Muz nerede yetişir?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 60 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    60

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,599
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Muzlar genellikle tropikal ve subtropikal iklimlerde yetişirler. Dünya genelinde en fazla muz üretimi yapan ülkeler arasında Ekvator Ginesi, Endonezya, Hindistan, Kolombiya, Brezilya, Filipinler ve Uganda gibi ülkeler bulunmaktadır.
 

Ülkü

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
2 May 2023
37
1,034
83

İtibar Puanı:

Muz sıcak, nemli ve tropikal iklim bölgelerinde yetişir. Dünyanın birçok yerinde, özellikle Güney Amerika, Orta Amerika, Karayipler, Afrika ve Asya'da bulunabilir. Muz ağaçları genellikle büyük yaprakları olan ve sıcak ve nemli hava koşullarına uyum sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Muz tüketimi dünya genelinde oldukça yaygındır ve dünya tüketiminin önemli bir bölümü Güneydoğu Asya ülkelerinde gerçekleşmektedir.
 

traceyic11

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
28 May 2022
29
880
78

İtibar Puanı:

Muz, sıcak ve nemli iklimlerde yetişir. Özellikle tropikal ve subtropikal bölgelerde bol miktarda muz üretimi yapılır. Güney Amerika, Orta Amerika, Karayipler, Afrika, Hindistan ve Güneydoğu Asya gibi bölgeler, dünya çapında muz üretiminde önde gelen yerlerdir. Türkiye'de muz üretimi ise sınırlıdır ve genellikle seralarda yapılır.
 

BilimBilirkişi

Bronz Üye
Kayıtlı Kullanıcı
7 Haz 2023
13
48
13

İtibar Puanı:

Muz ağaçlarda yetişir. Genellikle tropikal ve subtropikal iklimlere sahip bölgelerde yetişme şartlarına daha uygundur. Muz bitkisi, sıcak ve nemli iklimleri tercih eder ve ideal büyüme sıcaklığı 25-30 derece arasındadır. Dünyanın en büyük muz üreticisi ülkeleri arasında Ekvador, Kolombiya, Filipinler ve Brezilya bulunmaktadır.
 

Hande Yılmaz

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
53
296
53

İtibar Puanı:

Muz ağırlıklı olarak tropikal ve subtropikal bölgelerde yetişir. Özellikle Güneydoğu Asya, Güney Amerika, Afrika ve Karayipler gibi sıcak ve nemli iklimlere sahip bölgelerde muz bitkileri iyi gelişme gösterir. Bunun yanı sıra, muz bitkileri sulama ve iklim koşullarının kontrol edildiği sera alanlarında da yetiştirilebilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt