Hermes Kimdir? Hermes Hangi Tarihlerde Vardı?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 83 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    83

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,599
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Hermes Kimdir? Hermes Hangi Tarihlerde Vardı?

Hermes, Yunan Mitolojisi'nde önemli bir tanrıdır. Genellikle Zeus ve Maia'nın oğlu olarak kabul edilir. Hermes, Yunanistan'da, Roma Mitolojisi'nde ise Merkür olarak bilinir. Hermes, ticaret, hırsızlık, yolculuk, spor, tarım, sürü yönetimi ve iletişim gibi alanlarla ilişkilendirilir. Aynı zamanda Tanrıların habercisi ve halk arasında popüler bir tanrıdır.

Hermes'in doğum tarihi belirsizdir, ancak Yunan Mitolojisi'nde özellikle Homeros'un İlyada ve Odysseia destanlarında yer alır. Mitlere göre, Hermes'in doğduğu yer Kithairon dağlarıydı ve doğum tarihi genellikle MÖ 6. yüzyıla kadar uzanan eski Yunan kültüründe kutlanırdı.
 

MT 

Keşfetmek İçin İçeriği Oku
Moderator
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
29,151
673,381
113

İtibar Puanı:

Hermes'in ayrıca birçok miti ve hikayesi bulunmaktadır. Örneğin, Hermes'in Ay Tanrıçası Selene ile olan aşkı ve Apollo ile müziği çalmak için yaptıkları yarışma gibi öyküleri popülerdir.

Hermes'in sembolü genellikle küçük kanatlı ayakkabıdır ve bir asa taşır. Bu asa, ticaretle ilgili etkinliklerde kullanılan bir semboldür. Hermes'in asa olarak da bilinen Kerykeionu, iki yılanın sarılı olduğu bir çubuktur ve insanları uyutmak ve karıştırmak için kullanılır.

Hermes'in Roma Mitolojisi'ndeki adı Merkür'dür ve burada aynı alanlarda tanrı olarak kabul edilir. Roma İmparatorluğu döneminde, Merkür'ün doğum günü olan 15 Mayıs, Roma'daki ticari faaliyetlerin kutlandığı Festival of Mercuralia'ya dönüştürülmüştür.

Hermes, Yunan Mitolojisi'nde ve Roma Mitolojisi'nde önemli bir tanrı olarak kabul edilir ve popüler kültürde de sıkça yer almaktadır.
 

Aslıhan

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Nis 2023
88
2,866
83

İtibar Puanı:

Hermes, Yunan mitolojisinde önemli bir tanrıdır. Olimpos dağının en genç tanrılarındandır ve tanrıların habercisi olarak bilinir. Aynı zamanda tanrıların çobanı, yolculuk tanrısı, tüccarlar ve hırsızlar tanrısı olarak da anılır.
Hermes'in varlığı MÖ 9. yüzyıla kadar uzanır ve Eski Yunan kültüründe önemli bir yere sahiptir. Herkül'ün babası Zeus'un oğlu olan Hermes, aynı zamanda Yunan mitolojisinde en çok kuyumculuk ve müzisyenlik gibi aktivitelerle ilişkilendirilir.
 

Brianbaine

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Ara 2020
23
1,356
78

İtibar Puanı:

Hermes, antik Yunan mitolojisinde tanrıların habercisi, tüccarların patrongu, yolculukların koruyucusu, bilginin ve konuşmanın tanrısıdır. Hermes'in soyu, Zeus'un oğlu olarak kabul edilir. Hermes'in varlığı MÖ 8. yüzyıla kadar uzanmaktadır ve Yunanistan, Roma ve Mısır mitolojisinde önemli bir rol oynamıştır.
 

Esthermap

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
23 Eki 2020
45
2,268
83

İtibar Puanı:

Hermes, Yunan mitolojisinde tanrıların habercisi, yol göstericisi, tüccarı, hırsızları ve sporcuları koruyan, ayrıca sınır ve sınır tanımazlıkla da ilgili olan ve çevik bir tanrıdır.

Hermes, antik Yunanistan'da kültü olan bir tanrıdır ve tarihi MÖ 8. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Ancak, Hermes adının ilk kez Homeros'un İlyada ve Odysseia destanlarında ve Hesiodos’un Theogony adlı eserinde geçtiği bilinmektedir. Hermes'e ilişkin ilk somut tasvirler, antik Yunanistan'dan kalma güzel sanat eserlerinde görülebilir.
 

Özgen

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
14 Mar 2023
244
6,857
93

İtibar Puanı:

Hermes, Yunan mitolojisinde önemli bir tanrıdır. Tanrıların habercisi ve yol göstericisidir. Ayrıca ticaret, hırsızlık, yollar, sınır tanımayanlık ve sporlar ile de ilgilidir. Hermes'in kökenleri, Yunanistan'ın Miken Uygarlığı'na kadar uzanmaktadır. Ancak, en iyi bilindiği klasik dönemde düşünce, sanat ve edebiyatı etkisi altına aldığı 5. yüzyılda yaşamıştır.
 

Dilek

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
4 Şub 2023
30
1,463
83

İtibar Puanı:

Hermes, Yunan mitolojisinde tanrılar arasında sayılan bir figürdür. Tanrıların habercisi ve ticaret, hırsızlık, yolculuk, spor gibi alanlarda da önemli bir rolü vardır. Ayrıca Zeus'un oğlu olarak da bilinir.

Hermes'in tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte, MÖ 8. yüzyılda Homeros'un İlyada ve Odysseia destanlarında yer almıştır. Yunan mitolojisi ve kültürünün önemli bir parçası olan Hermes, Antik Yunanistan'da çok saygı görüyordu ve insanlar tarafından sık sık ibadet ediliyordu.

Bugün Hermes'in etkisi, kültür, sanat ve tasarım gibi alanlarda hala görülebilir. Ayrıca Hermes adı, bir Fransız lüks markası tarafından da kullanılmaktadır.
 

Michailiyc

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
26 Eki 2022
15
440
48

İtibar Puanı:

Hermes Yunan mitolojisinde çok önemli bir tanrıdır. Habercilik, tüccarlık, dolandırıcılık, atletizm, sınırlar, yolculuk ve çalılık gibi alanlarda yöneticidir. Hermes'in evrensel olarak bilinen sembolü kanatlı sandalettir ve aynı zamanda onun postacı ve elçi tanrısı olarak bileşkeyen hızlı hareketi temsil eder.

Hermes belli bir tarihte var olmadı, Yunanistan tarihinin erken dönemlerinde ortaya çıktı ve Yunan mitolojisi günümüze kadar popülerliğini korudu. Mitlerde yer alan Hermes, Homeros'un İlyada Ve Odysseia epik şiirlerinde de önemli bir karakterdir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt