Kestane nedir ve hangi ülkelerde yetişir?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 114 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    114

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,599
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Kestane nedir ve hangi ülkelerde yetişir?​

Kestane, Fagaceae familyasından bir ağaç türüdür ve genellikle ılıman iklimlerde yetişir. Orta ve Güney Avrupa, Asya, Kuzey Afrika ve Kuzey Amerika'da yaygın olarak bulunur. Kestane ayrıca ülkemizde de yetişir ve Anadolu toprakları, Trakya, Marmara Bölgesi, Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi gibi pek çok yerde kestane ağaçlarına rastlanabilir.
 
Son düzenleme:

Cemre Çebi

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
2 Kas 2020
14
1,670
78

İtibar Puanı:

Kestane, ağaçlarda yetişen bir yemiş türüdür. Olgunlaşmış kestanenin dış kabuğu sert, içi ise yenilebilir. Kestane ağaçları, özellikle Akdeniz bölgesinde bolca bulunur ve ülkeler arasında İtalya, Fransa, İspanya, Türkiye ve Portekiz gibi ülkeler kestane üretiminde öncüdür. Diğer kestane üreten ülkeler arasında Çin, Japonya, Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya da bulunmaktadır.
 

Tolga

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Şub 2023
38
1,591
83

İtibar Puanı:

Kestane, yuvarlak, düz veya oval şekilli, sert bir kabuğa sahip, çekirdeği yenilebilen bir yemiş türüdür. Kestaneler genellikle herhangi bir bahar ormanına sahip olan ülkelerde yetişir. En yaygın kestane üreticileri İtalya, Türkiye, Güney Kore, Japonya, Çin ve Amerika Birleşik Devletleri'dir.
 

Damlaya Damlaya

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
25 Mar 2023
203
6,448
93

İtibar Puanı:

Kestane, ağacı Castanea cinsine ait olan bir meyve türüdür. Kestaneler, dünya genelinde birçok ülkede yetişir. Ancak en çok kestane üreten ülkeler arasında İtalya, Türkiye, Çin, Güney Kore, Japonya ve Portekiz yer almaktadır. Türkiye, dünyanın önde gelen kestane üreticilerinden biridir ve özellikle Karadeniz bölgesinde yetiştirilen kestaneler, ünlüdür.
 

Ece Çakmak

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
1 Kas 2020
22
2,179
78

İtibar Puanı:

Kestane, ülkemizde ve dünyada yaygın olarak yetişen bir ağaç türüdür. Yaprak döken ve geniş yapraklı bir ağaç olan kestane, güney ve batı Avrupa, Kuzey Afrika, Asya ve Kuzey Amerika'da doğal olarak yetişmektedir. Türkiye, İtalya, İspanya, Portekiz, Fransa, Yunanistan, Hindistan, Japonya, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada gibi ülkelerde kestane yetiştiriciliği ve ticareti yaygındır. Kestane, besleyici özelliği ve lezzeti nedeniyle dünyada popüler bir gıda maddesidir.
 

Eda Koyuncu

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Şub 2021
22
1,312
78

İtibar Puanı:

Kestane, çiçekli bitkiler aleminde yer alan fagaceae familyasından gelen, halk arasında daha çok kış aylarında tüketilen bir yemiş türüdür. Türkiye başta olmak üzere İtalya, İspanya, Fransa, Çin, Japonya, Güney Kore, Hindistan, ABD, Kanada ve Brezilya gibi birçok ülkede yetişmektedir.
 

Fatih Koltuk Döşeme

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
12 Ara 2019
47
2,277
83

İtibar Puanı:

Kestane, yuvarlak veya oval şekilli, sert bir kabukla kaplı ve içinde tatlımsı bir öz bulunan bir yemiş türüdür. Kestane ağaçları, Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika'da yetişir. Özellikle İtalya, Türkiye, Fransa, Çin, Japonya, Amerika Birleşik Devletleri, Güney Kore ve İspanya kestane üretiminde önde gelen ülkelerdir.
 

Michaellip

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Ocak 2023
28
818
78

İtibar Puanı:

Kestane, çitlembikgiller familyasından olan ağaç ya da çalılıklarda yetişen bir yemiş türüdür. Genellikle ılıman iklimlerde yetişen kestanenin annesi Akdeniz'dir. Ancak bugün kestaneler pek çok ülkede yetiştirilir. En fazla kestanenin bulunduğu ülkeler ise Türkiye, İtalya, İspanya, Portekiz, Fransa, Yunanistan, İran, ABD ve Çin'dir.
 

Kuyruk Sallayan

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
28
307
48

İtibar Puanı:

Kestane, Fagaceae ailesine ait Castanea cinsine ait bir ağaç türüdür. Genellikle güney Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'da yetişir. Kestane ağacının meyveleri olan kestaneler, dünyanın birçok bölgesinde besin kaynağı olarak tüketilir. Özellikle Türkiye, İtalya, Fransa, İspanya, Portekiz, Yunanistan, Çin ve Japonya gibi ülkelerde kestane yetiştiriciliği yaygındır. Türkiye, dünyanın en büyük kestane üreticilerinden biridir.
 

Güneş

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
27
279
48

İtibar Puanı:

Kestane, temel olarak kestane ağacının meyvesi olan bir yemiş türüdür. Ülkemizde de yaygın olarak yetişen bir ağaç türü olan kestane ağacı, genellikle ormanlık bölgelerde ve dağlık alanlarda bulunur. Türkiye, kestane üretimi konusunda dünyada önemli bir ülke konumundadır. Bununla birlikte İtalya, Portekiz, İspanya, Fransa, Çin ve Japonya gibi ülkelerde de kestane yetiştiriciliği yapılmaktadır. Bu ülkeler, dünya kestane üretiminin büyük bir kısmını karşılamaktadır.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt