Laurence Sterne'in Eğitim Hayatı Nasıl Geçti?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

• Evet

Oy: 14 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    14

ErSan.Net

ErSan KaRaVeLioĞLu
Yönetici
❤️ AskPartisi.Com ❤️
Moderator
MT
21 Haz 2019
47,356
2,494,311
113
42
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Laurence Sterne, 18. yüzyılda yaşamış bir İngiliz yazardır. Edebiyat dünyasının en etkileyici isimlerinden biri olarak kabul edilir. Sterne'ın eğitim hayatı, onun başarılı bir kariyer için gereken öğrenim ve deneyimlerin temelini attı.

Sterne, 24 Kasım 1713'te İrlanda'nın Clonmel şehrinde dünyaya geldi. Babası Keene Sterne, kilise papazıydı ve Laurence'ı iyi bir eğitim alabilmesi için gereken imkanları sunmaya özen gösteriyordu. İlk öğrenimine Yorkshire'daki Kirkdale School'da başladı ve başarılı bir öğrenci olarak ön plana çıktı.

Sterne'ın öğrenim hayatındaki en önemli dönüm noktası, Cambridge Üniversitesi'nde aldığı eğitimdir. Sterne, Jesus College'da önce matematik öğrenimi gördü, ancak daha sonra din üzerine yoğunlaşma kararı aldı. 1736 yılında mezun oldu ve papazlık kariyerine ilk adımını attı.

Papaz olarak çalışırken, Sterne, edebiyat ve yazma tutkusuna olan ilgisini hiç kaybetmedi. Manastır okulunda öğretmenlik yaparken, şiirleri ve fıkraları ile tanınmaya başladı. Sterne, 1759 yılında "A Sentimental Journey Through France and Italy" adlı eseriyle büyük bir çıkış yakaladı ve edebi dünyada tanınan bir isim haline geldi.

Sterne'ın eğitim hayatı, onun edebi kariyerine sağlam bir temel sağladı. Hem akademik eğitiminden hem de kilisedeki deneyimlerinden dolayı, eserlerinde derinlikli bir içgörü ve dini motiflerde ustalıkla kullanabilme yeteneği vardı. Sterne, edebiyata getirdiği yenilikçi yaklaşımı ve kendine özgü tarzıyla dikkat çekti.

Laurence Sterne, yaşadığı dönemdeki sosyal ve siyasi olaylardan da etkilenmiş bir yazardır. Eserlerinde insan doğasını, toplumun çelişkilerini ve ahlaki değerleri sorgulamayı amaçladı. Yaratıcı ve mizahi anlatımı, onun eserlerini eşsiz kılıyor ve okuyucuları üzerinde derin bir etki yaratıyordu.

Sterne'ın eğitim hayatı, onun edebi yeteneklerini geliştirmesi için gerekli olanakları sağladı. İyi bir eğitim alması, düşüncelerini etkileyici bir şekilde ifade etmesini sağladı. Eserleri, bugün hala edebiyat dünyasında büyük bir etki yaratıyor ve Sterne, eğitim hayatının katkılarıyla unutulmaz bir edebiyat dâhisi olarak anılmaktadır.

M͜͡T͜͡

Geri
Üst Alt