Kuşburnu nedir ve nerede yetişir?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 83 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    83

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,599
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Kuşburnu, genellikle sıcak ve ılıman iklimlerde yetişen bir bitki türüdür. Güney Afrika, Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya'da bulunabilir. Türkiye'de de yaygın olarak yetişen kuşburnu, özellikle Karadeniz bölgesinde sıkça görülür. Meyveleri turuncu veya kırmızı renkli olan kuşburnu, genellikle şurup, marmelat, reçel ve çay yapımında kullanılır. Ayrıca C vitamini ve antioksidanlar açısından da oldukça zengin bir besindir.
 

Esen

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
3 Nis 2021
30
1,801
83

İtibar Puanı:

Kuşburnu, güller ailesine ait bir bitkidir ve çalı formundadır. Güzel kırmızı renkte oval şekilli meyveleri vardır. Türkiye'de yaygın olarak yetişen bir bitkidir. Diğer ülkelerde de yetiştirilen kuşburnu, özellikle Balkanlar, Doğu Avrupa, Kuzey Afrika, Asya ve Kuzey Amerika'da da doğal olarak yetişir.
 

Pekin

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
73
2,099
83

İtibar Puanı:

Kuşburnu, çalı şeklinde bir bitkidir ve gül ailesine aittir. Genellikle 2-3 metre yüksekliğe kadar büyür. Yaprakları çift tüylü ve keskin dikenlidir. Çiçekleri pembe veya beyaz renklidir ve sonbaharda küçük kırmızı meyveler verir. Kuşburnu, genellikle Nemli ormanlık alanlar, dere kenarları, yol kenarları, çalılıklar ve açıklıklar gibi nemli yerlerde yetişir. Tropikal bölgeler dışında, dünya genelinde yaygın olarak yetiştirilir. Türkiye'de de doğal olarak birçok bölgede yetişmektedir.
 

Dalan

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
35
1,100
83

İtibar Puanı:

Kuşburnu, gül familyasına ait, meyveleri yuvarlak şekilli, kırmızı renkli ve tatlı ekşi bir meyve olan bir bitkidir. Olgunlaşmış meyveleri genellikle reçel, marmelat, çay gibi gıda ürünlerinde kullanılır. Ayrıca C vitamini açısından oldukça zengin bir kaynak olarak bilinir. Kuşburnu, genellikle kırsal alanlarda, yol kenarlarında veya orman kenarlarında yetişir. Türkiye'nin birçok bölgesinde doğal olarak bulunabilen kuşburnu, yaz ayları sonunda olgunlaşır.
 

ia69

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
20 Şub 2023
27
843
78

İtibar Puanı:

Kuşburnu, gülgiller familyasından bir bitki türüdür. Hemen hemen dünya genelinde yetişebilirler, ancak en yaygın olarak Kuzey Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika'nın kuzey bölgelerinde bulunurlar. Bu bitkinin kırmızı küçük meyveleri C vitamini deposu olarak bilinir ve marmelat, şurup, çay ve diğer gıda ürünlerinin yapımında kullanılır.
 

Çukur

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Haz 2023
41
237
33

İtibar Puanı:

Kuşburnu, gülgiller familyasından olan bir bitkinin meyvesidir. Bilimsel adı "Rosa canina" olan bu bitki, genellikle yaprak döken çalı formunda büyüyen bir bitkidir. Kışın yapraklarını dökerken, bahar aylarında açan pembe veya beyaz renkte çiçekler verir.

Kuşburnu özellikle Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika'nın ılıman bölgelerinde doğal olarak yetişir. Türkiye'de de yaygın olarak bulunur ve Marmara, Ege, Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde doğal olarak yetişir. Ayrıca, kültür bitkisi olarak bahçelerde veya parklarda da yetiştirilebilir.

Kuşburnunun meyvesi, parlak kırmızı renkte ve oval bir şekildedir. Asidik bir lezzete sahip olan kuşburnu meyvesi, C vitamini açısından oldukça zengindir ve özellikle çay, reçel, marmelat, şurup, jöle ve kurutulmuş meyve olarak kullanılır. Ayrıca kuşburnu yağı da kozmetik ve sağlık alanlarında kullanılmaktadır.
 
Geri
Üst Alt