Bu yazıda, Jake ve Amy’nin aşk hikâyesinin başlangıcından itibaren nasıl geliştiğini adım adım inceleyeceğiz
Jake ve Amy’nin İlk Flört Anları (1. Sezon - 2. Sezon)
- Jake ve Amy, birbirlerine karşı romantik duygularını uzun süre bastırdılar.
- Jake, Amy ile "kim daha çok dosya çözecek" üzerine bahse girdi, bu da aralarındaki çekişmeli kimyayı daha da güçlendirdi.
- İlk sezonda Jake’in Amy’ye hafif flörtöz yaklaşımı vardı, ancak açık bir aşk itirafı olmadı.
- Jake, sezonun başlarında duygularını gizlemeye devam etti, ancak bazı sahnelerde Amy’ye karşı hisleri belirginleşmeye başladı.
- 2. sezonun sonlarına doğru (2x23 – Johnny and Dora bölümü), gizli bir görev sırasında Jake ve Amy romantik bir şekilde öpüştü.
- Bölüm sonunda Jake, Amy’ye "Seni seviyorum" demedi ama aralarındaki çekimin farkında olduğu açıktı.
Jake ve Amy’nin Resmi Olarak Sevgili Olması (3. Sezon)
- Sezonun başında Jake ve Amy, birlikte olmanın nasıl olacağını denemeye karar verdiler.
- 3x03 – Boyle’s Hunch bölümünde, Jake ve Amy resmen sevgili oldu.
- Bu noktadan itibaren ilişkileri hem romantik hem de eğlenceli bir şekilde ilerledi.
- Jake ve Amy, iş hayatı ile ilişkilerini dengede tutmaya çalıştılar.
- Zaman zaman rekabetçi doğaları nedeniyle komik anlar yaşadılar.
- İlişkilerinde büyük zorluklarla karşılaşsalar da birbirlerine olan sevgileri her zaman ağır bastı.
Jake ve Amy’nin Nişanlanması ve Evliliği (5. Sezon)
- Jake, Amy’ye 5x04 – HalloVeen bölümünde evlenme teklif etti.
- Amy, şaşkınlıkla teklifi kabul etti ve ikili nişanlandı.
- 5x22 – Jake & Amy bölümü, Jake ve Amy’nin düğün bölümüydü.
- Jake ve Amy'nin düğün günü, klasik Brooklyn Nine-Nine tarzında bir dizi aksilikle geçti.
- Ancak sonunda, en mutlu günlerinden birini yaşayarak evlendiler.
Jake ve Amy’nin Ebeveyn Olması (8. Sezon)
- Amy hamile kaldı ve 8x09 – The Last Day bölümünde oğulları Mac Peralta dünyaya geldi.
- Jake, baba olduktan sonra polisliği bırakmaya karar verdi ve aileye daha fazla zaman ayırmaya yöneldi.
SONUÇ: Jake ve Amy’nin Aşk Hikayesi
Son düzenleme: