4️⃣ Faydalı Birey Olmak İçin Yapay Zeka Nasıl Kullanılmalı ❓

Yapay zekayı daha faydalı birey olmak için kullanmanın yolu, onu amaç değil araç olarak görmektir.

Doğru Kullanım İlkesiAnlamı
Öğrenmek için kullanHazır cevapla yetinme, mantığını kavra
Doğrulama yapÖnemli bilgileri kontrol et
Ahlaki düşünBu kullanım kime fayda, kime zarar verir ❓
Mahremiyeti koruKişisel verileri bilinçsiz paylaşma
Üretimini geliştirKendi emeğini tamamen terk etme
Topluma katkı hedefleSadece kişisel çıkar değil, ortak fayda düşün
Eleştirel kalYapay zekayı mutlak otorite yapma

En sağlıklı kullanım cümlesi şudur: "Yapay zeka bana yardım etsin; ama benim yerime insan olmasın."

1️⃣5️⃣ Yapay Zeka Vicdanın Yerini Alabilir Mi ❓

Hayır. Yapay zeka hesaplayabilir, sınıflandırabilir, öneri sunabilir, ihtimalleri karşılaştırabilir; fakat insan vicdanının yerini alamaz.

Çünkü vicdan yalnızca bilgiyle değil; sorumluluk, merhamet, pişmanlık, niyet, adalet duygusu, ahlaki sezgi ve insan olmanın kırılganlığıyla ilgilidir.

Yapay Zeka Yapabilirİnsan Vicdanı Gerektirir
Bilgi sunabilirDeğer seçimi yapar
Seçenekleri sıralayabilirKime nasıl davranılacağını tartar
Riskleri gösterebilirMerhameti ve adaleti hisseder
Sonuçları analiz edebilirSorumluluğu üstlenir
Dil önerebilirNiyeti belirler

Yapay zeka güçlü olabilir; fakat ahlaki sorumluluk hâlâ insandadır.

1️⃣6️⃣ Yapay Zeka İnsan İlişkilerini Daha Faydalı Hale Getirebilir Mi ❓

Doğru kullanılırsa evet. Yapay zeka iletişim dilini yumuşatmaya, yanlış anlaşılmaları azaltmaya, farklı kültürler arasında çeviri yapmaya, mesajları daha açık ve nazik yazmaya yardımcı olabilir.

İlişkisel KullanımFayda
Mesaj düzenlemeDaha nazik ve açık iletişim
Duygu analizi sorularıKişinin kendini anlamasına destek
ÇeviriKültürler arası iletişim
Çatışma diliSert cümleleri yumuşatma
Empati rehberiKarşı tarafın bakışını düşünme

Ama yapay zeka insan ilişkilerinde samimiyetin yerine geçmemelidir. En iyi kullanım, insanın daha dikkatli, daha saygılı ve daha açık iletişim kurmasına yardımcı olmasıdır.

1️⃣7️⃣ Yapay Zeka Gelecekte Daha Faydalı Birey Modelini Nasıl Değiştirebilir ❓

Gelecekte faydalı birey olmak yalnızca bilgi ezberlemekle değil; bilgiyi doğru kullanmakla, yapay zekayla iş birliği yapabilmekle, etik farkındalık taşımakla ve insanî becerileri korumakla daha çok ilişkili hale gelecektir.

UNDP'nin 2025 İnsani Gelişme Raporu, yapay zeka çağında geleceğin makineler tarafından değil, insanların bugün yaptığı seçimlerle şekillendiğini vurgular.

Geleceğin Faydalı Birey BecerisiNeden Önemli ❓
AI okuryazarlığıAracı doğru kullanmayı sağlar
Eleştirel düşünmeYanlış bilgiye karşı korur
Etik bilinçGücü sorumlu kullanmayı sağlar
YaratıcılıkYapay zekanın sunduğunu aşar
Empatiİnsan ilişkilerini korur
Uyum yeteneğiDeğişen dünyaya hazırlanır
SorumlulukKararı makineye devretmez

Geleceğin en faydalı bireyi, yapay zekayı en çok kullanan değil; onu en bilinçli, en ahlaklı ve en insanî amaçlarla kullanan kişi olacaktır.

1️⃣8️⃣ Yapay Zeka İle Daha Faydalı Olmak İçin Günlük Pratikler Nelerdir ❓

Yapay zekayı günlük hayatta faydalı birey olmak için bilinçli biçimde kullanmak mümkündür.

Günlük PratikFaydası
Her gün bir konu öğrenmekBilgi derinliği artar
Bir metni daha anlaşılır hale getirmekİletişim gelişir
Haftalık plan hazırlamakZaman daha verimli kullanılır
Bir sorunu farklı açılardan analiz etmekDüşünme genişler
Birine nazik mesaj yazmakİlişki kalitesi artar
Toplumsal fayda fikri üretmekKatkı bilinci güçlenir
Kendi hatalarını analiz etmekÖz farkındalık artar
Okuduğunu sorgulamakEleştirel zihin gelişir

Yapay zeka günlük küçük faydaları büyütebilir. Ama bunun için insanın niyeti kolaycılık değil, gelişim ve katkı olmalıdır.

1️⃣9️⃣ Son Söz ❓ Yapay Zeka İnsanı Daha Faydalı Yapabilir; Ama İnsan Kalmayı Öğreten Şey Hâlâ Vicdan, Bilinç Ve Sorumluluktur​

Yapay zeka insanlık tarihinde çok güçlü bir dönüm noktasıdır. Bilgiyi hızlandırır, üretimi kolaylaştırır, öğrenmeyi kişiselleştirir, sağlık ve eğitim alanlarında yeni imkanlar açar, kamu hizmetlerini daha verimli hale getirebilir ve insanların daha fazla fayda üretmesine yardım edebilir. Bu yönüyle yapay zeka, doğru kullanılırsa insanın elindeki en güçlü destek araçlarından biri olabilir.

Fakat yapay zeka insanı otomatik olarak daha iyi yapmaz. Daha hızlı yazan insan daha bilge olmayabilir. Daha çok bilgiye ulaşan insan daha ahlaklı olmayabilir. Daha fazla içerik üreten insan daha faydalı olmayabilir. Çünkü faydalı birey olmanın özü yalnızca kapasite değil; niyet, ahlak, sorumluluk, merhamet, doğruluk ve bilinçtir.

Yapay zeka insanın eline büyük bir güç verir. Fakat her güç gibi bu da iki yöne gidebilir. İnsan onu öğrenmek, üretmek, iyilik yapmak, sorun çözmek, zamanı doğru kullanmak ve topluma katkı sunmak için kullanırsa daha faydalı hale gelebilir. Ama onu tembellik, manipülasyon, sahte içerik, mahremiyet ihlali, düşünmeden kopyalama ve insan ilişkilerini yüzeyselleştirme aracı yaparsa fayda yerine zarar üretir.

Bu yüzden asıl soru yalnızca "Yapay zeka bizi daha faydalı birey yapacak mı ❓" değildir. Daha derin soru şudur: Biz yapay zekayı hangi insanlık bilinciyle kullanacağız ❓

Eğer yapay zeka insanın aklını keskinleştirir, vicdanını susturmazsa; üretkenliğini artırır, sorumluluğunu azaltmazsa; bilgisini çoğaltır, tevazusunu yok etmezse; hız kazandırır, derinliği öldürmezse; o zaman insan gerçekten daha faydalı bir bireye dönüşebilir.

Çünkü geleceğin en kıymetli insanı, yapay zekadan korkan ya da ona körü körüne teslim olan insan değil; onu bilinçle kullanan, ahlakla denetleyen, insanlıkla yönlendiren ve faydaya dönüştüren insandır.

"Yapay zeka insanın elinde bir ayna gibidir; onda yalnızca teknolojinin gücü değil, insanın niyeti, vicdanı ve dünyaya ne katmak istediği de görünür."
Ersan Karavelioğlu

M͜͡T͜͡

Geri
Üst Alt