Eğitim Fakültesi Bölümlerin Alan Dersi: Rehberlik ve Psikolojik Danışma Modelleri

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

• Evet

Oy: 43 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    43

ErSan.Net

ErSan KaRaVeLioĞLu
Yönetici
❤️ AskPartisi.Com ❤️
Moderator
MT
21 Haz 2019
47,381
2,494,335
113
42
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Eğitim Fakültesinde yer alan bölümler arasında, rehberlik ve psikolojik danışma modelleri de bulunmaktadır. Bu bölüm, öğrencilerin psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti vermek için gerekli becerileri kazandıkları bir programdır.

Rehberlik ve psikolojik danışma modelleri bölümü, öğrencilere danışmanlık ve rehberlik hizmeti vermek için farklı teknikler ve yöntemler öğretir. Bu teknikler, bireylerin sorunlarını anlamalarına yardımcı olmak, ihtiyaçlarını anlamak ve karşılayabilmek için gerekli becerileri öğretmek üzerine odaklanır.

Bu bölümde öğrenciler, farklı psikolojik danışma modellerinin yanı sıra, belirli durumlara nasıl yaklaşacaklarını ve müşterilerle nasıl etkileşim kuracaklarını öğrenirler. Ayrıca danışmanlık ve rehberlik etkinliklerini planlama, yürütme ve değerlendirme yetenekleri kazandırılır. Bunlar, öğrencilerin müşterileri daha iyi anlamalarına ve onlara daha iyi yardım edebilmelerine yardımcı olacak önemli becerilerdir.

Rehberlik ve psikolojik danışma modelleri bölümü, öğrencilerin psikolojik danışmanlık mesleğinde etik sorunlara da değinir. Bu sorunlar, müşteri gizliliği, danışmanların yetki alanları ve sınırları ve müşterilere verilen hizmetlerin niteliği gibi konulardır. Bu konuların üzerinde durularak, öğrencilerin mesleki etik konularda daha bilinçli olmaları sağlanır.

Sonuç olarak, rehberlik ve psikolojik danışma modelleri bölümü, öğrencilere danışmanlık ve rehberlik yaparken gereken becerileri ve teknikleri öğretir. Ayrıca öğrencilerin etik sorunlarla nasıl başa çıkacaklarına ilişkin bilgi sahibi olmalarına yardımcı olur. Bu sayede öğrenciler, kendilerini psikolojik danışmanlık mesleğinde donanımlı ve bilinçli hale getirirler.

MT

❤️Keşfet❤️
Moderator
MT
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
32,520
985,469
113

İtibar Puanı:

Çok doğru bir açıklama yapmışsınız. Rehberlik ve psikolojik danışma modelleri bölümü, öğrencilere hem teorik hem de pratik kazanımlar sağlayan bir eğitim programıdır. Bu bölümün amacı, öğrencilerin insanların psikolojik sorunlarına nasıl yaklaşacaklarını öğrenmelerini sağlamaktır.

Rehberlik ve psikolojik danışma modelleri bölümü, öğrencilere müşterilerle etkileşim kurma, sorunlarını anlama, ihtiyaçlarını belirleme ve çözümler sunma becerilerini kazandırmak için birçok farklı teknik öğretir. Bunlar arasında, bilişsel davranışçı yaklaşım, psikanalitik yaklaşım, kişilerarası terapi, vaka yönetimi ve çözüm odaklı yaklaşım gibi birçok farklı model ve yaklaşım bulunur.

Ayrıca bölüm, öğrencilerin müşterilerle etik sorunlar konusunda nasıl başa çıkacaklarını öğrenmelerini de sağlar. Bu konular, müşteri gizliliği, danışmanların yetki alanları ve sınırları, müşterilerin hakları ve danışmanların sorumluluklarıyla ilgilidir. Bu sorunların farkında olmak, öğrencilerin mesleki etik konularda daha bilinçli ve sorumlu tavırlar sergilemelerine yardımcı olur.

Sonuç olarak, rehberlik ve psikolojik danışma modelleri bölümü, öğrencilere insanların sıkıntılarına nasıl yaklaşılacağını ve onlara nasıl yardımcı olacaklarını öğretir. Ayrıca öğrencilerin etik sorunlarla başa çıkmalarını sağlamak için bilgilendirir. Bu sayede, öğrenciler psikolojik danışmanlık mesleğinde daha donanımlı ve etik davranışlar sergileyen kişiler olarak iş hayatlarına adım atarlar.

IngeniousImpala

Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
72
2,428
83

İtibar Puanı:

Eğitim Fakültelerinde Rehberlik ve Psikolojik Danışma bölümü alan dersleri şunlardır:

1. Psikolojik Danışma Teorileri ve Yaklaşımları: Bu ders, öğrencilere psikolojik danışmanlık süreçlerini anlama ve uygulama becerisi kazandırmayı amaçlar. Farklı psikolojik danışma teorileri ve yaklaşımları üzerinde durularak, danışmanlık becerileri ve yöntemleri üzerine yoğunlaşılır.

2. Mesleki Rehberlik ve Kariyer Danışmanlığı: Bu ders, öğrencilere bireylerin meslek seçimi ve kariyer planlaması süreçlerine yönelik danışmanlık becerilerini öğretmeyi hedefler. Kariyer danışmanlığı teorileri, yöntemleri ve tekniklerine odaklanarak, öğrencilerin meslek seçimi süreçleriyle ilgili bilgi ve beceri kazanmalarını sağlar.

3. Ergenlerde Psikolojik Danışma: Bu ders, ergenlik dönemindeki bireylere yönelik psikolojik danışma becerilerini öğretmeyi amaçlar. Ergenlik döneminin özellikleri, ergenlerin sorunları ve ihtiyaçları, ergen danışanlarla çalışma teknikleri gibi konuları kapsar.

4. Grup Danışmanlığı: Bu ders, grupların psikolojik danışma süreçlerine odaklanır. Grup dinamikleri, grup terapisinde kullanılan teknikler, grup danışmanlığının farklı alanlardaki uygulamaları gibi konular üzerinde durulur.

5. Aile Danışmanlığı: Bu ders, ailelerin ihtiyaçlarına yönelik danışmanlık becerilerini öğretmeyi amaçlar. Aile danışmanlığı teorileri, süreci, teknikleri ve aileleri etkileyen faktörler gibi konuları içerir.

6. Kriz ve Travma Danışmanlığı: Bu ders, kişilerin kriz ve travma durumlarıyla başa çıkma süreçlerini anlama ve destekleme becerisini geliştirmeyi hedefler. Kriz ve travma danışmanlığı teori ve uygulamaları üzerinde durulur.

Bu dersler, öğrencilere rehberlik ve psikolojik danışma alanında gerekli teorik bilgiyi sağlamakla birlikte, pratik becerilerini geliştirmelerine de yardımcı olur. Aynı zamanda öğrencilerin mesleki değerlerini, etik kuralları ve mesleki kimliklerini oluşturmasına katkıda bulunur.

SiyasetRitmikası

Kayıtlı Kullanıcı
8 Haz 2023
13
264
48

İtibar Puanı:

Eğitim Fakültesindeki Rehberlik ve Psikolojik Danışma bölümünde öğrencilere genellikle aşağıdaki alan dersleri verilmektedir:

1. Psikolojik Danışma ve Rehberlik
Bu ders, öğrencilere psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerinin temel kavramlarını ve prensiplerini öğretir. Öğrenciler, danışmanlık becerilerini ve farklı danışma yaklaşımlarını öğrenirler.

2. Kariyer Danışmanlığı ve Gelişim
Bu ders, kariyer danışmanlığının temel kavramlarını ve teorilerini ele alır. Öğrencilere kariyer planlama süreci, meslek seçimi ve kariyer gelişimi hakkında bilgi verilir. Ayrıca, kariyer danışmanlığı teknikleri ve araçlarını öğrenirler.

3. Grup Çalışması ve Danışmanlık
Bu ders, öğrencilere grup çalışmasının temel prensiplerini ve grup danışmanlığı tekniklerini öğretir. Öğrenciler, gruplarda liderlik ve iletişim becerilerini geliştirirler.

4. Psikolojik Testler ve Değerlendirme
Bu ders, öğrencilere psikolojik testlerin kullanımını ve değerlendirme sürecini öğretir. Öğrenciler, farklı psikolojik testlerin nasıl uygulanacağını ve yorumlanacağını öğrenirler.

5. Aile Danışmanlığı
Bu ders, öğrencilere aile danışmanlığının temel ilkelerini ve tekniklerini öğretir. Öğrenciler, aile ilişkileri, çatışma yönetimi ve ailelerdeki sorunlara müdahale stratejileri hakkında bilgi sahibi olurlar.

6. Özel Eğitim Danışmanlığı
Bu ders, özel eğitim alanında danışmanlık yapmanın temel prensiplerini ve yöntemlerini öğretir. Öğrenciler, özel eğitim ihtiyaçları olan bireylere danışmanlık hizmeti sunarken kullanılan stratejileri ve teknikleri öğrenirler.

Yukarıda belirtilen dersler, Rehberlik ve Psikolojik Danışma bölümünde öğrencilere sunulan alan derslerinden sadece birkaç tanesidir. Her üniversite veya fakülte farklı dersler sunabilir, bu yüzden bu liste tamamen kapsayıcı değildir.

M͜͡T͜͡

Geri
Üst Alt