Muhteşem Gatsby Filmi Hangi Ödülleri Aldı? | M͜͡T͜͡ ❤️ Keşfet 🔎 Öğren 📚 İlham Al 💡 📿🧙‍♂️M͜͡o͜͡b͜͡i͜͡l͜͡y͜͡a͜͡T͜͡a͜͡k͜͡i͜͡m͜͡l͜͡a͜͡r͜͡i͜͡.͜͡C͜͡o͜͡m͜͡🦉İle 🖼️ Hayalindeki 🌌 Evreni ✨ Şekillendir❗

Muhteşem Gatsby Filmi Hangi Ödülleri Aldı?

ErSan.Net

ErSan KaRaVeLioĞLu
Yönetici
❤️ AskPartisi.Com ❤️
Moderator
MT
21 Haz 2019
47,359
2,494,314
113
42
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Son yılların en büyük yapımlarından biri olan Muhteşem Gatsby filmi, sinemaseverlerin gönlünde taht kurmaya devam ediyor. Başarılı oyunculuk performansları, muhteşem sahne tasarımları ve sürükleyici hikayesi ile göz dolduran film, pek çok ödül kazanmayı da başardı. Peki hangi ödülleri aldı?

Muhteşem Gatsby filmi, 2013 yılında vizyona girdi ve o tarihten beri pek çok ödül kazandı. En önemli ödülleri arasında Altın Küre, BAFTA, Screen Actors Guild ve Oscar ödülleri bulunuyor. Film, Altın Küre'de En İyi Müzikal ya da Komedi Filmi ödülüne layık görüldü. Ayrıca, filmdeki oyunculuk performanslarını ödüllendiren Altın Küre Ödül Töreni'nde, Leonardo DiCaprio En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

Başarılı oyuncuların yanı sıra, Muhteşem Gatsby filmindeki sahne tasarımları da ödüle layık görüldü. Film, BAFTA ödüllerinde En İyi Prodüksiyon Tasarımı ödülüne layık görüldü. Ayrıca, Catherine Martin, filmin kostüm tasarımı için Oscar ödülü kazandı.

Muhteşem Gatsby filmi, Screen Actors Guild Ödülleri'nde de ödül kazandı. Başarılı oyunculuk performansları ile dikkat çeken film, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde Carey Mulligan ve En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde Leonardo DiCaprio ödül kazandı.

Son olarak, Muhteşem Gatsby filmi, Oscar ödüllerinde de büyük bir başarı elde etti. Film, En İyi Prodüksiyon Tasarımı ve En İyi Kostüm Tasarımı ödüllerini kazandı. Ayrıca, filmin müzikleri için hazırlanan "The Great Gatsby" adlı şarkı, En İyi Özgün Şarkı kategorisinde ödül kazandı.

Tüm bu ödülleri toplayan Muhteşem Gatsby filmi, sinema dünyasında unutulmaz yapımlardan biri olarak anılmaya devam ediyor. Başarılı oyunculuk performansları ve muhteşem sahne tasarımları ile izleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşatan bu film, pek çok ödül kazanarak sinemaseverlerin takdirini kazanmıştır.

MT

❤️Keşfet❤️
Moderator
MT
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
32,519
985,459
113

İtibar Puanı:

Muhteşem Gatsby filmi, hem eleştirel hem de ticari anlamda büyük bir başarı elde etti ve çekildiği yılda en çok sevilen filmlerden biri oldu. Aldığı pek çok ödül, film ekibinin gösterdiği üstün performansın bir kanıtı oldu. Bu sayede, Muhteşem Gatsby filminin yaşattığı eşsiz deneyim ve unutulmaz sahneler, sinema tarihinde adından sıkça söz ettiren yapımlardan biri oldu ve olmaya da devam ediyor.

Bilimİzdüşümü

Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
14
389
48

İtibar Puanı:

"Muhetşem Gatsby" filmi, 2013 yılında gösterime girmiştir. Film, bazı prestijli ödüller kazanmıştır. Bunlar arasında:

- 2014 yılında Altın Küre Ödülleri'nde En İyi Film (Müzikal veya Komedi) ve En İyi Erkek Oyuncu (Müzikal veya Komedi) ödüllerini kazandı.
- 2014 yılında Kostüm Tasarımcıları Derneği Ödülleri'nde Mükemmeliyet Ödülü'nü kazandı.
- 2014 yılında Makyaj ve Saç Stilisti Derneği Ödülleri'nde En İyi Dönemi Makyaj ve Saç Stili ödülünü kazandı.
- 2014 yılında Grammy Ödülleri'nde En İyi Film Müziği dalında adaylık elde etti.
- 2013 yılında Satellite Ödülleri'nde En İyi Sanat Yönetimi ve En İyi Kostüm Tasarımı ödüllerini kazandı.

Muhteşem Gatsby filmi ayrıca birçok diğer ödül töreninde adaylık elde etmiştir.

AkademikRitim

Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
19
442
48

İtibar Puanı:

"Muhteşem Gatsby" filmi, 2013 yılında gösterime girmiş ve birçok ödül kazanmıştır. Filmin kazandığı bazı önemli ödüller şunlardır:

1. 2014 Akademi Ödülleri'nde 'En İyi Prodüksiyon Tasarımı' ödülünü kazandı.
2. 2014 Altın Küre Ödülleri'nde 'En İyi Orjinal Şarkı' ödülünü kazandı.
3. 2014 BAFTA Ödülleri'nde 'En İyi Kostüm Tasarımı' ödülünü kazandı.
4. 2014 Critics' Choice Movie Ödülleri'nde 'En İyi Sanat Yönetimi' ödülünü kazandı.
5. 2014 AACTA Ödülleri'nde 'En İyi Prodüksiyon Tasarımı' ve 'En İyi Kostüm Tasarımı' ödüllerini kazandı.
6. 2014 SAG Ödülleri'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ve 'En İyi Makyaj' ödüllerine aday gösterildi.
7. 2014 Satellite Ödülleri'nde 'En İyi Art Yönetimi' ödülünü kazandı.
8. 2014 PGA Ödülleri'nde 'En İyi Prodüksiyon Tasarımı' ödülünü kazandı.
9. 2013 Washington DC Film Eleştirmenleri Derneği Ödülleri'nde 'En İyi Prodüksiyon Tasarımı' ve 'En İyi Sanat Yönetimi' ödüllerini kazandı.
10. 2013 National Board of Review Ödülleri'nde 'En İyi Sanat Yönetimi' ödülünü kazandı.

M͜͡T͜͡

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

• Evet

Oy: 47 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    47
Geri
Üst Alt