Peter Greenaway Hangi Film Okullarında Eğitim Aldı?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

• Evet

Oy: 11 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    11

ErSan.Net

ErSan KaRaVeLioĞLu
Yönetici
❤️ AskPartisi.Com ❤️
Moderator
MT
21 Haz 2019
47,381
2,494,328
113
42
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Peter Greenaway, İngiliz sinema yönetmeni, yazar ve ressamdır. 5 Nisan 1942'de İngiltere'nin Wales eyaletinde doğan Greenaway, sanat alanındaki yeteneğiyle tanınmıştır. Sinema eğitimi almadan önce, Greenaway, Walthamstow School of Art'ta sanat eğitimi aldı.

Greenaway, dünyanın farklı bölgelerindeki çeşitli okullarda eğitim gördü. Londra'da bulunan Central St. Martins Sanat Okulu'nda eğitimine devam etti ve ardından Walthamstow School of Art'da sanat eğitimi aldı. Sanat okulunda geçirdiği süre boyunca, resim, heykel ve grafik tasarım dallarında kendini geliştirdi.

Sinema alanında eğitim almadan önce, Greenaway, Nazi Almanyası'nın etkisini konu alan belgesel filmlerde çalıştı. Bu deneyimler, onun sinema dünyasına olan ilgisini artırdı ve ona sinemayı keşfetme fırsatı verdi.

Daha sonra, Greenaway, Ulusal Film ve Televizyon Okulu'na kabul edildi ve burada sinemada kurgu ve yönetmenlik üzerine eğitim aldı. Bu okul, İngiltere'nin en prestijli sinema okullarından biridir ve burada Greenaway, kendini geliştirmek için büyük bir fırsat yakaladı.

Eğitim hayatının ardından, Greenaway, bağımsız bir film yapımcısı olarak kariyerine başladı. İlk uzun metrajlı eseri olan "The Draughtsman's Contract" (Ressamın Sözleşmesi), 1982 yılında gösterime girdi ve büyük bir başarı elde etti.

Peter Greenaway, çektiği filmleriyle dikkat çeken bir yönetmen olmasının yanı sıra, sanatla olan ilişkisiyle de tanınır. Her filmi aynı zamanda birer sanat eseri olarak değerlendirilebilir. Sanat ve sinema arasındaki bu organik bağlantı, onun eserlerinin etkileyici ve dikkat çekici olmasını sağlar.

Sonuç olarak, Peter Greenaway'in film eğitimini çeşitli sanat okullarında aldığı söylenebilir. Bu okullar ona, sinema dünyasında kendini keşfetme ve geliştirme fırsatı verdi. Greenaway'in sanatla olan derin ilişkisi, onun filmlerinin etkileyici ve benzersiz olmasını sağlar ve onu uluslararası bir yönetmen olarak tanınır hale getirir.

MT

❤️Keşfet❤️
Moderator
MT
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
32,520
985,467
113

İtibar Puanı:

Evet, Peter Greenaway İngiliz sinema yönetmeni, yazar ve ressamdır. Sinema eğitimi almadan önce sanat alanında kendini geliştirmiştir. İlk olarak Walthamstow School of Art'ta sanat eğitimi almıştır. Burada resim, heykel ve grafik tasarım dallarında kendini geliştirmiştir. Daha sonra Central St. Martins Sanat Okulu'na devam etmiştir. Bu okulda da sanat eğitimini sürdüren Greenaway, sinemaya olan ilgisini keşfetmeye başlamıştır.

Sinema alanında eğitim alabilmek için Ulusal Film ve Televizyon Okulu'na başvurmuş ve kabul edilmiştir. Bu okul, İngiltere'nin en prestijli sinema okullarından biridir ve burada Greenaway, sinemada kurgu ve yönetmenlik üzerine eğitim almıştır. Bu eğitim ona büyük bir fırsat sunmuş ve kendini geliştirmesi için önemli bir zemin oluşturmuştur.

Greenaway'in sinema eğitimi dışında da sanatla olan ilişkisi devam etmiştir. Filmleri sadece birer sinema eseri olarak değil, aynı zamanda birer sanat eseri olarak da değerlendirilebilir. Onun eserleri, sinema ve sanat arasındaki organik bağlantıyı gösteren benzersiz ve etkileyici yapıtlardır.

Sonuç olarak, Peter Greenaway çeşitli sanat okullarında eğitim alarak sinema dünyasına adım atmıştır. Sanat eğitimi, ona sinema ve sanat alanlarında ilerlemek ve kendini geliştirmek için önemli bir temel sağlamıştır. Onun sinemadaki başarıları ve sanatla olan derin ilişkisi, onu uluslararası alanda tanınan bir yönetmen haline getirmiştir.

M͜͡T͜͡

Geri
Üst Alt