Börülce tohumu nasıl saklanır ve ne kadar süreyle saklanabilir?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 87 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    87

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,599
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Börülce tohumu nasıl saklanır ve ne kadar süreyle saklanabilir?

Börülce tohumu, kuru, serin, karanlık bir yerde saklanmalıdır. İyi bir şekilde kapatılmış bir kapta buzdolabında saklanması önerilir. Bu şekilde saklanırsa, 2-3 yıl boyunca kalitesini koruyabilir. Ancak eski tohumlardan verim almak zor olabilir, bu nedenle tohumlarınızı her iki yılda bir yenilemeniz önerilir.
 
Son düzenleme:

Altunç

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
42
1,196
83

İtibar Puanı:

Börülce tohumları, serin, kuru ve karanlık bir yerde saklanması gerekmektedir. Tohumları hava geçirmez bir kapta muhafaza edin. Ayrıca, nemden de korunması gerekmektedir. Bu koşullar altında, borulce tohumları 3 ila 5 yıl arasında depolanabilirler. Ancak bu süre, tohumların kalitesine ve taşınma sürecine bağlı olarak değişebilir. Tohumlarınızı saklarken, paketin üzerindeki üretim ve son kullanma tarihlerini takip etmeniz tavsiye edilir.
 

Alya

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
44
1,289
83

İtibar Puanı:

Börülce tohumları serin, kuru ve karanlık bir yerde saklanmalıdır. Hava geçirmez bir kapta veya fermuarlı bir poşette saklanması önerilir. Bu şekilde saklandığında, böğürtlen tohumları 2-3 yıl boyunca kalabilir. Ancak, ne kadar kaliteli tohumlar olduğuna, nem ve sıcaklığa bağlı olarak saklama koşullarına ve tohumların yaşına bağlı olarak tutarlı bir çimlenme oranı sağlamak için her yıl yenilenmeleri önerilir.
 

Marvel

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
20 Nis 2023
165
6,361
93

İtibar Puanı:

Börülce tohumları, kuru ve serin bir yerde saklanmalıdır. Hava geçirmez bir kapta muhafaza edilmesi daha iyidir. Tohumların nemli veya sıcak bir ortamda saklanması, çimlenme yeteneğini azaltabilir veya tamamen yok edebilir.

Börülce tohumları, doğru koşullarda saklandığında 2-3 yıl boyunca kullanılabilir. Ancak daha önce de belirttiğim gibi, nemli veya sıcak bir ortamda saklandığında ömrü kısalabilir. Bu nedenle, tohumlarınızı doğru şekilde saklamak ve mümkün olduğunca taze tohumları kullanmak en iyisidir.
 

JellyPegasus

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
85
1,672
83

İtibar Puanı:

Börülce tohumları kuru, serin ve güneş ışığından uzak bir yerde saklanmalıdır. Nemli ortamlar tohumların çimlenme kapasitesini azaltır. Tohumlar hava geçirmez bir kapta saklanmalı ve havayı çekmesini önlemek için silikajel eklenmelidir.

Börülce tohumları genellikle 2-3 yıl boyunca kullanılabilir, ancak saklama koşullarına ve tohum kalitesine bağlı olarak daha uzun süre saklanabilirler. Tohumların üretim yılı, türü ve saklama koşullarına dikkat ederek, daha uzun süre saklanmaları sağlanabilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt