💘 Roland Barthes'a Göre Bir Aşk Söyleminden Parçalar Nedir ❓ Aşk, Dil, Bekleyiş, Arzu Ve Yalnızlık Nasıl Açıklanır ❓

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu❓

• Evet

Oy: 1 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    1

ErSan.Net

ErSan KaRaVeLioĞLu
Yönetici
❤️ AskPartisi.Com ❤️
Moderator
MT
21 Haz 2019
49,147
2,711,494
113
43
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

💘 Roland Barthes'a Göre Bir Aşk Söyleminden Parçalar Nedir ❓ Aşk, Dil, Bekleyiş, Arzu Ve Yalnızlık Nasıl Açıklanır ❓

“Aşk bazen iki insan arasında değil; insanın kendi içinde yankılanan, dili titreyen ve bekleyişle büyüyen görünmez bir evrende yaşanır.”
— Ersan Karavelioğlu

Roland Barthes'ın Bir Aşk Söyleminden Parçalar adlı eseri, aşk üzerine yazılmış en özgün, en kırılgan, en derin ve en edebi kuramsal metinlerden biridir. Barthes bu eserinde aşkı klasik anlamda bir hikaye gibi anlatmaz; aşkı parçalar, sesler, bekleyişler, suskunluklar, kıskançlıklar, arzu kırılmaları, dil sürçmeleri, hayal kırıklıkları ve iç konuşmalar halinde inceler.

Bu eser, aşkı yalnızca romantik bir duygu olarak değil; insanın dilini, benliğini, zaman algısını, bedenini, yalnızlığını ve varoluşunu değiştiren çok katmanlı bir deneyim olarak ele alır. Barthes'a göre aşık insan sadece sevmez; aynı zamanda bekler, yorumlar, susar, abartır, umut eder, korkar, anlam arar, işaretleri büyütür, küçük ayrıntılardan kader çıkarır ve çoğu zaman kendi içinde bitmeyen bir söylem üretir.

Bir Aşk Söyleminden Parçalar, aşkı düz bir anlatı yerine parçalı bir iç evren olarak gösterir. Çünkü aşk da çoğu zaman düzenli, mantıklı ve tamamlanmış bir hikaye değildir. Aşk, insanın içinde bazen bir cümle, bazen bir bekleyiş, bazen bir bakış, bazen bir suskunluk, bazen bir mesaj gelmeyişi, bazen de hiçbir yere varamayan içsel bir yankı halinde yaşanır.

1️⃣ Bir Aşk Söyleminden Parçalar Nedir ❓

Bir Aşk Söyleminden Parçalar, Roland Barthes'ın aşkı dil, duygu, bekleyiş, arzu, yalnızlık ve iç konuşma üzerinden incelediği özel bir eserdir. Bu kitapta Barthes, aşkı tek bir büyük teoriye sıkıştırmaz. Onu küçük parçalar, kavramlar ve duygusal sahneler halinde düşünür.

Barthes'a göre aşk, sadece “seni seviyorum” cümlesinden ibaret değildir. Aşkın içinde çok daha karmaşık bir iç dünya vardır:

Beklemek,
umut etmek,
korkmak,
yanlış anlamak,
fazla anlam yüklemek,
sessizliği yorumlamak,
bir bakıştan kader çıkarmak,
bir gecikmeden felaket sezmek,
bir kelimeyle yeniden doğmak.

💘 Bu yüzden kitap, aşkın düzgün bir roman gibi ilerlemediğini; daha çok parçalanmış iç seslerden oluşan bir duygusal harita olduğunu gösterir.

Barthes, aşık insanı yalnızca seven biri olarak değil; aynı zamanda kendi aşkını sürekli konuşan, yorumlayan ve yeniden kuran bir özne olarak ele alır.

2️⃣ Barthes Aşkı Neden Parçalar Halinde Anlatır ❓

Barthes'ın aşkı parçalar halinde anlatması tesadüf değildir. Çünkü aşk, çoğu zaman düz, mantıklı ve düzenli bir deneyim değildir. Aşkın içinde ani yükselişler, derin düşüşler, çelişkiler, suskunluklar, geri dönüşler, bekleyişler ve kopuk iç konuşmalar vardır.

Aşık insan bazen birkaç saat içinde bambaşka ruh hallerinden geçer:

Bir mesajla sevinir.
Bir sessizlikle çöker.
Bir ihtimalle umutlanır.
Bir belirsizlikle dağılır.
Bir hatırayla güçlenir.
Bir bakışla yeniden yanar.

🌙 Bu yüzden aşk, tek bir çizgi gibi değil; duyguların kırık aynası gibi yaşanır.

Barthes'ın parçalı anlatımı, aşkın gerçek psikolojisine uygundur. Çünkü aşık insanın iç dünyası çoğu zaman bütünlüklü bir roman değil; birbirinden kopuk ama aynı merkez etrafında dönen yoğun parçalar gibidir.

Bu parçalar birleştiğinde ortaya aşkın büyük ama kırılgan söylemi çıkar.

3️⃣ Aşk Söylemi Ne Demektir ❓

Aşk söylemi, aşık insanın aşkı yaşarken kendi içinde ve dış dünyada ürettiği sözler, anlamlar, yorumlar, hayaller ve iç konuşmalar bütünüdür. Barthes'a göre aşk sadece hissedilen bir duygu değildir; aynı zamanda sürekli konuşulan, düşünülen ve yorumlanan bir dildir.

Aşık insan çoğu zaman karşısındaki kişinin her davranışını bir işaret gibi okur:

Neden geç cevap verdi ❓
Bu kelimeyi neden kullandı ❓
Bana böyle bakması ne anlama geliyor ❓
Sessizliği ilgisizlik mi, yorgunluk mu, yoksa kaçış mı ❓
Beni seviyor mu, yoksa ben mi fazla anlam yüklüyorum ❓

🔎 Aşk söylemi burada başlar. Aşık kişi yalnızca olayları yaşamaz; onları durmadan anlamlandırır.

Barthes için aşkın en çarpıcı yanı budur: Aşk, insanı bir yorum makinesine dönüştürür. En küçük işaret bile büyür, genişler, içsel bir evrene dönüşür.

4️⃣ Aşık İnsan Neden Sürekli Yorumlar ❓

Aşık insan sürekli yorumlar; çünkü aşk belirsizliğe karşı aşırı hassastır. Sevilen kişinin her sözü, her susuşu, her gecikmesi, her bakışı ve her uzaklığı aşık için anlamla dolu hale gelir.

Normalde önemsenmeyecek bir ayrıntı, aşk içinde büyük bir işarete dönüşebilir.

Bir mesajın sonundaki nokta bile soğukluk gibi algılanabilir.
Bir gülümseme umut verebilir.
Bir gecikme terk edilme korkusu doğurabilir.
Bir kelime bütün günü aydınlatabilir.
Bir suskunluk insanın içini karanlıkla doldurabilir.

🧠 Barthes'a göre aşık insan, sevilen kişinin etrafında sürekli bir anlam ağı örer.

Bu yorumlama hali bazen güzeldir; çünkü aşkı derinleştirir. Fakat bazen acı vericidir; çünkü insanı kendi zihninin içinde hapseder.

Aşk, dışarıda yaşanırken içeride defalarca yeniden yazılır.

5️⃣ Bekleyiş Aşkın Neden En Güçlü Sahnesidir ❓

Barthes'ın aşk düşüncesinde bekleyiş çok önemli bir yere sahiptir. Çünkü aşık insan çoğu zaman sevilen kişinin gelmesini, aramasını, yazmasını, dönmesini, açıklama yapmasını veya bir işaret vermesini bekler.

Bekleyiş yalnızca zamanın geçmesi değildir. Aşkta bekleyiş, zamanın ağırlaşmasıdır.

⏳ Dakikalar uzar.
📱 Telefon sessizleşir.
🌫️ Zihin ihtimaller üretir.
💔 Kalp küçük felaket senaryoları kurar.
🌙 Gece, bekleyen insanın içinde büyür.

Barthes'a göre bekleyen kişi, pasif gibi görünse de içinde yoğun bir hareket yaşar. Çünkü bekleyişte insan sürekli düşünür, hesaplar, korkar, umut eder, geçmiş konuşmaları tekrarlar ve gelecek ihtimallerini kurar.

Bekleyiş, aşkın en sessiz ama en yakıcı tiyatrosudur.

6️⃣ Aşk Ve Zaman Algısı Nasıl Değişir ❓

Aşk, insanın zaman algısını değiştirir. Sevilen kişiyle geçirilen kısa bir an sonsuz gibi hissedilebilir. Ondan ayrı geçen birkaç saat ise uzun bir yokluğa dönüşebilir. Barthes'a göre aşk, zamanı objektif olmaktan çıkarır; onu duygunun ritmine bağlar.

Aşkta zaman saatle ölçülmez; bekleyişle, özlemle, mesafeyle, umutla ve korkuyla ölçülür.

Bir dakika bazen hafiftir.
Bir dakika bazen dayanılmazdır.
Bir gün bazen geçip gider.
Bir gün bazen iç dünyada aylar kadar uzar.

🌌 Aşık insanın zamanı dış dünyaya değil, sevilen kişinin varlığına göre akar.

Sevilen kişi varsa zaman canlanır. Yoksa zaman ağırlaşır. Bu yüzden aşk, yalnızca kalbi değil; insanın zamanla kurduğu ilişkiyi de değiştirir.

7️⃣ Arzu Barthes'ın Aşk Anlayışında Nasıl Yer Alır ❓

Barthes'ın aşk anlayışında arzu, yalnızca bedensel istek değildir. Arzu, sevilen kişiye ulaşma, onun tarafından görülme, seçilme, anlaşılma, çağrılma ve anlamlı bulunma isteğidir.

Aşık insan sadece sevdiğini istemez; sevdiğinin gözünde özel bir yer edinmek ister. Onun için sıradan olmamak, fark edilmek, unutulmamak ve çağrılmak ister.

🔥 Arzu burada hem bedensel hem dilsel hem ruhsal bir yapıya dönüşür.

Aşık kişi şunu ister:

Beni görsün.
Beni seçsin.
Beni özlesin.
Beni unutmasın.
Bana dönsün.
Benim kelimelerimi taşısın.
Ben onda bir iz bırakayım.

Barthes'a göre aşk arzusu, insanın en çıplak varoluş isteklerinden birini açığa çıkarır: Bir başkasının dünyasında benzersiz olmak.

8️⃣ Aşkın Dili Neden Eksik Ve Kırılgandır ❓

Aşkın dili çoğu zaman eksiktir; çünkü aşk, kelimelere tam olarak sığmaz. Aşık insan söylemek ister ama söyleyemez. Anlatmak ister ama eksik kalır. Bir cümle kurar, sonra o cümlenin yeterli olmadığını hisseder.

Seni seviyorum der; ama bu cümle bazen içindeki duygunun tamamını taşıyamaz.
Özledim der; ama özlemin ağırlığı kelimeden büyüktür.
Korkuyorum der; ama korkunun derinliği anlatılamaz.
Kal der; ama kalmanın ne kadar hayati olduğunu açıklayamaz.

🕯️ Barthes için aşk dili bu yüzden kırılgandır. Çünkü aşkın içindeki duygu yoğunluğu, dilin sınırlarını zorlar.

Aşk dili hem çok konuşur hem eksik kalır. Hem kendini anlatmak ister hem suskunluğa düşer. Hem açık olmak ister hem reddedilmekten korkar.

Aşk, dili büyütür; ama aynı zamanda dilin yetersizliğini de görünür kılar.

9️⃣ "Seni Seviyorum" Cümlesi Barthes İçin Neden Önemlidir ❓

Barthes'ın aşk söyleminde “seni seviyorum” cümlesi sıradan bir itiraf değildir. Bu cümle, aşık öznenin bütün varlığını ortaya koyduğu kırılgan bir açılma anıdır.

Çünkü “seni seviyorum” demek yalnızca bilgi vermek değildir. Bu cümle, insanın kendini riske atmasıdır. Karşılık bekler. Duyulmak ister. Onaylanmak ister. Reddedilirse yaralanır.

💘 Bu cümle söylendiğinde insan adeta şunu der:

Ben sana açıldım.
Ben kendimi senin cevabına bıraktım.
Benim içimdeki en savunmasız yer şimdi senin sesine bağlı.

Barthes'a göre aşk sözünün gücü, onun mantıksal içeriğinden değil; varoluşsal riskinden gelir.

“Seni seviyorum” cümlesi, insanın kendini en yoğun biçimde bir başkasına teslim ettiği dilsel anlardan biridir.

1️⃣0️⃣ Aşk Ve Yalnızlık Barthes'ta Nasıl Birleşir ❓

Barthes'ın aşk anlayışında aşk, paradoksal biçimde yalnızlığı da derinleştirir. Çünkü aşık insan sevilen kişiye yönelmiş olsa bile, aşkı çoğu zaman kendi içinde yaşar. Bekleyiş, yorumlama, korku, umut, kıskançlık ve özlem çoğu kez kişinin iç dünyasında tek başına sürer.

İnsan kalabalık içinde bile bekleyebilir.
Konuşurken bile içinde susabilir.
Sevilirken bile terk edilme korkusu taşıyabilir.
Yanıt alırken bile daha fazlasını bekleyebilir.
Yakınlık içindeyken bile mesafe hissedebilir.

🌫️ Aşk, insanı bir başkasına bağlarken aynı anda kendi içine de kapatabilir.

Barthes'ın aşk söylemi bu yalnızlığı çok iyi yakalar. Aşık kişi çoğu zaman sevdiğiyle değil, sevdiği hakkında kendi zihninde ürettiği anlamlarla birlikte yaşar.

Bu yüzden aşk bazen iki kişilik bir olay gibi görünür; fakat iç dünyada tek kişinin taşıdığı büyük bir yankı haline gelir.

1️⃣1️⃣ Aşk Ve Kıskançlık Nasıl Açıklanır ❓

Barthes'ın aşk evreninde kıskançlık, yalnızca sahiplenme isteği değildir. Kıskançlık, aşık insanın sevilen kişinin dünyasında yerini kaybetme korkusudur. Aşık kişi, sevilenin başka insanlara, başka ihtimallere, başka ilgilere ve başka hayat alanlarına açılmasından sarsılabilir.

Kıskançlık çoğu zaman şu sorularla beslenir:

Ben onun için hâlâ özel miyim ❓
Beni başkasıyla kıyaslıyor mu ❓
Başka biri onun gözünde benden daha mı parlak ❓
Ben onun dünyasında siliniyor muyum ❓

🔥 Kıskançlık, aşkın karanlık yorumlama biçimidir.

Barthes'a göre kıskançlıkta insan yalnızca başkasını değil, kendi kırılganlığını da izler. Kıskanan kişi çoğu zaman sevilen kişiden çok, kendi değersizlik ihtimaliyle savaşır.

Bu yüzden kıskançlık yalnızca dışarıdaki rakiple ilgili değildir; içerideki korkuyla da ilgilidir.

1️⃣2️⃣ Aşık İnsan Neden İşaretlere Tutunur ❓

Aşık insan işaretlere tutunur; çünkü aşkın belirsizliği dayanılmazdır. Sevilen kişinin duyguları her zaman açık değildir. Bu yüzden aşık insan küçük belirtilerden büyük anlamlar çıkarmaya başlar.

Bir kelime, bir bakış, bir ses tonu, bir emoji, bir gecikme, bir karşılaşma, bir unutma ya da bir hatırlama işaret haline gelir.

📌 Aşık insan için dünya bir anda okunacak sembollerle dolar.

Bir şarkı “bizim şarkımız” olur.
Bir sokak hatıra taşır.
Bir tarih anlam kazanır.
Bir nesne sevilen kişiye bağlanır.
Bir mesaj defalarca okunur.
Bir sessizlik bile yorumlanır.

Barthes'a göre aşk, insanı göstergebilimciye dönüştürür. Aşık kişi sevdiğinin her hareketini bir metin gibi okur.

Fakat bu okuma her zaman doğru değildir. Aşkın en büyük acılarından biri, bazen olmayan anlamlara da tutunmasıdır.

1️⃣3️⃣ Aşk Ve İdealizasyon Nedir ❓

Aşık insan sevdiği kişiyi çoğu zaman sıradan gerçekliğiyle değil, kendi içinde büyüttüğü imgeyle görür. Barthes'ın aşk söyleminde idealizasyon, sevilen kişiye olağanüstü bir anlam yükleme halidir.

Sevilen kişi artık yalnızca bir insan değildir.
Bir ses, bir kurtuluş olabilir.
Bir bakış, kader gibi algılanabilir.
Bir gülüş, dünyanın merkezine dönüşebilir.
Bir varlık, bütün eksiklikleri kapatacak gibi hissedilebilir.

✨ İdealizasyon, aşkın büyülü ama tehlikeli tarafıdır.

