Aile
Kaybetmekten korktuğumuz şeyler, pek çok kişi için ciddi zararlı sonuçlara neden olabilir. Ancak, kaybetmekten korktuğumuz şeye odaklanmak, bizi harekete geçirmeye yetersiz kalmaktadır. Diğer taraftan, bazı insanlar farkında olmadan, kaybetmekten korktuğu şeyleri kontrol etmeyi amaçlıyorlar - kendilerini olabildiğince korumanın bir yolu olarak.
Biriyle olabildiğince yakın olmaktan korkmak, ilişkilerdeki sıkıntı veya bağlanma olasılıkları vb. nedenlerle kaynaklanıyor olabilir. Kişisel finansal kaygılarımız, sahip olmaktan korktuğumuz şeyleri elinizden almaya çalışan hava veya nakit değerinin tükenebilme olasılığının varlığından kaynaklanabilir. İş hayatımızda, yeteneğimizi anında kaybetmeyi göze alamayacağımızdan, kariyerimizin, çalışma şartlarımızın, bir grubun üyesi olduğumuz durumların değişmesinden korkuyor olabiliriz.
Birincil olarak, kaybetmekten korktuğumuz şeyleri daha iyi anlamamız gerekir. Bazen düşüncelerimizi, başkalarının deneyimlerini ya da sevdiğimiz insanların kaygılarını ya da belirsizliklerini hatırlamaya çalışırız. Ne kadar kontrolümüz olduğu konusunda endişe etmeye gerek yoktur; bazı şeye her zaman sahip değiliz. Bizim kontrolümüz altında olmayan durumlar, ne olacağı konusunda endişe etmemize neden olabilir.
Ikinci olarak, üstesinden gelmenin meşru bir yollarını bulmaya çalışın. Bunun için, kaybetmekten korktuğumuz şeye yakın ve olası sonuçlarının izini sürmeyi öğrenmek çok yararlı olacaktır. Süreci önceden görmek, emin olacağımızdan çok daha fazla kontrolümüz olabilir. Bu, kaybetmekten korktuğumuzu insanların deneyimleri üzerinde harekete geçirmeyi sağlarken, ileride ne olacağını kontrol etmek için planlamamızı da keşfetmemize yardımcı olacaktır.
Kısacası, kaybetmekten korktuğumuz şeyleri anlamanın ve nasıl kontrol edebileceğimizi keşfetme yeteneğine sahip olmanın, hayatımızın çoğu alanında iyi sonuçlar doğuracağı, haklı bir varsayımdır. Böylece, hayatımızın önemli kısımlarında daha derin anlamlar kazanabilir ve zavallılığın kurbanı olmayabiliriz. Kaybetmekten korktuğumuz şeylerin amacı, asla sorumlu olmaksızın hazırlıklı olmamızı sağlamak değil, öğrenmek ve gelişmektir.