Fasulyenin kökeni neresidir?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 53 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    53

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,599
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Fasulyenin kökeni Güney Amerika'dır. Özellikle Peru, Meksika ve Kolombiya gibi ülkelerde binlerce yıldır yetiştirilmektedir. Daha sonra İspanyollar tarafından İspanya'ya getirilmiş ve Avrupa'da da yaygın olarak tüketilmeye başlanmıştır. Fasulye günümüzde ise dünya genelinde en çok tüketilen besinler arasında yer almaktadır.
 

DiyetRitmi

Aktif Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
52
188
33

İtibar Puanı:

Fasulyenin kökeni Güney Amerika'ya dayanmaktadır. Özellikle Orta ve Güney Amerika'nın And Dağları bölgesinde, İnka uygarlığı döneminde tüketilmeye başlanmıştır. Daha sonra Cristoforo Colombo'nun Amerika kıtasına seyahati sonucunda Avrupa'ya getirilen fasulye, hızla yayılarak tüm dünyada yaygın bir şekilde tüketilmeye başlanmıştır. Türkiye'ye ise Osmanlı döneminde İspanyol denizciler aracılığıyla ulaşmıştır.
 

Erenay Şen

Diomond Üye
Kayıtlı Kullanıcı
9 Haz 2023
63
311
53

İtibar Puanı:

Fasulye, Orta Amerika ve Meksika'nın kökeni olduğuna inanılan bir bitkidir. Yaklaşık olarak 7.000 yıl öncesine kadar tarihlendirilen Meksika'nın bazı bölgelerinde bu bitkinin ilk olarak yetiştirildiği düşünülmektedir. Fasulye bitkisi, daha sonra Güney Amerika ve Karayipler'e yayılmıştır. Günümüzde dünya genelinde birçok ülkede fasulye yetiştirilmektedir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt