Türk Sanat Müziği (TSM), Türk müziğinin en değerli ve köklü türlerinden biridir. Eğer Türk Sanat Müziği'ne ilgi duyuyorsanız, aşağıdaki sanatçıları ve eserleri dinleyebilirsiniz:
1. Zeki Müren: Türk Sanat Müziği'nin en önemli isimlerinden biridir. "Rüyalarda Buluşuruz", "Mühür Gözlüm", "Leylim Ley" gibi klasikleşmiş eserleriyle tanınır.
2. Müzeyyen Senar: Türk Sanat Müziği'nin büyük divasıdır. "Şu Gelen Atlıdır", "Gönül Dağı", "Unuttun Beni Zalim" gibi unutulmaz şarkılara imza atmıştır.
3. Safiye Ayla: Türk Sanat Müziği'nin önemli seslerinden biridir. "Beklenen Şarkın", "Ey Güzel Köylü", "Eski Libas Gibi" gibi eserleriyle tanınır.
4. Bülent Ersoy: Türk Sanat Müziği'nin modern ve etkileyici seslerinden biridir. "Beni düşünme", "Biz Aşkımıza Bakalım" gibi popüler şarkılarıyla bilinir.
5. Selahattin Pınar: Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz seslerinden biridir. "Bir Garip Yolcuyum", "Akşam Olur Güneş Derler", "Tutam Yar Elinden" gibi klasikleşmiş eserlere sahiptir.
6. Münir Nurettin Selçuk: Türk Sanat Müziği'nin öncülerindendir. "Bir Ömür Yetmez", "Hicranım Benim" gibi eserleriyle tanınır.
7. Suna Korad: Türk Sanat Müziği'ne modern bir soluk getiren seslerden biridir. "Bir Acı Rüzgar Esince", "Mahzun Gözler", "Gül Yüzlü Sevdiğim" gibi eserlerine mutlaka kulak vermelisiniz.
8. Nesrin Sipahi: Türk Sanat Müziği'nin genç ve yetenekli seslerinden biridir. "İstanbul Hanımı", "Gönlünce Çal Sevgili" gibi güzel eserler yapmıştır.
Bu sanatçıların eserlerini dinleyerek, Türk Sanat Müziği'nin zengin repertuarını keşfedebilir ve bu güzel müziğin tadını çıkarabilirsiniz.