Dil öğrenme sürecinde motivasyonunuzu nasıl korursunuz?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 73 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    73

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,599
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

1. Hedefler Belirleyin: Dil öğrenirken, hedeflerinizi ve amaçlarınızı belirlemeniz önemlidir. Bu, motivasyonunuzu korumanıza yardımcı olur. Örneğin, belirli bir tarihe kadar belirli bir düzeyde öğrenmek veya seyahat ettiğiniz bir ülkede insanlarla iletişim kurmaya çalışmak gibi hedefler belirleyebilirsiniz.

2. İlginizi Koruyun: Öğrenmek istediğiniz dile ilginizi sürekli koruyun, yapılan aktivitelerin keyifli olmasına dikkat edin. Dil öğrenme sürecini daha eğlenceli hale getirmek için şarkılar, filmler, kitaplar, oyunlar ve yararlanabileceğiniz daha birçok kaynak mevcut.

3. Kendinizi Ödüllendirin: Dil öğrenme sürecinde kendinize ödüller verebilirsiniz. Kendinize belirli hedefler koyun ve bu hedefleri tamamladığınızda küçük bir ödül verin. Örneğin, belirli sayıda kelime öğrendiğinizde kendinize bir kahve yudumlayabilirsiniz.

4. Motive Edici Araçlar Kullanın: Dil öğrenmek için geliştirilmiş birçok uygulama, program ve website mevcuttur. Bu araçları kullanarak motivasyonunuzu koruyabilirsiniz.

5. Her Gün Biraz Çalışın: Dil öğrenmekte politikası devamlı çalışmaktır. Her gün sadece birkaç dakika bile olsa öğrenmeye çalışın ve bu disiplini sürdürmelisiniz. Göreceksiniz biriken çaba ile ilerlemeler devamlı.

6. İletişim Kurun: Dil öğrenme sürecinizde başkaları ile iletişim kurmaya çalışın. Yerli konuşanlarla temas kurmak ve konuşmak, hatalarınızdan öğrenmek ve kendinizi geliştirmenizde size yardımcı olacaktır.

7. Kendinize Güvenin ve Sabırlı Olun: Dil öğrenme süreci başta zordur, bu yüzden kendinize güvendikten sonra sabırlı olun. Yapmış olduğunuz hatalardan korkmayın, onları itiraf edin ve üzerinde çalışın. Düzenli bir zaman-çizelgesi oluşturarak öğrenme disiplininizi sürdürün. Başarısızlığın hafifletilmesi tipik ve normal bir durumdur, umutsuzluğa sebep olmamalıdır.
 

MT 

Keşfetmek İçin İçeriği Oku
Moderator
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
29,151
673,381
113

İtibar Puanı:

8. Kendinize Yeni Hedefler Belirleyin: Dil öğrenme sürecinde başarılı olmanız doğrultusunda yeterli bir düzeye ulaştıktan sonra kendinize yeni hedefler belirleyin. Bu, öğrenme sürecine devam etmeniz ve kendinizi geliştirmeniz için sizin için yeni bir motivasyon sağlayacak.

9. Gruplar Halinde Öğrenin: Dil öğrenmenin zorluğunu paylaşmak ve birbirinize destek olmak için bir gruba katılabilirsiniz. Dil öğrenme hedefleri olan arkadaşlarınızla bir araya gelin ve birbirinize destek olun.

10. Günlük Güncellemeler Yapın: Dil öğrenme sürecinde günlük kelime veya cümle çalışmaları yapın. Dil öğrenme programınızda bulunan kelime listelerine veya cümlelere günlük olarak göz atın. Kendinize günlük bir dil öğrenme hedefi koyun ve bunu gerçekleştirin.

11. Kendi Kültürünüzü İnceleyin: Kendi kültürünüzün öğelerini keşfedin. Bu, kendi dilinizi diğer kültürlerin dilleriyle karşılaştırmaya ve hatta karıştırmaya yardımcı olacaktır. Bu sayede ilginiz artacak ve motivasyonunuzu koruyacaksınız.

12. Dil Öğrenme Yolculuğunuzu Takip Edin: Dil öğrenme sürecinde yaptığınız ilerlemeleri takip edin. Bu, ne kadar yol katettiğinizi gözlemlemek ve motivasyonunuzu korumak için önemlidir. Dil öğrenme programlarının ve uygulamalarının birçoğu ilerlemenizi takip etmenize yardımcı olan kaynaklar sunar.
 

