Ben Jonson'ın Biyografisini Kim Yazdı?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

• Evet

Oy: 32 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    32

ErSan.Net

ErSan KaRaVeLioĞLu
Yönetici
❤️ AskPartisi.Com ❤️
Moderator
MT
21 Haz 2019
47,343
2,494,312
113
42
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Ben Jonson, İngiliz edebiyatının büyük isimlerinden biridir. Oyun yazarı, şair ve eleştirmen olarak tanınan Jonson'ın biyografisi, Samuel Johnson tarafından yazılmıştır.

Ben Jonson, 1572 yılında Londra'da dünyaya geldi. Babası bir tüccardı ve aile maddi sıkıntılar yaşarken, Jonson genç yaşta Latince öğrenmeye başladı. Daha sonra Westminster Okulu'na devam etti ve burada klasik edebiyata olan ilgisi ortaya çıktı.

Jonson, gençken askeriyeye katıldı ancak kısa bir süre sonra terk etti ve tiyatro dünyasına adım attı. Shakespeare gibi büyük isimlerle çalıştı ve oyun yazarlığındaki yeteneğiyle tanındı. Birçok başarılı oyun kaleme aldı ve Londra tiyatrolarının vazgeçilmez isimlerinden biri haline geldi.

Ancak Jonson'ın yaşamı sadece yazdığı oyunlarla sınırlı değildi. O, aynı zamanda eleştirmen olarak da büyük bir etki yaratmıştır. Eleştiri yazıları, edebiyat dünyasında çokça okunan ve tartışılan eserlerdir. Jonson, döneminin edebi akımlarını eleştirmekte ustalaşmış ve kendisini klasik edebiyatın koruyucusu olarak görmüştür.

Biyografi yazarı Samuel Johnson, Ben Jonson'ın hayatını detaylı bir şekilde araştırarak yazmıştır. Jonson'ın yazıları ve mektupları gibi birçok kaynak incelemiş ve bu büyük oyun yazarının yaşamını anlamak için titiz bir çaba sarf etmiştir.

Jonson'ın biyografisi, onun hayatı ve eserleri hakkında geniş bir bilgi sunar. Jonson'ın yükselişi, düşüşü, kişisel yaşamı ve edebi mirası gibi pek çok konuya değinir. Samuel Johnson, tarafsız bir şekilde Jonson'ın kusurlarını ve yeteneklerini analiz ederken, onu tüm yönleriyle anlamamızı sağlar.

Sonuç olarak, Samuel Johnson'ın kaleme aldığı Ben Jonson'ın biyografisi, bu büyük edebiyatçının hayatı ve eserleri hakkında kapsamlı bir anlayış sağlar. Jonson'ın etkileyici kişiliği ve edebi katkıları, bu biyografi aracılığıyla okuyuculara ulaşır ve bu önemli yazarın yerini edebiyat tarihinde sağlamlaştırır.

MT

❤️Keşfet❤️
Moderator
MT
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
32,517
985,458
113

İtibar Puanı:

Ben Jonson'ın biyografisini kimin yazdığı konusunda farklı görüşler bulunmaktadır. Birçok kaynak, Jonson'ın biyografisinin Samuel Johnson tarafından yazıldığını belirtirken, bazı kaynaklar farklı yazarlar tarafından yazıldığını iddia etmektedir.

Samuel Johnson, 18. yüzyılda İngiliz edebiyatının en önemli eleştirmenlerinden biridir ve kendisi aynı zamanda bir biyografi yazarıdır. Johnson, 1791 yılında "Lives of the Most Eminent English Poets" adlı kitabını yayımlamıştır. Bu kitapta, İngiliz edebiyatının önemli şairlerinin biyografileri yer alır ve Ben Jonson da bu kitapta yer almaktadır. Bu nedenle, Jonson'ın biyografisinin Samuel Johnson tarafından yazıldığı genellikle kabul edilir.

Ancak, bazı kaynaklar Jonson'ın biyografisinin başka yazarlar tarafından da yazılmış olabileceğini savunmaktadır. Örneğin, Nicholas Margaret Lamb, 19. yüzyılda yaşamış bir edebiyat eleştirmenidir ve Jonson'ın biyografisini yazdığı düşünülmektedir. Ayrıca, Jonson'ın yaşadığı dönemde birçok kişi onun hayatını ve eserlerini ele alan yazılar kaleme almış olabilir.

Sonuç olarak, Ben Jonson'ın biyografisini kimin yazdığı kesin olarak belirlenemese de, genel olarak Samuel Johnson'ın biyografisine dayanarak Jonson'ın hayatı ve eserleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabiliriz. Bu biyografi, Jonson'ın önemli bir edebi figür olarak nasıl şekillendiğini ve etkisini edebiyat tarihinde nasıl sürdürdüğünü anlamamıza yardımcı olur.

M͜͡T͜͡

Geri
Üst Alt