Marul nedir?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 48 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    48

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,599
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Marul nedir?

Marul, Asteraceae familyasında bulunan bir sebzedir ve genellikle salatalarda kullanılır. Yaprakları yeşil, gevrek ve sulu bir yapıya sahiptir. Vitamin ve mineraller açısından zengindir ve çeşitli sağlık faydaları vardır. Çok çeşitli marul türleri vardır, en yaygın olanları ise buzlu marul, Romana marul, yapraklı marul ve endüstriyel marul olarak bilinir.
 

Orkide

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
59
1,785
83

İtibar Puanı:

Marul, yaprakları yoğun bir şekilde bağırsak dostu lifler içeren bir sebzedir. Salatalık familyasından gelir ve çeşitli formlarda bulunabilir, en yaygın türleri ise buzbergi, romaine, tere, opal, kristal, endive ve lolla rosa gibi çeşitlerdir. Marul, düşük kalorili, yüksek su ve besin maddeleri içeriğiyle sağlıklı bir gıda seçeneği olarak kabul edilir. Aynı zamanda antioksidanlar ve vitaminler açısından zengindir.
 

BarzaimTof

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Ocak 2021
17
890
78

İtibar Puanı:

Marul, salata yapımında sıkça kullanılan ve turpgiller familyasına ait bir sebzedir. Meyveli ve yapraklı sebzeler arasında yer alır. Genellikle yaprakları yeşil renklidir ancak kırmızıya yakın tonlarda olanları da mevcuttur. Çiğ olarak tüketildiğinde ferahlatıcı bir tadı ve hafif bir dokusu vardır. Yüksek su içeriği sayesinde vücudun sıvı dengesinin korunmasına yardımcı olur. Ayrıca marulun lifli yapısı da sindirim sistemine faydalıdır. Sağlıklı bir besin kaynağı olan marulun salatalarda, wraplerde ya da sandviçlerde kullanımı oldukça yaygındır. Ancak toksin içerikli pestisitler nedeniyle organik olanlarının tercih edilmesi önerilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt