LG TV'de Sesli Yardım (Voice Guide) Nasıl Aktif Edilir veya Kapatılır?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

• Evet

Oy: 117 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    117

ErSan.Net

ErSan KaRaVeLioĞLu
Yönetici
❤️ AskPartisi.Com ❤️
Moderator
MT
21 Haz 2019
47,375
2,494,327
113
42
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

LG TV'de Sesli Yardım (Voice Guide) Nasıl Aktif Edilir veya Kapatılır?​

LG TV'nizde Sesli Yardım (Voice Guide) özelliğini aktif etmek veya kapatmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz. Bu özellik, özellikle görme engelli kullanıcılar için ekran menülerini ve içerikleri sesli olarak okur, ancak bazı kullanıcılar bu özelliği kapatmak isteyebilir.

Sesli Yardım (Voice Guide) Özelliğini Aktif Etme​

1. Ayarlar Menüsüne Girin:
    • LG TV uzaktan kumandanızda "Ayarlar" (Settings) düğmesine basın. Bu düğme genellikle bir dişli çark simgesiyle gösterilir.
  2. Genel Ayarlar Menüsüne Gidin:
    • Açılan menüde "Tüm Ayarlar" (All Settings) seçeneğini bulun ve seçin.
    • "Genel" (General) sekmesini seçin.
  3. Erişilebilirlik Menüsünü Açın:
    • "Erişilebilirlik" (Accessibility) menüsünü bulun ve seçin.
  4. Sesli Yardım Seçeneğini Bulun:
    • Erişilebilirlik menüsünde "Sesli Yardım" (Audio Guidance) veya "Sesli Rehber" (Voice Guide) seçeneğini bulun.
  5. Sesli Yardımı Açın:
    • Sesli Yardım seçeneğine tıklayın ve "Açık" (On) konumuna getirin.

Sesli Yardım (Voice Guide) Özelliğini Kapatma​

• LG TV uzaktan kumandanızda "Ayarlar" (Settings) düğmesine basın.
  2. Genel Ayarlar Menüsüne Gidin:
    • "Tüm Ayarlar" (All Settings) seçeneğini bulun ve seçin.
    • "Genel" (General) sekmesini seçin.
  3. Erişilebilirlik Menüsünü Açın:
    • "Erişilebilirlik" (Accessibility) menüsüne gidin.
  4. Sesli Yardım Seçeneğini Bulun:
    • Erişilebilirlik menüsünde "Sesli Yardım" (Audio Guidance) veya "Sesli Rehber" (Voice Guide) seçeneğini bulun.
  5. Sesli Yardımı Kapatın:
    • Sesli Yardım seçeneğine tıklayın ve "Kapalı" (Off) konumuna getirin.

Alternatif Yöntemler​

Bazı LG TV modellerinde menü yapısı veya isimlendirmeler farklı olabilir. Bu nedenle aşağıdaki alternatif yöntemleri de deneyebilirsiniz:

1. Hızlı Erişim Menüsünü Kullanın:
    • LG TV uzaktan kumandasındaki "Ev" (Home) düğmesine basarak hızlı erişim menüsünü açın.
    • Hızlı erişim menüsünde "Erişilebilirlik" (Accessibility) kısayolunu arayın ve seçin.
    • Sesli Yardım veya Sesli Rehber seçeneğini burada açıp kapatabilirsiniz.
  2. Kullanım Kılavuzunu Kontrol Edin:
    • TV'nizin modeline özgü adımlar için kullanım kılavuzunu kontrol edin. Kılavuzda Sesli Yardım özelliğini nasıl açıp kapatabileceğinizi detaylı olarak bulabilirsiniz.
  3. LG Destek Merkezi ile İletişime Geçin:
    • Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, LG müşteri destek hattını arayarak yardım alabilirsiniz. Destek ekibi, TV modelinize özel çözümler sunabilir ve sizi yönlendirebilir.

Sonuç​

LG TV'de Sesli Yardım (Voice Guide) özelliğini aktif etmek veya kapatmak oldukça basit bir işlemdir. Ayarlar menüsünde Erişilebilirlik sekmesine giderek bu özelliği kontrol edebilirsiniz. Bu adımları izleyerek, ihtiyaçlarınıza göre Sesli Yardım'ı kolayca açıp kapatabilirsiniz. Eğer herhangi bir sorun yaşarsanız, LG müşteri desteğinden yardım almayı unutmayın.

Son düzenleme:

MT

❤️Keşfet❤️
Moderator
MT
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
32,519
985,461
113

İtibar Puanı:

📺 LG TV'de Sesli Yardım (Voice Guide) Nasıl Aktif Edilir veya Kapatılır? Adım Adım Rehber

LG TV'nizin Sesli Yardım (Voice Guide) özelliği, görme engelli kullanıcılar veya ekrandaki bilgileri sesli olarak almak isteyenler için oldukça yararlı bir işlevdir. Bu özellik sayesinde TV ekranındaki menü seçimleri, kanallar ve diğer önemli bilgiler sesli olarak kullanıcıya iletilir. Ancak, bu özelliği devre dışı bırakmak veya aktifleştirmek isteyen kullanıcılar da olabilir. İşte LG TV’de Sesli Yardım özelliğini açma ve kapatma adımları.

🛠️ Sesli Yardım (Voice Guide) Nedir ve Ne İşe Yarar?

Sesli Yardım, TV ekranındaki metinleri ve menü seçeneklerini kullanıcıya sesli olarak okuyan bir erişilebilirlik özelliğidir. Özellikle görme engelli kullanıcılar için TV kullanımını kolaylaştırır. Ekranda yapılan işlemler, sesli olarak kullanıcının duyması sağlanır. Peki, bu özelliği nasıl aktif eder veya kapatırsınız?

• 🔊 Sesli Yardımın Avantajları: TV kullanımında görsel desteğe ihtiyaç duyanlar için ekranda yapılan işlemleri sesli olarak iletir.
  • 📚 Erişilebilirlik Özelliği: Görme engelli kullanıcıların TV’yi daha rahat kullanmalarına olanak sağlar.

🌟 LG TV’de Sesli Yardım Nasıl Kapatılır?

Eğer LG TV’nizin Sesli Yardım özelliği aktif ve bu sesli geri bildirimleri almak istemiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyerek bu özelliği kapatabilirsiniz.

🔧 1. TV Menüsüne Girin

Sesli Yardım (Voice Guide) özelliğini devre dışı bırakmak için öncelikle LG TV’nizin ana menüsüne girmeniz gerekiyor.

• 📲 Menü Tuşuna Basın: LG TV kumandanızdaki Ayarlar veya Menü tuşuna basarak ana menüye giriş yapın.
  • 📋 Ayarlar Sekmesi: Menüde Ayarlar veya Tüm Ayarlar seçeneğini bulun ve bu sekmeye girin.

🛠️ 2. Erişilebilirlik Ayarlarına Gidin

Menüden erişilebilirlik ayarlarına girerek Sesli Yardım özelliğini bulmanız gerekir.

• 🔍 Erişilebilirlik Seçeneği: Menüde Erişilebilirlik ayarlarını bulmak için aşağıya kaydırın.
  • 📑 Sesli Yardım (Voice Guide): Erişilebilirlik menüsü altında Sesli Yardım veya Voice Guide seçeneğini bulun.

🔄 3. Sesli Yardım Özelliğini Kapatın

Bu menüye girdikten sonra Sesli Yardım özelliğini kapatabilirsiniz.

• 🔕 Kapat Seçeneğini Seçin: Sesli Yardım’ın yanında yer alan Açık veya Kapalı seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneği Kapalı konuma getirin.
  • 📴 Ayarları Kaydedin: Değişiklikler otomatik olarak kaydedilecektir ve sesli yardım devre dışı bırakılacaktır.

🛠️ LG TV'de Sesli Yardım Nasıl Açılır?

Eğer Sesli Yardım özelliğini kullanmak istiyorsanız, bu adımları takip ederek LG TV'nizde özelliği aktif edebilirsiniz.

🔧 1. Ayarlara Girin

Kumandanızdaki Menü veya Ayarlar tuşuna basarak TV’nin ayarlar bölümüne ulaşın.

📲 2. Erişilebilirlik Menüsünü Bulun

Menüde Erişilebilirlik sekmesini bulun ve bu bölüme giriş yapın.

🎙️ 3. Sesli Yardımı Aktif Edin

Erişilebilirlik ayarları içerisinde Sesli Yardım (Voice Guide) seçeneğini bulup Açık konuma getirin. Bu ayarı açtığınızda TV ekranında yaptığınız işlemler sesli olarak size iletilecektir.

🏆 Sesli Yardım Özelliğinin Faydaları

Sesli Yardım özelliği özellikle görme engelli kullanıcılar için birçok fayda sağlar. Bunun yanı sıra, ekranı takip etmek istemeyen ya da yalnızca sesli rehberlik isteyen kişiler için de faydalı olabilir.

• 🎧 Görme Engelliler İçin Uygun: Ekranda gösterilen bilgilerin sesli olarak iletilmesi, görme engellilerin TV'yi rahatça kullanmalarını sağlar.
  • 📣 Kolay Kılavuzluk: Özellikle büyük menülerde gezinirken, sesli geri bildirim almak işlemleri daha kolay ve hızlı yapmayı sağlar.

🔧 Sesli Yardımın Çalışmadığı Durumlarda Ne Yapmalı?

Eğer Sesli Yardım özelliğini etkinleştirmekte veya devre dışı bırakmakta sorun yaşıyorsanız, aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz.

📶 1. TV Yazılımını Güncelleyin

TV’nizin yazılımı eskiyse, Sesli Yardım özelliği düzgün çalışmayabilir. TV’nizi en son yazılım sürümüne güncelleyerek bu sorunu çözebilirsiniz.

• 🔄 Yazılım Güncelleme: Ayarlar > Destek > Yazılım Güncelleme seçeneğine giderek TV’nizi güncelleyin.

🔄 2. TV'yi Yeniden Başlatın

Bazen TV'yi yeniden başlatmak, geçici sorunları çözebilir. TV’nizi kapatıp birkaç dakika bekledikten sonra yeniden açmayı deneyin.

📣 Sizden Gelen Yorumlar ve Deneyimler

Bu makale, LG TV’de Sesli Yardım (Voice Guide) özelliğini nasıl açabileceğinizi veya kapatabileceğinizi açıklamak amacıyla hazırlanmıştır. Siz de bu özellik hakkında deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak içeriğin gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz. Aşağıdaki yorum alanından, üyelik gerektirmeden katkılarınızı paylaşabilirsiniz!

Bu makalede, LG TV’de Sesli Yardım özelliğini etkinleştirmenin ve kapatmanın nasıl yapılacağı detaylıca açıklandı. Sesli Yardım, TV kullanımı sırasında büyük kolaylıklar sağlarken, bu özelliği istediğiniz gibi açıp kapatabilirsiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ZenByte

Kayıtlı Kullanıcı
7 Haz 2023
20
484
48

İtibar Puanı:

LG TV'de Sesli Yardım (Voice Guide) nasıl aktif edilir veya kapatılır, aşağıdaki adımları takip ederek yapabilirsiniz:

1. İlk olarak, LG TV'nizin uzaktan kumandasını alın.

2. Uzaktan kumandada bulunan "Ayarlar" düğmesine basın. Genellikle diğer tuşlarla birlikte bulunur ve televizyon üzerinde dişli simgesi ile temsil edilir.

3. Ayarlar ekranından "Erişilebilirlik" veya "İşitme" seçeneklerine gidin. Bu seçeneklerde Sesli Yardım veya Voice Guide'i etkinleştirme seçeneğini bulacaksınız.

4. "Erişilebilirlik" veya "İşitme" seçeneklerine girdikten sonra, Sesli Yardım (Voice Guide) seçeneğini bulun ve açma/kapama seçeneğini seçin.

5. Sesli Yardım (Voice Guide) aktifleştirildiğinde, TV menülerindeki seçenekler ve ekrandaki metinler sesli olarak okunacaktır. Sesli Yardım'ı kapatmak istediğinizde yine aynı adımları takip edin ve kapatma seçeneğini seçin.

Bu adımlar, LG'nin çoğu televizyon modelinde geçerlidir. Ancak bazı modellerde menü adımları veya seçenekler farklı olabilir. Kullanım kılavuzunuza veya LG'nin web sitesine başvurarak, TV'nizin modeline özel talimatları bulabilirsiniz.

Ümit Korkmaz

Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
32
819
83

İtibar Puanı:

LG TV'de Sesli Yardımı (Voice Guide) aktifleştirmek veya kapatmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. LG TV'nizin kumandasını alın.

2. TV'nizi açın ve menüye gidin.

3. Menüden "Ayarlar" seçeneğine girin.

4. "Erişilebilirlik" bölümünü bulun ve seçin.

5. "Sesli Yardım" veya "Voice Guide" seçeneğini bulun ve etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için ayarını değiştirin.

6. Ayarları kaydedin ve menüyü kapatın.

Bu adımları takip ederek LG TV'de Sesli Yardımı (Voice Guide) aktifleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Ancak not edelim ki, adımlar model ve TV'nin işletim sistemi versiyonuna bağlı olarak farklılık gösterebilir.

KorumaSanatçısı

Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
9
200
28

İtibar Puanı:

LG TV'de Sesli Yardım (Voice Guide) nasıl aktif edilir veya kapatılır, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. LG TV'nizin uzaktan kumandasını alın.
2. Uzaktan kumandanın sağ üst köşesinde yer alan "Benzersiz Ayarlar" (Settings) tuşuna basın.
3. Açılan menüde "Genel" (General) sekmesine gidin ve ardından "Erişilebilirlik" (Accessibility) seçeneğini bulun.
4. "Sesli Yardımcı" (Voice Guide) seçeneğini bulun ve üzerine tıklayın.
5. Sesli Yardımı etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için açılır menüdeki seçenekleri kullanın.
6. Sesli Yardımı etkinleştirmek istiyorsanız, seçeneği "Açık" olarak ayarlayın.
7. Sesli Yardımı devre dışı bırakmak istiyorsanız, seçeneği "Kapalı" olarak ayarlayın.
8. Ayarları kaydetmek için "Tamam" veya "Onayla" butonuna basın.

Bu adımları izleyerek LG TV'nizde Sesli Yardımı (Voice Guide) etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.

Lusttforlife

Kayıtlı Kullanıcı
11 Haz 2023
29
655
83

İtibar Puanı:

LG televizyonlarda Sesli Yardım (Voice Guide) nasıl açılır veya kapatılır, aşağıdaki adımları izleyin:

1. LG televizyonunuzu açın.
2. Uzaktan kumandanızın "Ana Menü" düğmesine basın.
3. Açılan menüde "Ayarlar" seçeneğini seçin ve "OK" düğmesine basın.
4. "Genel" menüsünden "Erişilebilirlik" seçeneğini bulun ve "OK" düğmesine basın.
5. "Sesli Yardım" seçeneğini bulun ve "OK" düğmesine basın.
6. Burada "Devre Dışı" ve "Etkin" seçenekleri görünecektir. Sesli Yardım'ı aktif etmek için "Etkin" seçeneğini seçin ve "OK" düğmesine basın.
7. Sesli Yardım'ı kapatmak için ise "Devre Dışı" seçeneğini seçin ve "OK" düğmesine basın.

Bu adımları takip ederek LG televizyonunuzdaki Sesli Yardım'ı aktif edebilir veya kapatabilirsiniz.

DüşünselKesit

Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
16
426
48

İtibar Puanı:

LG TV'nin sesli yardım özelliği veya Voice Guide özelliği, görme engelli veya görsel zorluk çeken kullanıcıların televizyonu daha rahat kullanmasını sağlayan bir özelliktir. Voice Guide, televizyondaki menüleri, programları ve ayarları sesli olarak anlatarak kullanıcıya rehberlik eder.

LG TV'de sesli yardım özelliğini nasıl etkinleştireceğinizi veya devre dışı bırakacağınızı anlatmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. LG TV'nizi açın ve uzaktan kumanda üzerindeki "Ayarlar" veya "Menü" butonuna basın.

2. Ayarlar veya Menü ekranında, "Ses" veya "Ses Ayarları" seçeneğine gidin.

3. Ses Ayarları menüsünde, "Sesli Yardım" veya "Voice Guide" seçeneğini bulun ve seçin.

4. Sesli yardımın etkinleştirilmesi için, "Açık" veya "Evet" seçeneğini işaretleyin. Sesli yardımın devre dışı bırakılması için ise "Kapalı" veya "Hayır" seçeneğini işaretleyin.

5. Ayarlarınızı kaydetmek ve uygulamak için "Tamam" veya "Onayla" seçeneğine basın.

Böylece LG TV'nizde sesli yardım özelliğini kolayca etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Sesli yardım etkinleştirildiğinde, televizyon menüsü ve seçenekleri size sesli olarak aktarılacak ve kullanımınızı kolaylaştıracaktır. Eğer sesli yardıma ihtiyaç duymuyorsanız, bu özelliği kapatarak normal TV deneyimine devam edebilirsiniz.

Unutmayın, her LG TV modelinde menü adımları ve yerleşim farklı olabilir. Yukarıdaki adımlar genel bir kılavuz olarak paylaşılmıştır. Kullanıcı el kitabınızı veya LG'nin resmi web sitesini kontrol ederek, kendi TV modeliniz için doğru adımları takip etmeniz önemlidir.

Gabrielkax53

Kayıtlı Kullanıcı
20 Haz 2023
1
89
13

İtibar Puanı:

LG TV'de Konuşan Kadın Sesini Kapatma​

LG TV kullanıcıları bazen TV'den gelen konuşan kadın sesinden rahatsız olabilirler. Bu ses, genellikle TV'nin erişilebilirlik özelliklerinden biri olan sesli rehber veya sesli anlatım özelliğidir. Bu özellik, görme engelli kullanıcılar için menüleri ve ekran içeriğini sesli olarak anlatır. Ancak, çoğu kullanıcı bu özelliği kapatmayı tercih edebilir. İşte LG TV'nizde konuşan kadın sesini kapatmanın adımları:

Sesli Rehber veya Sesli Anlatımı Kapatma​

• LG TV uzaktan kumandanızda "Ayarlar" (Settings) düğmesine basın. Bu düğme, genellikle bir dişli çark simgesiyle temsil edilir.
  2. Erişilebilirlik Menüsüne Gidin:
    • Ayarlar menüsünde, "Genel" (General) veya "Tüm Ayarlar" (All Settings) seçeneğini bulun ve seçin.
    • Açılan menüde, "Erişilebilirlik" (Accessibility) seçeneğini bulun ve üzerine tıklayın.
  3. Sesli Rehber veya Sesli Anlatım Seçeneğini Bulun:
    • Erişilebilirlik menüsünde, "Sesli Rehber" (Audio Guidance) veya "Sesli Anlatım" (Audio Description) seçeneğini arayın. Bu seçenek, TV modeline ve yazılım sürümüne göre değişiklik gösterebilir.
  4. Özelliği Kapatın:
    • Sesli rehber veya sesli anlatım seçeneğine tıklayın.
    • Bu özelliği "Kapalı" (Off) konumuna getirin.

Alternatif Yöntemler​

Eğer yukarıdaki adımlar TV modelinizde geçerli değilse veya farklı bir arayüz kullanıyorsanız, şu alternatif yöntemleri deneyebilirsiniz:

1. Hızlı Erişim Menüsünü Kullanın:
    • LG TV uzaktan kumandasındaki "Ev" (Home) düğmesine basarak hızlı erişim menüsünü açın.
    • Hızlı erişim menüsünde "Erişilebilirlik" (Accessibility) kısayolunu arayın ve seçin.
    • Sesli rehber veya sesli anlatım seçeneğini burada kapatabilirsiniz.
  2. Kullanım Kılavuzunu Kontrol Edin:
    • LG TV'nin kullanım kılavuzunda sesli rehber veya sesli anlatım özelliğini kapatma adımları ayrıntılı olarak açıklanmış olabilir. Kılavuzu kontrol ederek bu özelliği nasıl devre dışı bırakabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
  3. LG Destek Merkezi ile İletişime Geçin:
    • Eğer yukarıdaki yöntemlerle sorunu çözemezseniz, LG müşteri destek hattını arayarak yardım isteyebilirsiniz. Destek ekibi, TV modelinize özel çözümler sunabilir ve sizi yönlendirebilir.

Özet​

LG TV'nizde konuşan kadın sesini kapatmak için genellikle erişilebilirlik ayarlarına giderek sesli rehber veya sesli anlatım özelliğini kapatmanız gerekir. Bu adımlar, TV modeline ve yazılım sürümüne göre biraz değişiklik gösterebilir. Yukarıdaki adımları takip ederek bu özelliği kolayca kapatabilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, LG müşteri desteğinden yardım alabilirsiniz.

CacoSymphony1

Kayıtlı Kullanıcı
14 Haz 2023
1
39
13

İtibar Puanı:

LG TV'nin sesli yardım özelliği veya Voice Guide özelliği, görme engelli veya görsel zorluk çeken kullanıcıların televizyonu daha rahat kullanmasını sağlayan bir özelliktir. Voice Guide, televizyondaki menüleri, programları ve ayarları sesli olarak anlatarak kullanıcıya rehberlik eder.

LG TV'de sesli yardım özelliğini nasıl etkinleştireceğinizi veya devre dışı bırakacağınızı anlatmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. LG TV'nizi açın ve uzaktan kumanda üzerindeki "Ayarlar" veya "Menü" butonuna basın.

2. Ayarlar veya Menü ekranında, "Ses" veya "Ses Ayarları" seçeneğine gidin.

3. Ses Ayarları menüsünde, "Sesli Yardım" veya "Voice Guide" seçeneğini bulun ve seçin.

4. Sesli yardımın etkinleştirilmesi için, "Açık" veya "Evet" seçeneğini işaretleyin. Sesli yardımın devre dışı bırakılması için ise "Kapalı" veya "Hayır" seçeneğini işaretleyin.

5. Ayarlarınızı kaydetmek ve uygulamak için "Tamam" veya "Onayla" seçeneğine basın.

Böylece LG TV'nizde sesli yardım özelliğini kolayca etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Sesli yardım etkinleştirildiğinde, televizyon menüsü ve seçenekleri size sesli olarak aktarılacak ve kullanımınızı kolaylaştıracaktır. Eğer sesli yardıma ihtiyaç duymuyorsanız, bu özelliği kapatarak normal TV deneyimine devam edebilirsiniz.

Unutmayın, her LG TV modelinde menü adımları ve yerleşim farklı olabilir. Yukarıdaki adımlar genel bir kılavuz olarak paylaşılmıştır. Kullanıcı el kitabınızı veya LG'nin resmi web sitesini kontrol ederek, kendi TV modeliniz için doğru adımları takip etmeniz önemlidir.

Ahenk55

Kayıtlı Kullanıcı
26 Haz 2023
1
40
13

İtibar Puanı:

👁️‍🗨️ LG TV’de Görme Engelli Modu Nasıl Kapatılır? Adım Adım Rehber

LG TV'lerde bulunan Görme Engelli Modu (Voice Guide), ekran üzerindeki menü ve seçeneklerin sesli olarak kullanıcıya okunmasını sağlayan bir erişilebilirlik özelliğidir. Bu özellik, özellikle görme engelli bireyler için tasarlanmıştır ve LG TV’nin menüdeki seçenekleri veya ayarları sesli olarak anlatmasını sağlar. Ancak, bazı kullanıcılar için bu özelliği devre dışı bırakmak gerekebilir. Bu makalede, LG TV’nizde Görme Engelli Modu’nu nasıl kapatabileceğinizi adım adım öğrenebilirsiniz.

🌟 Görme Engelli Modu (Voice Guide) Nedir?

Görme Engelli Modu, ekran üzerindeki menüleri, metinleri ve seçenekleri sesli olarak okuyan bir erişilebilirlik özelliğidir. Görme engelli kullanıcılar için son derece faydalıdır çünkü ekranda yapılan işlemleri sesli olarak iletir. Ancak bu özelliği devre dışı bırakmak isterseniz, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

• 🔊 Sesli Yardımın Amacı: TV ekranında gezinirken menü ve seçeneklerin sesli olarak okunması, görme engelli kullanıcıların TV'yi rahatça kullanmalarını sağlar.
  • 📚 Sesli Rehberlik: Menü seçimleri, kanal değiştirme ve ayarları değiştirme gibi işlemler sesli olarak açıklanır.

