Thomas Edward Lawrence Hangi Üniversitede Eğitim Gördü? | M͜͡T͜͡ ❤️ Keşfet 🔎 Öğren 📚 İlham Al 💡 📿🧙‍♂️M͜͡o͜͡b͜͡i͜͡l͜͡y͜͡a͜͡T͜͡a͜͡k͜͡i͜͡m͜͡l͜͡a͜͡r͜͡i͜͡.͜͡C͜͡o͜͡m͜͡🦉İle 🖼️ Hayalindeki 🌌 Evreni ✨ Şekillendir❗

Thomas Edward Lawrence Hangi Üniversitede Eğitim Gördü?

ErSan.Net

ErSan KaRaVeLioĞLu
Yönetici
❤️ AskPartisi.Com ❤️
Moderator
MT
21 Haz 2019
47,352
2,494,311
113
42
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Thomas Edward Lawrence, İngiliz bir subay, arkeolog ve yazar olarak tanınan bir kişidir. Kendisi, Türkçe okuyan ve yazan biriydi ve Türkiye'nin tarihine olan ilgisiyle de bilinir.

Lawrence, 1888 yılında İngiltere'de doğdu ve Eton Koleji'nde eğitim gördü. Burada, tarih ve edebiyata olan ilgisiyle dikkat çeken bir öğrenci olarak başarılı oldu. Ardından, 1907 yılında Oxford Üniversitesi'ne katıldı ve Jesus College'da eğitimine devam etti.

Oxford Üniversitesi'ndeki eğitimi sırasında Lawrence, Orta Doğu ve Arap kültürüne olan ilgisini keşfetti. 1910 yılında, Mezopotamya'da yapılan bir arkeoloji kazısına katıldı ve bu deneyim onun için dönüm noktası oldu. Bu kazıda, Arapların kültürleri ve toplumları hakkında derinlemesine bir bilgi edindi ve bu da onun gelecekteki çalışmalarının temelini attı.

Lawrence, 1914 yılında Birinci Dünya Savaşı'nın patlak vermesiyle birlikte, Orta Doğu'da askeri ve istihbarat görevlerinde yer aldı. Bu süre zarfında, Arap isyanına liderlik etti ve Osmanlı İmparatorluğu'na karşı savaştı. Bu deneyimler, onun başarılı bir şekilde Arap kültürünü anlamasını ve savaş stratejilerini geliştirmesini sağladı.

Lawrence, savaşın ardından 1921 yılında Oxford Üniversitesi'ne geri döndü ve arkeoloji alanında çalışmalarına devam etti. Aynı zamanda, Orta Doğu'daki siyasi ve sosyal konular üzerine yazılar yazmaya başladı. Yazdığı kitaplar, Arap kültürü ve tarihine ilişkin derinlemesine bir anlayış sağladı ve kendisi uzun süre Orta Doğu uzmanı olarak tanındı.

Thomas Edward Lawrence, üniversite eğitimini aldığı Oxford Üniversitesi'ndeki deneyimleriyle Arap kültürüne olan ilgisini keşfetti ve bu alanda önemli çalışmalar yapmış bir kişidir. Onun etkileyici hayatı ve çalışmaları, bugün hala derin bir etki bırakmaktadır.

M͜͡T͜͡

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

• Evet

Oy: 42 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    42
Geri
Üst Alt