Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bunu dedem de bilir ama ben 499 diyorumUçakta 500 tuğla var. Biri düştü, kaç tuğla kaldı uçakta?
Doğru, peki fili kaç adımda buzdolabına sokarsın?Bunu dedem de bilir ama ben 499 diyorum
Buzdolabına olan mesafe önemli diyelim ki buz dolabına sığacak büyüklükte bir filse, önce buzdolabını açarız sonra fili içeri sokarız sonra da buzdolabının kapağını kapatırız. 3 adım da fili buzdolabına sokmuş oluruzDoğru, peki fili kaç adımda buzdolabına sokarsın?
Doğru, peki, zürafayı kaç adımda buzdolabına sokarsın?Buzdolabına olan mesafe önemli diyelim ki buz dolabına sığacak büyüklükte bir filse, önce buzdolabını açarız sonra fili içeri sokarız sonra da buzdolabının kapağını kapatırız. 3 adım da fili buzdolabına sokmuş oluruz
Tabiki aynı şekilde 3 adımda, hayvanın önemi yok Allahın izni peygamber efendimizin kavliyle itinayla sokarızDoğru, peki, zürafayı kaç adımda buzdolabına sokarsın?
Hayır, 4 adımda. Buzdolabını açarız, fili çıkarırız, zürafayı sokarız, buzdolabını kapatırız.Tabiki aynı şekilde 3 adımda, hayvanın önemi yok Allahın izni peygamber efendimizin kavliyle itinayla sokarız
Domuz olabilir miHayır, 4 adımda. Buzdolabını açarız, fili çıkarırız, zürafayı sokarız, buzdolabını kapatırız.
Şimdi, aslanın doğum gününe tüm hayvanlar gitmiş, biri hariç. Hangisi?
Olamaz, zürafa gitmedi, çünkü o hala buzdolabında. Bir nine timsahlı bataklıktan geçmek istiyor. Bataklıkta kaç timsah var?Domuz olabilir mi
Allah bilirOlamaz, zürafa gitmedi, çünkü o hala buzdolabında. Bir nine timsahlı bataklıktan geçmek istiyor. Bataklıkta kaç timsah var?
0 timsah, çünkü hepsi aslanın doğum gününde. Nine bataklığı geçti ama öldü neden?Allah bilir
Öncelikle Nineye Allah rahmet eylesin Yaşlı olduğu için olabilir mi? Yoksa orman da kafası iyi olan aslanlardan bir tanesi saldırmış olabilir mi?0 timsah, çünkü hepsi aslanın doğum gününde. Nine bataklığı geçti ama öldü neden?
Hayır kafatası çatladı, ilk sorudaki uçaktan düşen 1 tuğla kafasına düştüÖncelikle Nineye Allah rahmet eylesin Yaşlı olduğu için olabilir mi? Yoksa orman da kafası iyi olan aslanlardan bir tanesi saldırmış olabilir mi?
Bu neyin kafasıHayır kafatası çatladı, ilk sorudaki uçaktan düşen 1 tuğla kafasına düştü