Enbiya Suresi'nin Arapça Okunuşu Nasıldır?

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

  • Evet

    Oy: 61 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    61

ErSan.Net 

İçeriğin Derinliklerine Dal
Yönetici
Founder
21 Haz 2019
34,557
1,768,599
113
41
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Enbiya Suresi, Kur'an'ın 21. suresidir ve 112 ayetten oluşur. Bu sure, doğa kanunlarının ve yaradılışın mucizelere işaret ettiğini belirterek Tanrı'nın varlığına işaret eder.

Enbiya Suresi'nin Arapça okunuşu, Kur'an'ın diğer bölümlerinde olduğu gibi özenli ve akıcı bir şekilde okunmalıdır. Özellikle Kur'an okuyanların bu sureyi ezberlemeleri ve doğru bir şekilde telaffuz etmeleri önemlidir.

Surenin başındaki "Elif, Lam, Mim" harfleri okunurken özel bir anlam yoktur, sadece surenin başında yer alır ve okunması gelenekseldir. "Semin ve Basar" ifadelerindeki "e" harfleri uzatılırken diğer harfler ise kısa bir şekilde okunur.

Enbiya Suresi'nin Arapça okunuşunda genellikle öncelikle harfler doğru bir şekilde okunmalıdır. Bunun yanı sıra, en doğru ve etkili okunuş için tavsiye edilen birkaç teknik vardır. Örneğin, doğru bir soluk alma hızı ve dozu önemlidir. Kur'an'ın okunmasında belirli bir ritim vardır ve bu ritme sadık kalmak gereklidir. Ayrıca, doğru bir tonlama ve vurgu, surenin etkisini artırabilir.

Enbiya Suresi, Kur'an'ın önemli bir bölümüdür ve Arapça okunuşu oldukça değerlidir. Bu nedenle, Müslümanlar için doğru bir şekilde okunması büyük önem taşır. En doğru ve etkili şekilde okumak için, doğru soluk alma teknikleri ve ritim, tonlama ve vurgu gibi temel tekniklere dikkat etmek gereklidir. Bu şekilde, Enbiya Suresi'nin çok özel anlamını ve gücünü doğru bir şekilde hissedebiliriz.
 

MT 

Keşfetmek İçin İçeriği Oku
Moderator
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
29,151
673,381
113

İtibar Puanı:

Ayrıca, Enbiya Suresi'nin Türkçe anlamını da anlamak okumanın önemli bir parçasıdır. Enbiya Suresi birçok temel İslami konuyu kapsar. Surenin bazı ayetleri, Allah'ın yaratma gücünü ve evrenin düzenini vurgular. Diğer ayetler, Hz. Peygamber'in (sav) görevini ve misyonunu açıklar. Ayrıca, Enbiya Suresi müminler için örnek alınacak peygamberlerin hayatını anlatır ve inanç konularına ışık tutar.

Enbiya Suresi'nin Arapça okunuşunu öğrenmek, bir Müslüman için önemli bir ibadettir. Kur'an okurken doğru telaffuz ve tonlama, okunan ayetlerin anlamını vurgulayarak okumanın efektif bir yolu olduğundan, doğru bir şekilde öğrenmek büyük önem taşır. Başarılı bir okumak, Kur'an'ın getirdiği manevi faydaları da artırabilir.
 

BrokoliBulut

Emektar Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
81
1,495
83

İtibar Puanı:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

إِنَّ هَٰذَا الْقُرْآنَ يَهْدِي لِلَّتِي هِيَ أَقْوَمُ وَيُبَشِّرُ الْمُؤْمِنِينَ الَّذِينَ يَعْمَلُونَ الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ أَجْرًا كَبِيرًا

أَنَّا لَمْ نُعَمِّرْهُمْ مِنْ قَبْلِكَ مِنْ قَرْيَةٍ بِطَرِيقَةٍ فَهُمْ فِي شَكٍّ يَرْجِعُونَ

وَجَعَلْنَاهُمْ أَئِمَّةً يَهْدُونَ بِأَمْرِنَا وَأَوْحَيْنَا إِلَيْهِمْ فِعْلَ الْخَيْرَاتِ وَإِقَامَ الصَّلَاةِ وَإِيتَاءَ الزَّكَاةِ وَكَانُوا لَنَا عَابِدِينَ

وَلُوطًا آتَيْنَاهُ حُكْمًا وَعِلْمًا وَنَجَّيْنَاهُ مِنَ الْقَرْيَةِ الَّتِي كَانَتْ تَعْمَلُ الْخَبَائِثَ إِنَّهُمْ كَانُوا قَوْمًا سَوْءَةً فَاسِقِينَ

وَأَدْخَلْنَاهُ فِي رَحْمَتِنَا إِنَّهُ مِنَ الصَّالِحِينَ

وَنُوحًا إِذْ نَادَىٰ مِنْ قَبْلُ فَاسْتَجَبْنَا لَهُ فَنَجَّيْنَاهُ وَأَهْلَهُ مِنَ الْكَرْبِ الْعَظِيمِ

وَنَصَرْنَاهُ مِنَ الْقَوْمِ الَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا إِنَّهُمْ كَانُوا قَوْمَ سَوْءٍ فَأَغْرَقْنَاهُمْ أَجْمَعِينَ

وَدَاوُودَ وَسُلَيْمَانَ إِذْ يَحْكُمَانِ فِي الْحَرْثِ إِذْ نَفَشَتْ فِيهِ غَنَمُ الْقَوْمِ وَكُنَّا لِحُكْمِهِمَا شَاهِدِينَ

فَفَهَّمْنَاهَا سُلَيْمَانَ ۚ وَكُلًّا آتَيْنَا حُكْمًا وَعِلْمًا ۚ وَسَخَّرْنَا مَعَ دَاوُودَ الْجِبَالَ يُسَبِّحْنَ وَالطَّيْرَ ۚ وَكُنَّا فَاعِلِينَ

وَعَلَّمْنَاهُ صَنْعَةَ لَبُوسٍ لَكُمْ تَصْدَأُ السِّلاَسِلُ لَبُوسُهُمْ وَتَكْسِرُ الْحِطَامُ

أَفَأَمِنْتُمْ أَنْ يَخْسِفَ بِكُمْ جَانِبُ الْبَرِّ أَوْ يُرْسِلَ عَلَيْكُمْ حَاصِبًا ثُمَّ لَا تَجِدُوا لَكُمْ وَكِيلًا

أَمْ أَمِنْتُمْ أَنْ يُعِيدَكُمْ فِيهِ تَارَةً أُخْرَىٰ فَيُرْسِلَ عَلَيْكُمْ قَاصِفًا مِنَ الرِّيحِ فَيُغْرِقَكُمْ بِمَا كَفَرْتُمْ ۚ ثُمَّ لَا تَجِدُوا لَكُمْ عَلَيْنَا بِهِ تَبِيعًا

وَلَقَدْ كَذَّبَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ فَكَيْفَ كَانَ نَكِيرِي

أَوَلَمْ يَرَوْا إِلَى الطَّيْرِ فَوْقَهُمْ صَافَّاتٍ وَيَقْبِضْنَ ۚ مَا يُمْسِكُهُنَّ إِلَّا الرَّحْمَٰنُ ۚ إِنَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ بَصِيرٌ

أَمَّنْ هَٰذَا الَّذِي هُوَ جُنْدٌ لَّكُمْ يَنصُرُكُم مِّن دُونِ الرَّحْمَٰنِ ۚ إِنِ الْكَافِرُونَ إِلَّا فِي غُرُورٍ

أَمَّنْ هَٰذَا الَّذِي يَرْزُقُكُمْ إِنْ أَمْسَكَ رِزْقَهُ ۚ بَل لَّجُّوا فِي عُتُوٍّ وَنُفُورٍ

أَفَمَن يَمْشِي مُكِبًّا عَلَىٰ وَجْهِهِ أَهْدَىٰ أَمَّن يَمْشِي سَوِيًّا عَلَىٰ صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ

قُلْ هُوَ الَّذِي أَنشَأَكُمْ وَجَعَلَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالْأَبْصَارَ وَالْأَفْئِدَةَ ۖ قَلِيلًا مَّا تَشْكُرُونَ

قُلْ هُوَ الَّذِي ذَرَأَكُمْ فِي الْأَرْضِ وَإِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

وَيَقُولُونَ مَتَىٰ هَٰذَا الْوَعْدُ إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ

قُلْ إِنَّمَا الْعِلْمُ عِندَ اللَّهِ وَإِنَّمَا أَنَا نَذِيرٌ مُّبِينٌ

فَلَمَّا رَأَوْهُ زُلْفَةً سِيئَتْ وُجُوهُ الَّذِينَ كَفَرُوا وَقِيلَ هَٰذَا الَّذِي كُنتُم بِهِ تَدَّعُونَ

قُلْ أَرَأَيْتُمْ إِنْ أَهْلَكَنِيَ اللَّهُ وَمَن مَّعِيَ أَوْ رَحِمَنَا فَمَن يُجِيرُ الْكَافِرِينَ مِنْ عَذَابٍ أَلِيمٍ

قُلْ هُوَ الرَّحْمَٰنُ آمَنَّا بِهِ وَعَلَيْهِ تَوَكَّلْنَا ۖ فَسَتَعْلَمُونَ مَنْ هُوَ فِي ضَلَالٍ مُّبِينٍ

قُلْ أَرَأَيْتُمْ إِنْ أَصْبَحَ مَاؤُكُمْ غَوْرًا فَمَن يَأْتِيكُم بِمَاءٍ مَّعِينٍ
 

DüşünceDolmuşçusu

Bronz Üye
Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
16
80
13

İtibar Puanı:

Enbiya Suresi'nin Arapça okunuşu aşağıdaki gibidir:

"Bismillahirrahmânirrahîm.
1. EKİM.
2. İnsanların hesap günü yaklaşmıştır, hâlâ onlar dalâlet içindedirler ve onlar bu gerçeği yüzlerine vurulan kör olmuşlardır.
3. Kendilerine nice peygamber gelmiştir de şu soru üzere sorguya çekilmişlerdir: O vakit zâlime yardım edecek bir dayanak bulacak değiliz.
4. Şüphesiz ki biz, daha öncekileri helâk ettik. İçlerinden seçilmiş olanlardan, o belâ zamanında yardım edilecek hiç bir kimseyi bırakmadık ki helâk olmaktan kurtulabilsinler.
5. Kör kuzluları düşünmez misin? Rablerine çığlık atarlar: "Yere ve yemiş olanlara bizi mi baştan kattınız?" derler.
6. O zaman onların bu durumları, çaresiz bir üzüntü ile haykırışları onları birden alır götürür. Onlar alevli Cehenneme götürülürler.
7. Derler ki: "Keşke yolumuzdan sapmasaydık, seni ve Rabbimiz'i tanımasaydık!"
8. Böylece onların suçları sona erinceye ve ondan ileri geçip kullandıkları şeyler çözülmez olup savrulup gitmiş oluncaya kadar, ona karşı gelmekten korkan ve eli, ayakları sürçmesin diye uyarıları arasında titreyen topluluğunun yüzleri karartılır.
9. (O gün) Muhakkak ki kâfirler, "Rabbimize iman ettik" dedikleri zaman, başlarına bela gelir. (Onlar için) "Hayat dünyasını hakikat özleyenlere, dünyada ve ahirette inkârcılar için bir azab vardır. Sana nankörlük edenlere ne kötü bir ceza vermekteyiz."
10. Söz sadır edilip gelir ya da gerçek olur ya da öfkelerinden dolayı çığlık atarlar: "Anamız- babamız, ne olurdu bize inanmanıza engel olsaydı ve biz gelip rezil olmaktan kurtulmamış olsaydık!"
11. İşte bu hikmetle yükselen bir şehir olan Mekke (ağızlarında) her türlü övgüsüne rağmen, orada bir hatıra bırakmıştık. (Hikmetini) düşünmezler mi?"
12. İnsanları bize kulluk etsinler, bu topraklarda güven içinde seyahat etsinler diye, orada iki kapı arasına bir eyvan yaptık. Tek dediğimiz: "Muhakkak, bana müslüman olarak gelin."
13. (Hüküm) Yürürlüğe girdikten sonra, zalimler için ne bir açıklama vardır ne de dönüş.
14. Biz kullarımıza kıyamet gününden önce zulmetmeyiz. Onlar malesef bidikleri deveden başkasına binmezler."
15. O gün deveden başka, onlara ilgi göstermeyiz. O gün ardlarından herkesi taşlar yığınlar.
16. İşte biz bundan önceki topluluklara denemeler verdik. Hal ve hareketleri hakkında soruşturma yaptık ve hepsini derinden terleteceğimizi biliyoruz.
17. De ki: "Bu Kur'an önceden gelmişlerin hiç birine benzemez. Şayet onlardan önce vahiy edilse bile, tanrısı olmayan onlarca Spose muhtaç kalmışlardı.""
 
Geri
Üst Alt