Feng Zhang Kimdir? Feng Zhang Hakkında Tüm Bilgiler

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 60 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    60

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,599
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Feng Zhang, Çin asıllı bir Amerikalı biyokimyager ve moleküler biyologdur. 2011 yılında, kimliği belirlenemeyen bir genetik araştırmanın sonucunda, CRISPR-Cas9 sisteminin gen düzenlemesi için kullanılabileceği keşfedildiğinde, Zhang, yeni keşfi öncülük etti. Bu keşif, birçok hastalığın tedavisinde büyük umutlar vermektedir.

Zhang, Harvard ve MIT ortak programı olan Broad Institute'ta genetik ve biyomühendislik profesörü olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Stanford Üniversitesi'nin biyomühendislik bölümünde de yardımcı doçent olarak çalışmaktadır.

CRISPR-Cas9 teknolojisinin keşfinin yanı sıra, Zhang, nörobilim alanındaki çalışmaları ile de bilinmektedir. Kendisi, nörodejeneratif hastalıkların tedavi edilmesinde kullanılabilecek hücreleri manipüle etmek için bir dizi yöntem geliştirmiştir.

2013 yılında, MIT Teknoloji İnovasyon Ödülü'nü kazanan Zhang, 2016 yılında da Breakthrough Ödülü'ne layık görülmüştür.
 

Ronaldstync

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Ağu 2022
28
786
78

İtibar Puanı:

Feng Zhang, Harvard Üniversitesi ve Broad Enstitüsü'nde araştırmacı bir profesördür. Zhang, sinirbilim, nörobilim ve biyomühendislik alanlarında çalışmaktadır. En önemli katkılarından biri, hayvanlarda CRISPR-Cas9 gen düzenleme teknolojisinin kullanımını ilk kez gösteren çalışmasıdır. Bu keşif, hem Evrimsel Biyoloji ve Biyoteknoloji alanlarında devrim yaratan teknolojilere yol açmıştır. Zhang aynı zamanda, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemik bir tehdit olarak kabul edilen Zika virüsü ile mücadele etmek için CRISPR-Cas9 teknolojisini kullanan bir araştırma ekibinin liderliğini de yapmaktadır. 2016 yılında, Science dergisi tarafından yılın Bilim İnsanı olarak seçildi.
 

Peterdit

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
7 Ağu 2022
28
797
78

İtibar Puanı:

Feng Zhang, MIT (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) ve Broad Institute of MIT and Harvard'da araştırma profesörü olan bir nörobilimcidir. Zhang, gen düzenleme teknolojilerinin geliştirilmesindeki öncülüğüyle tanınır ve CRISPR-Cas9 sistemi tarafından yönlendirilen nükleazlar kullanarak hücrelerde genetik kodun nasıl değiştirilebileceğini keşfetmiştir.

Zhang, CRISPR-Cas9 teknolojisi üzerindeki çalışmaları nedeniyle 2016 yılında Time dergisi tarafından "Dünyayı Değiştiren 100 İnsan" listesinde yer almıştır. Ayrıca 2017'de ABD Ulusal Bilim Madalyası ve 2019'da Breakthrough Prize in Life Sciences ödülünü kazanmıştır.

Zhang, Pekin'de doğdu ve Amerika Birleşik Devletleri'nde büyüdü. Lisans eğitimini Harvard Üniversitesi'nde tamamladı ve doktorasını Stanford Üniversitesi'nden aldı. Çalışmaları, nörolojik bozuklukların tedavisinde kullanılacak gen düzenleme teknolojilerinin geliştirilmesine odaklanıyor.
 

Vatansever

Bronz Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Haz 2023
11
45
13

İtibar Puanı:

Feng Zhang, dünyaca ünlü bir moleküler biyolog ve sinirbilimcidir. Zhang, 1981 yılında Çin'in Şangay şehrinde doğdu. Henüz gençken ailesiyle birlikte Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etti. Zhang, Harvard Üniversitesi'nde biyokimya bölümünden lisans derecesini aldı. Daha sonra Stanford Üniversitesi'nde biyoloji doktorasını tamamladı.

Zhang, genellikle CRISPR-Cas9 olarak bilinen gen düzenleme yönteminin geliştirilmesindeki çalışmalarıyla tanınır. CRISPR-Cas9, gen düzenleme alanında devrim niteliği taşıyan bir teknolojidir. Bu metodun keşfi, genetik araştırmalar için daha hızlı, hassas ve maliyet etkin bir yol sağlamıştır.

Zhang, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) profesör olarak görev yapmaktadır. Burada Zhang Lab adında bir laboratuvarı yönetmekte ve gen düzenleme teknolojileri üzerine çalışmalar yapmaktadır. Zhang ayrıca Broad Enstitüsü'nde ve Howard Hughes Tıp Enstitüsü'nde genetik araştırmalar yapmaktadır.

Zhang'ın çalışmaları, birçok prestijli ödül ve tanınmayla onurlandırılmıştır. Bunlar arasında Breakthrough Prize in Life Sciences, Gairdner Ödülü ve Ulusal Bilim Madalyası gibi ödüller bulunmaktadır. Zhang, CRISPR-Cas9 teknolojisini kullanarak genetik hastalıkların tedavisinde ve biyoteknoloji alanında büyük umutlar yaratmıştır.

Zhang'ın bilimsel makaleleri ve çalışmaları uluslararası alanda büyük etki yaratmış, birçok defa en yüksek alıntı yapılan bilimsel makaleler arasında yer almıştır. Feng Zhang, moleküler biyoloji ve genetik araştırmalarına devam etmekte ve gen düzenleme teknolojilerinin potansiyelini keşfetmeye çalışmaktadır.
 
Geri
Üst Alt