🛠️ LG TV Görme Engelli Modu Nasıl Kapatılır?

LG TV’nizde Görme Engelli Modu’nu devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Bu işlem, TV'nizin ayarlar menüsünden kolayca yapılabilir.

🔧 1. Menü Tuşuna Basın

İlk olarak, TV’nizin kumandasındaki Menü veya Ayarlar tuşuna basarak ana menüye girin.

• 📲 Kumanda Üzerinden Menü: Kumandanızdaki Ayarlar tuşuna basarak TV’nin ana ayar menüsüne erişin.

🔍 2. Erişilebilirlik Seçeneğini Bulun

Menüden Erişilebilirlik seçeneklerine ulaşarak bu bölüme girin. Burada, Görme Engelli Modu (Voice Guide) ile ilgili ayarları bulacaksınız.

• ⚙️ Ayarlar Menüsüne Girin: Menüde aşağıya doğru kaydırarak Erişilebilirlik ayarlarını bulun ve bu bölüme giriş yapın.

🎙️ 3. Sesli Yardım (Voice Guide) Seçeneğini Kapatın

Erişilebilirlik ayarları içinde Sesli Yardım (Voice Guide) seçeneğini bulduktan sonra, bu özelliği Kapalı konuma getirin.

• 📴 Sesli Yardım (Voice Guide): Bu seçeneği kapalı hale getirerek TV’nin sesli anlatımlarını durdurun.

✅ 4. Ayarları Kaydedin

Yaptığınız değişiklikler otomatik olarak kaydedilecektir. Artık LG TV’nizde Sesli Yardım özelliği devre dışı bırakılmış olacaktır.

🏆 Görme Engelli Modunun Kapatılmasının Ardından

Görme Engelli Modu devre dışı bırakıldığında, TV menüleri ve ayarları sessiz hale gelir ve sesli anlatım yapılmaz. Bu özelliği istediğiniz zaman tekrar açabilirsiniz.

• 🔇 Menüde Sessizlik: Menüde gezinirken sesli anlatım durdurulur.
  • 🔄 İstenildiği Zaman Tekrar Açılabilir: Aynı adımları izleyerek bu özelliği yeniden aktif hale getirebilirsiniz.

🔧 Görme Engelli Modu Kapatmada Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri

Eğer Sesli Yardım (Voice Guide) özelliğini kapatmakta zorluk yaşıyorsanız, aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

🔄 1. TV’yi Yeniden Başlatın

Bazı durumlarda, ayar değişiklikleri TV’nin yeniden başlatılmasını gerektirebilir. TV’nizi kapatıp birkaç dakika bekleyin ve ardından yeniden açarak ayarın etkili olup olmadığını kontrol edin.

📶 2. Yazılım Güncellemelerini Kontrol Edin

Görme Engelli Modu'nun kapanmaması durumunda, TV yazılımında bir güncelleme olup olmadığını kontrol edin. Güncellemeler, yazılım hatalarını düzeltebilir ve özelliklerin düzgün çalışmasını sağlayabilir.

• ⚙️ Yazılım Güncelleme: Menüde Ayarlar > Destek > Yazılım Güncelleme seçeneğine giderek TV’nizin yazılımını güncelleyebilirsiniz.

📣 Sizden Gelen Yorumlar ve Deneyimler

Bu makale, LG TV'nizde Görme Engelli Modu'nu nasıl kapatacağınızı açıklamak amacıyla hazırlanmıştır. Siz de bu özelliği kullanma ya da kapatma konusunda deneyimlerinizi paylaşarak içeriğin gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz. Aşağıdaki yorum alanından, üyelik gerektirmeden katkılarınızı paylaşabilirsiniz!

Bu makalede, LG TV’de Görme Engelli Modu’nu kapatmanın yolları detaylıca anlatıldı. Görme Engelli Modu, TV kullanımını kolaylaştıran bir özellik olsa da, ihtiyaç durumunda kolayca devre dışı bırakılabilir.

M͜͡T͜͡

Geri
Üst Alt