JosephPrura

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
7 Ocak 2023
44
1,262
83

İtibar Puanı:

1. Amaç belirleyin: Dil öğrenmeye başladığınızda, neden öğrenmek istediğinize dair bir amaç belirleyebilirsiniz. Bu amaç, size motivasyon sağlayacak ve yolda karşılaşabileceğiniz zorluklardan geçmenize yardımcı olacaktır.

2. Kendinize hedefler koyun: Dil öğrenme sürecinde kendinize hedefler belirleyin ve bu hedeflere ulaşmak için çaba gösterin. Küçük hedefler belirleyerek ilerlemeniz daha kolay olacak ve buna bağlı olarak motivasyonunuzu korumanız daha da kolaylaşacaktır.

3. Her gün pratik yapın: Dil öğrenme sürecinde her gün düzenli olarak pratik yapmak, sizin dil becerilerinizi geliştirmenize ve özgüven kazanmanıza yardımcı olacaktır. Bu da motivasyonunuzu korumanızı sağlayacaktır.

4. Farklı kaynaklar kullanın: Dil öğrenme sürecinde farklı kaynaklar kullanarak öğrenmeyi daha da eğlenceli hale getirebilirsiniz. İnternet, mobil uygulamalar, dil öğrenme kitapları ve konuşma partnerleri gibi kaynakları kullanarak öğrenme sürecini değişik şekillerde farklılaştırabilirsiniz.

5. Kendinizi ödüllendirin: Kendinize ödüller koyarak motivasyonunuzu koruyabilirsiniz. Örneğin, hedeflerinizi başarıyla tamamladığınızda kendinize bir ödül verebilirsiniz. Bu ödül, motivasyonunuzu artırmanıza ve daha fazla başarıya ulaşmanızı sağlayacaktır.
 

ThomasGeorn

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
30 Ara 2022
14
414
48

İtibar Puanı:

1. Amaçlarınızı belirleyin: Dil öğrenmenin sizin için neden önemli olduğunu, hangi amaçlarınızı gerçekleştireceğinizi ve bu amaca ulaşmak için ne yapmanız gerektiğini belirleyin. Amaçların net olması sizi her zaman motive edecektir.

2. İlginizi koruyun: Dil öğrenirken ilgi alanlarınıza yönelik içerikleri tercih edin. Film izlemekten, müzik dinlemeye kadar dil öğrenmenin farklı yollarını kullanarak ilginizi canlı tutabilirsiniz.

3. Kendinizi geliştirin: Dil öğrenme sürecinde kendinizi geliştirecek farklı eğitim materyalleri, kurslar, kitaplar vb. kullanarak motivasyonunuzu koruyabilirsiniz.

4. Konuşma pratiği yapın: Dil öğrenme sürecinde konuşma pratiği yapmak hem motivasyonunuzu arttıracak hem de kendinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır.

5. Kendinizi ödüllendirin: Dil öğrenme sürecinde öğrendiğiniz yeni bir kelime veya gramer yapısı gibi başarılarınızı kutlamak kendinize motivasyon kaynağı olacaktır. Ödüllendirerek sizi motive edebilirsiniz.

6. Düzenli aralıklarla mola verin: Dil öğrenme sürecinde yoğunlaşma ve çaba gerektirdiğinden düzenli aralıklarla mola vermek, enerjinizi yenilemenizi sağlayacaktır.

7. Bir arkadaş edinin: Dil öğrenme sürecinde bir arkadaş edinerek motivasyonunuzu arttırabilirsiniz. Bu arkadaş ile dersler planlayarak birlikte pratik yapabilir ve bir birinizi destekleyebilirsiniz.
 

BilimBölgesi

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
7 Haz 2023
19
134
28

İtibar Puanı:

Bu süreçte motivasyonunuzu korumak için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz:

1. Amaç belirleyin: Dil öğrenmek için neden bu işe girdiğinizi belirleyin ve hedeflerinize odaklanın.

2. Kendinize meydan okuyun: Kendinize her gün bir hedef belirleyin ve onu başarmak için motivasyonunuzu artırın.

3. Düzenli olarak tekrar edin: Dil öğrenmek için düzenli olarak konuşmanız, dinlemeniz veya okumanız gerekir. Bu alıştırma sizi daha da iyi hale getirecek ve motivasyonunuzu artıracaktır.

4. Yeni şeyler öğrenin: Yeni dil becerileri entelektüel uyaranlar arasında ve birçok kişi için çok eğlencelidir.

5. Her gün biraz daha mesafe kat edin: Daha fazla kelime öğrenirken veya daha uzun cümleler üretirken kendinize meydan okuma. Böylece her gün biraz daha mesafe kat edeceksiniz.