Çünkü bu durumda aşık insan bazen sevdiği kişiyi değil; sevdiği kişiden kurduğu imgeyi sever. Gerçek kişi ile içsel imge arasındaki fark büyüdüğünde ise hayal kırıklığı doğabilir.

Barthes burada aşkın trajik güzelliğini gösterir: Aşk, sevilen kişiyi yüceltirken aynı zamanda onu gerçekliğinden uzaklaştırabilir.

1️⃣4️⃣ Aşk Ve Hayal Kırıklığı Neden Yakındır ❓

Aşk ve hayal kırıklığı yakındır; çünkü aşk beklenti üretir. Aşık insan sevilen kişiden işaret, yakınlık, açıklık, sadakat, özel ilgi, dönüş ve karşılık bekler. Bu beklentiler karşılanmadığında aşkın büyüsü acıya dönüşebilir.

Bir söz beklenir, gelmez.
Bir açıklama beklenir, suskunluk gelir.
Bir yakınlık beklenir, mesafe hissedilir.
Bir sadakat beklenir, belirsizlik doğar.
Bir cevap beklenir, gecikme olur.

💔 Barthes'a göre aşkın acısı çoğu zaman olayın kendisinden değil, beklenen anlamın gelmemesinden doğar.

Aşık insan yalnızca sevilen kişiyi değil, onun vereceği anlamı da bekler. Bu anlam gelmediğinde, insan kendini boşlukta hisseder.

Hayal kırıklığı bu yüzden aşkın dışındaki bir kaza değil; aşkın içindeki kırılgan ihtimaldir.

1️⃣5️⃣ Aşk Neden İnsanı Kendi Benliğiyle Yüzleştirir ❓

Barthes'ın aşk anlayışında aşk, yalnızca karşıdaki kişiye yönelme değildir. Aşk aynı zamanda insanın kendi benliğiyle yüzleşmesidir. Çünkü aşık olduğumuzda içimizdeki korkular, eksiklikler, beklentiler, çocukluk izleri, onay ihtiyacı, terk edilme kaygısı ve sevilme arzusu görünür hale gelir.

Aşk insana şunları sorar:

Ben sevilmeye değer olduğuma inanıyor muyum ❓
Karşılık görmediğimde neden bu kadar yıkılıyorum ❓
Beklemek bende hangi eski yarayı açıyor ❓
Sevdiğim kişide aslında neyi arıyorum ❓
Ben aşkı mı yaşıyorum, yoksa kendi eksikliğimin yankısını mı büyütüyorum ❓

🧠 Bu yüzden aşk, yalnızca romantik bir duygu değil; derin bir benlik aynasıdır.

Aşık insan sevdiğine bakarken bazen kendini de görür. Hatta bazen aşkın en sarsıcı tarafı, sevilen kişiden çok insanın kendi içindeki kırılganlığı açığa çıkarmasıdır.

1️⃣6️⃣ Aşk Ve Dilin Tükenişi Nasıl Yaşanır ❓

Aşkın içinde dil bazen çoğalır, bazen tükenir. Aşık insan uzun uzun konuşmak, açıklamak, yazmak ve anlatmak ister. Fakat bazı anlarda ne söylerse söylesin yetmediğini hisseder.

Kelimeler bir noktada zayıflar.
Cümleler içteki yoğunluğu taşıyamaz.
Susmak konuşmaktan daha doğru gelir.
Bir bakış, bin kelimeden fazla anlam taşır.
Bir yokluk, en uzun mektuptan daha ağır olur.

🌌 Barthes'ın aşk söyleminde dil, hem aşkın evi hem de sınırıdır.

Aşk, dili kullanarak var olur. Fakat aynı aşk, dilin yetersizliğini de gösterir. Çünkü bazı duygular kelimeye geldiğinde küçülür. Bazı acılar anlatıldığında bile bitmez. Bazı özlemler hiçbir cümleyle tamamlanmaz.

Bu yüzden aşk, insanı hem konuşmaya hem susmaya mahkum eder.

1️⃣7️⃣ Barthes'ın Aşk Anlayışı Modern İnsana Ne Söyler ❓

Barthes'ın aşk anlayışı modern insana çok güçlü bir şey söyler: Aşk, yalnızca yaşanan bir duygu değil; aynı zamanda insanın kendini, dilini, korkularını, beklentilerini ve yalnızlığını açığa çıkaran bir deneyimdir.

Modern çağda aşk çoğu zaman hızlı mesajlar, sosyal medya işaretleri, çevrimiçi görünme hali, geç cevaplar, beğeniler, sessizlikler ve dijital belirsizlikler içinde yaşanır. Barthes'ın aşk söylemi bu yüzden bugün daha da günceldir.

📱 Bugünün aşık insanı da işaretleri okur:

Neden çevrimiçi ama yazmıyor ❓
Neden hikayemi gördü ama cevap vermedi ❓
Neden eskisi kadar sıcak değil ❓
Bu beğeni ne anlama geliyor ❓
Bu sessizlik bitiş mi, yoksa sadece yorgunluk mu ❓

Barthes bize aşkın teknolojiden önce de böyle olduğunu gösterir: Aşk, her çağda işaretlerin, bekleyişlerin ve yorumların içinde yaşanır.

1️⃣8️⃣ Bir Aşk Söyleminden Parçalar Neden Hâlâ Önemlidir ❓

Bir Aşk Söyleminden Parçalar hâlâ önemlidir; çünkü aşkı basit romantik kalıplardan çıkarır. Barthes aşkı ne sadece mutluluk masalı yapar ne de sadece trajediye indirger. Onu bütün kırılganlığıyla, çelişkisiyle, diliyle ve içsel parçalanmışlığıyla gösterir.

Bu eser bize şunu öğretir:

Aşk yalnızca kavuşma değildir.
Aşk yalnızca tutku değildir.
Aşk yalnızca ilişki değildir.
Aşk aynı zamanda bekleyiştir.
Aşk yorumdur.
Aşk iç konuşmadır.
Aşk dilin yaralanmasıdır.
Aşk insanın kendine rastlamasıdır.

💘 Barthes'ın büyüklüğü, aşkı idealize etmeden derinleştirmesindedir. O, aşkın hem büyüsünü hem acısını, hem komikliğini hem trajedisini, hem dilini hem suskunluğunu görünür kılar.

Bu yüzden eser, yalnızca edebiyat kuramı için değil; aşkı yaşamış, beklemiş, susmuş, kırılmış ve yine de anlam aramış herkes için güçlü bir aynadır.

1️⃣9️⃣ Son Söz ❓ Aşkın Parçalarında İnsan Kendi Kalbinin Dilini Duyar​

Roland Barthes'ın Bir Aşk Söyleminden Parçalar adlı eseri, aşkı tamamlanmış bir hikaye olarak değil; parçalar halinde yaşanan, dilde çoğalan, bekleyişte ağırlaşan, arzuda yanan ve yalnızlıkta yankılanan bir insan deneyimi olarak düşünür.

Barthes bize, aşkın yalnızca iki kişi arasında geçen görünür olaylardan ibaret olmadığını gösterir. Aşkın büyük kısmı insanın içinde yaşanır. Bir mesaj beklerken, bir kelimeyi tekrar tekrar düşünürken, bir suskunluğu yorumlarken, bir bakışı hatırlarken, bir yokluğun anlamını çözmeye çalışırken aşk kendi söylemini üretir.

Bu söylem bazen büyüleyicidir, bazen yorucudur. Bazen insanı diri tutar, bazen içten içe tüketir. Çünkü aşk, insanı yalnızca sevdiği kişiye değil; kendi eksikliklerine, korkularına, beklentilerine, arzularına ve en savunmasız yanlarına da yaklaştırır.

Barthes'ın aşk düşüncesi bu yüzden hâlâ çok güçlüdür. O bize aşkı süslü bir masal gibi değil; insanın dilinde, bedeninde, zihninde ve kalbinde parçalar halinde yaşayan bir hakikat olarak gösterir.

Belki de aşkın en derin tarafı şudur: İnsan sevdiğini anlamaya çalışırken, aslında kendi kalbinin ne kadar kırılgan, ne kadar umutlu ve ne kadar anlam arayan bir varlık olduğunu da keşfeder.

“Aşk, kalbin tamamlanmış cümlesi değil; insanın içinde yarım kalan, tekrar tekrar okunan ve her defasında başka türlü kanayan en eski metindir.”
— Ersan Karavelioğlu

M͜͡T͜͡

Geri
Üst Alt