💚 Kıskançlık Nedir ❓ İnsan Neden Kıskanır, Kıskançlık Sevgi Midir, Güvensizlik Midir, Yoksa İç Dünyanın Sessiz Alarmı Mıdır ❓

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

• Evet

Oy: 66 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    66

ErSan.Net

ErSan KaRaVeLioĞLu
Yönetici
❤️ AskPartisi.Com ❤️
Moderator
MT
21 Haz 2019
49,899
2,724,718
113
43
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

💚 Kıskançlık Nedir ❓ İnsan Neden Kıskanır, Kıskançlık Sevgi Midir, Güvensizlik Midir, Yoksa İç Dünyanın Sessiz Alarmı Mıdır ❓

“Kıskançlık, çoğu zaman başkasında gördüğümüz şeyi değil; kendi içimizde eksik, tehdit altında ya da kaybedilecek kadar kırılgan hissettiğimiz şeyi açığa çıkarır.”
Ersan Karavelioğlu

Kıskançlık, insanın sevdiği birini, sahip olduğunu düşündüğü bir değeri, statüsünü, ilgiyi, başarıyı veya kendine ait sandığı bir alanı kaybetme korkusuyla yaşadığı yoğun duygudur. Kimi zaman aşkta, kimi zaman arkadaşlıkta, kimi zaman kardeşlikte, kimi zaman iş hayatında, kimi zaman da sosyal medyada ortaya çıkar.

Kıskançlık basit bir duygu değildir. İçinde sevgi, korku, güvensizlik, sahiplenme, eksiklik hissi, değersizlik, rekabet, kaybetme endişesi ve bazen de kontrol arzusu bulunabilir. Bu yüzden kıskançlık, insanın iç dünyasını en çıplak haliyle gösteren duygulardan biridir.

Kıskançlık tamamen kötü müdür ❓ Her zaman değil. Ölçülü olduğunda insanın bir şeyi önemsediğini gösterebilir. Fakat aşırıya kaçtığında sevgiyi boğar, güveni yıkar, ilişkiyi zehirler ve insanın ruhunu tüketir.

1️⃣ Kıskançlık Nedir ❓

Kıskançlık, insanın önem verdiği bir şeyi kaybetme veya başkasına kaptırma korkusuyla yaşadığı duygusal gerilimdir. Bu şey bir insanın sevgisi, ilgisi, başarısı, konumu, güzelliği, itibarı, maddi imkanı veya sosyal kabulü olabilir.

Kıskanç kişi çoğu zaman dışarıdaki kişiye odaklanır. Fakat kıskançlığın asıl kökü çoğu zaman içeridedir. İnsan kendi değeri konusunda emin değilse, sevildiğine güvenmiyorsa veya kaybetme korkusu taşıyorsa daha kolay kıskanabilir.

Bu yüzden kıskançlık yalnızca “başkasını istememek” değildir. Aynı zamanda “ben yeterli miyim, seviliyor muyum, yerim sağlam mı, kaybeder miyim” sorularının içten içe yükselmesidir.

2️⃣ İnsan Neden Kıskanır ❓

İnsan birçok sebeple kıskanabilir. Kıskançlığın temelinde çoğu zaman kaybetme korkusu vardır. İnsan sevdiği kişinin ilgisini kaybetmekten, başarıda geride kalmaktan, başkasının daha değerli görülmesinden veya kendisinin yetersiz kalmasından korkabilir.

Bazen kıskançlık geçmiş travmalardan beslenir. Daha önce terk edilmiş, aldatılmış, değersiz hissettirilmiş veya sürekli başkalarıyla kıyaslanmış biri daha kolay kıskanabilir.

Bazen de kıskançlık özgüven eksikliğinden doğar. İnsan kendini yeterli görmediğinde, başkasının varlığı ona tehdit gibi gelir.

Kıskançlık bu yüzden dışarıdaki rakipten çok, insanın kendi içindeki güvensizlikle ilgilidir.

3️⃣ Kıskançlık Sevgi Midir ❓

Kıskançlık çoğu zaman sevgiyle karıştırılır. “Seven insan kıskanır” sözü toplumda çok yaygındır. Fakat bu söz her zaman doğru değildir.

Sevgi, karşı tarafın iyiliğini, özgürlüğünü ve huzurunu ister. Kıskançlık ise aşırıya kaçtığında karşı tarafı kontrol etmek, sınırlamak ve baskı altına almak isteyebilir.

Elbette insan sevdiği kişiyi tamamen umursamazsa bu da ilişki açısından sorun olabilir. Fakat sevgiyle kıskançlık aynı şey değildir.

Sevgi güven ister.
Kıskançlık çoğu zaman korkudan beslenir.

Bu yüzden kıskançlık sevginin kanıtı değil; bazen sevginin içinde büyüyen güvensizliğin işaretidir.

4️⃣ Kıskançlık Güvensizlik Midir ❓

Kıskançlığın önemli kaynaklarından biri güvensizliktir. Bu güvensizlik bazen karşı tarafa yöneliktir, bazen kişinin kendisine yöneliktir.

Kişi karşısındaki insana güvenmiyorsa, onun her davranışından şüphe duyabilir. Mesajlara, bakışlara, konuşmalara ve sosyal medya hareketlerine aşırı anlam yükleyebilir.

Fakat daha derinde bazen kişinin kendisine güvenmemesi vardır. “Ben yeterli değilim”, “beni bırakabilir”, “benden daha iyisini bulabilir”, “ben sevilmeye layık değilim” gibi bilinçaltı düşünceler kıskançlığı besleyebilir.

Bu durumda kıskançlık, karşı tarafın davranışından çok kişinin kendi içindeki değersizlik duygusunun dışa vurumu olabilir.

5️⃣ Kıskançlık Ve Haset Aynı Şey Midir ❓

Kıskançlık ve haset birbirine benzese de aynı şey değildir.

Kıskançlık, sahip olunan ya da sahip olunduğu düşünülen bir şeyi kaybetme korkusudur. Mesela sevdiği kişinin ilgisini başkasına kaptırmaktan korkmak kıskançlıktır.

Haset ise başkasında olan bir nimetin onda olmamasını istemektir. Birinin başarısını, güzelliğini, malını veya mutluluğunu çekememek hasettir.

Kıskançlıkta “benim olanı kaybeder miyim ❓” korkusu vardır.
Hasette ise “onda neden var, bende neden yok ❓” huzursuzluğu vardır.

Bu ayrım önemlidir. Çünkü kıskançlık bazen ilişki korkusundan, haset ise çoğu zaman içsel eksiklik ve rekabet duygusundan beslenir.

6️⃣ Aşkta Kıskançlık Neden Bu Kadar Güçlüdür ❓

Aşkta kıskançlık güçlüdür çünkü aşk, insanın en hassas bağlanma alanlarından biridir. İnsan sevdiği kişide yalnızca birini değil; değerini, seçilmişliğini, güvenini ve özel olma hissini bulur.

Bu yüzden sevilen kişinin ilgisinin başkasına yöneldiği düşüncesi, insanda büyük bir tehdit duygusu oluşturabilir.

Aşkta kıskançlık bazen gerçek bir tehlikeye tepki olabilir. Fakat bazen de ortada ciddi bir sebep yokken kişinin zihninde büyüyen senaryolardan oluşur.

Aşk kıskançlığı ölçülü olduğunda ilişkiye dikkat ve sahiplenme katabilir. Fakat aşırı olduğunda aşkı korumaz; aşkı boğar.

7️⃣ Kıskançlık İlişkileri Nasıl Etkiler ❓

Kıskançlık ilişkileri derinden etkiler. Ölçüsüz kıskançlık zamanla güveni zedeler, iletişimi bozar ve ilişkiyi baskı alanına dönüştürür.

Kıskanç kişi sürekli kontrol etmek isteyebilir. Telefonu kurcalamak, hesap sormak, kimle konuştuğunu takip etmek, sosyal medya hareketlerini incelemek, gereksiz şüphe üretmek ilişkiyi yorar.

Karşı taraf ise zamanla kendini suçlu, baskı altında, anlaşılmamış ve özgürlüğü kısıtlanmış hissedebilir.

Böylece kıskançlık, korumaya çalıştığı ilişkiyi kendi eliyle yıpratır.

Sağlıklı ilişkide sevgi kadar güven de gerekir. Güven yoksa sevgi sürekli sorgu odasında yaşar.

8️⃣ Kardeş Kıskançlığı Nedir ❓

Kardeş kıskançlığı, özellikle çocukluk döneminde sık görülen bir duygudur. Çocuk, anne babasının ilgisini kardeşiyle paylaşmak zorunda kaldığında kendini geri plana itilmiş hissedebilir.

Bu duygu çocuğun kötü olduğu anlamına gelmez. Çocuk sevgi alanını kaybettiğini zannedebilir. Yeni kardeş onun için bir rakip gibi görünebilir.

Kardeş kıskançlığında anne babanın tutumu çok önemlidir. Çocuğu suçlamak yerine onun duygusunu anlamak gerekir. “Sen artık büyüdün” diyerek çocuğu duygusal olarak yalnız bırakmak kıskançlığı artırabilir.

Her çocuk sevildiğini, görülmeye devam ettiğini ve ailedeki yerinin değişmediğini hissetmek ister.

9️⃣ Arkadaşlıkta Kıskançlık Neden Olur ❓

Arkadaşlıkta kıskançlık, kişinin yakın arkadaşının başka biriyle daha çok vakit geçirmesi, başka birine sır vermesi veya ilgisini farklı bir kişiye yöneltmesiyle ortaya çıkabilir.

Bu duygu özellikle yoğun bağ kuran, yalnız kalmaktan korkan veya terk edilme hassasiyeti yüksek kişilerde daha belirgin olabilir.

Arkadaşlıkta kıskançlık bazen “benim yerim değişiyor mu ❓” korkusudur. İnsan, sevdiği arkadaşının hayatında eskisi kadar özel olmadığını düşündüğünde huzursuz olabilir.

Sağlıklı arkadaşlık, sahiplenme değil özgür bağ kurma ister. Bir insanın başka dostlukları olması, mevcut dostluğun değersiz olduğu anlamına gelmez.

🔟 Başarı Kıskançlığı Nedir ❓

Başarı kıskançlığı, başkasının yükselişinden rahatsız olmak, onun takdir edilmesini içten içe kabullenememek veya kendi eksikliğini onun başarısı üzerinden hissetmektir.

Birinin başarılı olması, kıskanç kişiye kendi başarısızlığını hatırlatabilir. Bu durumda kişi başkasının başarısını küçümsemeye, kusur bulmaya veya “şansı vardı” diyerek değersizleştirmeye çalışabilir.

Başarı kıskançlığı aslında insanın kendi potansiyeliyle yüzleşememesinden doğabilir.

Sağlıklı yaklaşım şudur: Başkasının başarısı benim yokluğum değildir. Birinin yükselmesi, benim düşmem anlamına gelmez.

Kıskançlık yerine ilham alınabilirse, başkasının başarısı insanı geliştiren bir aynaya dönüşebilir.

1️⃣1️⃣ Sosyal Medya Kıskançlığı Nedir ❓

Sosyal medya kıskançlığı modern çağın en yaygın duygularından biridir. İnsanlar başkalarının tatillerini, ilişkilerini, güzelliklerini, başarılarını, lüks hayatlarını ve mutlu anlarını görünce kendi hayatını eksik hissedebilir.

Fakat sosyal medya çoğu zaman hayatın tamamını değil, seçilmiş ve süslenmiş parçalarını gösterir. İnsan başkasının vitrinini kendi gerçek hayatıyla kıyasladığında kıskançlık büyür.

Bu kıskançlık bazen şu duyguları doğurur:

Ben neden böyle değilim ❓
Neden benim hayatım daha sıradan ❓
Neden onlar daha mutlu görünüyor ❓

Oysa görünen her mutluluk gerçek huzur değildir. Sosyal medya kıskançlığı, insanı kendi hayatının nimetlerine kör edebilir.

1️⃣2️⃣ Kıskançlık Bedende Nasıl Hissedilir ❓

Kıskançlık yalnızca zihinsel bir duygu değildir; bedende de hissedilir. İnsan kıskandığında kalbi hızlanabilir, mide sıkışabilir, göğsünde baskı hissedebilir, öfke yükselebilir, uyku bozulabilir veya sürekli düşünme hali oluşabilir.

Kıskançlık bazen kaygı tepkisine benzer. Zihin tehdit algılar ve beden alarm durumuna geçer.

Bu nedenle kıskanç kişi çoğu zaman sakin düşünemez. Küçük işaretleri büyütür, ihtimalleri gerçek gibi algılar ve duygusal fırtına içinde karar verir.

Bu yüzden kıskançlık anında hemen tepki vermek yerine durmak, nefes almak ve olayla yorum arasındaki farkı görmek çok önemlidir.

1️⃣3️⃣ Kıskançlık Kontrol Arzusuna Nasıl Dönüşür ❓

Kıskançlık yoğunlaştığında insan kontrol ederek rahatlamaya çalışır. Karşı tarafın telefonunu görmek, kimlerle konuştuğunu bilmek, nereye gittiğini takip etmek veya davranışlarını sınırlamak isteyebilir.

Fakat kontrol, kıskançlığı kalıcı olarak çözmez. Bir süre rahatlatır ama sonra yeni şüpheler üretir. Çünkü sorun çoğu zaman dış dünyada değil, içteki güvensizliktedir.

Kontrol arttıkça karşı taraf bunalmaya başlar. Bu da ilişkiyi daha gergin hale getirir. Gerginlik arttıkça kıskanç kişi daha çok kontrol ister.

Böylece kısır döngü oluşur.

Sağlıklı çözüm kontrol değil; güven, açık iletişim ve kişinin kendi iç korkularıyla yüzleşmesidir.

1️⃣4️⃣ Kıskançlık Ne Zaman Tehlikeli Hale Gelir ❓

Kıskançlık bazı durumlarda tehlikeli hale gelebilir. Özellikle kişi sürekli takip ediyor, tehdit ediyor, baskı kuruyor, aşağılıyor, sosyal çevreyi kısıtlıyor veya şiddete başvuruyorsa bu artık normal kıskançlık değildir.

Tehlikeli kıskançlıkta sevgi değil, sahiplenme ve kontrol arzusu öne çıkar.

Şu işaretler ciddiye alınmalıdır:

Sürekli hesap sorma
Telefon ve sosyal medya kontrolü
Arkadaşlarla görüşmeyi engelleme
Giyim ve davranışlara baskı
Tehdit, hakaret veya şiddet
“Ben seni sevdiğim için yapıyorum” diyerek baskıyı meşrulaştırma

Bunlar sevgi değil, sağlıksız ve zarar verici davranışlardır. Sevgi insanı korur; esir almaz.

1️⃣5️⃣ Kıskançlık Nasıl Yönetilir ❓

Kıskançlığı yönetmek için önce duyguyu inkâr etmemek gerekir. “Ben hiç kıskanmam” demek bazen duyguyu bastırmaktır. Daha sağlıklı olan, “Ben şu anda kıskançlık hissediyorum, bu bana ne anlatıyor ❓” diye sormaktır.

Kıskançlığı yönetmek için şu adımlar önemlidir:

Duyguyu fark etmek
Kıskançlık geldiğinde onu hemen davranışa dökmemek gerekir.

Gerçek ile senaryoyu ayırmak
Gerçek bir olay mı var, yoksa zihnin kurduğu ihtimal mi var ❓

Kendi değersizlik duygusuna bakmak
Kıskançlık bazen “ben yeterli miyim ❓” korkusundan doğar.

Açık iletişim kurmak
Suçlayıcı değil, duygu ifade eden bir dil kullanılmalıdır.

Kontrol yerine güven inşa etmek
Sürekli denetlemek ilişkiyi iyileştirmez.

1️⃣6️⃣ Kıskançlıkla Baş Etmek İçin İnsan Kendine Ne Sormalı ❓

Kıskançlık anında insan kendine şu soruları sorabilir:

Şu anda gerçekten bir tehdit mi var, yoksa ben bir ihtimali mi büyütüyorum ❓

Bu duygu bana geçmişte yaşadığım hangi yarayı hatırlatıyor ❓

Ben kendimi neden yetersiz hissediyorum ❓

Karşı tarafı kontrol etmek mi istiyorum, yoksa anlaşılmak mı istiyorum ❓

Bu tepki ilişkimi koruyacak mı, yoksa daha çok yıpratacak mı ❓

Benim ihtiyacım sevgi mi, güven mi, ilgi mi, değer görmek mi ❓

Bu sorular kıskançlığı bastırmaz; onu anlamaya yardım eder. Anlaşılan duygu daha kolay yönetilir.

1️⃣7️⃣ Kıskançlık İnsana Neyi Öğretir ❓

Kıskançlık doğru okunursa insana çok şey öğretir.

Neye Bağlandığını Gösterir
İnsan en çok kaybetmekten korktuğu şeyi kıskanır.

Nerede Güvensiz Olduğunu Gösterir
Kıskançlık, içteki zayıf noktaları açığa çıkarır.

Kendilik Değerini Sorgulatır
İnsan başkasıyla kıyaslandığında kendi değerini nerede aradığını fark eder.

Sevgi İle Sahiplenme Arasındaki Farkı Öğretir
Sevmek başka, kontrol etmek başkadır.

Olgunlaşma Fırsatı Verir
Kıskançlığını anlayan insan, daha güvenli bağ kurmayı öğrenebilir.

Bu yüzden kıskançlık yalnızca kötü bir duygu değil; doğru ele alınırsa insanın kendini tanımasına yardım eden bir aynadır.

1️⃣8️⃣ İslam Ahlakı Açısından Kıskançlık Nasıl Değerlendirilir ❓

İslam ahlakında kıskançlık konusu dikkatle ele alınır. İnsan fıtratında bazı sahiplenme ve koruma duyguları bulunabilir. Fakat haset, çekememezlik, başkasının nimetinin yok olmasını istemek ve kalpte kin büyütmek kötü ahlak olarak görülür.

İslam, insanı başkasının nimetine göz dikmekten, kıskançlıkla huzurunu bozmaktan ve kalbini hasetle kirletmekten sakındırır.

Bunun yerine şükür, kanaat, dua, emek ve başkasının iyiliğine sevinme ahlakı öğütlenir.

İnsanın kalbi başkasının nimetinden rahatsız olmak yerine, “Allah ona vermiş, bana da hayırlısını versin” diyebiliyorsa kıskançlık yumuşar.

Kıskançlığın ilacı kalpte şükür, dilde dua, davranışta olgunluktur.

1️⃣9️⃣ Genel Değerlendirme: Kıskançlık Nasıl Anlaşılmalıdır ❓

Kıskançlık, insanın kaybetme korkusu, değersizlik hissi, güvensizlik, sahiplenme, rekabet ve sevgi ihtiyacıyla bağlantılı karmaşık bir duygudur. Bazen insanın bir şeyi önemsediğini gösterir; fakat aşırıya kaçtığında ilişkilere, ruh sağlığına ve ahlaki dengeye zarar verir.

Kıskançlık sevginin kesin kanıtı değildir. Sevgi güvenle güzelleşir. Kıskançlık ise korkuyla büyürse sevgiyi boğabilir. Sağlıklı ilişkide insan sevdiğini sahip olunan bir eşya gibi değil, güven duyulan bir emanet gibi görmelidir.

Kıskançlık aynı zamanda insanın iç dünyasına açılan bir kapıdır. Kişi kimi, neyi ve neden kıskandığına dikkat ederse kendi korkularını, eksiklik duygularını ve bağlanma biçimini daha iyi tanıyabilir.

Bu yüzden “Kıskançlık nedir ❓” sorusunun cevabı sadece psikolojik değil, ahlaki ve manevi bir cevaptır:

Psikolojik olarak kıskançlık, kaybetme korkusu ve güvensizlikle ilişkili yoğun bir duygudur.
Ahlaki olarak kıskançlık, ölçüsüzleştiğinde hasede, kontrole ve huzursuzluğa dönüşebilir.
Manevi olarak kıskançlık, insanın kalbini şükür, güven, kanaat ve olgunlukla terbiye etmesi gereken bir iç sınavdır.

Sonuç olarak kıskançlık, başkasına bakarken aslında insanın kendini ele verdiği bir duygudur. İnsan kıskandığı şeyi dikkatle incelerse, çoğu zaman kalbinin hangi konuda yaralı, eksik, korkulu veya güvensiz olduğunu görür.

“Kıskançlığını anlayan insan, başkasını kontrol etmeyi değil; kendi kalbindeki korkuyu, eksikliği ve sevgi ihtiyacını olgunlaştırmayı öğrenir.”

Ersan Karavelioğlu

Son düzenleme:

MT

❤️Keşfet❤️
Moderator
MT
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
32,697
991,311
113

İtibar Puanı:

Kıskançlık, kişiye ve ilişkisine zarar verebilir. Bu duygu, başka insanlara yönelik olumsuz duygulara yol açarak, kişiye kendine olan saygısını kaybettirebilir. Ayrıca, sürekli kontrol etme, kontrolsüz öfke patlamaları veya şiddet şeklinde ortaya çıkabilir. Kıskançlık, sağlıklı ilişkilerin sürdürülmesinde zorluklar yaratabilir.

Kıskançlıkla başa çıkmak için, bir kişinin özgüvenini arttırmak, ilişkilerde açık ve dürüst olmak, başkalarının başarılarına sevinmek ve kendi öz değerinin farkında olmak önemlidir. Ayrıca, doğru iletişim tekniklerini kullanarak, partner veya arkadaşın ihtiyaçlarına duyarlı olmak da yardımcı olabilir. Kıskançlık kontrol altına alınamazsa, bir terapi uzmanına başvurmak faydalı olabilir.

Özetle, kıskançlık normal bir insan duygusu olsa da, kontrol edilemediğinde ilişkilere zarar verebilir. Bu nedenle, kıskançlık duygusunu tetikleyen faktörlerle yüzleşmek ve sağlıklı bir şekilde başa çıkmak önemlidir.

Orbey

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
65
2,553
83

İtibar Puanı:

Kıskançlık, başkasının sahip olduğu bir şeyi kendine istemek veya başkasının birine gösterdiği ilgiden rahatsızlık duymak gibi sebeplerle ortaya çıkan olumsuz bir duygudur. Bu duygu genellikle kişinin özgüven eksikliği, güvensizlik, çekememezlik gibi sorunlarına işaret eder. Kıskançlık, insanoğlunun doğasında olan bir duygu olmakla birlikte, aşırıya kaçması ve kontrol edilemez hale gelmesi durumunda zararlı sonuçlara yol açabilir.

SahneTozu

Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
13
294
48

İtibar Puanı:

Kıskançlık, bir şeye ya da bir kişiye duyulan yoğun istem, arzu ve özlemle beraber başka bir kişinin ya da şeyin bu isteklere sahip olduğunu görme durumudur. Kıskançlık, genellikle başkalarının başarılarına, ilişkilere ya da mal varlığına duyulan öfke, hırs veya mutsuzluk hissiyle beraber ortaya çıkar. Kıskançlık duygusu, insanların kendilerini eksik hissetmelerine yol açabilir ve karşıdaki kişi ya da durum hakkında olumsuz düşünceler geliştirilmesine neden olabilir. Kıskançlık, bazen rekabeti ve motivasyonu artırabilirken, aşırı olduğunda ilişkileri zedeleyebilir ve mutsuzluğa sebep olabilir.

Dilşad10

Kayıtlı Kullanıcı
15 Haz 2023
188
4,987
93

İtibar Puanı:

Kıskançlık, bir kişinin, başka bir kişinin başarılarına, ilişkilerine veya elde ettiği şeylere duyduğu olumsuz duygusal tepkidir. Kıskançlık genellikle başarısızlık duygusu, değersizlik hissi ve kaygı ile ilişkilidir. Kıskançlık, bir kişinin başka bir kişinin sahip olduğu şeylere sahip olmak istemesi veya onu kaybetmekten korkması nedeniyle ortaya çıkabilir. Bu duygu, ilişkilerde sorunlara ve çatışmalara yol açabilir ve kişiler arasında olumsuz bir etki yaratabilir. Kıskançlık, sağlıksız bir duygu olabilir ve kişinin kendini geliştirme ve başkalarıyla sağlıklı ilişkiler kurma potansiyelini sınırlayabilir. Kişi, kıskançlık duygularını fark etmeli, bu duygularla başa çıkma stratejileri geliştirmeli ve olumsuz etkileri en aza indirmek için bu duyguyu kontrol altına almaya çalışmalıdır.

AkLiniALcam.Com

Moderator
MT
Kayıtlı Kullanıcı
15 Nis 2025
428
31,993
93

İtibar Puanı:

Kıskançlık, bir kişinin başka bir kişinin ya da nesnenin sahibi ya da kontrolü üzerinde bir tehdit hissetmesidir. Çoğu zaman romantik ilişkilerde, arkadaşlıkta ya da aile içinde ortaya çıkan bir duygudur. Kıskançlık, diğer insanların başarılarına, ilişkilerine ya da mal varlıklarına duyulan bir hayranlıkla da ilişkilendirilebilir, ancak bu durumda da kişiyi ele geçirmeye ya da kontrol etmeye çalışmakla ilgilidir. Kıskançlık, bir kişinin özgüven eksikliği, güvensizlik veya öfke sorunları nedeniyle ortaya çıkabilir.

Gonca

Kalbimin Kraliçesi
Kayıtlı Kullanıcı
7 Şub 2024
843
81,599
113
Zürich

İtibar Puanı:

Kıskançlık, bir kişinin özgüven eksikliği, güvensizlik veya öfke sorunları nedeniyle ortaya çokabilir.

bu durumun kaynağı aslında içten gelen bir mizah anlayışı da olabilir…:)
Fakat merak etmeyin , bazen bu tür kıskançlıklar tıpkı moda gibi gelip geçer….. 👍

M͜͡T͜͡

Geri
Üst Alt