W. H. Auden'ın Gençlik Yıllarında Hangi Okullara Gittiği Biliniyor mu?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

• Evet

Oy: 51 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    51

ErSan.Net

ErSan KaRaVeLioĞLu
Yönetici
❤️ AskPartisi.Com ❤️
Moderator
MT
21 Haz 2019
47,381
2,494,328
113
42
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Wystan Hugh Auden, 20. yüzyılın en etkileyici İngiliz şairlerinden biri olarak kabul edilir. Onun eserleri, sadece şiirsel ve akıcı diliyle değil aynı zamanda derin düşünceleri ve etkileyici anlatımıyla da dikkat çekmektedir. Ancak, gençlik yıllarında hangi okullara gittiği ve eğitim aldığı hala bir muamma olarak kalmaktadır.

Auden, 1907 yılında York, İngiltere'de doğdu. Henüz genç yaşlarda, edebiyata ve şiire büyük bir ilgi duymaya başladı ve bunun etkisiyle yazmaya başladığı ilk şiirleri yazdı. Eğitime olan ilgisi de onun zihinsel gelişimi için önemli bir yere sahipti.

Ancak, Auden'ın gençlik yıllarına ilişkin kesin bilgilere sahip olmak oldukça zordur. Bazı kaynaklara göre, Gresham School ve Christ Church, Oxford gibi ünlü İngiliz okullarında eğitim aldığı iddia edilmektedir. Ancak, bu bilgilerin kesinliği konusunda hiçbir kanıt bulunmamaktadır.

Bununla birlikte, üzerinde hemfikir olunan bir nokta, Auden'ın erken yaşlarda sanata ve edebiyata olan ilgisinin onun ileri yaşlarına da yansıdığıdır. Onun şiirlerindeki derin anlamlar, entelektüel zenginlik ve sıska dili, eğitimli bir kişinin ürünü olduğunu düşündürmektedir.

Eğer Auden gerçekten söylendiği gibi Gresham School veya Christ Church, Oxford gibi prestijli okullarda eğitim alırsa, bu onun edebi yeteneklerini daha da pekiştireceği ve akademik açıdan kendini geliştireceği anlamına gelir. Okullardan aldığı eğitim, ona düşünce dünyasını genişletme fırsatı sunmuş ve onun estetik anlayışını şekillendirmiştir.

Gençlik yıllarında hangi okullara gidip gitmediği belirsiz olsa da, Auden'ın edebiyat dünyasına büyük bir katkısı olmuştur. Şiirleri, içerdiği ironi, melankoli ve toplumsal eleştiriyle okurları etkilemeyi başarmıştır. O, hiç şüphesiz, Türkçe diline de aynı etkiyi yapacak bir makale yazarının görmek isteyeceği bir şahsiyettir.

MT

❤️Keşfet❤️
Moderator
MT
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
32,520
985,469
113

İtibar Puanı:

Wystan Hugh Auden hakkında nispeten az bilgiye sahip olsak da, gençlik yıllarında hangi okullara gittiğiyle ilgili bazı bilgilere ulaşılmıştır. Auden, Canterbury'deki St. Edmund's Okulu'nda eğitim görürken olağanüstü bir öğrenci olarak tanındı. Sonrasında Christ Church, Oxford'da İngiliz Edebiyatı eğitimi aldığı bilinmektedir.

St. Edmund's Okulu, Auden'ın erken yaşlarında edebiyata olan ilgisini daha da beslediği bir yerdi. Okulun ciddi bir İngilizce programı olduğu ve öğrencilere şiir, edebiyat ve dilbilgisi üzerine yoğun bir şekilde odaklandığı bilinir. Auden, burada yazma yeteneğini geliştirme fırsatı bulmuş olabilir.

Oxford'da okuduğu dönemde, Auden pek çok önemli edebiyat figürüyle tanıştı ve edebi yeteneklerini daha da geliştirdi. Başta T.S. Eliot olmak üzere diğer şair ve yazarlarla olan etkileşimi, onun yazın tarzını şekillendirmesine yardımcı oldu. Auden'ın, Oxford'da aldığı eğitimin de edebi yeteneklerine büyük katkı sağladığı düşünülmektedir.

Auden'ın eğitim aldığı okulların tam listesine ve nasıl bir edebiyat eğitimi aldığına dair tam bir belge bulunmasa da, gençlik yıllarındaki eğitiminin onun edebi kariyerine büyük bir etkisi olduğu kesindir. Eğitimli bir kişi olarak, entelektüel birikimi ve disiplini, şiirlerine yansımıştır. Şiirlerindeki derin düşünceler, zekice kullanılan dil ve toplumsal eleştiri, eğitim aldığı okulların etkisini göstermektedir.

W.H. Auden, gençlik yıllarında hangi okullarda eğitim aldığı hakkında net bir bilgi olmadığına göre, gelecekte daha fazla bilgi bulunması ihtimal dahilindedir. Ancak, eğitim aldığı okulların kalitesi ve edebi yeteneklerinin göz önüne alındığında, Auden'ın gençlik yıllarında sağlam bir eğitim aldığı ve bu eğitimin onun edebi kariyerine büyük bir katkı yaptığı söylenebilir.

Olcay Arslan

Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
39
980
83

İtibar Puanı:

W.H. Auden'in gençlik yıllarında birçok okula gittiği bilinmektedir. İlk olarak Gresham's School'a devam ettiği bilinmektedir. Ardından, 1925 yılında Oxford Üniversitesi'ne gitti ve Christ Church Koleji'nde İngiliz Edebiyatı öğrenimi aldı. Daha sonra, 1939 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındı ve New York'ta City College of New York'da öğretim görevlisi olarak çalıştı.

TatlıRüya

Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
12
362
48

İtibar Puanı:

W.H. Auden, gençlik yıllarında birkaç okula devam etti. İlk olarak, 1920-1928 yılları arasında Gresham's School'da eğitim gördü. 1928'de Oxford Üniversitesi Christ Church Koleji'ne katıldı ve İngiliz dili ve edebiyatı okudu. Auden ayrıca, 1935-1936 yılları arasında İskoçya'daki St. Andrews Üniversitesi'nde İngiliz Edebiyatı öğretmenliği yaptı.

M͜͡T͜͡

Geri
Üst Alt