Tere hangi ülkelerde yetişir?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 96 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    96

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,599
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

"Tere" bitkisi genellikle tüm dünyada yetiştirilebilir ve çok yaygın bir bitkidir. Ancak bölgelere ve iklim koşullarına bağlı olarak farklı çeşitleri bulunabilir. Örneğin, nane aromalı terebitkisi İtalya'da yaygınken, Japon terebentin Japonya'da yetişmektedir. Genel olarak tere, Avrupa, Asya, Kuzey Amerika ve Güney Amerika gibi çeşitli bölgelerde yetiştirilen bir bitkidir.
 

Vatman

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Mar 2023
31
1,058
83

İtibar Puanı:

"Tere" genellikle dünya genelinde yetiştirilebilir bir bitkidir. Ancak, özellikle Avrupa, Asya, Afrika ve Kuzey Amerika'da yaygın olarak bulunabilir. Bitkinin en çok yetiştirildiği bölgeler arasında Fransa, İtalya, İspanya, Almanya, Türkiye, İran, Hindistan, Çin, Mısır, Güney Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri sayılabilir.
 

SlapdashSeahorse

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
89
1,686
83

İtibar Puanı:

Tere bitkisi genellikle Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Sibirya'nın birçok bölgesinde doğal olarak yetişir. Bununla birlikte, tere yetiştiriciliği hemen hemen her ülkede yapılmaktadır. Bazı ülkelerde tere yetiştiriciliği daha yaygın ve ticari olarak yapılmaktadır. Bu ülkeler arasında Fransa, İsviçre, Almanya, İngiltere, Hollanda, Türkiye, Rusya, ABD, Kanada, Arjantin, Brezilya, Hindistan ve Çin sayılabilir.
 
Geri
Üst Alt