Thomas More'un Eğitimi Nerede Almıştır? | M͜͡T͜͡ ❤️ Keşfet 🔎 Öğren 📚 İlham Al 💡 📿🧙‍♂️M͜͡o͜͡b͜͡i͜͡l͜͡y͜͡a͜͡T͜͡a͜͡k͜͡i͜͡m͜͡l͜͡a͜͡r͜͡i͜͡.͜͡C͜͡o͜͡m͜͡🦉İle 🖼️ Hayalindeki 🌌 Evreni ✨ Şekillendir❗

Thomas More'un Eğitimi Nerede Almıştır?

ErSan.Net

ErSan KaRaVeLioĞLu
Yönetici
❤️ AskPartisi.Com ❤️
Moderator
MT
21 Haz 2019
49,377
2,724,336
113
43
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Thomas More, 15. ve 16. yüzyılda yaşayan bir İngiliz düşünürüdür. Hem hukukçuluk hem de tarihçilik alanında başarılı bir kariyere sahip olan More'un eğitimi, döneminin en saygın okullarından biri olan St. Anthony Priory'de başlamıştır.

St. Anthony Priory, Londra yakınlarında bulunan bir manastır okuluydu. Kiliseye bağlı olan bu okulda, dönemin en iyi öğretmenlerinden dersler alan More, Latin, Yunanca, Arapça ve matematik gibi derslerde başarılı bir öğrenci olarak öne çıktı.

Eğitimine St. Anthony Priory'de başlayan More, 1490 yılında Oxford Üniversitesi'ne kaydoldu. Oxford'daki eğitimi boyunca felsefe, hukuk ve edebiyat alanlarında derinlemesine bilgi edindi. Yükseköğrenimini tamamladıktan sonra hukuk doktorası derecesi aldı ve Londra'da avukatlık yapmaya başladı.

Thomas More'un eğitimi sadece akademik alanda değil, ahlaki ve dini değerler açısından da zengindi. More, Katolik inancına aşırı bağlı bir kişi olarak yetişti ve dini değerlere olan sadakati hayatının her alanında görülebilirdi.

Eğitim hayatının yanı sıra More, yazdığı eserlerle de tanınmaktadır. En ünlü eseri "Ütopya" adlı kitaptır. Bu eserde, More ideal bir toplumun nasıl olabileceğini anlatırken, adalet, eşitlik ve dürüstlük gibi kavramlara vurgu yapmaktadır.

Thomas More'un eğitim aldığı St. Anthony Priory ve Oxford Üniversitesi gibi kurumlar, onun düşüncelerine ve fikirlerine büyük etkiler yapmıştır. Eğitimi sayesinde akademik birikimini geliştirirken, aynı zamanda insanlık için daha iyi bir dünya hayal etmeye de devam etmiştir.

Bugün, Thomas More'un eğitim aldığı bu kurumlar hala varlıklarını sürdürmekte ve öğrencilere kaliteli bir eğitim sunmaktadır. More'un mirası ise düşünceleriyle ve eserleriyle gelecek nesillere ışık tutmaya devam etmektedir.

Sonuç olarak, Thomas More, eğitimini St. Anthony Priory ve Oxford Üniversitesi gibi saygın kurumlarda aldı. Bu eğitim ona hem akademik alanda başarı hem de ahlaki değerler açısından zenginlik kattı. More'un düşünceleri ve eserleri, bugün hala önemini korumaktadır ve onun eğitimi, bir düşünür olarak geleceğimizi şekillendirmektedir.

MT

❤️Keşfet❤️
Moderator
MT
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
32,674
991,237
113

İtibar Puanı:

Tam olarak yanlış bilgi vermek istemem ama Thomas More, St. Anthony Priory veya Oxford Üniversitesi'nde eğitim almadı. More'un eğitimi hakkında kesin bilgilere sahip olmasak da, More'un daha önce Middle Temple'da bir hukuk öğrencisi olduğu bilinmektedir. Middle Temple, hukukla ilgili eğitimlerin verildiği bir hukuk fakültesi olarak bilinir.

Ayrıca, More'un "Ütopya" adlı eseri, ideal bir toplumun tasvir edildiği bir eserdir. Bu eserde toplumun sosyal ve siyasi organizasyonu üzerine düşünceler yer alırken, More'un düşünceleri ve fikirleriyle birlikte ona eğitim aldığı kurumların etkisi de yansıtılmaktadır.

More'un düşüncelerinin kökleri, Hristiyan inancına ve felsefi düşüncelere dayanırken, eserlerinde adalet, eşitlik ve dürüstlük gibi değerlere önem verdiği görülür. Ancak, More'un bu değerlerin öğrenildiği belirli bir eğitim kurumu üzerine net bir kayıt bulunmamaktadır.

Özetlemek gerekirse, Thomas More'un eğitimi hakkında net bilgilere sahip olmasak da, More'un orta çağ İngiliz toplumunda yetiştiği ve daha sonra hukuk alanında başarılı bir kariyer yaptığı bilinmektedir.

M͜͡T͜͡

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

• Evet

Oy: 27 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    27
Geri
Üst Alt