Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

• Evet

Oy: 16 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    16

Berfins

Platin Üye
11 Tem 2019
238
87,842
93
İstanbul

İtibar Puanı:

Ahşap Mutfak Dekorasyonum

Ahşap mutfak kullananlar var mı bilmiyorum ancak ben dekorasyonum hakkında fikirlerimi paylaşmak istiyorum.
Son zamanlarda ahşap mobilyalar ilgi çekmeye başlayınca bende yenileme kararı aldım.

Mutfaklar, yemek hazırlığının yanı sıra pek çok fonksiyonun bir arada yaşanabileceği mekanlar olduğu için, Sevgiyle yapılan yemeklerin hazırlığı, aile ve misafirlerle sosyalleşme mekanı olduğundan dolayı, mutfaklarda pek çok işlevi bir arada sağlayacak dekorasyon stilleri ile karşılaştım...

Hal böyle olunca dedim ki : Kendimizi iyi hissettirecek aynı zamanda işlevsel mutfak dekorasyon fikirleri her zaman başımın tacı olduğu için kendi önerilerime açığım diyerek işe başladım:)

Son yıllarda ağırlıklı olarak beyaz ve renkli mutfak dekorasyon fikirleri ağırlık kazansa da ben nostalji yaşamak için değilde tarzıma uyduğu için ahşap modellerine geçiş yaptım..

Bildiğiniz üzere Ahşap modeller, sağlamlığı ve kolay temizlenmesi nedeniyle kullanım kolaylığı sağlıyor. Yeni modellerle klasik dekorasyon stili algısını kıran ahşap mutfak modelleri ile tasarımcılar, modern ve yalın pek çok örnek sunuyor. Özellikle country dekorasyon fikirleri için çok kullanılan ahşap modellerinin son derece modern çizgilerini bulmak mümkün. Doğal taşlarla da büyük bir uyum gösteren ahşap mutfak modelleri ile paslanmaz çelik ankastreler kullandım ve şık bir mutfak dekorasyonu yaptım. Örnek göstermem gerekirse, mutfak adaları ve tezgahta kullandığım doğal taşlarla, ahşap mutfak modelleri oldukça şık durdu..

Ahşabın tüm tonlarını mutfağımda kullandım. Küçük metrekareli bir mutfağım olduğu için, ahşap mutfak modelleri seçerken açık renkleri tercih ettim. Çünkü Açık renkler mutfağınımı çok daha geniş gösterdi..

Doğal taş ile ahenk gösteren ahşap mutfak modelleri dekorasyonu yapmaya çalıştım, siz yinede kendi fikirlerinizi uygulayabilirsiniz. Modern bir mutfak dekorasyonu istiyordum, ahşap mutfak modellerini siyah tezgahlarla bütünleştirdim. Aynı zamanda paslanmaz çelik ankastrelerle de modern mutfak dekorasyonunu güçlendirdim.

Ahşap mutfak modelleri ile aydınlatma unsurları da mutfağımın ambiyansına derinlik katkı sağladı.. Hatta örnek vermem gerekirse Gemici sarkıt lambalar ile mutfağımı tanınmaz hale getirdim :LOL: Ayrıca rustik raflar ve taş görünümlü duvar dekorasyonlarımı görseniz kıskanmamanız elde değil.

Eğer mutfağınızda ahşabın doğal dokusunu kullanmak istiyorsanız, yazımdan güç alarak iç mimarlık 1 nci bölümden başlıyorsunuz :) hayırlı olsun.

Büşra

Heyyyo
Platin Üye
30 Haz 2019
531
193,092
93
İstanbul

İtibar Puanı:

CemreHalisogulları

Gel etme
Platin Üye
4 Eki 2019
267
93,299
93
İstanbul

İtibar Puanı:

MeryemKaya16

Meryem gibi ol
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
28 Tem 2019
472
164,087
93
Bursa

İtibar Puanı:

Ahşap dekoratif eşyalar çok hoş böyle doğal bir havası oluyor. Doğallığı çok sevdiğim için ahşap dekorasyon ve eşyaları çok seviyorum ?
Doğallığı sevmeyen var mı? :D

PuffDaddy

Kayıtlı Kullanıcı
29 Kas 2019
66
19,745
83

İtibar Puanı:

ahşap mutfak dekorasyonum adlı konunda ne kadar ahşap mutfak dekorasyonu sevdiğini anlamamak için çılgın olmak gerekiyor. Bence de ahşap mutfak dekorasyonları kullanışlı bir dekorasyon modelidir.
aaa unutmadan, ahşap mutfak dekorasyonlarını her zaman seveceğim!

BaharCik

Kayıtlı Kullanıcı
29 Kas 2019
50
13,307
83

İtibar Puanı:

ahşap mutfak dekorasyonuna her zaman bir ilgim vardı, birlikte güzel şeyler yaşadık.. çok hoş ortamlardı.. ahşap mutfaklarda yapılan yemeklerin kokusu bile başka oluyor. o yüzden ahşap mutfak dekorasyonu benim vazgeçilmez klasiklerimden.. tebrik ediyorum çok hoş bir anlatımınız var.

Sude

Kayıtlı Kullanıcı
13 Ocak 2020
38
11,482
83

İtibar Puanı:

ahşap mutfak dekorasyonum adlı konunda ne kadar ahşap mutfak dekorasyonu sevdiğini anlamamak için çılgın olmak gerekiyor. Bence de ahşap mutfak dekorasyonları kullanışlı bir dekorasyon modelidir.
aaa unutmadan, ahşap mutfak dekorasyonlarını her zaman seveceğim!
Suya karşı dayanıklı oldu mu tam olur o zaman :D

Sibosh

Kayıtlı Kullanıcı
18 Haz 2020
18
3,015
78

İtibar Puanı:

:mutlu: :mutlu: :mutlu:

Veldaapary

Kayıtlı Kullanıcı
3 Kas 2020
24
4,338
78

İtibar Puanı:

:clap: :ok:

MT 

Keşfetmek İçin İçeriği Oku
Moderator
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
30,426
827,910
113

İtibar Puanı:

Ahşap mutfak dekorasyonu, sıcak, doğal ve davetkâr bir atmosfer yaratmayı amaçlar. Ahşap malzeme, mutfakta kullanıldığında doğallık, sıcaklık ve rahatlık katarken, estetik bir görünüm elde edilir. İşte ahşap mutfak dekorasyonu için bazı öneriler:
  1. Ahşap Tezgahlar:
    • Ahşap tezgahlar, mutfakta sıcaklık ve doğallık katmanın harika bir yoludur. Meşe, ceviz veya akçaağaç gibi dayanıklı ahşap türleri tercih edilebilir. Ahşap tezgahlar, diğer malzemelerle de güzel bir kontrast oluşturabilir.
  2. Ahşap Dolap Kapakları:
    • Ahşap dolap kapakları, mutfakta rustik ve doğal bir hava yaratır. Renk tonunu seçerken, mekanın genel tasarımına ve diğer renklere uyumuna dikkat edilmelidir.
  3. Ahşap Zemin:
    • Ahşap zemin, mutfakta yürürken sıcaklık hissi veren ve göz alıcı bir detay sunan bir seçenektir. Ahşap zeminler, mutfak mobilyaları ve diğer dekoratif unsurlarla uyum içinde olmalıdır.
  4. Ahşap Kaplama:
    • Duvarları ahşap panellerle kaplamak, mutfakta doğal bir dokunuş sağlar. Bu, özellikle rustik veya country tarzı dekorasyonu destekleyebilir.
  5. Ahşap Mutfak Adası:
    • Ahşap bir mutfak adası, mutfakta odak noktası oluşturabilir ve aynı zamanda ek depolama ve çalışma alanı sağlar.
  6. Ahşap Tavan Kirişleri:
    • Ahşap tavan kirişleri, mutfakta yüksek tavan etkisi yaratır ve rustik bir dokunuş ekler.
  7. Ahşap Aydınlatma Elemanları:
    • Ahşap tavan lambaları veya aplikler, mutfakta doğal bir aydınlatma elemanı olarak kullanılabilir.
  8. Ahşap Mutfak Masası ve Sandalyeler:
    • Ahşap bir yemek masası ve ahşap sandalyeler, mutfakta otantik bir atmosfer oluşturabilir. Ahşap mobilyalar, diğer dekoratif unsurlarla uyum içinde olmalıdır.
  9. Ahşap Aksesuarlar:
    • Ahşap kaseler, kesme tahtaları, baharatlık ve diğer mutfak aksesuarları, mutfak tezgahını süsleyebilir ve ahşap dokusunu vurgulayabilir.
  10. Ahşap Desenli Seramik:
    • Ahşap desenli seramik fayanslar veya mozaikler, mutfak zeminini ahşap görünümüyle süsleyebilir. Bu, ahşap görünümü isteyen ancak ahşap zemin bakımını yapmak istemeyenler için pratik bir seçenektir.
Ahşap mutfak dekorasyonunda anahtar, doğal unsurları dengelemek ve sıcak bir ortam yaratmaktır. Ahşap, mutfakta zamansız ve şık bir görünüm sunan çok yönlü bir malzemedir.

Geri
Üst Alt