Eğitim Fakültesi Bölümlerin Alan Dersi: Okul Öncesi Drama ve Masal Anlatıcılığı

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

• Evet

Oy: 67 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    67

ErSan.Net

ErSan KaRaVeLioĞLu
Yönetici
❤️ AskPartisi.Com ❤️
Moderator
MT
21 Haz 2019
47,381
2,494,335
113
42
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Eğitim Fakülteleri, ülkemizde öğretmenlerin yetiştirildiği en önemli kurumlar arasında yer almaktadır. Eğitimcileri yetiştirebilmek için farklı alanlarda bölümler açılmakta ve öğretmen adayları bu bölümlerde eğitim alarak mesleklerine hazırlanmaktadır. Bu alanlar arasında yer alan Okul Öncesi Eğitimi Bölümü de, geleceğin öğretmenleri için oldukça önemlidir. Bu bölümde özellikle drama ve masal anlatıcılığı dersleri, öğrencilere pek çok fayda sağlamaktadır.

Okul Öncesi Eğitimi Bölümü, çocukların eğitim hayatına ilk adımı attıkları yaş aralığında onlara eğitim vermek amacıyla kurulmuştur. Bu bölümdeki dersler ise, öğretmen adaylarına çocukların dil gelişimleri, oyunlarla öğrenme, sanat ve spor gibi konularda bilgi vermektedir. Bunun yanı sıra, öğrencilere öğretmenlik mesleği hakkında da bilgi verilmekte ve öğretmen adaylarının kendilerini geliştirmeleri sağlanmaktadır.

Okul Öncesi Drama ve Masal Anlatıcılığı dersi de, öğretmen adaylarına çocuklarla doğru iletişim kurmayı öğreten bir ders olarak ön plana çıkmaktadır. Bu ders, öğretmen adaylarına dramatik oyunlarla çocukların yaratıcılık ve hayal gücünü geliştirme becerisi kazandırırken, öğretmen adaylarının da özgüvenlerini arttırmasına yardımcı olmaktadır.

Ayrıca, masal anlatıcılığı da çocukların hayal güçlerini geliştirmeleri ve yeni dünyalar keşfetmelerine yardımcı olmaktadır. Bu ders, öğretmen adaylarının çocuklarla ilişkilerini pekiştirmelerine ve onları anlamalarına da yardımcı olmaktadır. Öğretmen adayları, masal anlatıcılığı sayesinde çocuklarla etkili bir iletişim kurarak onların hayatında önemli bir yere sahip olabilirler.

Sonuç olarak, Okul Öncesi Eğitimi Bölümü'nde yer alan drama ve masal anlatıcılığı dersleri, öğretmen adaylarına pek çok avantaj sağlamaktadır. Bu dersler sayesinde öğretmen adayları, çocuklarla doğru bir iletişim kurabilme becerisi kazanarak, onların hayatlarında önemli bir yere sahip olabilirler. Bu nedenle, bu derslerin hem geleceğin öğretmenleri için hem de ülkemizin eğitim sistemi için oldukça önemli olduğunu söylemek mümkündür.

MT

❤️Keşfet❤️
Moderator
MT
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
32,520
985,469
113

İtibar Puanı:

Eğitim Fakülteleri, öğretmenlerin eğitildiği en önemli kurumlardan biridir ve Okul Öncesi Eğitimi Bölümü de, çocukların eğitim hayatına ilk adımı attıkları yaş aralığında onlara eğitim vermek amacıyla kurulmuştur. Bu bölümde yer alan drama ve masal anlatıcılığı dersleri, öğretmen adaylarına çocuklarla doğru iletişim kurmayı öğretmekte ve çocukların yaratıcılık, hayal gücü ve dil gelişimlerini desteklemektedir.

Drama dersi, çocukların yaratıcılık ve hayal gücünü geliştirme becerisi kazandırmaktadır. Bu ders sayesinde öğretmen adayları, çocukların hayal güçlerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olur ve onların özgüvenlerinin artmasına katkı sağlar. Drama dersleri ayrıca, öğrencilere kendilerini ifade etme ve duygularını ifade etme becerisi kazandırır.

Masal anlatıcılığı dersi ise, çocukların hayal güçlerini geliştirmelerine yardımcı olur ve onların dünyasına girerek farklı deneyimler yaşama imkanı verir. Bu ders sayesinde, öğretmen adayları çocukların kendilerini ifade etmelerine, düşüncelerini ve duygularını paylaşmalarına yardımcı olurlar. Masal anlatıcılığı dersleri, çocukların kültürel mirasımızı ve kültürel değerlerimizi öğrenmelerine de katkı sağlar.

Tüm bunların yanı sıra, drama ve masal anlatıcılığı dersleri; öğretmen adaylarının çocuklarla doğru bir iletişim kurmalarına, onların hayatını kolaylaştırmalarına ve yaşam sevinçlerini arttırmalarına katkı sağlar. Bu dersler, öğretmen adaylarının çocukların dünyasına girmelerine yardımcı olarak, onların hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarmalarına da imkan tanır.

Sonuç olarak, Okul Öncesi Eğitimi Bölümü'nde yer alan drama ve masal anlatıcılığı dersleri, öğretmen adaylarına pek çok fayda sağlar. Bu dersler sayesinde öğretmen adayları, çocuklarla etkili bir iletişim kurabilme, onların yaratıcılık ve hayal gücünü geliştirme becerisi kazanma ve onların yaşamlarına önemli bir katkı sağlama imkanı bulurlar. Bu nedenle, bu derslerin önemine dikkat çekmek ve eğitim sistemi içinde yerlerini arttırmak çok önemlidir.

ZigzagZephyr

Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
77
2,589
83

İtibar Puanı:

Okul Öncesi Drama ve Masal Anlatıcılığı bölümü, birçok üniversitenin Eğitim Fakültesi bünyesinde yer alan bir bölümdür. Bu bölümde öğrenciler, okul öncesi dönemde çocukların dil, iletişim ve sosyal becerilerinin geliştirilmesine yönelik drama ve masal anlatıcılığı teknikleri öğrenirler.

Bölümün alan dersleri arasında çocuk gelişimi ve psikolojisi, drama teknikleri, masal anlatıcılığı, oyun terapisi, sahne sanatları, dil ve iletişim gibi konular yer alır. Aynı zamanda öğrenciler, birçok farklı alanda sahne deneyimi kazanarak, okul öncesi çocukların gelişimine katkı sağlamayı hedeflerler.

Okul Öncesi Drama ve Masal Anlatıcılığı bölümü mezunları, anaokulu ve ana sınıfı öğretmenliği, özel eğitim alanındaki kurum ve kuruluşlarda, çocuk etkinlikleri ve oyun grupları gibi alanlarda çalışma imkanı bulurlar. Ayrıca freelance olarak drama ve masal anlatıcılık hizmeti verebilirler.

Barış Kaya

Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
28
772
83

İtibar Puanı:

Okul öncesi eğitim alanında Drama ve Masal Anlatıcılığı bölümü, çocukların güzel sanatlarla tanışmasını ve yaratıcı düşüncelerini geliştirmeyi hedefler. Bu bölümden mezun olanlar, okul öncesi dönemde çocuklara drama konularını ve masal anlatıcılığını öğretebilen uzmanlardır.

Drama, çocukların farklı karakterleri canlandırarak kendilerini ifade etmelerine ve duygusal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Drama dersleri, çocukların hayal güçlerini kullanmalarını, takım çalışması yapmalarını ve iletişim becerilerini geliştirmelerini sağlar.

Masal anlatıcılığı ise çocukların hayal dünyalarını genişletmeyi ve kendi düşüncelerini ifade etmeyi sağlar. Masal anlatıcılığı derslerinde çocuklara farklı masal türleri ve masal anlatma teknikleri öğretilir. Böylece çocuklar, kendi hikayelerini geliştirebilir ve başkalarına anlatabilirler.

Okul öncesi drama ve masal anlatıcılığı bölümünde öğrencilere, çocuk gelişimi, oyun terapisi, hikaye anlatıcılığı ve sahne performansı gibi dersler de verilir. Ayrıca staj imkanlarıyla öğrenciler, gerçek çalışma ortamlarında deneyim kazanabilir ve mezun olduklarında okul öncesi dönemde drama ve masal atölyeleri düzenleyebilirler.

Bu bölümü tercih eden öğrenciler, ilkokul ve anaokulu gibi okullarda drama öğretmeni veya masal anlatıcısı olarak çalışabilirler. Ayrıca çocuk tiyatrosu, oyun yazarlığı veya sesli kitap okuma gibi alanlarda da kendilerini geliştirebilirler.

M͜͡T͜͡

Geri
Üst Alt