Ankastre Ocak Ve Fırın Temizliği Nasıl Yapılır

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 117 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    117

Talha 

Talha Kerem Yılmaz
Moderator
23 Haz 2019
706
134,430
93
Cologne/Adana

İtibar Puanı:

Ankastre Ocak Ve Fırın Nasıl Temizlenir
Ankstre-ocak-ve-firin-temizligi.jpg
Evinizdeki ankastre setlerine zarar vermeden nasıl temizlenir diye soruyorsanız o zaman doğru yerdesiniz size bu yazımızda ankastre set nasıl temizlenir? Sorusunu detaylı olarak cevaplayacağız.

Ankastre Ocak Nasıl Temizlenmelidir?
Mutfağımızda şüphe yok ki kullanımdan dolayı en çok ocak bölgesi kirlenmektedir. Ocağınızı ve çevresini temizlemeden mutfak temizliğinden söz etmek doğru olmaz. Şimdi ankastre ocağınızı adım adım nasıl temizleyebilirsiniz ondan bahsedelim.

  • Eğer ocağınızı daha yeni kullandıktan sonra temizlemek istiyorsanız o zaman soğduğundan emin olup yaşanabilecek olumsuz olaylardan kendinizi korumaya alın.
  • Ocağınızı yüzeyini temizlik malzemesi ile temizlemeden önce çıkarılabilen tüm parçaları sökün ve kenara koyun. Bulunan yemek kırıntılarını nemli bir bez ile alabilirsiniz. Bunu yaparken kullandığınız bezin ankastre setinizi çizmeyecek özelliğe sahip olan bir bez seçmelisiniz.
  • Ankastre setinizin yüzeyinin cam, çelik veya inox malzemelerinden hangisi ile yapılmış ise ona uygun olacak temizlik ürünleri seçmelisiniz aksi takdirde ocağınızın malzemesine uygun olmayan temizlik ürünleri çiziklere sebep olabilir.
  • Ocağa yağ sökücüyü döktükten sonra süngerin yumuşak yüzü ile güzelce yayın. Ardından bulaşık deterjanı ve temiz su ile durulayın.
  • Ocak taşlarını ise bulaşık deterjnı ve süngerin sert tarafının yardımı ile temizlemeli ve ardından durulamalısınız.
  • Ocağınızda büyük bir ihtimalle en çok kirlenen yer ocak demirleri olacaktır. Ocak demirlerini temizlemek için ise demirlere yağ çözücü sıkabilirsiniz ve biraz bekledikten sonra bulaşık deterjanı yardımı ile yıkayabilirsiniz.
  • Üzerine yağ çözücü sıkmış olduğunuz ocağı hafif nemli bir mikrofiber bez ile silebilirsiniz. Sonra temizlik bezini tekrar yıkayıp nemlendirip ocağın üzerini silip üzerini yağ çözücüden arındırmalısınız.
  • Ocağınızın yüzeyine uygun bir bez ile güzelce kurulayın. Artık temizleme işlemi bitti söktüğünüz parçaları geri takıp işlemi tamamlayabilirsiniz.
Ankastre Fırın Nasıl Temizlenmelidir?
Fırın’da pişirmiş olduğunuz o güzel yemekleri yaparken fırınınızı içerisine yağ ve yemek artıkları sıçraması gayet normal. Bu artıkları ve kirleri temizlemezseniz zaman içerisinde kötü kokular oluşabilir ve sağlıklı olmayan bir pişirme ortamı oluşabilir. Ankastre fırın nasıl temizlenir?

  • Fırını temizlerken doğal yöntemler kullanmak bir sonraki yemeğinizi daha huzurlu yiyebilmeniz için önemli. Bir tencerenin içerisine 1 litre su ile 1 çay bardağı sirke koyup fırına yerleştirip fırını çalıştırmalısınız. Bu karışım fırının içerisinde buharlaşıp yemek kalıntılarının çözünmesine katkı sağlayacaktır.
  • Sonra Fırını kapatıp elliniz ile bir mikro fiber bez ile silebileceğiniz ısıya düşmesini bekleyin. Ardından mikro fiber bezinizi hafifçe nemlendirip fırının içerisini silebilirsiniz. Tel veya fırça kullanacak olursanız fırınınıza zarar verebilirsiniz.
  • En son temiz bir mikro fiber bez ile tekrar sildikten ve fırının lekelerden arındığına emin olduktan sonra kuru bir bez ile kurulayabilirsiniz.
  • Fırının camlarını ise sıcak su ve sirke karışımı ile silebilir ve bir bez yardımıyla kurulayabilirsiniz.
  • Fırın telinin temizliği ise ocak teli temizliği ile tıpatıp aynıdır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

DamlaAslan35

Damlaya damlaya göl olur
Platin Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Ağu 2019
351
123,712
93
30
İstanbul

İtibar Puanı:

Temizlik için verdiğini doğal yöntemler hoşuma gitti bundan sonra deneyeceğim :D
Bence doğal yöntemler daha mantıklı kimyasallar ile temizledikten sonra ya o kimyasallara hala oradaysa ve fırını çalıştırdığında buharlaşıp yemek ile karıştımı diye şüphe ederim ben şahsen.
 
Geri
Üst Alt