Mobilya Cilası Nasıl Yapılmalıdır
Mobilya cilası nasıl yapılmalıdır, mobilya cilası yapılırken nelere dikkat etmeliyiz gibi soruların cevabını düşünüyorsanız doğru adrestesiniz.
Evler herkesin en fazla zaman gerçirdiği yerlerden biridir. Evlerimizin görünümü canlı ve estetik olması evde geçirdiğimiz zamanlarda canlı, pozitif ve enerjik olmamızı sağlayacaktır. Mobilyalarınızı cilalayarak hem güzel bir görünüme hemde eviniz görünümüde değişecektir. Cilalamak mobilyaları yenilemenin en ucuz ve en kolay yollarındandır. Cila ile mobilyaların kullanım ömrünü uzatabilir, tozlanma ve kirlenme etkisini azaltabilir ve mobilyalara kaybettiği parlaklığı ve yeni görünümünü tekrar verebilirsiniz. Cilalama işleminin daha kaliteli ve güzel olması için aşağıdaki adımların uygulanması gerekmektedir:
Cilalama işlemi karaçam ağaçından yapılan mobilyalar dışında bütün mobilyalarda çok iyi sonuç vermektedir.
Cila işleminin sonrasında mumlama, astarlama ve yağlama işlemlerinin de yapılmış olması önerilmektedir. Böylelikle cila işi hem kaliteli hemde güzel bir şekilde tamamlanmış olur.
Zımpara işini yaparken ne kadar ciddiye alınıp dikkatli yapılırsa cilalama işinden o kadar daha iyi olur. En uygun zımpara belirlenip ahşap damarları yönünde dikkatlice ileri geri hareket ettirerek zımpara yapılmalıdır. Zımpara işlemi bitince zımpara yapılan yerin üstünde kalan tozlar temiz ve kuru bir fırça ile kesinlikle temizlenmelidirki üzerinde leke bırakmasın. Ve bundan sonra cilalama işlemine geçilebilir.
Cilalama işlemi daha temiz ve daha verimli olabilmesi için mobilyaların temiz olması gerekmektedir. Ondan dolayı mobilyanızı Sabunlu su veya başka bir temizlik aracı ile temizleyin. Çıkmayan lekeleleriniz varsa terebentinde kullanabilirsiniz. Dikkat edilmesi gerekilen diğer bir konu ise fazla Su ve Sabun kullanılmamasıdır. Suyu çok fazla kullanmak mobilyaya zarar verebilir.
Cilanın bütün gözeneklere yayılması için dikkatli ve yavaş sürülmelidir.
Cilalama işlemi metal içeren bir fırça ile yapılmamalıdır. Cila ahşap lifleri yönünde sürülmelidir fakat uzun mobilyalarda genelde aşağı – yukarı yönde sürülür. Cilalama yapılırken yapabildiğiniz kadar hızlı bir şekilde yapmanız gerekmektedir. Bundan dolayı, elden geldiğince, çok cila sıvısı hazır bulundurumanız yararınıza olacaktır. Mobilyaların kesim bölümleri Cilayı daha fazla emdiği için daha koyu renkte olur. Daha homojen bir şeiklde cilalama işlemini gerçekleştirmek için bu kısımlar önce su ile ıslatılabilir.
Cila işlemine başlamadan önce etrafın kirlenmemesi için önlemler alabilirsiniz. Örneğin yere Gazete veya Naylon benzeri şeyler serebilirsiniz.
Temizlik aşamasında ahşap hafif halde tümüyle ıslatılabilir. Böylelikle mobilyadaki hasarların şişerek yok edilmesi sağlanacaktır. Bu aşamadan sonra diğer aşamaya geçmek için mobilyanın tamamen kuruması beklenir. Bundan sonra ise Zımpara yapılır ve işlam tamamlanmış olur.
Sizlerin Cilalama hakkında tecrübeleriniz ve eklemek istediğiniz birşeyler varsa veya sorularınız varsa aşağıda konuşalım.
Moderatör tarafında düzenlendi: