LG TV'de Sesli Yardım (Voice Guide) Nasıl Aktif Edilir veya Kapatılır?
LG TV'nizde Sesli Yardım (Voice Guide) özelliğini aktif etmek veya kapatmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz. Bu özellik, özellikle görme engelli kullanıcılar için ekran menülerini ve içerikleri sesli olarak okur, ancak bazı kullanıcılar bu özelliği kapatmak isteyebilir.Sesli Yardım (Voice Guide) Özelliğini Aktif Etme
- Ayarlar Menüsüne Girin:
- LG TV uzaktan kumandanızda "Ayarlar" (Settings) düğmesine basın. Bu düğme genellikle bir dişli çark simgesiyle gösterilir.
- Genel Ayarlar Menüsüne Gidin:
- Açılan menüde "Tüm Ayarlar" (All Settings) seçeneğini bulun ve seçin.
- "Genel" (General) sekmesini seçin.
- Erişilebilirlik Menüsünü Açın:
- "Erişilebilirlik" (Accessibility) menüsünü bulun ve seçin.
- Sesli Yardım Seçeneğini Bulun:
- Erişilebilirlik menüsünde "Sesli Yardım" (Audio Guidance) veya "Sesli Rehber" (Voice Guide) seçeneğini bulun.
- Sesli Yardımı Açın:
- Sesli Yardım seçeneğine tıklayın ve "Açık" (On) konumuna getirin.
Sesli Yardım (Voice Guide) Özelliğini Kapatma
- Ayarlar Menüsüne Girin:
- LG TV uzaktan kumandanızda "Ayarlar" (Settings) düğmesine basın.
- Genel Ayarlar Menüsüne Gidin:
- "Tüm Ayarlar" (All Settings) seçeneğini bulun ve seçin.
- "Genel" (General) sekmesini seçin.
- Erişilebilirlik Menüsünü Açın:
- "Erişilebilirlik" (Accessibility) menüsüne gidin.
- Sesli Yardım Seçeneğini Bulun:
- Erişilebilirlik menüsünde "Sesli Yardım" (Audio Guidance) veya "Sesli Rehber" (Voice Guide) seçeneğini bulun.
- Sesli Yardımı Kapatın:
- Sesli Yardım seçeneğine tıklayın ve "Kapalı" (Off) konumuna getirin.
Alternatif Yöntemler
Bazı LG TV modellerinde menü yapısı veya isimlendirmeler farklı olabilir. Bu nedenle aşağıdaki alternatif yöntemleri de deneyebilirsiniz:- Hızlı Erişim Menüsünü Kullanın:
- LG TV uzaktan kumandasındaki "Ev" (Home) düğmesine basarak hızlı erişim menüsünü açın.
- Hızlı erişim menüsünde "Erişilebilirlik" (Accessibility) kısayolunu arayın ve seçin.
- Sesli Yardım veya Sesli Rehber seçeneğini burada açıp kapatabilirsiniz.
- Kullanım Kılavuzunu Kontrol Edin:
- TV'nizin modeline özgü adımlar için kullanım kılavuzunu kontrol edin. Kılavuzda Sesli Yardım özelliğini nasıl açıp kapatabileceğinizi detaylı olarak bulabilirsiniz.
- LG Destek Merkezi ile İletişime Geçin:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, LG müşteri destek hattını arayarak yardım alabilirsiniz. Destek ekibi, TV modelinize özel çözümler sunabilir ve sizi yönlendirebilir.
Sonuç
LG TV'de Sesli Yardım (Voice Guide) özelliğini aktif etmek veya kapatmak oldukça basit bir işlemdir. Ayarlar menüsünde Erişilebilirlik sekmesine giderek bu özelliği kontrol edebilirsiniz. Bu adımları izleyerek, ihtiyaçlarınıza göre Sesli Yardım'ı kolayca açıp kapatabilirsiniz. Eğer herhangi bir sorun yaşarsanız, LG müşteri desteğinden yardım almayı unutmayın.
Son düzenleme: