Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

• Evet

Oy: 51 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    51

Wollfess

Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
25 Tem 2019
26
7,854
78

İtibar Puanı:

Siyah Mobilyalar için Dekorasyon Önerileri

Siyah mobilyalar için dekorasyon önerileri arıyorum, renk ve stil seçimi konusunda kararsızlığım mevcut. Siz olsaydınız siyah mobilyalar için hangi dekorasyon önerisini uygulardınız?

Siyah mobilya kullanarak yaşam alanlarını zarif ve şık bir hale getirmek istiyorum. Özellikle salonlarda siyah mobilya kullanmak zor bir tercih olabilir. Ancak doğru dekorasyon fikirleri ile siyahın zarafetini kullanmak istiyorum. Bir mimar ile çalışmayı düşünmeden kendim neler yapabilirim diye düşündüm.
Açıkcası salonda aydınlık bir his elde etmek istiyorum, bunun için ise siyah mobilyalardan uzak durmam gerekiyor. Gel gelelim ki siz birde bunu bana söyleyin. Kafam çok karışık. Her ne kadar siyah mobilyaları aydınlık renklerle de kullansamda, açık renklerin sağladığı aydınlık hissini elde edememin vermiş olduğu üzüntü ile sizlere de danışmak istedim.

Oturma düzeninde siyah mobilya tercih edeceğim için, diğer mobilyaların yanı sıra duvar renginede de son derece önem vermekteyim. Siyah mobilyalar için parlak ve yumuşak renkleri kullanıyorum. Aslında amacım modern bir salon elde etmek, duvarın bir kanadını mat siyah renge boyamayı düşünüyorum. Siyah mobilyalar için parlak floresan renkler kullanarak da modern bir stil yakalarım diye düşündüm. Evimin içerisinde turuncu ve sarı, siyah mobilyalar olduğu için patlama yapacağını düşünüyorum.(uyumlu ve göz alıcı) Ayrıca beyaz ve kırmızı renkleri kullanarak da bir zıtlık yaratacağım ( yaratmak Allah'a mahsus sadece bakış açısı olarak)

Oturma grubunda renkli yastıklar kullanarak siyah rengi kırarak sofistike bir görüntü elde ettim. Kullandığım ev tekstilleriyle birlikte aydınlatma ve aksesuarlarda gümüş ve altın renklerinin açık tonları siyah mobilyalarımda çok iyi durduğunu biliyorum yine de kararsız kaldım açıkcası.

Siyah mobilyalar için dekorasyon önerileri arayanların tecrübesine sığınmak istiyorum. Biraz uzun olduğunun farkındayım, detaylı anlattım ki belki aynı fikirde olanlar olabilir?
Siyah Mobilyalar için Dekorasyon Önerilerinizi paylaşabilir misiniz?

Moderatör tarafında düzenlendi:

JohnnieWalker

Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
25 Tem 2019
42
13,825
83

İtibar Puanı:

siyah-mobilya-dekorasyonu.jpg

Şöyle birşey nasıl?

Sema90

Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
20 Tem 2019
81
30,086
83

İtibar Puanı:

yazını okudum açıkcası ben bu yazdıklarını uyguladığını görmek isterim. okurken gözümde canlandırdım çok modern olacağını düşünüyorum. buna ekleyecek kelime bulabilirim ama bakış açını etkilemek istemiyorum. bence harika olur. bunun harici siyah mobilyalarda bir üstteki mesajdakini beğenmedim. sizin yazdığınıza uymuyor gibime geliyor :)

FerideSancaktar

Tatlişkom
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
25 Tem 2019
339
113,059
93

İtibar Puanı:

DeryaLi

Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Tem 2019
112
42,914
93

İtibar Puanı:

ben nedendir bilinmez aynı fikirde değilim, ben siyah mobilyaların çok farklı gösterdiğini ve renkli mobilyaları seviyorum. Yeşil tonları ve krem tonları bence çok hoş duruyor. tabiki sizin zevkiniz ve anlatımınız çok güzel. fikir olarak size bir fotoğraf yollamak istedim.

siyahmobilyadekorasyononerisi.jpg

Neslish

Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Tem 2019
120
51,980
93

İtibar Puanı:

ben nedendir bilinmez aynı fikirde değilim, ben siyah mobilyaların çok farklı gösterdiğini ve renkli mobilyaları seviyorum. Yeşil tonları ve krem tonları bence çok hoş duruyor. tabiki sizin zevkiniz ve anlatımınız çok güzel. fikir olarak size bir fotoğraf yollamak istedim.

seçim mükemmel bu siyah mobilyaya giriyorsa bence çok cool bir tasarım. sanki ilk mesajı yazan arkadaşın yazdıkları böyle değil. ama bence böyle bir seçim çok güzel olur. belkide ben beşiktaşlı olduğum için beğenmiş olabilirim :ROFLMAO:

Gül06

Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Tem 2019
43
15,329
83

İtibar Puanı:

@Wollfess yazınızı okudum da çok saçma buldum. dekorasyonu yaptınız mı ? yapmadınız mı? ne yapmayı düşünüyorsunuz ? yani 3 kere okudum. bu saçmalıktır anlamadım :D çok özür dilerim amacınız ne ne yapmak istiyorsunuz? en son ne zaman yemek yediniz? :D yaş kaçtı son olarak bayanlara yaş sorulmaz kusuruma bakmayın ben genç olduğum için mi acaba yanlış anladım? :LOL:

DoNtSpEaK

Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
25 Tem 2019
74
28,147
83

İtibar Puanı:

@Wollfess yazınızı okudum da çok saçma buldum. dekorasyonu yaptınız mı ? yapmadınız mı? ne yapmayı düşünüyorsunuz ? yani 3 kere okudum. bu saçmalıktır anlamadım :D çok özür dilerim amacınız ne ne yapmak istiyorsunuz? en son ne zaman yemek yediniz? :D yaş kaçtı son olarak bayanlara yaş sorulmaz kusuruma bakmayın ben genç olduğum için mi acaba yanlış anladım? :LOL:
vallla size helal olsun içimdekileri dökmüşsünüz bende anlamadım.
şöyle bir mesajı var başında.
Siyah mobilyalar için dekorasyon önerileri arıyorum, renk ve stil seçimi konusunda kararsızlığım mevcut.

bunu anladım burada renk tavsiyesi arıyorsunuz ve siyah üzerine konuşuyorsunuz zaten kararınızı vermişsiniz. yani verdiğiniz bir kararı bize değiştirmek mi istiyorsunuz?

gelelim diğer mesaja
Siyah mobilyalar için parlak ve yumuşak renkleri kullanıyorum. Aslında amacım modern bir salon elde etmek, duvarın bir kanadını mat siyah renge boyamayı düşünüyorum. Siyah mobilyalar için parlak floresan renkler kullanarak da modern bir stil yakalarım diye düşündüm. Evimin içerisinde turuncu ve sarı, siyah mobilyalar olduğu için patlama yapacağını düşünüyorum.(uyumlu ve göz alıcı) Ayrıca beyaz ve kırmızı renkleri kullanarak da bir zıtlık yaratacağım ( yaratmak Allah'a mahsus sadece bakış açısı olarak)

şimdi burada da aynı şekilde siyah üzerine takmış durumdasınız ve hayal ediyorsunuz..
sonra gelelim diğer mesaja
Oturma grubunda renkli yastıklar kullanarak siyah rengi kırarak sofistike bir görüntü elde ettim. Kullandığım ev tekstilleriyle birlikte aydınlatma ve aksesuarlarda gümüş ve altın renklerinin açık tonları siyah mobilyalarımda çok iyi durduğunu biliyorum yine de kararsız kaldım açıkcası.

burada elde ettiğiniz birşey var yani siz dekorasyonu yapmışsınız mı? yoksa rüyanızdamı elde ettiniz? yani mobilyayı aldınız mı almadınız mı? :D bu kafamı çok karıştırdı.

son paragraf zaten olayımızın koptuğu yer:
Siyah mobilyalar için dekorasyon önerileri arayanların tecrübesine sığınmak istiyorum. Biraz uzun olduğunun farkındayım, detaylı anlattım ki belki aynı fikirde olanlar olabilir?
Siyah Mobilyalar için Dekorasyon Önerilerinizi paylaşabilir misiniz?
şimdi siz dekorasyon fikri aradığınıza göre bu anlattıklarınız resmen hayal ettiklerinizse sizden korkulur :D cidden yapmadan yaptım demeyin diyorlar siz bunu yapmışsınız :ROFLMAO:
sonuç olarak bu kadar yazdım bari siyah dekorasyon paylaşayım da kızmayın bana :)

siyahmobilyadekorasyon.jpg

Gökben

Unutmamalı
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Ağu 2019
124
48,397
93

İtibar Puanı:

bunu anladım burada renk tavsiyesi arıyorsunuz ve siyah üzerine konuşuyorsunuz zaten kararınızı vermişsiniz. yani verdiğiniz bir kararı bize değiştirmek mi istiyorsunuz?

gelelim diğer mesaja

şimdi burada da aynı şekilde siyah üzerine takmış durumdasınız ve hayal ediyorsunuz..

burada elde ettiğiniz birşey var yani siz dekorasyonu yapmışsınız mı? yoksa rüyanızdamı elde ettiniz? yani mobilyayı aldınız mı almadınız mı? :D bu kafamı çok karıştırdı.

şimdi siz dekorasyon fikri aradığınıza göre bu anlattıklarınız resmen hayal ettiklerinizse sizden korkulur :D cidden yapmadan yaptım demeyin diyorlar siz bunu yapmışsınız :ROFLMAO:
sonuç olarak bu kadar yazdım bari siyah dekorasyon paylaşayım da kızmayın bana :)

mükemmel :)

Duygun

Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Ağu 2019
42
15,825
83

İtibar Puanı:

akşam akşam güldürdün beni bende mobilyalarda siyah dekorasyonları izlemek için girmiştim ki ne göreyim :D

EmelAndırır 

Ye kürküm ye
Kayıtlı Kullanıcı
22 Eyl 2019
233
84,473
93

İtibar Puanı:

yazını okudum açıkcası ben bu yazdıklarını uyguladığını görmek isterim. okurken gözümde canlandırdım çok modern olacağını düşünüyorum. buna ekleyecek kelime bulabilirim ama bakış açını etkilemek istemiyorum. bence harika olur. bunun harici siyah mobilyalarda bir üstteki mesajdakini beğenmedim. sizin yazdığınıza uymuyor gibime geliyor :)
? ? ? :ROFLMAO:

MeryemKaya16

Meryem gibi ol
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
28 Tem 2019
472
164,088
93
Bursa

İtibar Puanı:

gelelim diğer mesaja

Vaaaww Bu koltuk takımı ve odanın dekorasyon uyumu muhteşem olmuş

CemreHalisogulları

Gel etme
Platin Üye
4 Eki 2019
267
93,299
93
İstanbul

İtibar Puanı:

gelelim diğer mesaja

Çok asi bir salon dekorasyonu olmuş

DamlaAslan35

Damlaya damlaya göl olur
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Ağu 2019
350
124,509
93
31
İstanbul

İtibar Puanı:

gelelim diğer mesaja

Şu tabloları duvara değil de rafa koyuyorlar ya çok hoşuma gidiyor

Çilay

Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Ağu 2019
121
42,498
93

İtibar Puanı:

Tekli koltuklar çok sırıtıyor

SelinDemir

Mobilya & Dekorasyon
Platin Üye
4 Tem 2019
498
184,027
93

İtibar Puanı:

katılıyorum bende konu başlığında: "Siyah Mobilyalar için Dekorasyon Önerileri" yazınca hemen dedim yeni bir dekorasyon önerisimi geldi. kafam karıştı ve şuan ben şok.

AleynaYıldızlar

Kayıtlı Kullanıcı
3 Ara 2019
49
16,575
83
İstanbul

İtibar Puanı:

gelelim diğer mesaja

Paylaşılan siyah mobilya dekorayonları arasında en güzel bu olmuş (y) Listeme ekliyorum bir sonraki salon dekorasyonum için düşünebilirim :D

AslıHüroğlu

Kayıtlı Kullanıcı
12 Ara 2019
48
17,134
83
İstanbul

İtibar Puanı:

Armağan Mobilya

Kayıtlı Kullanıcı
7 Ara 2019
2
383
48

İtibar Puanı:

😍

Deep Mobilya

Kayıtlı Kullanıcı
2 Ara 2019
5
958
78

İtibar Puanı:

👏 👏

MT 

Keşfetmek İçin İçeriği Oku
Moderator
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
30,426
827,915
113

İtibar Puanı:

Siyah mobilyalar, şıklık ve modern bir atmosfer yaratmak için güçlü bir temel oluşturabilir. Ancak, siyah renk, odanın küçük veya karanlık görünmesine neden olabilir. İşte siyah mobilyalarla dekorasyon yaparken dikkate almanız gereken bazı öneriler:
  1. Renkli Aksesuarlar:
    • Siyah mobilyaların yanında canlı renkli aksesuarlar kullanarak odanıza enerji katabilirsiniz. Örneğin, renkli minderler, örtüler, tablolar veya vazolar kullanabilirsiniz.
  2. Aydınlatma:
    • Işığın siyah mobilyaların üzerine düşmesini sağlayarak odanın daha aydınlık ve ferah görünmesini sağlayabilirsiniz. Stratejik olarak yerleştirilmiş ayak lambaları veya tavan lambaları kullanabilirsiniz.
  3. Beyaz ve Nötr Renklerle Dengeleme:
    • Siyah mobilyaları beyaz veya diğer nötr renklerle dengeleyerek odanıza zarif bir kontrast ekleyebilirsiniz. Özellikle duvar renkleri, perdeler veya halı gibi unsurlarda nötr tonlar kullanabilirsiniz.
  4. Ahşap Detaylar:
    • Siyah mobilyaların yanında ahşap detaylar ekleyerek odanıza sıcaklık katabilirsiniz. Ahşap masa, kitaplık veya sehpa gibi parçalar kullanarak odanızın atmosferini dengeli hale getirebilirsiniz.
  5. Metal ve Cam:
    • Metal veya cam detaylar, siyah mobilyalarla güzel bir uyum sağlar. Metal ayaklı masa veya cam masa üstleri gibi parçalar kullanarak modern bir tarz elde edebilirsiniz.
  6. Desenli Halılar veya Perdeler:
    • Siyah mobilyaların altına desenli bir halı veya perdeler ekleyerek odanıza hareketlilik katabilirsiniz. Desenler, odanın monoton görünmesini engeller.
  7. Bitki ve Yeşillikler:
    • Bitkiler veya yeşil bitki dekorasyonları, siyah mobilyaların üzerinde canlılık ve doğallık sağlar. Büyük saksılarda yer alan canlı bitkiler odanıza ferahlık katar.
  8. Duvardaki Aksesuarlar:
    • Siyah çerçeveli aynalar, tablolar veya dekoratif duvar objeleri kullanarak duvarlarda kontrast yaratabilirsiniz.
  9. Büyük Aynalar:
    • Büyük bir ayna, odanın daha geniş ve aydınlık görünmesini sağlar. Siyah mobilyaların yanında kullanıldığında modern bir görünüm elde edebilirsiniz.
  10. Minimalist Dekorasyon:
    • Az eşya kullanarak ve sade detaylar ekleyerek minimalist bir dekorasyon tarzını benimseyebilirsiniz. Siyah mobilyaların sadeliği, bu tarzı destekler.
Bu önerileri kullanarak siyah mobilyaların bulunduğu bir odayı hem şık hem de davetkar bir atmosfere dönüştürebilirsiniz. Unutmayın ki kişisel zevklerinize ve odanın özelliklerine uygun seçimler yapmak önemlidir.

Geveze Adam

Kayıtlı Kullanıcı
11 Haz 2023
22
354
48

İtibar Puanı:

1. Beyaz duvarlar ve aksesuarlar ile kontrast oluşturun. Siyah mobilyalar, beyaz duvarlara karşı oldukça çarpıcı ve şık bir görüntü oluşturur. Beyaz perdeler, halılar ve diğer aksesuarlarla da aynı kontrastı yakalayabilirsiniz.

2. Parlak ve dokulu yüzeylere yer verin. Siyah mobilyaların şıklığını ve zarafetini vurgulamak için parlak veya dokulu yüzeylere sahip aksesuarlar kullanabilirsiniz. Örneğin, parlak bir ayna, dokulu bir halı veya parlayan metal aksesuarlar kullanabilirsiniz.

3. Canlı renklerle dengeleyin. Siyah mobilyaların ağırlığını dengelemek ve odada canlılık katmak için canlı renkler kullanabilirsiniz. Turuncu, sarı, mavi gibi canlı renklerle örneğin yastıklar, tablolar veya dekoratif objeler kullanabilirsiniz.

4. Aydınlatmayı doğru seçin. Siyah mobilyaların yer aldığı bir odada aydınlatma önemlidir. Doğal ışık sağlamak için perdeleri açık tutun veya aydınlatmayı artırmak için spot ışıklar veya duvar lambaları kullanabilirsiniz.

5. Özgün bir duvar kağıdı kullanın. Siyah mobilyaları güzel bir şekilde tamamlamak için odanın bir duvarına özgün bir duvar kağıdı uygulayabilirsiniz. Dikkat çekici desenler veya grafikler kullanarak odanın genel estetiğini güçlendirebilirsiniz.

6. Minimalist bir tarzı tercih edin. Siyah mobilyaların doğal şıklığını ortaya çıkarmak için minimalist bir tarzı tercih edebilirsiniz. Az eşya ve sadelik prensipleriyle dekorasyonu tamamlayarak odanın dingin bir atmosfere sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

7. Bitki kullanın. Siyah mobilyalar için dekorasyonunuzu canlandırmak ve doğal bir dokunuş katmak için bitkiler kullanabilirsiniz. Yeşil yapraklı bitkiler, odaya tazelik ve canlılık katacaktır.

8. Desenleri kullanın. Siyah mobilyalar ile desenler kullanarak odadaki monoton görüntüyü kırabilirsiniz. Çiçek desenli yastıklar, geometrik desenli halılar veya desenli duvar kağıtları gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

9. Işık oyunları yapın. Siyah mobilyaların üzerinde ışık oyunları ile dikkat çekici bir görünüm elde edebilirsiniz. Örneğin, birkaç küçük spot ışığı kullanarak mobilyaların üzerine vurgu yapabilirsiniz.

10. Kişisel dokunuşlar ekleyin. Son olarak, siyah mobilyalarla dekore ettiğiniz odanın sizin kişiliğinizi yansıtması için kişisel dokunuşlar ekleyin. Fotoğraflar, sanat eserleri veya antika objeler gibi kişisel eşyalar kullanarak odanızı tamamlayabilirsiniz.

BilgisayarDoktoru

Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
5
89
13

İtibar Puanı:

1. Beyaz ile Kontrast Yaratın: Siyah mobilyalarınızı beyaz aksesuarlarla kullanarak kontrastlık sağlayabilirsiniz. Örneğin, beyaz perdeler, beyaz yastıklar veya beyaz bir halı kullanarak odanıza ferahlık ve canlılık katabilirsiniz.

2. Metalik Aksesuarlarla Kombinleyin: Siyah mobilyalarınıza metalik aksesuarlar ekleyerek modern ve şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Örneğin, gümüş veya altın renkli dekoratif objeler, vazolar veya aydınlatma elemanları kullanabilirsiniz.

3. Doğal Ahşap Detaylar Ekleyin: Siyah mobilyalarınızı doğal ahşap detaylarla kombinleyerek doğal ve sıcak bir atmosfer yaratabilirsiniz. Ahşap çerçeveli aynalar, ahşap vazolar veya ahşap masalar gibi detaylar kullanarak odanıza doğallık ve zarafet katabilirsiniz.

4. Parlak Renklere Yer Verin: Siyah mobilyalarınızı renkli aksesuarlarla kullanarak odanıza canlılık ve enerji katabilirsiniz. Örneğin, kırmızı, sarı veya turuncu renkte yastıklar, perdeler veya tablolar kullanabilirsiniz. Bu şekilde odanızın atmosferini canlandırabilirsiniz.

5. Duvar Dekorasyonları ile Odanıza Hareketlilik Katın: Siyah mobilyalarınızı duvar dekorasyonları ile kombinleyerek odanıza hareketlilik katabilirsiniz. Örneğin, renkli tablolar veya duvar kağıtları kullanarak duvarlara dikkat çekebilirsiniz. Bu şekilde odanıza farklı bir boyut kazandırabilirsiniz.

6. Aydınlatmaya Önem Verin: Siyah mobilyalarınızı doğru aydınlatma ile kombinleyerek odanızın atmosferini belirleyebilirsiniz. Örneğin, indirekt aydınlatma kullanarak odanızda romantik bir atmosfer yaratabilirsiniz. Ayrıca, büyük ve şık avizeler veya dekoratif aydınlatmalar kullanarak odanıza göz alıcı bir dokunuş ekleyebilirsiniz.

7. Bitkiler Kullanın: Siyah mobilyalarınızı bitkilerle kombinleyerek odanıza doğal bir hava katabilirsiniz. Büyük yapraklı bitkiler veya saksılara yerleştireceğiniz çiçekler ile odanızı canlandırabilirsiniz. Ayrıca, bitkilerin yeşil rengi siyah mobilyaların kontrastını güzel bir şekilde ortaya çıkaracaktır.

Geri
Üst Alt