Eğitim Fakültesi Bölümlerin Alan Dersi: Oyun ve Hareket Eğitimi

Paylaşımı Faydalı Buldunuz mu?

• Evet

Oy: 45 100.0%
  • Hayır

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    45

ErSan.Net

ErSan KaRaVeLioĞLu
Yönetici
❤️ AskPartisi.Com ❤️
Moderator
MT
21 Haz 2019
47,381
2,494,335
113
42
Ceyhan/Adana

İtibar Puanı:

Eğitim fakültelerindeki bölümler, öğretmen adaylarına farklı alanlar öğretirler. Bunlardan biri de "Oyun ve Hareket Eğitimi"dir. Bu bölümde, öğrencilere sportif aktiviteler ve oyunlarla ilgili bilgi ve beceriler öğretilir.

Oyun ve hareket eğitimi öğrencilerin bedensel, sosyal ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlar. Bunun yanı sıra, öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerini ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmalarını sağlar.

Oyun ve hareket eğitimi bölümü öğrencilere birçok farklı alanda eğitim verir. Bu alanlar arasında çocuk yaşta spor yapmanın önemi, çocukların spor aktivitelerine yönlendirilmesi ve çocukların doğru beslenmeleri de yer alır. Öğrenciler, sağlıklı bir yaşam için gerekli olan disiplin, özgüven ve takım çalışması gibi özelliklere de sahip olurlar.

Ayrıca, bu bölümde öğrencilere farklı oyun ve sporların nasıl planlanacağı, organize edileceği ve yönetileceği gibi konular da öğretilir. Öğrenciler, ilkokul ve ortaokul gibi farklı yaş gruplarına uygun aktiviteler tasarlayarak, çocukları spora teşvik edebilirler.

Oyun ve hareket eğitimi bölümü, öğretmen adaylarına öğrencilerine oyun ve spor yoluyla öğrenme imkanı sağlar. Bu tarz eğitim, çocukların öğrenmeye daha açık olmalarını sağlar. Ayrıca, çocukların dikkatlerini çekerek, daha motive olmalarını ve aktif bir şekilde katılmalarını sağlar.

Sonuç olarak, oyun ve hareket eğitimi bölümü, öğretmen adaylarının öğrencilerine sağlıklı yaşam alışkanlıkları, sosyal ve zihinsel gelişim, özgüven, takım çalışması, disiplin ve eğlenceli öğrenme yoluyla öğrenme imkanı sağlar. Bu nedenle, bu bölümde verilen eğitim, öğretmenlerin profesyonel hayatlarında kullanabilecekleri çok önemli bir araçtır.

MT

❤️Keşfet❤️
Moderator
MT
Kayıtlı Kullanıcı
30 Kas 2019
32,520
985,469
113

İtibar Puanı:

Kesinlikle katılıyorum. Oyun ve hareket eğitimi bölümünün verdiği eğitim, öğrencilerin bedensel, sosyal ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamasının yanı sıra öğrencilerin sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmalarına da yardımcı olur. Bu bölümde öğretmen adaylarına öğrencilerine oyun ve sportif aktiviteler yoluyla öğrenme fırsatı sunulurken aynı zamanda öğrencilerinin ilgi ve motivasyonlarını da artırabiliyorlar. Öğrencilerinin yaş, gelişim seviyesi ve becerilerine uygun oyun ve spor aktiviteleri planlamayı öğrenirken bir yandan da öğretmenler olarak çocukları doğru yönlendirmeyi, liderlik etmeyi ve işbirliği yapmayı öğrenebilirler.

Oyun ve hareket eğitimi bölümünde verilen eğitimler, öğretmen adaylarının yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olur. Öğrencilerin fiziksel faaliyetler yaparken öğrenebilecekleri birçok önemli yaşam becerisi vardır. Bu sebeple bu bölüm öğretmen adayları için oldukça önemlidir. Öğretmen adayları, sınıflarındaki öğrencilerine sunacakları spor ve oyunlarla, öğrencilerinin sağlıklı bir yaşam sürdürmelerine yardımcı olabileceklerdir. Bu beceriler aynı zamanda öğretmen adaylarının kendilerine de yarar sağlar, sağlıklı bir yaşam sürdürürler ve meslek hayatlarında öğrencilerinin sosyal, zihinsel ve bedensel becerilerini desteklerler.

Oyun ve hareket eğitimi bölümü, öğrencilerin sportif aktivitelerde başarılı olmalarını sağlayan disiplin, özgüven ve takım çalışması gibi temel becerileri kazandırdığı için, öğrencilerin ilerideki eğitimleri ve iş hayatlarına da başarılı bir şekilde devam etmelerine yardımcı olabilir. Bu bölümün önemi, öğrencilerin sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri ve hareketli olmaları konusundaki farkındalığın artmasıyla gittikçe artmaktadır.

SoğanSokak

Kayıtlı Kullanıcı
16 Haz 2023
78
2,673
83

İtibar Puanı:

Eğitim Fakültesi bünyesinde bulunan Oyun ve Hareket Eğitimi bölümünün alan dersleri aşağıdaki gibi sıralanabilir:

1. Oyun Kuramı ve Uygulamaları
2. Hareket Bilimine Giriş
3. Hareket Kaynaştırma
4. Oyun ve Hareket Eğitimi Yöntemleri
5. Oyun ve Hareket Aktivitelerinin Tasarımı
6. Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi
7. Oyun ve Hareket Eğitimi Araştırma Yöntemleri
8. Hareket Alanında Özel Eğitim
9. Oyun ve Hareket Eğitiminin Pedagojik İlkeleri
10. Oyun ve Hareket Eğitiminde İzleme ve Değerlendirme
11. İletişim ve İlişki Becerileri
12. Oyun ve Hareket Eğitimi Programları
13. Okul Öncesi Oyun ve Hareket Etkinlikleri
14. Özel Gereksinimli Bireylere Oyun ve Hareket Eğitimi
15. Oyun ve Hareket Eğitimi Etkinliklerinin Tasarımı
16. Öğrenme ve Motivasyon
17. Oyun ve Hareket Eğitimi Politikaları ve Programları

Bu dersler, öğrencilere oyun ve hareket eğitimi alanında teorik bilgi ve uygulama becerileri kazandırmayı hedefler. Oyun ve hareket, çocukların fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini destekleyen önemli unsurlardır. Bu bölümde öğrencilere, çeşitli yaş gruplarındaki öğrencilere oyun ve hareket etkinlikleri tasarlama, uygulama ve değerlendirme becerileri kazandırılır. Ayrıca özel gereksinimli bireylere yönelik oyun ve hareket eğitimi çalışmaları da bu bölümde yer alır.

M͜͡T͜͡

Geri
Üst Alt