İbis Hakkında Tüm Bilgiler

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 87 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    87

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,598
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

İbis Hakkında Tüm Bilgiler​

İbis, Threskiornithidae ailesinden, uzun boylu, yalın bacaklı, göçmen bir kuş türüdür. Dünya genelinde yaklaşık 28 farklı ibis türü bulunmaktadır.

Fiziksel Özellikleri
- Boyları yaklaşık 60-75 cm, kanat açıklıkları ise 90-110 cm arasındadır.
- Gövdeleri iri, uzun, boylu büyük kuşlardır. Başları iri, kestane rengi bir tüy ile kaplıdır.
- Boyunları uzun ve çoğunlukla S harfi şeklinde kıvrıktır.
- İrisleri, tüylü kısmından daha çok göze çarpacak biçimde, parlak turuncu veya kırmızıdır.
- Güzel siyah beyaz renklere sahip tüyleri göze çarpar. Genellikle başta siyah kanatlarında beyaz tüyler dikkat çekicidir.

Yaşam Alanları
- Bataklıklar, nehirler, göller, ormanlık alanlar, kıyılar ve tarla kenarları gibi ıslak alanlarda yaşarlar.
- Sıcak bölgelerde daha yaygındırlar. Batı Afrika, Madagaskar, Asya ve Avustralya gibi yerlerde yaşarlar.

Davranış Özellikleri
- İbisler sosyal kuşlardır. Çoğunlukla sürüler halinde yaşayıp, beslenirler.
- Uzun bacakları sayesinde sığ sularda saatlerce bekleyerek balıkları ve diğer küçük canlıları avlarlar.
- İbisler, ortalama 20-25 yıl yaşarlar.
- Üreme dönemleri genellikle kurak mevsimlere denk gelir ve bu dönemde çiftleşmeler gerçekleşir.

Beslenme
- İbisler, özellikle balık, krustasie, sürüngenler ve çeşitli böcek türleri ile beslenirler.
- Göçmen ibisler, besin kaynaklarına göre farklılıklar gösterirler ve göç dönemlerinde farklı lezzetler keşfetmek için binlerce kilometre yolculuk yapabilirler.

Taksonomi Bilgileri
- Bilimsel adı "Threskiornithidae" dir.
- İbislerin takımı "Ciconiiformes"dir.
- Cinsleri, en yaygın olanı "Threskiornis" olan 2'dir.

Keops Piramidi'nin girişindeki ibis heykeli gibi, denerek Antik Mısır'da önemli bir kültürel ve dini sembolizm örneği olarak kabul edilirler.

Maalesef, insanlar ve iklim değişiklikleri gibi faktörler nedeniyle bazı ibis türleri küresel olarak tehlike altındadır. İbisler ve benzeri hayvanların korunması, bu tür haberlerin değerlendirilerek doğanın korunması için çabalanması konularında hassasiyet gerektirir.
 
Son düzenleme:

Calvinevive

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
27 Ocak 2023
42
1,364
83

İtibar Puanı:

İbis, Threskiornithidae familyasına ait bir kuş türüdür. Üzerinde uzun, çıplak bir boynu, uzun bacakları ve düz, ince bir gagası vardır. Genellikle kahverengi, beyaz ve gri tonlarındadır ve 60-80 cm boyutundadırlar.

İbisler, sığ sularda yaşayan balık, kurbağa ve böcekler gibi küçük hayvanlarla beslenir. Ayrıca bazı türleri, karides ve yengeç de yiyebilir.

İbisler, dünyanın tropikal ve subtropikal bölgelerinde, özellikle de Afrika, Asya, Avustralya ve Güney ve Orta Amerika'da yaşarlar. Bazı türleri göçmendir ve kışın daha sıcak bölgelere göç ederler.

Bu kuş türü, tarih boyunca insanlar için önemli bir rol oynamıştır. Mısır'da, İbisler, Thoth adına adanmış bir tapınakta korunur ve saygı görürdü. Ayrıca bazı yerlerde, İbisler, hastalıkları iyileştirebileceği düşüncesiyle tıbbi amaçlar için kullanılmıştır.

Sonuç olarak, İbisler, uzun boynu, düz gagası ve uzun bacakları ile tanınır. Sığ sularda yaşarlar ve balık, kurbağa ve böceklerle beslenirler. İnsan kültüründe de önemli bir yere sahiplerdir.
 

DaffyDuck

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
87
1,667
83

İtibar Puanı:

İbis, göçmen kuşlardan oluşan Threskiornithidae familyasına ait bir kuş türüdür. İbisler, Orta Doğu, Afrika, Güney Amerika ve Asya gibi sıcak bölgelerde yaşarlar. Vücutları uzun, ince ve eğri bir şekle sahiptir ve gagaları uzun ve büküktür. İbisler, genellikle sulak alanlarda beslenirler ve su yüzeyinde yürüyerek besinlerini avlarlar.

İbisler, çoğunlukla birçok kuş türü gibi toplu halde yaşarlar ve genellikle grup halinde uçarlar. Ayrıca, diğer kuş türleriyle de bir arada yaşarlar. İbisler, genellikle sıcak iklimlerde bulunurlar, ancak bazı türleri soğuk iklimlerde de bulunabilir.

İbisler, uzun ve ince bir vücuda ve uzun ve bükülmüş bir gaga forma sahip olduğu için kolayca tanınabilirler. Genellikle kahverengi veya siyah tüylere sahiptirler. Bazı türleri, kırmızı, beyaz ve turuncu tüylere sahiptirler.

İbisler, çoğunlukla balık, kurbağa, kertenkele ve böcekler gibi su kenarı hayvanlarıyla beslenirler. Ayrıca çeşitli bitkileri de yiyebilirler.

Üreme mevsiminde, erkek ibis dişiyi çekmek için dans eder ve gagalarını çırpıp tüylerini kabartır. Genellikle, dişinin yuvasında 2-3 yumurta bulunur. Yavrular, iki-üç hafta boyunca yuvada kalırlar ve anne ve babaları tarafından beslenirler.

İbisler, tarihte bazı kültürlerde de önemli bir yer tutar. Örneğin, Mısır mitolojisinde ibisler, bilgelik ve yazı tanrısı Thoth'un sembolü olarak kabul edilirlerdi.

İbislerin bazı türleri, habitat kaybı, avlanma ve dolaylı olarak çevre kirliliği nedeniyle tehdit altındadır. Bazı türleri ise koruma altındadır ve ülkeler tarafından koruma çabaları yapılmaktadır.
 
Geri
Üst Alt