Eğitim Fakültesi Bölümlerin Alan Dersi: Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

• Evet

Oy: 39 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    39

ErSan.Net

ErSan KaRaVeLioĞLu
Yönetici
❤️ AskPartisi.Com ❤️
Moderator
MT
21 Haz 2019
47,381
2,494,335
113
42
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Eğitim, toplumun gelişimi için en önemli unsurlardan biridir ve eğitim alanındaki disiplinler de bu gelişime katkı sağlayan önemli parçalardır. Eğitim Fakülteleri, öğretmen ve eğitimcileri yetiştirmeye yönelik önemli kurumlardır ve içlerinde birçok farklı bölüm bulunmaktadır. Bu bölümler arasında en önemlilerinden biri de Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümüdür.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü, öğrencilerin akademik, sosyal, duygusal ve mesleki yönlerden gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlayan bir disiplindir. Bu bölümde öğrencilere psikolojik danışmanlık hizmetleri sunulurken aynı zamanda rehberlik ve danışmanlık becerileri de kazandırılmaktadır.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde alınan alan dersleri de oldukça önemlidir. Bu dersler, öğrencilere mesleki alanda gerekli olan teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulama fırsatları da sunar. Öğrencilere, bireysel ve grup danışmanlığı, aile danışmanlığı, okul rehberliği gibi konularda eğitim verilir. Ayrıca, bilimsel araştırma ve etik konularına da ağırlık verilir.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü mezunları, öncelikle okulların rehberlik birimlerinde görev alabilirler. Bunun yanı sıra, özel danışmanlık merkezleri, aile danışmanlığı hizmetleri, okul öncesi eğitim kurumları gibi farklı alanlarda da çalışabilirler. Ayrıca, bu bölüm mezunları, lisansüstü eğitim almaları halinde akademik kariyer de yapabilirler.

Eğitim dünyasında, öğretmen yetiştirme dışında da önemli bir yere sahip olan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü, toplumun sosyal ve psikolojik sağlığına katkı sağlayan önemli bir disiplindir. Bu bölümde yetişen mezunlar, toplumun birçok sorununa çözüm bulabilme potansiyeline sahiptirler. Bu nedenle, bu alana ilgi duyanlar için Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü, oldukça değerli bir seçenektir.

Sonuç olarak, eğitim dünyasında çok önemli bir yere sahip olan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü, öğrencilerin gelişimine katkı sağlamak için çalışan önemli disiplinlerin başında gelmektedir. Bu bölümde alınan alan dersleri de oldukça kapsamlıdır ve mezunların birçok farklı alanda çalışabilme potansiyeli vardır. Bu nedenle, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümüne ilgi duyan öğrencilerin, bu önemli disiplinin bilincinde olarak eğitim hayatlarına devam etmeleri gerekmektedir.

Figen Aksoy

Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
58
1,308
83

İtibar Puanı:

Eğitim Fakültesi bünyesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü yer almaktadır. Bu bölüm, öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini vermek amacıyla eğitim verir. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü, öğrencilere psikoloji, pedagoji, rehberlik, danışmanlık ve iletişim gibi alanlarda dersler sunar.

Bu bölümde öğrencilere aşağıdaki alanda dersler verilir:

1. Psikoloji Dersleri: Öğrencilere genel psikoloji, gelişim psikolojisi, sosyal psikoloji, bilişsel psikoloji gibi temel psikoloji dersleri verilir. Bu dersler, öğrencilerin insan davranışlarını anlama, öğrenme süreçlerini değerlendirme ve bireysel farklılıkları analiz etme becerilerini geliştirmeyi amaçlar.

2. Rehberlik Dersleri: Öğrencilere bireysel ve grup rehberliği, kariyer rehberliği, aile ve evlilik rehberliği gibi konuları içeren dersler verilir. Bu dersler, öğrencilere rehberlik becerilerini geliştirme ve danışmanlık süreçlerini yönlendirme konusunda bilgi sağlar.

3. Danışmanlık Dersleri: Öğrencilere bireysel danışmanlık, grup danışmanlığı, kriz ve travma müdahalesi, aile danışmanlığı gibi konuları içeren dersler verilir. Bu dersler, öğrencilere danışmanlık becerileri kazandırmayı hedefler.

4. Ölçme ve Değerlendirme Dersleri: Öğrencilere psikolojik değerlendirme araçlarını kullanmayı ve sonuçları yorumlamayı öğreten dersler verilir. Bu dersler, öğrencilere danışanların ihtiyaçlarını belirleme ve müdahale planlarını oluşturma yetenekleri kazandırmayı amaçlar.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde ayrıca staj programları da bulunur. Bu stajlar, öğrencilerin teorik bilgilerini uygulama fırsatı buldukları önemli bir deneyim sunar.

M͜͡T͜͡

Geri
Üst Alt