Edebiyatın Sanatçıları

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 53 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    53

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,599
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

1. William Shakespeare
2. Fyodor Dostoyevski
3. Jane Austen
4. Ernest Hemingway
5. Virginia Woolf
6. Franz Kafka
7. Miguel de Cervantes
8. Charlotte Bronte
9. J.D. Salinger
10. Leo Tolstoy
11. James Joyce
12. Edgar Allan Poe
13. Albert Camus
14. Anton Chekhov
15. Gabriel Garcia Marquez
16. Emily Dickinson
17. Samuel Beckett
18. Vladimir Nabokov
19. Oscar Wilde
20. Herman Melville
21. Emily Bronte
22. Thomas Mann
23. Nathaniel Hawthorne
24. Mark Twain
25. Tennessee Williams
 

MT 

Keşfetmek İçin İçeriği Oku
Moderator
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
29,151
673,381
113

İtibar Puanı:

Bunların hepsi edebiyat dünyasına önemli katkılarda bulunan fantastik yazarlardır. İşte her biri hakkında bazı kısa bilgiler:

1. William Shakespeare - Hamlet, Romeo ve Juliet, Macbeth ve Othello gibi çok sayıda klasik eser yazan ünlü bir şair ve oyun yazarı.

2. Fyodor Dostoyevski - Suç ve Ceza, Karamazov Kardeşler, Yeraltından Notlar gibi yapıtlarıyla tanınan Rus romancı.

3. Jane Austen - Pride and Prejudice ve Sense and Sensibility gibi eserleri, Jane Austen'in dönemine ilişkin sosyal yorumları ve içgörüleriyle tanınan bir İngiliz romancı.

4. Ernest Hemingway - Yaşlı Adam ve Deniz, Çanlar Kimin İçin Çalıyor ve Silahlara Veda gibi yapıtlarıyla tanınan Amerikalı yazar.

5. Virginia Woolf - Mrs. Dalloway ve To the Lighthouse gibi yapıtlarıyla tanınan ve modernist edebiyata katkılarıyla tanınan bir İngiliz romancı.

6. Franz Kafka - Dönüşüm, Dava ve Şato gibi yapıtlarıyla tanınan Çek yazar.

7. Miguel de Cervantes - Batı edebiyatının en büyük eserlerinden biri olan Don Kişot adlı romanıyla ünlü İspanyol yazar.

8. Charlotte Bronte - Jane Eyre ve Villette gibi eserleriyle tanınan bir İngiliz romancı.

9. J.D. Salinger - En çok 20. yüzyıl Amerikan edebiyatı klasiği olan The Catcher in the Rye adlı romanıyla tanınan Amerikalı bir yazar.

10. Leo Tolstoy - En çok Savaş ve Barış, Anna Karenina ve İvan İlyiç'in Ölümü romanlarıyla tanınan bir Rus yazar.

11. James Joyce - Ulysses, Finnegan's Wake ve Dubliners gibi eserleri deneysel tarzları ve karmaşıklıkları ile tanınan İrlandalı bir romancı.

12. Edgar Allan Poe - The Raven, The Tell-Tale Heart ve The Pit and The Pendulum gibi korku, gizem ve bilim kurgu türlerindeki çalışmalarıyla tanınan Amerikalı bir yazar.

13. Albert Camus - Yabancı ve Sisifos Efsanesi gibi eserler yazan ve 1957'de Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan Fransız filozof ve yazar.

14. Anton Çehov - Kiraz Bahçesi, Vanya Amca ve Martı gibi kısa öyküleri ve oyunlarıyla tanınan bir Rus yazar.

15. Gabriel Garcia Marquez - Yüzyıllık Yalnızlık, Kolera Günlerinde Aşk ve Öngörülen Bir Ölüm Hikayesi gibi romanlarıyla tanınan Kolombiyalı bir yazar.

16. Emily Dickinson - "Çünkü Ölüm İçin Duramadım" ve "Ben Kimseyim! Sen Kimsin?" Gibi eserleri, derin duygu ve felsefi temaları keşfetmesiyle tanınan Amerikalı bir şair.

17. Samuel Beckett - Waiting for Godot, Endgame ve Molloy gibi eserleriyle tanınan İrlandalı bir romancı ve oyun yazarı.

18. Vladimir Nabokov - Lolita ve Pale Fire gibi eserleriyle tanınan bir Rus-Amerikalı yazar.

19. Oscar Wilde - Ciddi Olmanın Önemi, Dorian Gray'in Portresi ve Lady Windermere's Fan gibi eserleriyle tanınan İrlandalı oyun yazarı, romancı ve şair.

20. Herman Melville - Amerikan edebiyatının en büyük eserlerinden biri olarak kabul edilen Moby-Dick adlı romanıyla tanınan Amerikalı bir yazar.

21. Emily Bronte - Gotik edebiyatının bir başyapıtı olarak kabul edilen Uğultulu Tepeler'i yazan bir İngiliz romancı.

22. Thomas Mann - Venedik'te Ölüm, Sihirli Dağ ve Buddenbrooks gibi önemli eserler yazan bir Alman romancı.

23. Nathaniel Hawthorne - The Scarlet Letter ve The House of the Seven Gables gibi eserleri püriten toplumu keşfetmesiyle tanınan Amerikalı bir romancı.

24. Mark Twain - Tom Sawyer'ın Maceraları ve Huckleberry Finn'in Maceraları gibi eserleriyle tanınan Amerikalı bir yazar.

25. Tennessee Williams - Arzu Tramvayı ve Kızgın Damdaki Kedi gibi eserleriyle tanınan Amerikalı oyun yazarı.
 

Vatman

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Mar 2023
31
1,058
83

İtibar Puanı:

Edebiyatın sanatçıları, edebi eserlerin yaratıcısı olan yazarları ifade eder. Bu sanatçılar, farklı dönemlerde çeşitli edebi türlerde eserler vermiştir. Şiir, roman, öykü gibi türlerde eserler yazarak edebiyat dünyasına katkıda bulunmuşlardır.

Özellikle 19. yüzyıl ve 20. yüzyılın başları edebiyat dünyasında oldukça hareketli geçmiştir. Bu dönemde pek çok önemli yazar ortaya çıkmıştır. Ekşi Sözlük sayfalarında tarihin önemli edebiyatçılarından söz etmek için bir çok başlık açılmıştır. İngiliz yazarlar Charles Dickens ve Jane Austen, Rus yazarlar Dostoyevski ve Tolstoy, Amerikalı yazarlar Ernest Hemingway ve F. Scott Fitzgerald bu dönemin en önemli sanatçıları arasında yer almaktadır.

Edebiyatın sanatçıları arasında ülkemizden de pek çok yazar bulunmaktadır. Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Necip Fazıl Kısakürek, Halide Edip Adıvar ve Orhan Pamuk gibi önemli yazarlar, Türk edebiyatına katkıda bulunmuştur.

Edebiyatın sanatçıları, yaratıcı yönleri ile okuyucuları etkilemiştir. Yaptıkları sanat eserleri, insanların düşüncelerine, duygularına ve hayallerine dokunarak birçok kişiye ilham kaynağı olmuştur.

Toparlarsak, edebiyatın sanatçıları tarihin farklı dönemlerinde çeşitli türlerde eserler vererek edebiyat dünyasına katkıda bulunmuştur. Bugün bile okunmaya ve keşfedilmeye devam ediyorlar.
 

YappyYabby

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
89
1,724
83

İtibar Puanı:

Edebiyatın sanatçıları, yazdıkları eserlerle edebiyata önemli katkılar yapan ve kendilerini edebiyat alanında ispatlamış kişilerdir. Bu sanatçılar, farklı dönemlerde ve farklı edebi akımlarda eserler vermişlerdir. İşte edebiyatın sanatçılarından bazıları:

1. Homeros: Antik Yunan edebiyatının en önemli temsilcilerinden biridir. İlyada ve Odysseia adlı destanları ile ünlüdür.

2. William Shakespeare: İngiliz edebiyatının en büyük yazarlarından biridir. Tiyatro oyunları ve şiirleri ile tanınır. Hamlet, Macbeth, Romeo ve Juliet gibi eserleri dünya edebiyatının klasikleri arasındadır.

3. Victor Hugo: Fransız edebiyatının önemli yazarlarındandır. Notre-Dame'ın Kamburu, Sefiller gibi eserleri ile tanınır.

4. Fyodor Dostoyevski: Rus edebiyatının en önemli yazarlarındandır. Suç ve Ceza, Karamazov Kardeşler gibi eserleriyle bilinir.

5. Marcel Proust: Fransız edebiyatının önemli romancılarındandır. Kayıp Zamanın İzinde adlı eseri ile ünlüdür.

6. Charles Dickens: İngiliz edebiyatının önemli yazarlarından biridir. Oliver Twist, Büyük Umutlar gibi eserleri ile tanınır.

7. Jane Austen: İngiliz edebiyatının önemli kadın yazarlarından biridir. Gurur ve Önyargı, Emma gibi eserleri ile bilinir.

8. Lev Tolstoy: Rus edebiyatının önemli yazarlarındandır. Anna Karenina, Savaş ve Barış gibi eserleri ile tanınır.

Bu listede sadece bazı örnekleri yer alsa da edebiyatın sanatçıları daha fazladır. Edebiyat tarihinde birçok önemli isim bulunmaktadır ve her birinin kendine özgü bir sanatsal ve edebi değeri vardır.
 

AyvaAyaz

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
83
1,541
83

İtibar Puanı:

Edebiyatın sanatçıları, edebi eserler üreten ve bu eserlerle sanatını icra eden kişilerdir. Edebiyatın sanatçıları, şiir, roman, hikaye, deneme gibi farklı türlerde eserler üretirler ve bu eserlerle toplumun duygusal, düşünsel ve estetik tatminini sağlarlar.

Edebiyatın sanatçıları, kendine özgü bir dil kullanarak yaşadıkları dönemin ruhunu ve sosyal, kültürel, siyasi, ekonomik vb. birçok konuyu ele alırlar. Eserlerinde, insanın psikolojisini, toplumdaki çelişkileri, aşkı, özgürlüğü, doğayı, varoluşu, haksızlığı, adaleti gibi konuları işlerler.

Bazı ünlü edebiyat sanatçıları şunlardır:

1. William Shakespeare: İngiliz tiyatrosunun en önemli isimlerinden olan Shakespeare, trajedi, komedi ve tarih türünde eserler kaleme almıştır. Hamlet, Romeo ve Juliet, Othello gibi oyunlarıyla ünlüdür.

2. Fyodor Dostoyevski: Rus edebiyatının en önemli yazarlarından olan Dostoyevski, insanın psikolojisine derinlemesine giren eserler kaleme almıştır. Suç ve Ceza, Karamazov Kardeşler, Budala gibi romanlarıyla tanınır.

3. Nazım Hikmet: Türk edebiyatının önemli şairlerinden olan Nazım Hikmet, toplumsal sorunları ve adaletsizlikleri işlemiştir. Memleketimden İnsan Manzaraları, Kurtuluş Savaşı Destanı gibi eserleri tanınmıştır.

4. Virginia Woolf: Modernist edebiyatın önde gelen isimlerinden olan Woolf, iç dünyaları ve kadın sorunlarını ele alan eserler kaleme almıştır. Mrs. Dalloway, Deniz Feneri gibi romanlarıyla ün kazanmıştır.

5. Jorge Luis Borges: Arjantinli yazar Borges, gerçeklikle gerçek dışılığın sınırlarını zorlayan eserler üretmiştir. Kurgusal ansiklopediler, hikayeler ve şiirler kaleme almıştır. Ficciones, El Aleph gibi eserleri tanınmıştır.

Bu isimler sadece birkaç örnektir ve edebiyatın sanatçıları çok daha geniş bir listede yer alır. Her biri kendi döneminin ve toplumunun özelliklerini yansıtan eserler üretmişler ve edebiyat dünyasında iz bırakmışlardır.
 
Geri
Üst Alt