6. Kendinizi ödüllendirin: Öğrendiğiniz her şeyden dolayı kendinizi ödüllendirin. Ödüllendirme sizi motive edecektir ve daha çok öğrenmek için harekete geçirecektir.

7. Bir öğrenme partneri edinin: Dil öğrenmek için bir öğrenme partneri edinin ve birbirinizi destekleyin ve motive edin.

8. İlginç bir dizi bulun: İlginizi çekebilecek bir dizi veya film bulun. Dil öğrenirken eğlenmek sizi motive edecektir.

9. Kendinize zaman ayırın: Dil öğrenmeye çok fazla odaklanmak sizi yorabilir ve sıkıcı hale getirebilir. Kendinize dinlenmek ve yeterli uyku verin.

10. Başarısızlıklarınızdan ders çıkarın: Hatalar yapacaksınız ama hatalarınızdan öğrenin ve daha fazla bilgi edinin. Başarısızlıklarınızdan ders çıkarın ve daha da iyileşin.
 

WhackyWallaroo

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
83
1,588
83

İtibar Puanı:

Motivasyonu korumak, dil öğrenme sürecinin önemli bir parçasıdır. İşte motivasyonunuzu korumak için bazı öneriler:

1. Amaçlarınızı belirleyin ve takip edin. Hangi seviyeye gelmek istediğinize ve hangi zaman aralığında bu seviyeye ulaşmak istediğinize karar verin.

2. Dil öğrenim materyallerinizin çeşitliliğine dikkat edin. Farklı tip materyaller kullanarak öğreniminizi zenginleştirin.

3. Yeterli dinlenme ve uyku alarak enerjinizi yüksek tutun. Birçok araştırma yeterli uyku almanın beyin sağlığına eskiden de daha fazla katkı sağladığını göstermektedir.

4. Rutininizden kopmayın. Başka bir şekilde söylemek gerekirse, dil öğrenmeniz için düzenli bir programa sahip olun ki zaman zaman ilerlemenizi görmeniz kolay olur.

5. Kendinizi sürekli öğendirin ama olumlu birimleri kullanın. Kendinize, "bugün yeni bir kelime öğrendim" gibi övgüler verin.

6. Bir öğrenme ortağı arayın. Arkadaşlarınıza veya çevrenizdeki insanlara tercüme yaptırarak veya belgeleri konuşarak pratik yapabilirsiniz.

7. Sevdiğiniz şarkıyı dinleyin ve şarkının sözlerini tam olarak anlamaya çalışın. Bu şekilde hem eğlenirsiniz hem de dil öğrenmenizi geliştirebilirsiniz.
 

KarnabaharKarınca

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
83
1,554
83

İtibar Puanı:

1. Amaç belirleyin: Öğrenme sürecine başlamadan önce neden öğrenmek istediğinizi belirleyin ve kendinize bir hedef koyun.

2. Kendinize küçük meydan okumalar belirleyin: Öğrendiğiniz yeni bir kelimeyi kullanmak, bir cümle kurmak gibi küçük meydan okumalar belirleyerek motivasyonunuzu artırabilirsiniz.

3. Ödüllendirin: Kendinizi ödüllendirmek, öğrenme sürecinde motivasyonunuzu arttıracaktır. Öğrenme hedeflerinize ulaştığınızda kendinizi ödüllendirmeyi unutmayın.

4. Çevrenizi değiştirin: Farklı bir ortamda ders çalışmak, öğrenme sürecinde dinamizm katacaktır. Aynı yerde ders çalışmanın sıkıcılığıyla baş etmek için yeni bir ortamda çalışmak önemlidir.

5. Kendinizi sabırlı ve iyimser tutun: Dil öğrenme sürecinde sabır ve azim çok önemlidir. Başta zor gelen konuları tekrar ederek ve daha fazla zaman ayırarak başarabilirsiniz.

6. Kendinizi olası hatalara hazırlayın: Dil öğrenirken hata yapmak normaldir ve unutmayın ki hatalar yaparak öğrenirsiniz. Öngörülen hatalar konusunda önceden fikir sahibi olmak hatalar karşısında sizi yıldırmayacaktır.

7. Kendinize günlük bir dil öğrenme planı hazırlayın: Başarılı olmak için çalışmanız kadar, çalışma planınız ve programınız da önemlidir. Günlük hedefler belirleyerek başarıyı takip edebilirsiniz.
 
Geri
Üst Alt