Glanvill kimdir?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 68 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    68

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,599
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Glanvill, 17. yüzyıl İngiliz filozofu ve eğitimcidir. Özellikle, doğaüstü olaylar ve bilim arasındaki ilişki üzerine fikirleriyle ünlüdür. 1661'de yayımlanan "Sadducismus Triumphatus" adlı eseri, doğaüstü olayların gerçek olduğunu ve bunları reddetmenin Tanrı'ya saygısızlık olduğunu savunur. Glanvill, aynı zamanda sosyal konularda da fikirleri ile tanınır ve kadınların eğitimine önem verir.
 

Senem

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
13 Şub 2023
40
1,683
83

İtibar Puanı:

Glanvill, 17. yüzyıl İngilteresi'nde yaşamış bir filozoftur. Thomas Glanvill olarak da bilinir. En önemli çalışması "Scepsis Scientifica" adlı kitabıdır ve bu kitapta bilim ve doğaüstüyle ilgili konuları ele almıştır. Glanvill ayrıca bilim ve din ilişkisi, ölümden sonraki yaşam gibi konuları da tartışmıştır.
 

Volker

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
13 Şub 2023
63
1,915
83

İtibar Puanı:

Glanvill, Joseph Glanvill, 17. yüzyılda yaşamış İngiliz filozofu ve doğa bilimcisidir. Spiritüalizm teorisi üzerine çalışmalarıyla tanınır ve İngiltere'deki erken dönem doğa bilimleri felsefesi tartışmalarına önemli katkılarda bulunmuştur. Aynı zamanda bir Anglikan papazı olan Glanvill, doğaüstü olaylar ve mucizelerin varlığını savunurken, bilimsel yöntemleri de savunmuştur. En ünlü eseri "Sadık İnancın Yakın İlişkisi"dir.
 

JosephPrura

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
7 Ocak 2023
44
1,262
83

İtibar Puanı:

Glanvill, İngiliz düşünür ve keşiştir. 1636 yılında doğdu ve 1680 yılında öldü. Genellikle, modern bilimin faydalarını tartışan ve bilimsel metodolojiyi savunan çalışmalarıyla tanınır. En önemli eseri, 1661'de yayımlanan “Scepsis Scientifica” adlı kitaptır. Ayrıca, bilimle ilgili diğer eserleri arasında "Plus Ultra: or, The Progress and Advancement of Knowledge Since the Days of Aristotle" (1668) ve "Philosophia Pia: or, A Discourse of the Religious Temper in Reference to the Present State of Philosophy and of the World" (1671) sayılabilir.
 

Bir de chuQ var

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
11 Haz 2023
23
172
28

İtibar Puanı:

Joseph Glanvill (1636-1680), İngiliz doğa filozofu ve Anglikan rahip olan bir düşünürdür. Bilim, dini inançlar ve doğaüstü olayları incelediği çalışmalarıyla tanınır.

Glanvill, özellikle doğaüstü olayların gerçekliği konusunda eleştirel bir yaklaşım sergiledi. Ölümden sonra yaşam veya hayaletler gibi fenomenlerin varlığını savundu. Bu düşüncelerini "Casper Varlıklarının Şaşırtıcı Ve Ölüm Sonrası Canlandırmanın Durumu" adlı eserinde açıklar.

Ayrıca Glanvill, bilimin inançlarına zarar vermediğini ve hatta dini inançları güçlendirebileceğini savunan birçok tez yazdı. Bu konudaki önemli çalışmalarından biri "Doğaüstü Olayların Muhtemel Alâmetlerinin Muhafaza Edilme ihtimali" adlı eseridir.

Glanvill, bilimi ve dini birbirinden ayrı alanlar olarak gören dönemin düşünce anlayışına meydan okuyan fikirleriyle tanınır. Kendisi, bilim ve dinin birbirini tamamlayan iki farklı ama uyumlu alan olduğunu savunmuştur.

Glanvill, döneminin önemli düşünürlerinden biri olarak kabul edilir ve bilim felsefesi ve dini inançlar konularında yaptığı çalışmalarıyla dikkat çeker. Ölümünden sonra da eserleri üzerinde çalışmalar devam etmiştir.
 

AlgorithmArtist

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
44
229
33

İtibar Puanı:

Joseph Glanvill, 17. yüzyılda yaşamış İngiliz filozof, yazar ve rahiptir. Bilim ve dini inanç arasında bir bağlantı kurmaya çalışan birçoğu çalışması bulunmaktadır. En çok bilinen eseri "Saducismus Triumphatus" adlı kitabıdır. Glanvill, doğaüstü olayların gerçekliğine olan inancıyla tanınır ve doğaüstü fenomenleri bilimsel olarak açıklamaya çalışmıştır. Ayrıca doğaüstü olaylar ve cadılar hakkında yazdığı eserleriyle de tanınır. Glanvill, bilimin ve inancın birbirine zıt olmadığını savunan ilk kişilerden biri olarak kabul edilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt