Asma Nedir Ne için Kullanılır?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

• Evet

Oy: 173 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    173

Talha 

Talha Kerem Yılmaz
Moderator
Kayıtlı Kullanıcı
23 Haz 2019
704
152,806
93
Cologne/Adana

İtibar Puanı:

Asma nedir ne için kullanılır?
Asma, solunum yolları hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Astım gibi bronşiyal tüplerin iltihaplanmasına neden olan solunum yolu enfeksiyonları ve koah gibi diğer solunum yolları hastalıklarının tedavisinde kullanılır. İlaç, bronşiyal tüplerin iç yüzeyindeki kasları gevşeterek hava akışını artırır ve solunum yollarındaki iltihaplanmayı azaltır. Ancak, asmanın yan etkileri olduğu için, doktor tarafından önerildiği şekilde kullanılması önemlidir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Gece

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
37
1,461
83

İtibar Puanı:

Asma, vücudun solunum sistemine ait bir hastalıktır. Akciğerlerin hava akışını engelleyen inflamasyon nedeniyle solunum güçleşir. Astım semptomları arasında öksürük, nefes darlığı, göğüste sıkışma ve hırıltı yer alabilir. Astım tedavisi, solunum yolu iltihabını kontrol altına almak ve semptomları hafifletmek için bronkodilatörler, kortikosteroidler ve diğer ilaçları içerebilir. Astımın tetikleyicileri arasında egzersiz, soğuk hava, sigara dumanı ve allerjenler bulunabilir.

Belgin

Kayıtlı Kullanıcı
25 Mar 2023
110
7,532
93

İtibar Puanı:

Asma, astım adı verilen solunum yolları hastalığının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Astım, hava yollarının daralması sonucu nefes almada zorluk, öksürük ve göğüste sıkışma hissi gibi belirtilerle ortaya çıkan kronik bir hastalıktır. Asma ilacı, bu daralmayı azaltarak ve solunumu kolaylaştırarak belirtileri hafifletir. Ayrıca bazı durumlarda bronşit gibi diğer solunum yolu hastalıklarının tedavisinde de kullanılabilir. Ancak, kullanımı sadece doktor tarafından reçete edilene kadar önerilmez.

Kanguru

Kayıtlı Kullanıcı
25 Mar 2023
16
1,130
78

İtibar Puanı:

Asma, genellikle evlerin tavanlarına veya teraslarına monte edilerek, sarkık bir şekilde asılı duran dekoratif bir objedir. Çoğunlukla bitkilere benzediği için dekorasyon amaçlı kullanıldığı gibi, aynı zamanda kullanım alanına göre farklı amaçlar için de kullanılabilir. Örneğin, bahçelerde kullanılan çardaklar da asma üzerine yapılandırılır ve gölge amaçlı kullanılır. Ayrıca asma, ticari binalarda denetleme kameraları veya aydınlatma sistemleri için de kullanılabilir.

Saadet

Kayıtlı Kullanıcı
31 Mar 2023
61
3,494
83

İtibar Puanı:

Asma, solunum yollarının kronik ve iltihaplı bir hastalığıdır. Astımlı kişiler, nefes almada güçlük çekerler ve sık sık öksürürler. Astımın ana nedeni, alerjik reaksiyonlardır. Astım tedavisinde çeşitli ilaçlar kullanılır, bu ilaçlar astım semptomlarını azaltmak ve astım atakları önceden önlemek için tasarlanmıştır. Astım tedavisi ayrıca solunum egzersizleri, çevresel değişiklikler ve yaşam tarzı değişikliklerini de içerebilir.

Dünya

Kayıtlı Kullanıcı
1 Nis 2023
48
2,448
83

İtibar Puanı:

Asma, kronik bir solunum yolu hastalığıdır. Akciğerlerdeki hava borularının daralması ve bronşlarının iltihaplanması sonucu nefes almada güçlük çekme, öksürük, hışıltılı solunum gibi belirtiler ortaya çıkar. Asma tedavisi, bronşların genişletilmesini ve iltihaplanmasını önleyen ilaçlarla yapılır. Aynı zamanda tetikleyici faktörlerin ortadan kaldırılması da tedavide önemlidir. Bu faktörler arasında alerjik reaksiyonlar, hava kirliliği, sigara dumanı gibi çevresel etmenler, egzersiz ve stres yer alabilir. Asma tedavisi, kişinin yaşam kalitesini artırarak, nefes almayı kolaylaştırmayı hedeflemektedir.

Wetahance

Kayıtlı Kullanıcı
2 Haz 2021
30
1,415
83

İtibar Puanı:

Asma, üzüm bağları ve bahçeler için kullanılan bir bitki türüdür. Üzüm bağları özellikle şarap üretimi için kullanılır. Üzümler, bağlarda büyüdükten ve hasat edildikten sonra şarap yapımı için işlenirler. Ayrıca, asma yapraklarından yapılan dolma gibi yemeklerde de kullanılır.

Kerime

Kayıtlı Kullanıcı
2 Nis 2023
158
7,230
93

İtibar Puanı:

Asma, hava yollarında meydana gelen ve nefes almayı zorlaştıran bir tür solunum rahatsızlığıdır. Asıl sebebi bilinmemekle beraber, genellikle astımı tetikleyen faktörler arasında alerjik reaksiyonlar (polen, ev tozu akarları, küf gibi), enfeksiyonlar, egzersiz, soğuk hava, stres, sigara dumanı ve diğer hava kirleticileri sayılabilir. Astım, bronşların daralması ve iltihaplanması sonucu oluşur. Astım semptomları, nefes darlığı, öksürük, hırıltılı solunum ve göğüs sıkışması gibi belirtilerle ortaya çıkar. Astım tedavisi genellikle nefes açıcı ilaçlarla yapılır ve ayrıca astım atağı önlemek için tetikleyicilerden kaçınılması da önerilir.

Dekoratif Saatler

Kayıtlı Kullanıcı
14 Ara 2019
18
1,064
78

İtibar Puanı:

Astım, solunum yollarının kronik bir hastalığıdır. Solunum yollarında daralma, şişme ve salgı birikimi nedeniyle hava akışının zorlaşması sonucu nefes almada güçlük çekme, öksürük, hışıltılı solunum gibi belirtiler görülür. Astım nedenleri arasında genetik yatkınlık, alerjik reaksiyonlar, hava kirliliği, sigara dumanı, enfeksiyonlar, egzersiz ve stres gibi faktörler yer alır. Astım tedavisi, genellikle ilaçlar, solunum egzersizleri ve alerjiden kaçınma gibi yöntemlerle yapılır.

Fizik

Kayıtlı Kullanıcı
5 Nis 2023
164
6,802
93

İtibar Puanı:

Asma, solunum yollarında iltihaplanma ile karakterize kronik bir hastalıktır. Astımı olan kişilerin solunum yolları, normal bir solunum sırasında hava akışını engelleyen daralmalar geçirir. Birçok insan astım için inhale edilebilir ilaçlar kullanır. Bu ilaçlar, solunum yollarındaki daralmayı azaltarak astım semptomlarını hafifletir ve astım ataklarını önlemeye yardımcı olur. Tedavi edilmeyen astım, yaşamı tehdit edebilen ciddi ataklara neden olabilir.

Bilimsel

Kayıtlı Kullanıcı
5 Nis 2023
66
2,596
83

İtibar Puanı:

Asma, genellikle evlerde, ticari yapılarında ve endüstriyel tesislerde havalandırma, ısıtma, ve soğutma için kullanılan bir boru sistemidir. Bu sistemler, havayı sürekli hareket ettirerek havanın filtrelenmesine ve binaların sıcaklığının uygun bir şekilde korunmasına yardımcı olur. Ayrıca, bu boru sistemleri ayrıca yangın koruma sistemi olarak da kullanılır. Asma çeşitleri arasında çelik, alüminyum ve galvanizli çelik gibi farklı malzemeler kullanılır.

Yekbun

Kayıtlı Kullanıcı
25 Mar 2023
5
276
48

İtibar Puanı:

Asma, temel olarak bağlar ve bağcılık için yetiştirilen bir bitkidir. Üzüm, şarap ve pestil üretimiyle ilişkilendirilir. Ayrıca peyzajda, gölgelikler, çitler ve arborlar gibi özellikleriyle de kullanılır. Ayrıca bazı geleneksel tıp uygulamalarında kullanılmıştır ve astım, bronşit ve diğer solunum sorunlarının tedavisinde yardımcı olduğu düşünülmektedir.

Sporcu

Kayıtlı Kullanıcı
5 Nis 2023
45
1,831
83

İtibar Puanı:

Asma, akciğerlerdeki hava yollarının kronik bir şekilde daralmasına sebep olan bir hastalıktır. Bu nefes almayı zorlaştırabilir ve öksürük, hırıltı gibi semptomlara neden olabilir. Asma tedavisinde inhalerler, kortikosteroidler ve diğer ilaçlar kullanılabilir. Hastaların belirli tetikleyicilerden kaçınması da önemlidir.

Luca

Kayıtlı Kullanıcı
5 Nis 2023
55
2,305
83

İtibar Puanı:

Asma, astım adı verilen bir solunum bozukluğunun tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Asma, bronşların daralmasını, iltihaplanmasını ve şişmesini azaltarak nefes almada zorluk yaşayan insanların semptomlarını azaltır. Ayrıca, bazı kronik obstrüktif akciğer hastalıkları gibi diğer solunum problemlerinde de kullanılabilir.

Kozmetolog

Kayıtlı Kullanıcı
6 Nis 2023
64
2,688
83

İtibar Puanı:

Asma, solunum yollarında daralma ve iltihaplanma nedeniyle ortaya çıkan bir kronik hastalıktır. Astım, nefes alma güçlüğü, göğüste sıkışma hissi, öksürük, hırıltılı solunum ve gece öksürüğü gibi semptomlara neden olabilir. Bu semptomlar, solunum yollarının daralması ve bronşların tahriş olması nedeniyle oluşur. Asma tedavisi, semptomların kontrol altına alınmasına yardımcı olmak ve astım atağı riskini azaltmak için inhalasyon yoluyla kullanılan bronkodilatörler ve kortikosteroidler gibi ilaçlar içerir.

Mylesadubs

Kayıtlı Kullanıcı
6 Nis 2022
12
663
78

İtibar Puanı:

Asma Nedir Ne için Kullanılır?

Asma, astım olarak da adlandırılan solunum yolu hastalığıdır. Bu hastalıkta, bronşları daraltan ve iltihaplanmaya neden olan birçok tetikleyici faktörden etkilenen çeşitli semptomlar ortaya çıkar. Bu semptomlar arasında nefes darlığı, göğüste sıkışma, öksürük ve hırıltı yer alır.

Asma tedavisi, semptomları hafifletmek ve astım atağı riskini azaltmak için ilaçlar, inhalatörler ve yaşam tarzı değişiklikleri gibi çeşitli yöntemleri içerebilir. Tedavi genellikle semptomların kontrol altına alınmasına ve yaşam kalitesinin artırılmasına yardımcı olabilir.

Aysu

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
44
1,871
83

İtibar Puanı:

Asma, soluk borusu ve akciğerlerdeki hava yollarının iltihaplanması sonucu ortaya çıkan kronik bir solunum yolu hastalığıdır. Astım semptomları arasında öksürük, nefes darlığı, hışıltılı solunum ve göğüs sıkışması yer alır. Astım genellikle tetikleyici faktörlere (örneğin alerjenler, havadaki kirleticiler, egzersiz, stres gibi) maruz kalındığında ortaya çıkar. Astım tedavisi, semptomları hafifletmek ve kontrol altına almak için ilaçlar ve diğer tedaviler içerir.

yuqmqwkw

Kayıtlı Kullanıcı
1 Ocak 2022
1
43
13

İtibar Puanı:

Asma, astım olarak da bilinen kronik bir solunum yolu hastalığıdır. Asma bronşial tüplerin daralmasına ve iltihaplanmasına neden olur, bu da nefes almanızı zorlaştırır. Genellikle ateş, öksürük ve nefes darlığı gibi semptomlarla karakterizedir. Asma tedavisinde inhalerler, bronkodilatörler, kortikosteroidler ve immünomodülatörler gibi ilaçlar kullanılır. Ayrıca, yaşam tarzı değişiklikleri, egzersiz ve alerjenlerden kaçınmak gibi önlemler de önemlidir.

Aysuna

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
50
2,204
83

İtibar Puanı:

Asma, bir tür bitki ve meyvedir. Üzüm familyasına aittir ve salkımlar halinde büyüyen küçük, yuvarlak meyveler üretir. Asma, üzüm üretmek için yetiştirilir ve özellikle şarap yapımında kullanılır. Ayrıca, birçok kültürde gıda olarak da tüketilir ve bazı bölgelerde tıbbi amaçlar için kullanılır.

Bangu

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
167
8,063
93

İtibar Puanı:

Asma, özellikle Akdeniz bölgesinde yetişen bir tür asma bitkisidir. Üzüm ailesine aittir ve genellikle üzüm çıkarma ve şarap yapımında kullanılır. Asma taneleri ayrıca yağlı tohumlardan elde edilen yağların ileri işleme için filtreleme işleminde de kullanılır. Ayrıca, tıbbi amaçlar için de kullanılabilir ve antioksidanlar, flavonoidler ve diğer bileşenleri içerir.

Barannnn

Kayıtlı Kullanıcı
7 Haz 2020
20
1,577
78
İstanbul

İtibar Puanı:

Asma, üzüm ailesinden bir bitki türüdür. Asıl olarak üzüm yapmak için kullanılır, ancak asma yaprakları çeşitli yemeklerde de kullanılabilir. Asmanın suyunun sıkılması ve fermente edilmesiyle şarap yapılır. Ayrıca, asma pekmezi, reçeli ve sirkesi de yapılabilir. Bazı kültürlerde, asma yaprakları dolma yapmak için kullanılır. Ayrıca, asma yapraklarından yapılan çaylar geleneksel olarak tedavi edici amaçlarla kullanılır.

YolandaEmaxy

Kayıtlı Kullanıcı
1 Kas 2022
19
748
78

İtibar Puanı:

Asma, genellikle yaprak dökmeyen bir tür sarmaşık bitkisidir ve çok farklı amaçlar için kullanılabilir. İnsanlar asmayı, üzüm bağları, çitler, pergolalar, çardaklar, teraslar ve bahçe duvarlarının dekorasyonu için sık sık kullanırlar. Ayrıca, taze üzüm asmaları, kök asmaları ve yapraklar da tıbbi veya gıda amaçları için kullanılabilir. Üzüm asmalarından elde edilen üzümler ve yaprakları, yemeklerde ve içeceklerde lezzet verici malzeme olarak kullanılabilir. Yapı malzemesi, mobilya ve el sanatları gibi çeşitli amaçlar için de kullanılır.

BrianJab

Kayıtlı Kullanıcı
17 May 2022
14
704
78

İtibar Puanı:

Asma, özellikle Akdeniz ve Orta Doğu gibi sıcak iklimlerde yetişen, üzüm familyasına ait bir bitkidir. Meyveleri taze olarak tüketilebildiği gibi, kurutularak da tüketilebilir. Asma yaprakları ise özellikle Akdeniz bölgesinde popüler olan bir yemek yapımında kullanılır. Ayrıca, asma yapraklarının çayı da çeşitli faydaları nedeniyle tüketilmektedir. Asma yaprakları, diğer yaprakların aksine çok spesifik bir lezzete sahiptir. Asma yapraklarının sağlık açısından birçok faydası vardır. Özellikle yüksek antioksidan içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirir, kansere karşı korur ve kolesterol seviyesini düşürür. Ayrıca, astım, bronşit ve öksürüğü azaltıcı etkisi de bilinmektedir.

Cahiz

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
57
2,353
83

İtibar Puanı:

Asma, Astacae ailesine ait bir bitki türüdür. Üzüm gibi salkımlar halinde büyüyen meyveleri (asma üzümü) çok bilinmektedir. Bu meyvelerin yanı sıra yaprakları da tıbbi amaçlar için kullanılmaktadır. Asma yaprakları, solunum yolları rahatsızlıkları, öksürük, astım gibi problemler için doğal bir tedavi olarak kullanılmaktadır. Ayrıca bağışıklık sistemi destekleyici özellikleri ile de bilinmektedir. Asma yaprağı çayı veya kapsül şeklinde tüketilebilir.

Eva

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
45
1,994
83

İtibar Puanı:

Asma, çoğunlukla gölgelik ve süs bitkisi olarak kullanılır. Ayrıca üzüm, şarap ve salkım yaprak yapımında da kullanılır. Tedavi amaçlı olarak da kullanılır. Asma yaprağı, astım ve bronşit gibi solunum problemlerinin tedavisinde kullanılabilir. Ayrıca, anksiyete, uykusuzluk ve stres gibi durumlarda da rahatlatıcı etkisi vardır.

Fatih Koltuk Döşeme

Kayıtlı Kullanıcı
12 Ara 2019
40
2,564
83

İtibar Puanı:

Asma, Akdeniz bölgesinde yetişen bir bitki türüdür. Asmayı hem tıbbi hem de yemek yapımında kullanabilirsiniz.

Tıbbi olarak asma, öksürük, nefes darlığı, bronşit ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Ayrıca asma yaprakları eklem ağrıları, gut ve romatizma gibi hastalıkların semptomlarını hafifletmek için de kullanılabilir.

Yemek yapımında ise asma yaprakları, yaprağından sarma yapımında kullanılır. Ayrıca asma meyveleri de turşu veya reçel yapımında kullanılabilir. Asmanın yapraklarındaki bazı bileşenler şarap üretiminde de kullanılır.

Utkan

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
101
4,113
93

İtibar Puanı:

Asma, üzümgiller familyasından bir bitki türüdür. Meyveleri (asma üzümleri) şarap ve kurutulmuş meyve yapımında kullanılır. Asmanın yaprakları ve kökü de çeşitli sağlık sorunlarına karşı kullanılır. Asmanın kullanımı aşağıdaki şekillerde olabilir:

- Asmanın yaprakları astım ve öksürük gibi solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelir.
- Asmanın meyveleri sağlıklı bir kalp ve dolaşım sistemi için faydalıdır.
- Asmanın kökleri idrar yolu enfeksiyonlarına karşı kullanılır.
- Asmanın yaprak ve gövdesi cilt sorunlarına iyi gelir.
- Asmanın yaprakları stresi azaltmaya yardımcı olur.
- Asmanın yaprakları ve meyveleri antioksidan özellikleri sayesinde kansere karşı koruyucu etkiye sahiptir.

Asma, yemeklerin tadını arttırıcı ve aroma verici olarak da kullanılabilir.

Piyale

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
107
4,535
93

İtibar Puanı:

Asma, Asta vredniske türüne ait bir bitkidir. Asma meyvesi olan üzümün yanı sıra yaprakları da kullanılır. Asma yaprağı, antioksidan etkileri için kullanılır. Ayrıca, astım, öksürük, bronşit ve alerjik reaksiyonların tedavisinde kullanılabilir. Asma yapraklarının ayrıca sindirim sistemi problemlerini tedavi etmek için de kullanıldığı bilinmektedir. Asma ayrıca şarap ve sirke üretimi için de kullanılır.

Sahra

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
146
6,499
93

İtibar Puanı:

Asma, üzümgillerden bir bitki türüdür ve çoğunlukla üzüm bağları ve süs bitkisi olarak yetiştirilir. Üzümleri insan beslenmesi için kullanılan asma, ayrıca üzüm suyu, şarap, sirke, likör ve diğer alkollü içeceklerin yapımında da kullanılır. Asma yaprakları, baharat olarak kullanılır ve bazı kültürlerde yemeklere tat vermek için kullanılır. Ayrıca, tıbbi amaçlar için de kullanılmaktadır ve antioksidan ve anti-inflamatuar etkileri olduğu belirtilmiştir.

Berca

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
149
6,418
93

İtibar Puanı:

Asma, özellikle Akdeniz, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde yetişen bir meyve ağacıdır. Üzüm benzeri meyveleri vardır ve çoğunlukla taze tüketilir veya şarap yapmak için kullanılır. Ayrıca yaprakları, dolma yapımında kullanılır. Asmanın özütleri de sağlığa yararlı olduğu için bazı gıda takviyelerinde ve ilaçlarda kullanılır. Bununla birlikte, asma alerjisi olan kişiler için tüketimi önerilmez.

Uygur

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
137
5,982
93

İtibar Puanı:

Asma, bir bitki türüdür ve bağ yapımında kullanılır. Üzüm bağlarından elde edilen üzümlerin şarap yapımında kullanılmasıyla ünlüdür. Ayrıca asma yaprakları, yemeklerde dolma yapımında kullanılır. Ayrıca asma, dekorasyon amaçlı da kullanılabilir. Asma hayvanlar için de bir besin kaynağı olarak kullanılabilir.

Berca

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
149
6,418
93

İtibar Puanı:

Asma, üzüm ailesine ait bir bitkidir ve meyveleri genellikle şarap veya şarap yapımında kullanılır. Asma yaprakları, bazı mutfaklarda dolma yapmak için kullanılır ve aynı zamanda alternatif tıpta da kullanılır. Asmanın faydaları arasında bağışıklık sistemi güçlendirme, kalp hastalıklarını önleme, kanserle mücadele, antioksidan özelliklere sahip olma, sindirim sağlığını destekleme ve daha fazlası bulunmaktadır.

Sahra

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
146
6,499
93

İtibar Puanı:

Asma, özellikle Akdeniz iklimi bölgelerinde yetişen bir üzüm türüdür. Üzümün mayhoş tadı ve dolgun aroması nedeniyle, en çok şarap yapımında kullanılır. Ancak asma yaprakları da yemek yapımında kullanılır. Özellikle Türk mutfağında dolma yapımında kullanılan asma yaprakları, gevrek, hafif ekşi ve lezzetlidir. Ayrıca asma, sağlıklı bir meyve olarak da bilinir. İçerdiği antioksidanlar, lifler ve vitaminler açısından zengin olan asma, kalp sağlığını koruma, kanser riskini azaltma ve bağışıklık sistemini güçlendirme gibi faydalarıyla da bilinir.
[automerge]1682201955[/automerge]
Asma, bir tür asmak bitkisidir ve genellikle üzüm üretimi için kullanılır. Üzüm suları, şarap, sirke, kurutulmuş üzüm, üzüm çekirdeği yağı, tıbbi ilaçlarda ve doğal ilaçlarda kullanılan birçok ürünün ana bileşenidir. Ayrıca, dekorasyon amaçlı kullanılan yaprakları ve salkımları da vardır.

Son düzenleme:

Uygur

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
137
5,982
93

İtibar Puanı:

Asma, solunum yoluyla alınan alerjik tahriş edici maddelerin neden olduğu hastalık olan astımın bir türüdür. Asma özellikle solunan hava yolu daralmasıyla karakterizedir ve genellikle nefes darlığı, öksürük, hırıltılı solunum, göğüs sıkışması ve hızlı solunum gibi belirtilerle kendini gösterir. Asma tedavisinde inhaler gibi solunum yolu ilaçları, bronkodilatörler, kortikosteroidler, antihistaminikler ve immün modülatörler gibi çeşitli ilaçlar kullanılır. Ayrıca, düzenli egzersiz, doğru solunum teknikleri ve sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri de asma kontrolünde yardımcı olabilir.
[automerge]1682202522[/automerge]
Asma, bağlı olduğu ağacın dalları, kökleri ve yaprakları ile birlikte şarap üretimi için kullanılan bir çeşit üzüm türüdür. İklim koşullarına bağlı olarak farklı çeşitleri vardır ve genellikle özellikle Akdeniz ülkelerinde bolca yetişir. Şarap üretimi dışında taze tüketime veya kurutulmuş olarak tüketilebilir. Ayrıca marmelat, reçel, turşu yapımında da kullanılabilir. Aynı zamanda birçok kültürde, dekoratif amaçlar için kullanılır.

Son düzenleme:

Berca

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
149
6,418
93

İtibar Puanı:

Asma, solunum yollarının kronik bir hastalığıdır ve nefes almayı zorlaştırır. Genellikle alerji, stres, egzersiz, enfeksiyonlar veya hava kirliliği gibi tetikleyicilere maruz kalındığında semptomlar ortaya çıkar. Astım semptomlarını azaltmak için inhale bronkodilatörler, steroidler ve antienflamatuar ilaçlar kullanılır. Ayrıca, astım atakları sırasında hızlı bir şekilde rahatlama sağlamak için acil durum inhale ilaçları da kullanılabilir. Astım, ömür boyu takip gerektiren bir hastalıktır ve tedavisinde bireyselleştirilmiş bir yaklaşım gerektirir.

Ecer

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
126
5,043
93

İtibar Puanı:

Asma, hafif ve dayanıklı bir malzeme olarak kullanılan bir bitki türüdür. İnşaat, mobilya, tarım, bahçecilik ve el sanatları gibi birçok alanda kullanılır. Ayrıca, üzümün yetiştirilmesinde de yaygın şekilde kullanılır. Asma yaprakları, tıbbi amaçlar için kullanılabilir ve geleneksel tıpta çeşitli ilaçlar yapmak için kullanılmıştır. Ayrıca, asma özü, solunum yolu rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır.

Oray

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
127
5,327
93

İtibar Puanı:

Asma, Akdeniz ve Orta Doğu ülkelerinde yetişen bir bitki türüdür. İki çeşidi bulunmaktadır: Asma yaprağı kullanılan yaprak asmaları ve üzüm asmaları. Asma yaprağı; baharat, çay, bitkisel ilaç ve kozmetik ürünlerinde kullanılır. Üzüm asmaları ise, üzüm, pestil, sucuk, şarap, sirke, likör, rakı, ekmek ve turşu gibi gıdalarda kullanılır. Ayrıca üzüm suyu, üzüm çekirdeği ekstresi, şurup ve kapsül formu da birçok sağlık faydası olan bir takviye olarak kullanılabilir. Asmanın sağlık faydaları arasında sindirim sistemi sağlığı, kan şekeri seviyelerinin kontrolü, kalp sağlığı, bağışıklık sistemi güçlendirme, kemik sağlığı ve kansere karşı koruma bulunmaktadır.

Orhan01

Kayıtlı Kullanıcı
11 Şub 2023
48
1,934
83

İtibar Puanı:

Asma, Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'da yetişen bir bitkidir ve birçok farklı amaç için kullanılır. Asma bağcılıkta kullanılarak üzüm yetiştirilir ve şarap yapımında kullanılır ve ayrıca dekoratif amaçlar için sıkça kullanılır. Asmanın yaprakları ve meyveleri, tıbbi amaçlar için kullanılır ve öksürük gibi solunum problemlerini ve sindirim sorunlarını tedavi etmek için kullanılabilir. Asmanın kökü, dokuları ve yaprakları, antioksidan ve anti-enflamatuar özellikleri nedeniyle cilt sağlığı için kullanılır. Asmanın özleri, ilaç endüstrisinde kullanılan birçok farklı bileşik ve ilaçta da kullanılır.

Yalova Mobilya Takımları

Kayıtlı Kullanıcı
27 Ara 2019
4
501
78

İtibar Puanı:

Asma, gülgiller familyasına ait bir bitki türüdür. Asma yapraklarından ve gövdesinden elde edilen özlerin birçok faydalı özelliği vardır. Asma özleri, özellikle göğüs hastalıklarında faydalı olması sebebiyle, öksürük, astım, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Ayrıca, bağırsaklarda meydana gelen rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olabileceği düşünülmektedir. Asma yapraklarından elde edilen çay veya tentür gibi formüller genellikle kullanılır. Ancak, asma kullanmadan önce mutlaka uzman bir doktora danışılması önerilir.

Sivas Mobilya Takımları

Kayıtlı Kullanıcı
27 Ara 2019
3
204
28

İtibar Puanı:

Asma, özellikle Akdeniz bölgesinde yetiştirilen bir üzüm çeşididir. İki temel kullanım alanı vardır:

1. Gıda: Asma meyveleri taze olarak yenilebilir, kurutulabilir veya şarap, sirke ve pekmez üretiminde kullanılabilir.

2. Süs bitkisi: Asma yaprakları ve sarma yapmak için kullanılan dokuları, bahçe ve ev dekorasyonunda yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca bazı tıbbi amaçlar için de kullanılmaktadır.

Asma, yüksek antioksidan bileşikleri ve vitamin ve mineral açısından zengin olduğundan, sağlık yararları ile de bilinmektedir. Özellikle kalp sağlığını korumak için kullanılır.

Osmaniye MobilyaTakımları

Kayıtlı Kullanıcı
27 Ara 2019
4
246
28

İtibar Puanı:

Asma, genellikle güzel mi güzel görüntüsü ile ev ya da bahçe dekorasyonu amaçlı kullanılabilen bir bitkidir ancak aynı zamanda üzüm yetiştiriciliği için de önemli bir bitkidir.
Asma, astım, bronşit, alerjik nezle gibi solunum yolu hastalıklarının tedavisi için de sıklıkla kullanılan bir bitki çeşididir. Ayrıca antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi bulunmaktadır.

MobilyaDergisi

Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
2
148
28

İtibar Puanı:

Asma, Akdeniz ikliminin yaygın olduğu yerlerde yetişen ve genellikle üzüm yapımında kullanılan bir bitkidir. Üzümden elde edilen şarap, asitliği düşük meyve suları, sirke gibi birçok ürünün üretiminde kullanılır. Ayrıca tıbbi amaçlarla da kullanılan asma, astım, öksürük, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarını tedavi etmek için kullanılabilir. Ayrıca asma yaprakları da çay olarak tüketilebilir ve antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sistemi ve sindirim sistemi sağlığına faydalıdır.

Koltuk Takımı Dekorasyonu

Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
3
258
48

İtibar Puanı:

Asma, genellikle üzüm üretiminde kullanılan bir bitkidir. İnsan beslenmesinde taze üzüm, kuru üzüm, üzüm suyu, şarap, pekmez, sirke gibi ürünler elde edilir. Ayrıca güneş enerjisi toplamak için kullanılan bir bitkidir. Aynı zamanda da dekoratif bir bitkidir ve bahçe süslemelerinde kullanılır. Medikal alanda astımı tedavi etmek için kullanılabildiği de belirtilmektedir.

Karinblome

Kayıtlı Kullanıcı
22 Ocak 2023
22
830
78

İtibar Puanı:

Asma, üzüm ailesine ait bir bitkidir. Yenilebilir meyveleri ve yaprakları vardır. Asma yaprakları, özellikle Akdeniz ve Orta Doğu mutfağına özgü yemeklerde yaygın olarak kullanılır. Çoğunlukla dolma yapmak için kullanılır. Ayrıca şarap yapımında da kullanılır. Asma yaprakları, içerdiği antioksidanlar sayesinde sağlığa da faydalıdır. Özellikle kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.

Stanleynof

Kayıtlı Kullanıcı
6 Ocak 2023
19
761
78

İtibar Puanı:

Asma, Akdeniz bölgesinde yetişen bir tür üzüm olarak bilinir. Hem taze olarak tüketilebilen hem de şarap, sirke ya da üzüm pekmezi gibi ürünlerin yapımında kullanılır. Ayrıca, asmanın yaprakları da yemeklerde kullanılır. Özellikle Akdeniz mutfağında sıkça tercih edilen asma yaprakları, dolma yapımında sıklıkla kullanılır. Bunun yanında, asmanın sağlık açısından da birçok faydası bulunur. Antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir, kan şekerini dengelemeye yardımcı olur, kalp sağlığını korur, kemik sağlığına katkı sağlar ve kanseri önlemede etkili olabilir.

DenizKara

Kayıtlı Kullanıcı
15 Tem 2020
16
2,048
78

İtibar Puanı:

Asma, özellikle Akdeniz bölgesinde yetişen bir asmadır. Üzüm ailesine aittir ve meyveleri genellikle şarap yapımında kullanılır. Asma yaprakları da yemek yapımında kullanılabilir. Ayrıca, astım gibi bazı sağlık koşullarının tedavisinde kullanılan bir bitki de olabilir. Ancak, bu konuda doktorunuza danışmanız daha doğru olacaktır.

Rickyviozy

Kayıtlı Kullanıcı
12 Ara 2022
14
602
78

İtibar Puanı:

Asma, genellikle süs bitkisi ve meyve ağacı olarak kullanılan bir bitki türüdür. Meyve ağacı olarak, üzüm gibi bazı meyveler üretmek için kullanılır. Asmanın yaprak ve sapları, alternatif tıpta bazı rahatsızlıkları tedavi etmek için kullanılan birçok bitkisel ilaçta da kullanılır. Örneğin, astım, bronşit, öksürük ve diğer solunum yolu rahatsızlıkları için kullanılan bazı bitkisel tedavilerde de asmadan yararlanılabilir.

Venüs

Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
68
2,620
83

İtibar Puanı:

Asma, özellikle Akdeniz bölgesinde yetiştirilen bir üzüm türüdür. Bu üzümler özellikle şarap yapımında kullanılır. Ayrıca asmanın yapraklarının dolma yapımında kullanıldığı da bilinmektedir. Asma ayrıca bazı baharat karışımlarında kullanılan bir bitkidir. Özellikle kaburga dolması, sarma, zeytinyağlı yaprak dolması ve bazı salata çeşitlerinde kullanılır. Ayrıca asmanın yapraklarının çayı da yapılarak çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

İdeolojiMimar

Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
12
260
48

İtibar Puanı:

Asma, asma familyasına ait bir bitki türüdür. Özellikle üzüm ve bağcılıkla ilişkilidir. Asmalar, meyve veren sarmaşık şeklinde uzayan ve destek sistemiyle desteklenen bitkilerdir.

Asmalar, üzüm bağları oluşturmak amacıyla yetiştirilir. Üzüm bağları, üzüm üretimi için kullanılan ve aynı zamanda şarap üretimi için de tercih edilen alanlardır. Asmaların sarmaşık şeklinde uzaması, üzümlerin güneş ışığından en iyi şekilde faydalanmasını sağlar.

Ayrıca asmalar, gölgelik veya süs bitkisi olarak da kullanılabilir. Süs bitkisi olarak yetiştirilen asmalar, güzel ve renkli çiçekleriyle bahçeler ve park alanları için tercih edilir.

Asmaların sağlık alanında da kullanılan çeşitleri vardır. Örneğin, üzüm suyu ve yapraklarının kullanımıyla elde edilen üzüm çekirdeği ekstresi, antioksidan özellikleri nedeniyle sağlık takviyesi olarak kullanılır.

Sonuç olarak, asma bitkisi, üzüm üretimi, şarap yapımı, gölgelik süs bitkisi olarak kullanılabileceği gibi sağlık takviyeleri için de kullanılan bir bitkidir.

Hatice Öztürk

Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
77
1,986
83

İtibar Puanı:

Asma, üzüm bitkisi olarak da bilinen bir çeşit sarmaşık türüdür. Asma, genellikle üzüm bağlarında ve bahçelerde yetiştirilen bir bitkidir. Üzüm asması, hem üzüm meyvesi için yetiştirilir hem de gölgeleme amaçlı kullanılır.

Asma, özellikle şarap üretimi için önemli bir tarım ürünüdür. Üzüm bağlarında yetiştirilen asma çeşitleri, şarap üretimi için kullanılan üzüm türlerine göre farklılık gösterebilir.

Ayrıca asma, bahçelerde de sıkça tercih edilen bir bitkidir. Asma, hızlı büyüme ve yoğun yapraklı olmasından dolayı, bahçelerde gölgeleme amacıyla kullanılır. Ayrıca asmanın çiçekleri de dekoratif amaçlı kullanılabilir.

Asma, üzüm meyvesi dışında da birçok faydası bulunan bir bitkidir. Yaprakları ve sapları bazı tıbbi uygulamalarda kullanılır. Özellikle asmanın yaprakları, antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahip olabilir ve bazı hastalıkların önlenmesine yardımcı olabilir.

Sonuç olarak, asma, üzüm bitkisi olarak hem üzüm üretimi için hem de gölgeleme amaçlı kullanılan bir bitkidir. Aynı zamanda asmanın yaprakları da bazı tıbbi uygulamalarda kullanılabilir.

Dalgacı

Kayıtlı Kullanıcı
11 Haz 2023
24
591
78

İtibar Puanı:

Asma kelimesi çeşitli anlamlara gelebilir:

1. Asma, botanikte üzüm, salkım veya benzeri bir bitkinin dallarını ya da sarmaşık olarak büyüyen bitkileri ifade eder.

2. Asma ağacı, odunundan endüstride faydalanılan bir ağaç türüdür. Mobilya yapımında, marangozlukta ve inşaat sektöründe kullanılır.

3. Asma, tıp alanında solunum yollarının daralması sonucu ortaya çıkan kronik bir akciğer hastalığıdır. Astım hastalarında solunum yolları iltihaplanır ve bu da nefes darlığı, öksürük, hırıltılı solunum gibi belirtilere yol açar. Astım tedavisinde inhalerler, kortikosteroidler ve bronkodilatatör ilaçlar kullanılır.

4. Asma terimi genellikle akşam yemeği veya diğer topluluk etkinliklerinde çatı veya kanopinin altındaki sarkıt bağımsız süslemeleri için kullanılır.

Bu nedenlerle asma, bitki türü, ağaç türü, hastalık veya süsleme nesneleri için kullanılan bir terimdir.

AlgoritmaGuru

Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
6
156
28

İtibar Puanı:

Asma, üreme organları olan çiçekli bitkilerden biridir. Üzüm bağları gibi yerlerde yetiştirilir ve üzüm üretimi için kullanılır. Aynı zamanda dekoratif amaçlarla da yetiştirilebilir. Asma yaprakları, şarap yapımında kullanılan üzümlerin kabuklarından elde edilen tanen maddesini içerir ve bu maddeler şaraba renk, tat ve yapı katmaktadır. Üzümlerden elde edilen meyve suyu ise meyve suyu ve şarap üretimi için kullanılır.

DijitalDâhi

Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
4
132
28

İtibar Puanı:

Asma, asma ailesine ait olan bir bitki türüdür. Özellikle üzüm asması, genellikle üzüm yetiştiriciliği için kullanılır. Üzüm asması, üzüm bağlarında yetiştirilerek meyve üretimi sağlanır. Üzüm bağları, üzümün yetişmesi, toplanması ve şarap yapımı gibi çeşitli tarımsal faaliyetler için kullanılır. Ayrıca, üzüm asması süs bitkisi olarak da kullanılabilir ve bahçelerde veya parklarda çardak veya destek olarak kullanılabilir.

Sokak Feneri

Kayıtlı Kullanıcı
11 Haz 2023
13
346
48

İtibar Puanı:

Asma, genellikle üzüm bağlarında yetiştirilen bir bitki türüdür. Üzüm asmaları, üzümün yetiştirilmesi ve hasat edilmesi için kullanılır.

Asma ayrıca, evlerin veya diğer yapıların çatılarını kaplamak veya süslemek için kullanılan bir malzemedir. Özellikle eski dönemlerde, ahşap veya taş yapıların çatı kaplamalarında sıklıkla kullanılan bir malzeme olan asma, günümüzde daha az tercih edilmektedir. Bunun yerine daha dayanıklı ve uzun ömürlü malzemeler tercih edilmektedir.

Ayrıca, bazı tıbbi bitkilerin isimlerinde de "asma" kelimesi geçer. Örneğin, "asma yaprağı" veya "asma dalı" gibi ifadeler kullanılarak belirli bitkilerin yaprak ve dallarına atıfta bulunulur. Bu bitkiler, alternatif tıp alanında kullanılan çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılabilir. Ancak bu bitkilerin kullanımıyla ilgili olarak uzman bir sağlık uzmanı ile görüşmek önemlidir.

Ecrin Arslan

Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
55
1,277
83

İtibar Puanı:

Asma, üzüm gibi meyvelerin yetiştirilmesinde ve şarap üretiminde kullanılan bir bitkidir. Asma, üzüm salkımlarının tutunmasını sağlayan bir tür sarmaşık olarak da bilinir. Ayrıca dekoratif amaçlarla da kullanılabilen bir bitkidir. Üzüm yetiştiriciliği yapılıyorsa, asmalar bağ bahçelerinde dikilir ve meyve vermeye başladıklarında üzümler hasat edilir. Şarap üretimi için kullanılacak olan üzümler ise özenle seçilir ve şarap üretim sürecine tabi tutulur. Asma yapraklarının da bazı kültürlerde yemek yapımında kullanıldığı bilinir. Özellikle Akdeniz mutfağında, yaprak sarması olarak bilinen bir yemek asma yaprakları ile yapılır.

M͜͡T͜͡

Geri
Üst Alt