- 25 Tem 2019
- 339
- 113,058
- 93
İtibar Puanı:
Astral Seyehat Nedir? Astral Ne Demek ve Astral Nasıl Yapılır?
Astral Seyehat hakkında tüm bildiklerinizi ve tavsiyelerinizi bırakabileceğiniz bir konu açmak istedim. Astral Seyehat Nedir ve Nasıl yapılır?Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İtibar Puanı:
Astral seyahat terimi okültizmde ve teozofide kullanılan bir terim olup kişinin uyku gibi hallerde parapsikolojiye inanan kişilerce esîrî beden ya da astral beden (spiritüalizmde duble) ya da süptil maddelerden oluştuğu söylenen "bedeniyle" fiziksel bedeni dışında, yine bu kişiler tarafından iddia edildiğine göre bilinci yerinde olarak başka mekânlarda dolaşmak üzere yaptığı yolculuğa ve bu bedeniyle geçirdiklerini söyledikleri deneyimlere denir.
Astral seyahat, uyanık olarak LSD gibi saykodelik maddelerin etkisi altında yapılabildiği söylenmektedir.
Parapsikolojide bu "beden-dışı deneyim" anlamındaki "İngilizce: out-of-body experience" (OBE) olarak metapsişikte ise "şuur projeksiyonu" olarak adlandırılır.
İrâdî olarak gerçekleştirilebilindiği iddiası ve deneyim sırasında bilinçli olunması sebebiyle diğer bedendışı deneyimler arasında özel bir yeri vardır.
Astral beden için duvar gibi fiziksel nesneler ve uzaklık bir engel oluşturmayacağı ileri sürülür. Yani, iddialara göre kişi bu bedeniyle bir anda kıtalararası yolculuk yapabilir ve maddî engellerin içinden geçebilir.[kaynak belirtilmeli] Fiziksel bedenden çıkıldığında öte-âlem varlıklarının görülebileceği de ileri sürülmektedir. Uyku sırasında yapılan astral seyahatın fiziksel bedene dönüldüğünde bir rüya tarzında anımsandığı söylenmektedir.[kaynak belirtilmeli]
Astral seyahatin okült ve teozofik kaynaklarda ve birçok araştırmacının çalışmalarında "irâdî olarak fiziksel bedenden ayrılma" şeklinde tanımlanmasına karşın (Dr. Scott ROGO, İngilizce: Leaving The Body, 1983), İngiliz parapsikolog Celia Gren bir ayrım yapmış ve “fiziksel bedendışı deneyimler”den kendiliğinden (iradedışı) oluşanları için ekzomatik deneyim (İngilizce: ecsomatic experience) terimini ortaya atmıştır.
Konu hakkında en fazla araştırma yapmış kişilerden biri araştırmalarını "İngilizce: Journeys Out of Body" adlı kitabında aktaran Robert Monroe’dur. Halen Amerika Birleşik Devletleri'nde Monroe Enstitüsü adıyla bilinen bir kurum, bu konuda çalışmalarını sürdürmektedir. Astral seyahat hakkında ayrıntılı bilgi, Ege Meta Yayınları'ndan çıkan Astral Seyahat Teknikleri isimli kitapta bulunabilir.
Astral seyahat yaptığını söyleyen kişiler yaşadıkları deneyimi dış dünyadan bağımsız öznel bir bilinç durumu olarak tanımlamanın ötesinde bu olgunun gözlemlenebilir maddî yaşamla etkileşime imkân tanıyan bir niteliğe sahip olduğunu savunurlar. (Örneğin ameliyat esnasında tıbben bilinçsiz bir durumdayken bedenden ayrılıp kendisine yapılan operasyonu yukarıdan gözlemlemek ya da iddia edilen fizikötesi varoluş içerisinde herhangi bir kişinin gerçek yaşamda bulunduğu konuma giderek gerçek durumuna şahit olabilmek.) Sözü edilen durumun hiçbir bilimsel dayanağı olmadığı gibi ispatlanması çok kolay olan bu iddianın gerçekliğine dair ortaya hiçbir kanıt sunulamamıştır.
İtibar Puanı:
Çok teşekkür ederim. Peki yöntem olarak hangi yöntemleri incelememi önerirsiniz?Astral Seyehat hiç yapmamış olan kişiler için verebileceğim bir kaç tane küçük ipucu verebilirim.
Astral Seyehat fiziksel bir aktivite olmadığı için maddeden uzaklaşıp maddeden bağımsız olmak gerekiyor. Onun için Astral Seyehat yapacağınız gün ve öncesi fizyolojik ihtiyaçlarınızı azaltmaya özen gösterin. Çünkü Fizyolojik ihtiyaçlar fiziksel ihtiyaç olduğundan madde aleminde ağırlık oluşturuyorsunuz bedeninizde. Fiziksel bedeniniz de değil de ruhsal enerji bedeninizi öne çıkarmanız için bu adım çok önemli. Ayrıyeten bunun yanında Astral Seyehate çıkmak istediğiniz günü 1 hafta öncesinden belirlerseniz bilinç altınız sizi o duruma hazırlayacaktır. Astral Seyehat yapacağınız gün duş almanız da yardımcı olacaktır. En son vereceğim tavsiye ise Astral öncesi bol bol meditasyon ve nefes egzersizi yapmanız işinizi çok kolaylaştıracaktır. Bu dediklerimi yapmadan da Astrale çıkabilirsiniz tabi ama hiç astrale çıkmamış kişiler bu yöntemler ile çıkışını çok büyük ölçüde kolaylaştırabilir. Astral Seyehate çıkma tekniği olarak ise bir çok yöntem bulunduğundan kendinize en uygun yöntem hangisi ise onu tercih etmelisiniz. Bu sebeple size Astral Seyehate çıkma tekniklerinden bahsetmeyeceğim. Diğer önemli bir konu ise Gerçekten Astral Seyehate çıkıp çıkmadığınızı kontrol etmeniz gerekir. Çünkü bir çok kişi Astral Seyehate çıktığını düşünüyor ama halbuki o Astral olarak düşündükleri şey Astral değil. Bazı kişiler Lucid Rüya ile karıştırabiliyor Bazılarında ise bilinçaltı onları küçük oyunlar oynayabiliyor. Hatta şöyle diyebilirim Astral Seyehate çıkıyorum diyenlerin sadece ortalama yüzde 40-50 arasında gerçekten Astral Seyehate çıkabiliyor.
Hepsini bilin ama sizin işinize yarayanı kullanın. Hatta bir kaç tane yöntemi kombinasyonlayarak kendi yönteminizi de geliştirebilirsiniz. Onun için ne kadar çok yöntem bilir ve denerseniz sizin işinize yarayacaktır.Çok teşekkür ederim. Peki yöntem olarak hangi yöntemleri incelememi önerirsiniz?
İtibar Puanı:
yalancıyıAstral Seyahat yapan bir ile hiç tanışamadım. Ben de çok merak ediyorum ve yapmak istiyorum.
Ne oldu ki ne yaptımtanıdığım mod var banlattırırım kanki
Offf burnundan da kıl aldırmıyorsun Astral öğretim sanaaNe oldu ki ne yaptım
Offf burnundan da kıl aldırmıyorsun Astral öğretim sanaa
İtibar Puanı:
bende gelcem
Ne zaman?
Ne zaman?
Dm'den yürüyünüzbende gelcem
+1 astral istiyorumDm'den yürüyünüz
İtibar Puanı:
İtibar Puanı:
İtibar Puanı: